Reno2001 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Ja mam trochę obiekcji co do zostawania suni u babci, u której są dwa koty ;) Quote
Ulka18 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Zalezy jakie koty, moje by sobie na pewno poradzily z takim maly psem. Oby to byly normalne, odwazne koty, bo nikt z nas by nie zniosl kolejnego powrotu Balbinki z adopcji z powodu kotow. Quote
Ra_dunia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Człowiek to teraz ma stresa do jakiegokolwiek domu psiaki wydawać. Zawsze wszystko brzmi jak z bajki a potem... :( Quote
Murka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Rozmawiałam z p.Moniką telefonicznie, ogólnie brzmi wszystko dobrze :) P.Monika jest z wykształcenia lekarzem weterynarii i ma też doświadczenie w szkoleniu owczarków niemieckich. Poruszyłyśmy chyba każdy problem. Na weekendzie nasza kochana niezastąpiona bico :loveu: zrobi wizytę (prawdopodobnie w niedzielę). Jakby wszystko wypadło ok, to po 17 sierpnia Państwo wraz z dzieciakami przyjadą zapoznać się z Balbiniastą :loveu: Quote
Ra_dunia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Oby to był ten najwłaściwszy z właściwych domów :) Mam nadzieję, że koty są bojowe a nie wypłosze :D Quote
mlukrecja Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Witam. Skoro o mnie to tłumaczę ;-) Wizyta u babci tj. pobyt od rana do wieczora jako ewentualność może raz na 3 miesiące - kiedy jedziemy z dzieckiem do lekarza do Piaseczna (najbliższy termin - koniec października). Babcia (tj. moja mama) umie sobie radzić i z psami i z kotami, w końcu zawsze jakas menażeria u nas w domu była. Jeden z kotów - 15 letni leń i obibok wychowywal sie z bokserką - razem spali razem sie bawili itp., ale w kasze nie daje sobie dmuchać, najwyżej w akcie zemsty nasika mamie w buty ;-))) Drugi kot to mała zaszywająca się w kątach kotka, raczej wycofana. Babcia dysponuje pokojami do odseparowania kotów i to sie całkiem sprawdza np. w czasie remontów siedziały cały dzień bez uszczerbku ani na ich zdrowiu ani tym bardziej na psychice. Koty wzajemnie się nie lubią i każdy żyje swoim życiem... Jakby co to slużę dalszymi wyjaśnieniami... Quote
Ulka18 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 To czekamy, czekamy na Bico :D Sprawa z kotami wyjasniona, to dobrze. Quote
Reno2001 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 mlukrecja-dzięki za wizytę na wątku. My tu tak dywagujemy, bo jak wiadomo, Balbinka ma już jedną adopcję za sobą :(. Bardzo, bardzo, bardzo marzy się nam, by kolejna adopcja była już tą ostateczną i na wieki wieków. Stąd nasze ewentualne wątpliwości. Lepiej wcześniej o wszystkim uprzedzic i wszystko zgrac. Ja trzymam kciuki za Was i za małą. Czas już, by znalazła sowje miejsce na ziemi :) Quote
Ra_dunia Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Witamy na wątku :) Wszyscy mocno trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie balbinkowej historii ;) Quote
mlukrecja Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 jutro o 18, a od dziś jak rasowa gospodyni sprzątam domowy bałaganek ;-) Quote
Ulka18 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Bico na balaganek patrzec nie bedzie, tylko zajrzy w Wasze serca :D Quote
eloise Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 mlukrecja napisał(a):jutro o 18, a od dziś jak rasowa gospodyni sprzątam domowy bałaganek ;-) jakbym to ja mówiła :D czekamy niecierpliwie! Quote
bico Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Hej wszystkim!:) Dziś na 18 jadę odwiedzić potencjalny domek dla Balbinki. Potem dam znać Murce co i jak. Widać, że z tej Balbinki, to taki przytulaczek;) Quote
mlukrecja Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 ja już po :-) poproszę o ostateczny werdykt to zamknę temat poszukiwawczy... Quote
Murka Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 bico dzwoniła do mnie i jest na TAK :) No więc my też jesteśmy na TAK :) Bico dziś lub jutro napisze jeszcze parę słów od siebie, więc ja już nie będę dublować. W każdym razie gratulujemy i zapraszamy po Balbinkę :D Quote
mlukrecja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 DZIĘKUJĘ! STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!:bigcool: Quote
Patmol Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 super wieści (pies i koty to bardzo dobre połączenie :diabloti:) Quote
Ulka18 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 To kiedy przeprowadzka - po 17.8 czy jakos tak? Quote
mlukrecja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 my wracamy do Lublina 17, chcielibyśmy pojechać po niunię w sobotę, 20 Quote
Recommended Posts