Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
musimy sie dowiedzieć adres, a wtedy poinformowany zostanie i TOZ i inne instytucje. Nawet sama tam podjadę, ale bez adresu lipa

Wyslalam wiadomosc do Demi i xmartix, niestety bez adresu nic nie zdzialaja.
Moze zalozycielka watku napisze cos wiecej.

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co sie z tymi 'ludzmi' dzieje - co krot to zwierzece nieszczescie :(
Czemu jest taka totalna skrajnosc nieodpowiedzialnosci, braku empatii i uczuc :angryy:
Jak dla mnie to te kary za znecanie sie nad zwierzetami sa stanowczo za niskie, a przeciez taki 'psychol' po pewnym czasie znudzi sie zwierzeciem i zrobi cos czlowiekowi - wtedy bedzie o tym glosno, bo przeciez psie/kocie nieszczescie to za malo :shake:

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Demi na pewno pomoże...jakby co moge podać nr tel.

Wyslalam do Demi watek, jednak bez jakikolwiek informacji nic nie zrobia, bo gdzie szukac faceta.
Czekamy na zalozycielke watku i dane, zdjecia.

Posted

W mojej opinii najpierw świadek tej sytuacji powinien zrobić zdjęcia i nakręcić film. Dopiero później można uderzać do organizacji "by coś z tym zrobili". Podejrzewam, że interwencje spaliły na panewce z powodu braku dowodów, bo pewnie pies nie jest ani wychudzony, ani zaniedbany. A znęcanie się nad psem w najlepsze trwa.

Posted

GoniaP napisał(a):
W mojej opinii najpierw świadek tej sytuacji powinien zrobić zdjęcia i nakręcić film. Dopiero później można uderzać do organizacji "by coś z tym zrobili". Podejrzewam, że interwencje spaliły na panewce z powodu braku dowodów, bo pewnie pies nie jest ani wychudzony, ani zaniedbany. A znęcanie się nad psem w najlepsze trwa.

dokładnie tak

Posted

demi napisał(a):
a najlepiej to OD RAZU na Policje/ Straż dzwonić, wtedy mamy reakcje natychmiastową
Naprawdę myślisz, że SM czy Policja zdążą nakryć właściciela psa w worku na głowie??? Nie sądzę.
Jeśli się nie "zasadzicie" i nie zrobicie zdjęć (i to przez parę dni), facet pozostanie bezkarny!

Posted

Fakt!!! To przykre ale niestety prawdziwe...Pamieta ktos tego kotka którego dreczyły te kretyńskie dzieci? Wzięli się za to bo był straszne poruszenie...więc gdyby nakręcic film to napewno by coś dało...A jak sie policja nie zainteresuje to trzeba bedzie filmik nagłosnic tu i tam...Moze to głupie,ale ja tak myslę...

Posted

GoniaP napisał(a):

:eviltong:Dobry pomysl z filmikiem...to dowod....:evil_lol::evil_lol:sadysta ale jak najpredzej go zglosc.:angryy::angryy:

Posted

jak już pisałam na forum haskowym - We Wrocku Straż Miejska ma bardzo fajne podejście do takich spraw (fakt że ciężko się do nich dodzwonić ale myślę że do dzielnicowego byłoby już łatwiej). jest również TOZ - ja do działań obydwu tych instytucji nie mam zastrzeżeń.

ale bez dokładnego info to faktycznie nic sie nie zdziała ;/

Posted

Niech tylko coś już w tej sprawie drgnie.
Pomyślcie... Reklamówka raz na kiedyś, a reklamówka raz za razem, każde wyjście, dzień po dniu, przez x dni (tygodni?). Wdech ograniczonym powietrzem, wydech z nadzieją, że następny wdech..., do tego niemoc kontroli sytuacji, choćby wzrokowej, strach... :-(