kizimizi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 kora78 napisał(a): kizi, straszenia to ja sie obawiam przez inna osobe, dlatego tel do kasiafiony lub faflok lepiej. niech zadzwonia do kasifiony (ona miala go w sumei najdluzej poza Tomkiem) i tez male dziscko miala. A jak sie nei wystrasza to mozna by na niedz. od razu psa do ds zawiezc Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kora78']dzwonila dzis do mnie ta pani mowiac, ze nadal sa zainteresowani wstepnie mam tez transport z katowic do wrocka z xmartix, ktora w te niedziele bedzie wiozla z wrocka psy do krakowa i wracala przez katowice do dmu, wiec moze Bregulca odebrac i podwiezc, bardzo tanio lub za darmo, bo jechaloby w sumie jakies 5 psow na calej trasie :) psiowóz Asia mi mowila,ze moze w jakies tam dni odebrac brego z wrocka i zawiezc do panstwa, bo oni niezmotoryzowani. adoptowane dziecko bedzie w wieku max wczesnoszkolnym, wiec male... ale nie niemowle. kizi, straszenia to ja sie obawiam przez inna osobe, dlatego tel do kasiafiony lub faflok lepiej. Tak tak, ja bym mogła Bregulca odebrać z Wrocławia jakby się nic nie znalazło, ale raczej nie w niedzielę. W sobotę mam urodziny i robię imprezę, więc w niedzielę może być ciężko. :diabloti: :beerchug::drinking::drink1: Ale już w poniedziałek powinnam raczej dać radę. Ewentualnie można jeszcze podsunąć ludziom taki pomysł, żeby ktoś ich podwiózł do Rawicza na pociąg i stamtąd pojechaliby sobie pociągiem do Wrocławia po psiaka, to jest godzinka jazdy w jedną stronę. Quote
kora78 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 to moze trzeba nocleg szukac na jedna noc? ciotki wroclawskie, pomozecie? Quote
monika083 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 z niedzieli na poniedzialek? zapytam jutro mamy. Quote
kora78 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 monia, moze tytul zmienisz? jakby co na ten nocleg jeden? tzn pod jego katem. Quote
Faflok Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Wolałabym żeby do mnie nikt nie dzwonił w sprawie tego spaniela jeśli macie inną alternatywę. Quote
kora78 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Faflok napisał(a):Wolałabym żeby do mnie nikt nie dzwonił w sprawie tego spaniela jeśli macie inną alternatywę. ok,, dzieki za wiadomosc Quote
kora78 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 ze szukamy noclegu dla spaniela w dniu 27-28.03 w drodze do ds. Quote
kora78 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 niech ktos mi poda nr tel do kasiafiony?? czas leci... wyslalam jej pm, ale skoro ie bywa na dogo, to zanim odczyta moze kilka tygodni minac. Quote
kizimizi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 kora78 napisał(a):niech ktos mi poda nr tel do kasiafiony?? czas leci... wyslalam jej pm, ale skoro ie bywa na dogo, to zanim odczyta moze kilka tygodni minac. kurcze ja mialkam ale zgubilam. CZekaj Quote
kora78 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 kasiafiona sie sama odezwala :) mam nr, jutro beda rozmawiac z domkiem chetnym nadal szukamy przechowania na 2 dni Brego we Wrocku! prosze o pomoc wroclawiakow, popytajcie na dogo, co? Quote
Asia & Ginger Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 kora78 napisał(a):kasiafiona sie sama odezwala :) mam nr, jutro beda rozmawiac z domkiem chetnym nadal szukamy przechowania na 2 dni Brego we Wrocku! prosze o pomoc wroclawiakow, popytajcie na dogo, co? Dobrze, że Kasiafiona się odezwała. :p To kiedy Bregulec przyjeżdża do Wrocławia ostatecznie? Jest już jakaś pewna informacja? Quote
marta0731 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Czyli to że Brego jedzie jest już pewne? :) Czy jeszcze czekamy na wynik rozmowy Państwa z Kasiafioną? Kiedy mają rozmawiać? Do jutra wieczór nie będę na dogo, szkolenie wyjazdowe, to jakbyście musieli coś z Tomkiem dograć, to Kora musisz mi dać znać na komórke Quote
kora78 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 no wlasnie, trzeba ugadac jeszcze wydanie psa przez tomka i dowiezienie go gdzies na skraj katowic, zeby transport nie musial po miescie krazyc. bo w 1 strone jada 2-3 psy, wracaja tez 2, kazdy polowe drogi. bo to trans do krakowa, z wrocka kasiafiona dzis pogada, na pewno nie odstraszy :) nie mamy noclegu na niedziele wciaz i tomek nic nie wie,ze ma psa w niedziele zapakowac Quote
kizimizi Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 kora78 napisał(a): nie mamy noclegu na niedziele wciaz i tomek nic nie wie,ze ma psa w niedziele zapakowac ja proponuje zadzwonic do domka dzis zeby nie bylo, ze np. w niedziel go nie ma caly dzien. Quote
LILUtosi Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ja go mogę przetrzymać tylko bez sensu żeby jeździł z Wrocławia w przeciwnym kierunku niż Milicz. Zaraz spytam cioteczek wrocławskich. Quote
monika083 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 ja juz napisalam na watku wroclawskim, Quote
kora78 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 no wlasnie, nie ma co tak krazyc i km robic i kase marnowac. trzeba we Wrocku. ja nie smiem pytac xmartix, bo ona ma roczne dziecko, ktore boi sie psow... chodzi tylko o 1 nocleg. a o ktore godz Asia go zabralaby? tego chyba jeszcze nie wiadomo. tymczasem, rozmawialam z kasiafiona :) podalam jej nr do panstwa. sluchajcie, zapomnielismy o jednej rzeczy... umowa, papiery, trzeba wypisac, spoczywa to wiec na Asi. tylko Z kogo maja go przepisywac? z faflok? tomek ma dac papiery tez, to ksero? czy ja to, co mam w domu= tez ksero mam wysylac do Asi? w tej umowie nie powinno byc zawarte cos o szkoleniu??????????????? tak, jak pisalismy wiele razy, zamiast w oplate za dt, czy hotel, warto wtedy zainwestowac, w oplate szkolenia nowemu ds z Bregiem. Asia macie dopiero we wrocku? to z kolei panstwo bez auta i nie beda mieli, jak jezdzic? Quote
kizimizi Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Nie wiem z kim to umowe i jak bo ja nie dostalam zadnej umowy miedzy mna czy kimkolwiek. Pierwszym wlascicielem byla faflok ale nie wyslala mi zadnych papierow. Pozniej pies byl u kasi i nie wiem czy miedzy soba dziewczyny cokolwiek podpisywaly ale pewnie nie. A Tomek? Teaz pewnie nie. Takze pies powinien miec umowe miedzy tym na kogo byl zabrany ze schronu (faflok?) a nowymi wlascicielami Quote
Asia & Ginger Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 kora78 napisał(a):no wlasnie, nie ma co tak krazyc i km robic i kase marnowac. trzeba we Wrocku. ja nie smiem pytac xmartix, bo ona ma roczne dziecko, ktore boi sie psow... chodzi tylko o 1 nocleg. a o ktore godz Asia go zabralaby? tego chyba jeszcze nie wiadomo. tymczasem, rozmawialam z kasiafiona :) podalam jej nr do panstwa. sluchajcie, zapomnielismy o jednej rzeczy... umowa, papiery, trzeba wypisac, spoczywa to wiec na Asi. tylko Z kogo maja go przepisywac? z faflok? tomek ma dac papiery tez, to ksero? czy ja to, co mam w domu= tez ksero mam wysylac do Asi? w tej umowie nie powinno byc zawarte cos o szkoleniu??????????????? tak, jak pisalismy wiele razy, zamiast w oplate za dt, czy hotel, warto wtedy zainwestowac, w oplate szkolenia nowemu ds z Bregiem. Asia macie dopiero we wrocku? to z kolei panstwo bez auta i nie beda mieli, jak jezdzic? Ja jeszcze nie wiem, o której mogłabym go zabrać, ale myślę, że w godzinach popołudniowych. Papiery mogę załatwić, tylko kurczę jak to wszystko rozwiązać, te przepisywanie z jednego na drugiego, to jest zagwozdka. :roll: Co do szkolenia, to czy w rozmowach z zainteresowanymi było o tym wspominane? Najbliższe szkolenie jest chyba w Lesznie, to jest 20 km od Góry, ale nie wiem co to za szkoła i jak szkolą, więc polecać ani niepolecać jej nie będę. Jeśli ludzie będą chcieli ja mogę im coś pomóc, podpowiedzieć, pokazać. Zapisałam się już na kurs do Alteri na trenera psów, może do wakacji albo w wakacje zrobię, zależy jak terminy będą się układać. ;) Quote
piesia Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 A ja wam coś powiem , znajdźcie taka szkołę , która uczy psy metodą pozytywnego wzmacniania . Niby oczywiste , choć nie do końca . Wydawało mi się ,że stare szkoły przeszły do lamusa i teraz tylko pozytywne szkolenie itp. Otóż nie , wczoraj zrozumiałam że się myliłam . Obejrzałam jeden ( ! ) odcinek Cezara ( dobrze napisałam ? ) , którym tak podniecił się świat i SIĘ PRZERAZIŁAM . Fajnie , pomyślałam , będzie o psach z agresją do innych psów , coś o mojej Rudusi . A tu szarpanie za kolczatkę , duszenie i zmuszanie siłą do rzeczy których pies tak naprawdę unika bo się panicznie boi . No , fanką to ja jego nie zostanę na pewno:mad:. Zero nagród . Metoda skuteczna ? Oczywiście , szybko i bez wysiłku . Ja jestem szczęśliwy , pies niekoniecznie , ale nieważne , pies się słucha . Jedna ( ! ) osoba napisała że cezar to nie zaklinacz ale zastraszacz psów . ja się pod tym podpisuję , reszta niestety Nie :-(:-(:-(. Przepraszam , Breguś , bo to Twój wątek , ale mam nadzieję że Twoi Przyszli Państwo nie oglądąją Cesara i będą Ciebie po prostu próbowali zrozumieć . jak ja zrozumiałam mojego Skubiego . To on był moim nauczycielem , nie ja jego . Spokój to jest podstawa fajnego funkcjonowania razem Quote
Asia & Ginger Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='piesia']A ja wam coś powiem , znajdźcie taka szkołę , która uczy psy metodą pozytywnego wzmacniania . Niby oczywiste , choć nie do końca . Wydawało mi się ,że stare szkoły przeszły do lamusa i teraz tylko pozytywne szkolenie itp. Otóż nie , wczoraj zrozumiałam że się myliłam . Obejrzałam jeden ( ! ) odcinek Cezara ( dobrze napisałam ? ) , którym tak podniecił się świat i SIĘ PRZERAZIŁAM . Fajnie , pomyślałam , będzie o psach z agresją do innych psów , coś o mojej Rudusi . A tu szarpanie za kolczatkę , duszenie i zmuszanie siłą do rzeczy których pies tak naprawdę unika bo się panicznie boi . No , fanką to ja jego nie zostanę na pewno:mad:. Zero nagród . Metoda skuteczna ? Oczywiście , szybko i bez wysiłku . Ja jestem szczęśliwy , pies niekoniecznie , ale nieważne , pies się słucha . Jedna ( ! ) osoba napisała że cezar to nie zaklinacz ale zastraszacz psów . ja się pod tym podpisuję , reszta niestety Nie :-(:-(:-(. Przepraszam , Breguś , bo to Twój wątek , ale mam nadzieję że Twoi Przyszli Państwo nie oglądąją Cesara i będą Ciebie po prostu próbowali zrozumieć . jak ja zrozumiałam mojego Skubiego . To on był moim nauczycielem , nie ja jego . Spokój to jest podstawa fajnego funkcjonowania razem Piesia nie martw się, już ja dopilnuję, żeby Brego był szkolony pozytywnie. Poza tym Państwo już zapowiedzieli, że nie będą używać kolczatek ani dławików, ani nie będą stosować agresji (m.in. bić psa). Spaniele to takie psy specyficzne, uparte, a przy tym bardzo wrażliwe, nie powinno się ich szkolić siłą. Ja już Państwu podałam przykład, że jeśli np. będą chcieli, żeby pies zszedł z kanapy, to nie brać go za obrożę czy skórę, tylko wziąć smaka, usiąść na podłodze i zachęcić do zejścia. Gdy zejdzie dać smaka i pochwalić wylewnie. Myślę, że wiedzą o co chodzi. ;) Ja też Cezara nie znoszę! :shake: Quote
Cockermaniaczka Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 taaaaa... Na pewno to zadziala przy psie agresorze...Na bank;p Co za roznica czy ja wezme psa za furto czy zejdzie za smaka?Psa nie mozna przekupywac-a takie naklanianie,proszenie psa-zrob cos laskawie a dam ci smaka-jest przekupstwem w pewnym tego slowa znaczeniu... Pies to nie jajko... Nie mowie zeby psa bic ale jasne i stanowcze sygnaly sa latwiej zrozumiale tym bardziej ze brego znow zmieni dom i znow bedzie porbowal ustawic sobie ludzi.... Na pewno beda zeby nie raz i bedzie trzeba stanowczo mu pokazac ze tym nic nie wskora.Przekupstwem agresora umocncie w mysleniu ze tak sie nalezy zachowac i zaden problem nie bedzie rozwiazany a zabawa sie skonczy na pogryzieniu... Millan nie zastrasza psow,radzee poogladac dokladnie to co robi i jak... Dobrze uzyta komenda jest jasniejsza dla psa nic pozytywne przekupywanie czy jak tam to zwiecie sygnal braku nagrody-kocham to slowo haha;p Quote
Recommended Posts