Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiga138 napisał(a):
ile kot ma lat ?

7 lat temu został znaleziony na śmietniku, a więc powyżej 7
beataczl napisał(a):
o, sory... faktycznie, nie doczytalam :oops:

Nie szkodzi, ja kilka razy musiałam przeczytać żeby w pełni zrozumieć i niczego nie przeoczyć ;)

Posted

Gosiara napisał(a):
To o niczym nie świadczy ja mam 35 lat i pierwszego psa bo zawsze były koty:)

pewnie, że o niczym nie świadczy - ja stara baba jestem a dopiero od 4 lat mam koty (ciągle więcej) i mam totalnego bzika na ich punkcie, a zawsze tylko psy u mnie były...

Posted

podzielam powyższe zdania !!!!
Ja mam też koty i psy. Będzie dobrze ! a przed świetani zawiozłam do Szczecina dziką sunię - do domku gdzie mieszkają koty. Jest super !!!

Posted

:eek2:

ojojoj.... aż dziw, że od wczoraj nie dręczy mnie czkawka :eviltong:
nieźle jestem tu przez Państwa maglowana ;)

przedstawię się - mam na imię Iza i to ja zgłosiłam się do adopcji Psinki :)

Moja wina, moja wina - nigdy nie miałam psa, tylko koty (ten jest trzeci z kolei) :wink: Moja Kotka - tak, została znaleziona na śmietniku (hmmmm... :sad: :bigcry: ), ale jako niespełna 5 tygodniowe kocię 7 lat temu. Nie jest zdziczała, ale w pełni udomowiona (proszę spojrzeć na zdjęcie profilowe ;)). Swoje przeszła, więc nie dziwi mnie nieufność i dystans jaki utrzymuje w stosunku do obcych ludzi i zwierząt.

:wallbash: jeej.. mam nadzieję, że dobrze robię, bo po lekturze niektórych postów, czuję się jak potencjalny dręczyciel i to jeszcze z ... kotem :roll: :grins:
dobrze, że tutaj przede wszystkim chodzi o dobro Pieska :dog:

czy dostanę od Państwa kredyt zaufania? :modla:

pozdrawiam Wszystkich serdecznie! :Cool!:

Posted

Witam Pani Izo!
Miło, że nas Pani odnalazła :) Tutaj wszyscy tacy nieufni w stosunku do adoptujących, bo wiele osób brało psiaki i je po prostu wyrzucało. Teraz chcą temu zapobiec i znaleść psu najlepszy domek na świecie, a więc za żadnego dręczyciela z kotem Pani nie uchodzi :D:D:D
Pozdrawiam, dobrze, że będzie mogła Pani na bierząco śledzić losy transportu suni ;)

Posted

[

:wallbash: jeej.. mam nadzieję, że dobrze robię, bo po lekturze niektórych postów, czuję się jak potencjalny dręczyciel i to jeszcze z ... kotem :roll: :grins:
dobrze, że tutaj przede wszystkim chodzi o dobro Pieska :dog:

czy dostanę od Państwa kredyt zaufania? :modla:

iza, ha, ha no to ja odwrotnie - psy od zawsze - jako skrajna 'animalistka" i wegetarianka kocham wszystkie zwierzeta, ale zawsze mawiałam - hmm... z kotem się nie pogada... koty nie przywiązują się do ludzi itp bzdury. Zawsze tylko psy i psy... Mój stosunek zmienił się 12 lat temu, gdy mój mąż przyniósł kociątko (kotka Mordzia żyje do dzisiaj). Ale totalnie zgłupiałam na punkcie kotów 3 lata temu, kiedy z Fundacji łodzkiej dostałam mojego Synka :D , potem Malwinkę, PomponikaTeraz mam bzika i moim psom tłumaczę - musimy ich słuchać, bo inaczej się obrażą :evil_lol:

Ja w tej malutkiej niewidomej zakochałam się od razu, ale z racji innych psich zobowiązań nie mogę jej zaadoptować.

Musisz wiedziec, ze gdybys miala problemy to my zawsze tutaj jesteśmy :p

Posted

Oczywiście rozumiem brak zaufania, bo 'pseudoczłowieków' na świecie nie brakuje :shake:

Bardzo dziękuję za słowa otuchy :) wierzę, że będzie dobrze!

obserwuję, obserwuję :thumbs:

Posted

Ja tylko głośno się zastanowiłam, czemu nie miałaś psa...:-)
A tu ciotki od razu w obronie stanęły, o swoim wieku krzyczały, o kotach itd:-)
Gratuluję wspaniałej decyzji.
Jak tylko zobaczyłam maleńką na zdjęciu, od razu zapisałam wątek, bo mi rybeczka w serce wpadła.
Oby wszystko się udało, i sunia czuła się bezpieczna i kochana!!

Posted

Ja też najpierw miałam przez 20 lat tylko koty aż wreszcie dojrzałam do psa :lol:. I teraz mam dwie staruszki / o przepraszam - sumie w słusznym wieku/ z Tychów:loveu: W tym jedną głuchą :lol:

Posted

u mnie z kolei zaczelo sie przed laty od kota przybledy,

sorry - najpierw witam wszystkie zapsy-jasnione i zakocione cioteczki...

potem doszedl pierwszy pies.... no i sie zaczelo...

aktualnie zyja z nami cztery dorodne koty i trzy psiaki. Przedwczoraj odeszla od nas (TM) starenka jamnisia.

Pieski to zbieranina z roznych schronow i o roznych przejsciach... i mimo tego nie bylo z ZADNYM problemow
Kazdy kolejny dostosowywal sie sam do kotow a one do niego. ( Koty sa wychodzace)
Wazne jest tylko zeby kazde z nich mialo dostatecznie duzo miejsca dla siebie i mozliwosci odosobnienia sie.

Daj im czas na wzajemne poznanie sie i obwachanie....
czasami trzeba siedmioma rekami jednoczesnie glaskac... ale i to sie udaje....
..
no to trzymam kciuki.. bedzie dobrze