Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Balbinka szczekaniem pochwaliła się już będąc w klinice, dr Szponder przy każdej okazji wspominał jaki to dziamgot. Najlepiej chyba jak najwięcej zapoznawać ją z innymi psiakami, bo jest do nich przyjaźnie nastawiona (u nas nigdy nie zareagowała agresywnie do żadnego psa/suki). Niestety na smyczy zawsze psiak czuje się sto razy pewniejszy siebie i odważniejszy.

A na tą łapinkę staje czy jeszcze podnosi do góry? To dziwne faktycznie, że ten ropień się jeszcze utrzymuje...

A jak kontakty z dzieciakami? :)

Posted

no dzisiaj widać że łapinka zdecydowanie zdrowieje i przysycha ten ropień, łapke podnosi lekko tylko na trawie ale to chyba jej tak zostanie, bo na chodniku nie ma śladu a trawa to nierówne podłoże...
z dzieciakami super - Fabian juz sie wyluzowal nawet sam nastawia sie do lizania ;-), jeszcze tylko się stracha jak mała się cieszy i skacze ;-)
a ze szczekaniem to na smyczy na osiedlu blokowym to nie szaleje tak bardzo i da sie szybko zastopować, ma tylko upodobanych kilka domków jednorodzinnych i tamtejszych psiaków - znienawidziła zwlaszcza jeden ;-) ale tam takie zajadłe psiska...
tylko u mnie na osiedlu takie paniusie nieprzystępne pomykają z psami nawet nie pozwalając im sie zapoznać... ot, nabuczone damesy...
była dzis babcia, Balbi zaskarbiła sobie ją od razu, nawet sie nie spodziewałam ;-)
jutro wracam do pracy, szybko zeszło, dzieciaki i Balbi rezyduja a tatusiem ;-)

Posted

Babcia to skarb, dobrze, ze polubily sie z Balbinka :D

Co do panus osiedlowych to ja tez nie cierpie tego zjawiska pt. paniusia i maly piesek, ktory nawet nie ma szans zapoznac sie z innymi psami, bo przewrazliwiona i przekonana o swojej wyzszosci paniusia zaraz podnosi psa do gory, czesto tez krzyczac, zeby zabrac psa, ktory chce sie przywitac. No i rosna takie niezsocjalizowane, szczekajace na wszystko zabawki-dziamoty. Np. psy w domach czesto sa puszczone samopas, bo przeciez dom z ogrodem czesto rowna sie niewychowany pies, ktory obszczekuje wszystko za plotem. Srednia w PL = niewychowane dzieci i psy rowniez.

Posted

Mój pies też dużo "gada", ale nie do wszystkich i zupełnie nie wiem od czego to zależy. Oczywiście mówię o nieznajomych mu osobach... jednych ignoruje, drugich sam zaczepia, a jeszcze innych tak napada, że aż mi wstyd. To samo jest z psami... są takie, które on uwielbia oraz takie, którym pokazuje zęby... całą resztę ignoruje. I na każdym osiedlu są takie paniusie. U mnie jest nawet taka, która mnie widząc już z daleka przechodzi na drugą stronę ulicy i jest to o tyle przykre, że jej piesek naprawdę lgnie do innych, a ona mu zabrania.

Posted

Bardzo to przykre, gdy pies nie moze zaspokoic swoich spolecznych potrzeb i poznac nowych kolegow czy sie pobawic. Ciekawe czemu sluzy to zabranianie psom spotykania sie z innymi 4-nogami. Najgorsze co moze byc to podnoszenie do gory poprzez branie na ręce lub napinanie smyczy i unoszenie psa na 2 lapy. Wtedy czesto dochodzi do konfliktow. A wystarczyloby poluzowac smycz, wtedy psy same by sie dogadaly, ale czlowiek czesto ingeruje niewlasciwie i konflikty gotowe.

Ciekawe jak tam Balbinka i jej dziamotanie, czy z wiekiem bedzie spokojniejsza.

Posted

To jak wszystko się tak ładnie układa to zaryzykuję i zrobię rozliczenie ;)

Stan konta na 12 sierpnia wynosił +417,45 zł

Koszty:
59,50 zł hotelowanie (13-19.08)
42 zł antybiotyk + dojazd weta
Razem: 101,50 zł

417,45 zł - 101,50 zł = 315,95 zł
Pozostałość po hotelowaniu Balbinki wynosi +315,95 zł.

Macie jakieś specjalne życzenia co do tej kwoty czy przerzucić na konto Romka?

• 3 weeks later...
Posted

Przykre, ze nie ma zadnych wiesci, Panstwo tacy nowoczesni, komputerowi, a nie maja czasu napisac nam kilka slow. Przeciez mysmy ta sunie wyratowaly, to wiadome jest, ze sie martwimy jak o wlasne psy.

Posted

Też zaglądam tu jak tylko widzę, że są nowe wpisy. Za każdym razem mam nadzieję, że to nowe wieści z Balbinkowego domku...
A może zadzwoniłby ktoś z osób, które prowadziły z panią rozmowy w sprawie adopcji? Często ludzie nie zdają sobie sprawy, że ktoś czeka na wieści, niepokoi się.

Posted

Przydałyby się nowe wieści, bo Balbinka wyjątkowo zapadła mi w serce, po nocach robiłam dla niej bazarki, po nocach pisałam i rozliczałam, po nocach pakowałam paczki...
Co u Ciebie słodziaku?

Posted

U Balbinki wszystko jak najlepiej, nie sprawia ŻADNYCH problemów, całkowicie wtopiła się w życie całej rodzinki :)
mlukrecja obiecała napisać coś od siebie na wątku :)

Posted

Dzięki!Mlukrecja nie dziw sie nam,ze panikujemy....Tym bardziej ,że początki bywaja trudne....Prosimy skrobnij choć jedno zdanie na tydzień.Króciutkie:diabloti::evil_lol:ale skrobnij:eviltong:DZiekujemy.