Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a nowego jest tylko tyle, że od beataczl dowiedziałam się, że schronisko wysyłało do mnie dzisiaj sms. Dodam, że żadna wiadomość nie dotarła... Proszono mnie o email, więc go wysłałam i.... czekamy dalej :)

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiga138 napisał(a):
BeataczI, może zmieńmy tytuł wątku ?
nie chcę zapeszać - ale chyba mogę juz usunąć banerek Gałki ?

osoba decyzyjna jest na chorobowym i nic nie wiadomo na ta chwile
czekam tez na cos konkretnego -ale to juz od irrational sie dowiemy...

Posted

ja też czekam...
email wczoraj napisany, numer podany po raz kolejny i... dalej zero odzewu...

banery teoretycznie można usunąć - ja już się przecież zadeklarowałam. Tylko ... no cóż... problem leży gdzie indziej.

i dalej czekamy :)

Posted

Kochani Wszyscy tutaj!

Jesteście po prostu nieziemscy! Przeglądam inne wątki na forum i nie mogę wyjść z podziwu, że Wam tak szybko udało się zorganizować pomoc dla Gałki. Pomoc, która nie do końca jest chciana.. :shake: To czy się ostatecznie uda czy nie, obecnie jest już poza Naszą gestią, ale trzeba pomóc innym!

Zaniepokoił mnie np ten psiak:
http://www.dogomania.pl/threads/196312-Strauszek-Edward-niewidomy-czy-najlepsze-co-go-spotka%C5%82o-to-schron-(
ogłaszany jest od listopada i... nic... może 2-3 osoby inne, niż Założycielka wątku, się tam pojawiły, a resztę cisza... :(
Ja jestem tu żółtodziobem, ale Wy działacie prężnie :razz:
zróbcie banerki, czy coś, ja się na tym kurcze nie znam, ale jak już się wkręcę, to ciężko będzie mnie zatrzymać... :cool1:

pomóżmy BUDRYSKOWI! widzę, że ma wiele biednych zwierzaczków pod opieką :placz:

Jak mi G nie dadzą, to zabieram Edzia :eviltong:

Posted

p.Kierownik schronu jest na chorobowym... ona jest decyzyjna jesli chodzi o Galeczke ( mowi na Nia -Nasza Gwiazdeczka..)
wczoraj miala byc na chwilke w schronie
na watek miala wejsc marboze -pracownik schroniska,ale widocznie nie mogla
proszono o tel. do irrational, potem o mail od Niej
i... czekamy wciaz

wiga138 jak widzisz domek jest-irrational chce adoptowac Galeczke

Posted

Irrational, uważaj, bo wsiąkniesz na amen ;) Ja wylądowałam tu w lipcu i adoptowałam jedną małą sunię. We wrześniu już miałam drugą, w grudniu dwa tymczasy, a od zeszłego tygodnia trzeciego, zupełnie zresztą nieplanowanego - w sumie piątka w ciągu pół roku...

Posted

ataK napisał(a):
Irrational, uważaj, bo wsiąkniesz na amen ;) Ja wylądowałam tu w lipcu i adoptowałam jedną małą sunię. We wrześniu już miałam drugą, w grudniu dwa tymczasy, a od zeszłego tygodnia trzeciego, zupełnie zresztą nieplanowanego - w sumie piątka w ciągu pół roku...

ATAK, dziekujemy za ostrzezenie..... ale dla mnie za pozno,

najpierw mialam przez kilka lat jednego, potem doszla sunia z Lodzi,
po niej dluzszy czas spokoj...
a w zeszlym roku w przeciagu miesiaca doszla sunia i nieplanowany DT,
tylko ze okazalo sie szybciutko, ze my nie nadajemy sie na tymczas.
Tak szybko zamienic tymczas w staly moga tylko ...tacy jak my.... wiec uwazamy nadal.
Kociambry tez w liczbie cztery przygladaja sie temu z niedowierzaniem....

Posted

a jednak widzę, że od takiego przybytku głowa nie za bardzo Was boli :P :D

najpierw chciałabym zobaczyć, jak będzie sytuacja wyglądała z małą, a potem się okaże...
Już na tą chwilę zastanawiam się nad dodatkowym kompanem dla mej Kićki, bo coś ostatnio markotna i bardzo absorbująca, a jak miała tych swoich kocich kolegów, to była w pełni samowystarczalna i buńczucznie rozkoszna... więc myślę i myślę...
oczywiście nie zaszaleję zbytnio mieszkając w bloku, ale ile będę w stanie, to nie omieszkam ;)

Posted

Kilkanaście lat temu mnie nawet blok nie przeszkadzał ;) Miałam 5 psów i 2 koty, w międzyczasie trochę szczeniąt i kociąt się przewinęło... Teraz jest nieco łatwiej, bo domek, ale za to bez ogrodzenia, więc i tak na smyczy trzeba wychodzić :)

Posted

i u nas tak samo, niestety,
ogrod nie dokladnie ogrodzony i podworko tez nie.
chodzimy wiec dwa, trzy razy dziennie po kilka kilometrow....uff
i odkad ten nieudany tymczas u nas mieszka , tylko na smyczy bo myslliwy z niego tegi...
a w domu do serca przylozyc....

Posted

Jakieś nowe wieści?...U mnie do końca stycznia brak internetu, bo tak na dogo siedziałam, że miesięczny limit wyczerpałam :evil_lol:
Jutro rankiem do babci jadę żeby trochę dostępu do świata mieć (obecnie resztki transferu czerpię :diabloti:)

Posted

A może skoro ten domek juz jest to zadzwonic do kierownik schroniska ??
Może nie ma juz limitu etc ....
może to ona dziewczyny czeka na telefon od was ?

szkoda by było by ta malizna nie zaznala chociaz ociupinkę lepszego losu
trzymam kciuki

Posted

Powiem szczerze, że nie rozumiem tych wszystkich problemów... :oops:Nie chcą wydać malutkiej? :crazyeye:

Dziewczyny, które zajmują się bidulką co jest grane...?:-o

Posted

z tego, co mi przekazano, to nie mam za bardzo do kogo dzwonić, bo Dyrektor jest nieobecna, a tel prywatnego nie mam. Napisałam email i do tej pory cisza. Wiem, że Mała wcześniej będzie poddana sterylizacji i potem trzeba chwilę znowu odczekać.

Nie ukrywam, że inaczej by to było, gdyby jednak Ktoś w jakikolwiek sposób dałby znać, ja zrobiłam o co mnie proszono. Zwyczajne 'tak' lub 'nie' by wystarczyło :)

Posted

dla mnie nie do pojecia.... przepelnione schrony, bid tysiace.. a tu ze spokojem zalatwia sie jak w urzedzie meldunkowym... nie bedzie dzis, to bedzie jutro.... (?)

Posted

Kurcze to takie czysto polskie - dyrektora nie ma to nic się nie dzieje..... A jak będzie na półrocznym czy rocznym chorobowym to też nikt nie podejmie żadnej decyzji? Wkurzające to jest i tyle........

Posted

ataK napisał(a):

Dokładnie! Kiedyś, po śmierci mojej suczki, obiecałam sobie, że nigdy więcej w domu nie będę miała psa. Kiedyś weszłam na forum rottki - adoptowałam sunie, potem kupiliśmy z hodowli kolejną, a w niedzielę adoptowaliśmy Elinkę, którą zobaczyliśmy tu na mikropsach.

Posted

Spokojnie....
Jest domek dla Gałeczki, ale w schronie różne rzeczy się mogą dziać, a jeśli kier jest na zwolnieniu to tym bardziej może być jakieś zamieszanie.
Ja pracuję w takim miejscu, że powinien być sielski spokój a mam czasem gorzej niż w wielkiej i głośnej fabryce na taśmie.

Irrational, ja bym tam zadzwoniła i u źródła otrzymała info. Bo ja uważam, że swoich spraw trza pilnować.

A ktoś był na wizycie u Irrational?
I jak ta adopcja ma wyglądać, Gałeczkę ktoś zawiezie?