Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zalezy jakie koty, moje by sobie na pewno poradzily z takim maly psem. Oby to byly normalne, odwazne koty, bo nikt z nas by nie zniosl kolejnego powrotu Balbinki z adopcji z powodu kotow.

Posted

Rozmawiałam z p.Moniką telefonicznie, ogólnie brzmi wszystko dobrze :)
P.Monika jest z wykształcenia lekarzem weterynarii i ma też doświadczenie w szkoleniu owczarków niemieckich.
Poruszyłyśmy chyba każdy problem.
Na weekendzie nasza kochana niezastąpiona bico :loveu: zrobi wizytę (prawdopodobnie w niedzielę). Jakby wszystko wypadło ok, to po 17 sierpnia Państwo wraz z dzieciakami przyjadą zapoznać się z Balbiniastą :loveu:

Posted

Witam.
Skoro o mnie to tłumaczę ;-)
Wizyta u babci tj. pobyt od rana do wieczora jako ewentualność może raz na 3 miesiące - kiedy jedziemy z dzieckiem do lekarza do Piaseczna (najbliższy termin - koniec października).
Babcia (tj. moja mama) umie sobie radzić i z psami i z kotami, w końcu zawsze jakas menażeria u nas w domu była. Jeden z kotów - 15 letni leń i obibok wychowywal sie z bokserką - razem spali razem sie bawili itp., ale w kasze nie daje sobie dmuchać, najwyżej w akcie zemsty nasika mamie w buty ;-)))
Drugi kot to mała zaszywająca się w kątach kotka, raczej wycofana. Babcia dysponuje pokojami do odseparowania kotów i to sie całkiem sprawdza np. w czasie remontów siedziały cały dzień bez uszczerbku ani na ich zdrowiu ani tym bardziej na psychice.
Koty wzajemnie się nie lubią i każdy żyje swoim życiem...
Jakby co to slużę dalszymi wyjaśnieniami...

Posted

mlukrecja-dzięki za wizytę na wątku. My tu tak dywagujemy, bo jak wiadomo, Balbinka ma już jedną adopcję za sobą :(. Bardzo, bardzo, bardzo marzy się nam, by kolejna adopcja była już tą ostateczną i na wieki wieków. Stąd nasze ewentualne wątpliwości. Lepiej wcześniej o wszystkim uprzedzic i wszystko zgrac.
Ja trzymam kciuki za Was i za małą. Czas już, by znalazła sowje miejsce na ziemi :)

Posted

Hej wszystkim!:)

Dziś na 18 jadę odwiedzić potencjalny domek dla Balbinki. Potem dam znać Murce co i jak.

Widać, że z tej Balbinki, to taki przytulaczek;)

Posted

bico dzwoniła do mnie i jest na TAK :) No więc my też jesteśmy na TAK :)
Bico dziś lub jutro napisze jeszcze parę słów od siebie, więc ja już nie będę dublować.
W każdym razie gratulujemy i zapraszamy po Balbinkę :D