Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super, ze Balbinka wrocila i ze wszystko dobrze. Jeszcze kilkanascie dni i Balbincia bedzie mogla wreszcie pobiegac. O dom to sie nie ma co martwic, na pewno znajdziemy po sterylce.

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reno, gdzie Ty kobieto telefon trzymasz? Dzwonię i dzwonię! Faktura jest (na 500 zł), ale na nas, bo... dr zapomniał (a ja zapomniałam mu przypomnieć dzisiaj), że ma być na kogoś innego :shake: I chciałam właśnie zapytać czy możemy zrobić tak, że ja zapłacę za tą fakturę i wystawię Wam rachunek na tą samą sumę i np. dołączę ksero tej faktury z kliniki??

Najgorsze jest to, że opatrunek Balbinki nie może się zamoczyć... wystarczy, że wyleje wodę z miseczki albo przejdzie po mokrej trawie i trzeba będzie wszystko zmieniać. Antybiotyk ma w zastrzykach na jutro i na pojutrze.

Posted

[quote name='Murka']Reno, gdzie Ty kobieto telefon trzymasz? Dzwonię i dzwonię! Faktura jest (na 500 zł), ale na nas, bo... dr zapomniał (a ja zapomniałam mu przypomnieć dzisiaj), że ma być na kogoś innego :shake: I chciałam właśnie zapytać czy możemy zrobić tak, że ja zapłacę za tą fakturę i wystawię Wam rachunek na tą samą sumę i np. dołączę ksero tej faktury z kliniki??

Najgorsze jest to, że opatrunek Balbinki nie może się zamoczyć... wystarczy, że wyleje wodę z miseczki albo przejdzie po mokrej trawie i trzeba będzie wszystko zmieniać. Antybiotyk ma w zastrzykach na jutro i na pojutrze.

Ups, przepraszam. Pojechalismy wczoraj na wieś, a ja telefon porzuciłam w domu. Dopiero po powrocie widziałam, ze ktoś dzwonił, ale nie zidentyfikowałaś mi sie jako Ty, więc nie oddzwaniałam.
Zapytam dziewczyn z Fundacji, czy tak może byc i dam znaka ;) jeszcze dziś.

Posted

Tu jest faktura za wszystko (500 zł):
http://img809.imageshack.us/img809/8455/balbinkafaktura.jpg
Uzgodniłyśmy z Reno, że wystawię rachunek dla Fundacji Pomagajmy Razem i w ten sposób załatwimy sprawę, tzn. Fundacja zapłaci za operację łapki Balbinki :)

A poniżej Balbiniątko w obecnej odsłonie. Wczoraj nie miała zupełnie ochoty spacerować, nic nie chciała jeść, dzisiaj jest już trochę lepiej i jest trochę żywsza, wrócił jej apetyt. Na razie opatrunek suchy. Najgorzej będzie kiedy popada deszcz... ale to się wtedy będziemy martwić.

A tu filmik z Mają, na której widać także Balbinkę:
[video=youtube;_fqPysPFayc]http://www.youtube.com/watch?v=_fqPysPFayc[/video]

Posted

Wczoraj podjechaliśmy z Balbinką do lecznicy na zmianę opatrunku, bo dr Szponder prosił, żeby po trzech dniach zmienić (nawet jeśli będzie suchy). Wszystko się ładnie goi :) Nasz wet nic nie wziął za "przewinięcie" Balbinki :) Tak jak przypuszczałam, Balbinkę będzie można sterylizować za ok. 3 tygodnie od usunięcia płytki, a jeśli się nie śpieszy to bezpieczniej poczekać miesiąc.
Zabieg będzie można zrobić tu na miejscu, odpadną koszty transportu do Stalowej Woli :)

Kiedyś nasz wet nie miał doświadczenia (dopiero parę lat temu otworzył lecznicę) i dlatego jeździliśmy do Beatki, ale rozmawiałam z paroma osobami, którzy operowali psy i bardzo go chwalili nawet przy skomplikowanych operacjach. Wyciachaliśmy już dwie sunie w Janowie i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Poza tym ustaliliśmy stałą stawkę: 150 zł za sterylizację (bez względu na wielkość suni, no chyba, że jakiś gigant albo mikrus, to wtedy odpowiednia zmiana), 100 zł za kastrację (podobnie jak ze sterylizacją).

Aha, przy okazji zważyłam Balbinkę, waży (wraz z kołnierzem i opatrunkiem :D ) aż 6,80 kg :D

Posted

Takie 6 kilo cukru+opakowanie.....Super,jesli dobry lekarz bedzie pod reką.Bo i psy w razie czego bedzie znał jakby coś no i bliżej i taniej wyjazdy.....

Posted

Łooooo matko, taka kruszynka! Sądziłam, że ona nieco większa jest. Super, że to taki mały, lekki piesek.

Bardzo dobre stawki za kastracje. świetnie, że będzie teraz tak blisko.

Posted

Murka, Balbincia naprawde wazy niecale 7 kg? Toz to niewiele wiecej niz moj wypasiony kocur ;-) Ale sie nam malizna udala :D
Poczekamy spokojnie jeszcze ile trzeba, zrobimy sterylke i wtedy ruszymy w swiat szukac domu.

Posted

Ona jest bardzo szczuplutka, łapki jak patyczki. Mogła się ruszyć troszkę na wadze, ale na pewno ma ok. 7 kg.
Niedługo ściąganie szwów :multi:

Posted

Filmik z Balbinką - obrońcą :smile:
[video=youtube;MKnhmDlBx-0]http://www.youtube.com/watch?v=MKnhmDlBx-0[/video]

A tu jeszcze wraz z Bellą po sterylizacji, dwa kołnierzowce :smile:

Posted

Byliśmy dzisiaj z Balbinką w lecznicy na zdjęcie szwów. Wszystko się ładnie zagoiło. Balbinka musi jeszcze posiedzieć w kołnierzu do jutra, a potem już wolność :)

Myślę, że można już sunię ogłaszać, bo sterylka będzie za ok. 2 tygodnie, jak komuś będzie zależało to poczeka na sunię :)