kora78 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 marta, to tel do budrysek, kiedy jedzie nastepnym razem i umowcie juz ostateczny termin. mialam 2 tel o brego- wczoraj od pani z 10letnim dziekiem. dzis osoba niepelnosprawna. obu podziekwoalam. Quote
marta0731 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 kora78 napisał(a):marta, to tel do budrysek, kiedy jedzie nastepnym razem i umowcie juz ostateczny termin. Tel do Budrysek wykonam, jak Lilu zrobi co ma zrobić... I nie będzie to malowanie paznokci ;) :D Quote
kora78 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 nie. bo moze sie dowiesz,ze budrysek jedzie tego samgo dnia, albo nazajutrz i nie zdazysz tego dograc. dowiedz sie wczesnej, kiedy budrysek znow jedzie, zeby miec te date na uwadze. lilu skonczy, da znac, zadzwonisz do budrysek, a ona powie,ze byla wczoraj i jedzie dopiero za 2 tyg... bezsensu Quote
marta0731 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Pies Wolny napisał(a):Na takiej precyzyjnej robocie się nie znam, mogę powiedzieć czy mi się podobają ..... paznokcie i czy pasują do całości :lol: A tu mogę skomentować jedynie w ten sposób;) że paznokcie się nijak mają do budowlanki, (a wręcz nie ma szans na ich posiadanie przy takiej robocie;) ) ale tak wogóle u mnie się wylewka jeszcze nie sprzedaje, chyba że wewnątrz ktoś robi... Noce po -10st nie sprzyjają takim robotom:eviltong: Ale trzymajmy kciuki, żeby wiosna przyszła pełną parą:razz::modla::modla::modla: Quote
marta0731 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 kora78 napisał(a):nie. bo moze sie dowiesz,ze budrysek jedzie tego samgo dnia, albo nazajutrz i nie zdazysz tego dograc. dowiedz sie wczesnej, kiedy budrysek znow jedzie, zeby miec te date na uwadze. lilu skonczy, da znac, zadzwonisz do budrysek, a ona powie,ze byla wczoraj i jedzie dopiero za 2 tyg... bezsensu Kora Ty lubisz logistykę i planowanie, ja lubię konkrety Jak chcesz - napisz do Budrysek czy już wie, kiedy jest opcja następnej takiej trasy Quote
viola005 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='Cockermaniaczka']Moda nie moda,to pies w typie nie zapominajcie o tym a nie rasowy. U tego psa nie wiemy nic o pochodzeniu jego,o jego wczesnej socjalizacji,wychowaniu... Sama mam agresora tez takiego swirusa troche i szczerze powiem ze posiadanie takiego psa,z takim charakterem wymaga wiele pracy,samozaparcia i cierpliwosci... Nigdy nie bedzie mozna o takim psie powiedziec ze on nie ugryzie... On ugryzie i bedzie gryzl z wielu powodow. Takie psy nie sa do konca do zrehabilitowania.Taki pies zna doskonale sile zebow i sile atakow na ludzi. On moze zyc pod jednym dachem spokojnie ale na zasadach raz ustalonych ktorych na 99 procent nie wolno zlamac. Takiemu psu na pewno nie sluzy nuda czy zmiany domow.Nowy dom nowe zasady i pies znow ma pokickane w glowce... Na pewno pies nie bedzie sie nadawal dla osob wymagajacych slepego posluszenstwa,bezczynnosci czy posiadajacych dzieci. Moze wg mnie towarzystwo drugiego psa cos mu pomoc,mozna probowac odwrazliwiania i warunkowania na nowe zachowania ale konsekwentnie i stale. Jesli on ma znow trafic do schronu to lepiej od razu psa uspic. Agresja zawsze byla i jest i bedzie podstawa by to zrobic i ja tego nie zaneguje. Chcecie go ratowac to go ratujcie ale nowy dom musi byc domem stalym. czesc dziewczyny, weszlam tu przypadkiem, przez link w podpisie, poczytalam sobie Wasz watek i jestem lekko wzburzona wklejam cytat osoby, z ktora sie za Chiny ludowe nie zgadzam, mialam juz z ta ciotka starcie na innym watku, gdzie o to samo poszlo - o usypianie, i tez chodzilo o cocker spaniela, ktory potrafil ugryzc, ale juz nie gryzie, bo nie zyje - tez mial 4 lata, byl rasowy, czarny i kto poradzil domkowi go uspic? wczesniej tu wspominana w pozytywnym swietle Victoria Stillwell ale mnie nie o nieszczesna Victorie chodzi, tylko o usypianie i tu pojawia sie niestety problem dt u Tomka, ktory na taki pomysl wpadl - sam fakt, ze to zaproponowal jest dla mnie sygnalem alarmowym i dowodzi, ze nalezy psa od niego zabrac jak tylko Lilutosi bedzie go mogla przyjac mozecie myslec, ze przyszla taka jedna nowa na watku, ktora nie ma nawet deklaracji na Brego i sie madrzy, ale ja to napisac musze: eutanazja jest dopuszczalna tylko w skrajnie dramatycznych przypadkach, aby skrocic meczarnie zwierzecia nieuleczalnie chorego, czyli z litosci, w zgodzie ze znaczeniem samego slowa absolutnie nie zgadzam sie, ze "Jesli on ma znow trafic do schronu to lepiej od razu psa uspic." co to za decydowanie o zyciu i smierci zdrowego psa?! dla czyjego dobra? skad wiadomo, ze lepiej? DLA KOGO LEPIEJ?! a moze ten pies, gdyby umial mowic naszym jezykiem, powiedzialby, ze blaga o zycie, nawet jesli bedzie sie do konca tulal od dt do schronu? bo ZYCIE JEST BEZCENNE! ze schrony to robia, to za to do piekla pojda, ale dogomaniacy? cockermaniacy? Tomek psiarz? czy ja tu czegos nie doczytalam, czy moze juz mi na starosc komorki mozgowe posluszenstwa odmawiaja i lepiej bedzie mnie uspic? i jeszcze jedno: u Lilutosi bedzie duzo innych psow, czyli stado rownouprawnionych pod jej przewodnictwem, a stado lepiej wychowa gagatka niz najlepszy dwunozny behawiorysta - Cesar Millan w najtrudniejszych swoich przypadkach zawsze bral problematycznego osobnika do swojego osrodka, aby jego 45 psow mu pomoglo - a nie jedna ukochana onka, tworzaca z Tomkiem osobna grupe i Brego poza nawiasem, poza stadem, sam pomijam juz brak kontaktu i inne tego typu techniczne detale, ktore tez sa wazne na szczescie wiekszosc ciotek glosowala za hotelem, wiec bede mogla jakos zasnac Quote
Pies Wolny Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Viola005 - masz 1500 % racji. Myślę, że decyzja podjęta, chodzi o czas. Czas pozostawania Bregolca u Tomka (nie oceniam Go, nic nie mówię) jest czasem straconym dla Bregolca. M.in. z powodów , które wymieniłaś, o innych dla dobra sprawy nie będę pisał. Marta0731 - pisząc o paznokciach i ..... całości miałem na myśli właścicielkę paznokci oczywiście, nie jakąś 'budowlankę' :lol:. Za dobrze znam stwora, żeby się jeszcze nim rajcować :evil_lol: nihil novi. Quote
kizimizi Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 O gosh! myslalam, ze sie na zle forum zalogowalam bo czytam i czytam a tu sama rady keidy kopac doly zeby beton chwycil i wylewka nie popekala ;) Dopowiem tylko -z mojego skromnego doswiadzcenia w budowlance -ze panowie 'majstry' odwlekli termin kopania owych dolow nei z powodu temp. na dworze czy za zimnej gleby (jakkolwiek to brzmi) ale tylko dlatego, ze taka zamarznieta ziemia strasznie sie zle kopie i to ciezka i irytujaca robota -ale nie niemozliwa! Co do Brega to ciesze sie, ze doszlismy do 'porozumienia' hehe :D Dalej nei wiem Marta czy ja mam jzu cos wplacac czy nie? Quote
Pies Wolny Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 No to ustalamy, że ...... przełom z Bregolcem też nie jest niemożliwy :lol: , a 'majstry' wygodnickie lenie :evil_lol: . Quote
marta0731 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 kizimizi napisał(a): Dalej nei wiem Marta czy ja mam jzu cos wplacac czy nie? Z wpłatami się wstrzymajmy, Tomek i tak czeka na zaległe, a jak Brego pojedzie do Lilu, to tam chyba płatne nie za miesiąc z góry tylko po przebytym miesiącu... (Chyba Kizi że się boisz że potem nie wpłacisz z różnych przyczyn, to kasa na moim koncie do szybkiej wpłaty może czekać ;) ) Ja z Lilu nie ustalałam, biorę ustalenia z hotelowanych innch psów I nawet nie wiem, ile ma kosztować pobyt Brego u Lilu Kora........... Opisz ;) Quote
marta0731 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 marta0731 napisał(a): I nawet nie wiem, ile ma kosztować pobyt Brego u Lilu Kora........... Opisz ;) Pobyt Brego u Lilu to 11zł za dzień Płatne na koniec miesięcznego pobytu Quote
marta0731 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='viola005'] poczytalam sobie Wasz watek i jestem lekko wzburzona a moze ten pies, gdyby umial mowic naszym jezykiem, powiedzialby, ze blaga o zycie, nawet jesli bedzie sie do konca tulal od dt do schronu? bo ZYCIE JEST BEZCENNE! ze schrony to robia, to za to do piekla pojda, ale dogomaniacy? cockermaniacy? Tomek psiarz? i jeszcze jedno: u Lilutosi bedzie duzo innych psow, czyli stado rownouprawnionych pod jej przewodnictwem, a stado lepiej wychowa gagatka niz najlepszy dwunozny behawiorysta - pomijam juz brak kontaktu i inne tego typu techniczne detale, ktore tez sa wazne na szczescie wiekszosc ciotek glosowala za hotelem, wiec bede mogla jakos zasnac Jak widzisz Viola, od czasu Twojego wpisu zbyt wiele osób się tu nie wypowiedziało Czyli generalnie można to napisać wprost, że niewiele osób się martwi jego losem :( Brego na pewno pojedzie do Lilu jak już będzie znak że może, bo go tak nie zostawimy Tylko: 1. po pierwsze ciężko mi się czyta jazdy po Tomku, bo wszyscy są mądrzy, bo Tomek nie wypowiada się na wątku i nie może się obronić 2. pokażcie mi domowy dt, który za tak małe pieniadze, ma u siebie psa (gryzącego), i jeszcze się od niego wymaga pracy z psem i cudów 3. pisałam już kilka razy: jak Brego bedzie u Lilu agresywny, to zostanie odizolowany (więc mam nadzieję, że rzeczywiście wpływ grupy (pozytywny) zadziała), bo inaczej to nie wiem... Kwestia tego, czy ktoś by chciał będąc psem tułać się całe życie po schronach, walczyć o miskę, z silniejszymi w boksie, z chorobami bólem i cierpieniem... każdy ma swoje zdanie... Quote
Rumi. Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja się tu nie wypowiadam, lecz ciągle czytam i zgadzam się z viola005, żal mi Brego i gdybym mogła to bym go adoptowała i wszystkie inne gryzące spanielki(m.in. maksia którego mam pod opieką w schronie). To wasza decyzja co robicie z psem, lecz chyba zasadą dogo i prawa jest nie usypianie zdrowych psów... Quote
kora78 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 chyba wg prawa mozna agresywne psy uspic. przynajmniej schrony takim czyms sie kieruja Quote
marta0731 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 greatmadwomen napisał(a):Ja się tu nie wypowiadam, lecz ciągle czytam i zgadzam się z viola005, żal mi Brego i gdybym mogła to bym go adoptowała i wszystkie inne gryzące spanielki(m.in. maksia którego mam pod opieką w schronie). To wasza decyzja co robicie z psem, lecz chyba zasadą dogo i prawa jest nie usypianie zdrowych psów... Nikt Brega nie uśpi, jedzie do Lilu, tylko niestety przykro jest, jak o psa walczy jedynie garstka osób... a jak ktoś zajrzy, to jedzie po Tomku, bo on się nie obroni I właśnie dobrze by było, by więcej osób się wypowiadało, bo jeśli się wchodzi na wątek po kilku dniach, i widzi się ostatni wpis - swój - czyli nikt nie zagląda......... to sorry........... Quote
yuki Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Hej ale kto po Tomku jeździ ? Skąd taka opinia ? To, ze parę osób wypowiedziało się, ze woli by Brego był u Lilu tzn. , że jeździ po kimś , no proszę Was dziewczyny. Quote
Rumi. Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Nie chcę się kłócić jakie psy można usypiać jakie nie i czym się schrony kierują bo tu by była długa dyskusja(w krakowie np. żadnych psów się nie usypia, no chyba żeby ulżyć w cierpieniu, są np. psy które akceptują tylko jedną osobę i żyją). I wiem że nikt nie chce jak narazie Brega uśpić, jeśli zależy Ci marta0731 na opinii nawet tych co nie utrzymują psiaka, to będę się wypowiadać lecz wiedz że zawsze czytam :) Leży mi psiak na sercu bo pamiętam jak chciałam wyadoptować mojego Guzika (pisałam o nim wcześniej) i natknęłam się na ogłoszenie Begusia i napisałam bo kizimizi(taki jest jej nick?) w jego sprawie. Quote
marta0731 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 yuki napisał(a):Hej ale kto po Tomku jeździ ? Skąd taka opinia ? To, ze parę osób wypowiedziało się, ze woli by Brego był u Lilu tzn. , że jeździ po kimś , no proszę Was dziewczyny. Yuki, to ja Cię proszę... Wszyscy jadą po Tomku... Quote
kora78 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 wlasnie, nie ma teraz mowy o zadnym uspieniu. sprawa tomka sie niedlugo konczy, lada moment pies wyjezdza i luz. temat bedzie zamkniety. a co bedzie u lilu- przekonamy sie, jak pies tam dojedzie i chwile pobedzie. Quote
yuki Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 marta0731 napisał(a):Yuki, to ja Cię proszę... Wszyscy jadą po Tomku... Ja żadnej jazdy nie zauważyłam, tylko suche fakty i nic więcej, dla mnie już samo to, ze się nie da skontaktować z DT jest co najmniej dziwne i nie ma tu najmniejszego znaczenia czy jest płatne czy nie. I to jest tylko opinia, a nie jeżdżenie po kimś. Niedługo już niczego nie będzie można napisać na dogo by kogoś przypadkiem nie urazić. Quote
Asia & Ginger Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja nie jeżdżę po Tomku. :eviltong: Doceniam to co zrobił dla Brega i to co robi i za to jestem mu wdzięczna. :Rose: Ale widzę też minusy przebywania Brega u Tomka (np. utrudniony kontakt, brak wiadomości o psie). A wystarczy chociaż na 5 minut raz w tygodniu usiąść do komutera i napisać co się u psa przez ten czas wydarzyło, wysłać jakąś aktualną fotkę. Od razu sytuacja byłaby jasna i nikt nie musiałby snuć domysłów. ;) No ale na szczęście wszystko już wyjaśnione, Brego pojedzie do Lilu, może wtedy dowiemy się czegoś więcej o psie. :p Quote
marta0731 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Greatmadwomen, nie ważne czy ktoś ma deklaracje, będziemy wdzięczne za każdą opinię, a również za to żeby było widać, że nie tylko kilka osób jest na tym wątku Yuki, nikt z nas dt nie wybierał, i fakt jest taki, wiem o tym, że kontakt jest utrudniony, owszem, ale nie niemożliwy. Nikt nikomu pracy nie wybiera, jedni mogą w trakcie pracy rozmawiać, inni nie. A to że Tomek nie jest obecny na dogo dodatkowo utrudnia sprawę. Ale wystarczyło, że napisałam mu, że będzie miał ważny telefon, i jakoś się dogadał. Nie pisze teraz o wynikach rozmowy. I właśnie jest ważne czy płatny czy nie, i jak tani. I jak tolerujący brak wpłat... I to, że Brego nie jest łatwym psem Pamiętajcie ciotki, że była wizyta u Tomka... i wszystko było ok Mogłabym napisać, że w związku z wszystkimi problemami w obecnym dt nie moge się doczekać, aż Brego będzie u Lilu. Ale nie chcę wywierać jakiejś szczególnej presji na Lilu ;) i nastawienia na nie wiadomo jaki wynik Zobaczymy, bądźmy dobrej myśli :) Quote
LILUtosi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 W week może przyjeżdżać. Podobno pozbędę się około 6 psów i wszystkie do nowych domków. Może nawet transport się uda załatwić. Bo jeden piesek jedzie na ślask. Quote
LILUtosi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 LILUtosi napisał(a):Może Brego domek znajdzie do tego czasu. ;-) U mnie miejsce będzie czekać - 11zł za dobę. Przypominam co ustaliliśmy. Quote
monika083 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 ooo to trzeba szykowac chlopaka do drogi:) Quote
Recommended Posts