Casablanca Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Przez cały czas mam kontakt z Panią Izą ;) Trzeba jeszcze uzgodnić sprawy papierkowe i transport ze schroniskiem ;) Jest dobra wiadomość! Gałka może odzyskać wzrok, ale potrzeba będzie pieniążków. Operacja będzie przeprowadzona jeśli Gałka dotrze do Krakowa ;) Quote
wiga138 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Casablanca napisał(a):Przez cały czas mam kontakt z Panią Izą ;) Trzeba jeszcze uzgodnić sprawy papierkowe i transport ze schroniskiem ;) Jest dobra wiadomość! Gałka może odzyskać wzrok, ale potrzeba będzie pieniążków. Operacja będzie przeprowadzona jeśli Gałka dotrze do Krakowa ;) Boże !!!!!!!!!!!!!!!!! co za cudowna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi: Quote
beataczl Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 nast. wiadomosc-Galeczka nie jest jednak wysterylizowana Quote
dudson13 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Trzymam kciuki za Gałeczkę naszą kochana Quote
wiga138 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dowiedzcie się cioteczki co z tą sterylizacją i czy w obecnym stanie jej zdrowia - można sterylkę przeprowadzić ! Co w tej chwili jest priorytetem : sterylizacja , czy oczy ?! Quote
Awit Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Może okulista powinien się wypowiedzieć, czy nie ma przeciwskazania do zabiegu sterylizacji. Może na oczy trzeba jeszcze jakieś badania wykonać. I kto by ponosił koszty zabiegu na oczy? A z jakiego powodu ona nie widzi? Quote
marboze Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jestem pracownikiem schroniska gdzie przebywa Galka.Dzisiaj rozmawiałam zpanią ktora przedstawiła sprawę ze Galka jest na forum,i ze jest osoba zainteresowana adopcją jej.tj.podała mi numer telefonu do p.Izy.wspomniała tez,ze Pani Iza broni prace-wiec do poniedzialku bedzie moze niekiedy niedostępna.Galka mieszka w biurze z innymi psami radzi sobie dobrze,są sytuacje,ze jakis psiak ją skubnię ale nie do tego stopnia,ze jest zagryzana,Po prostu psy są zazdrosne,niekiedy aleczka podejdzie tam gdzie nie trzeba to jakis staruszek ja skarci,a ze nie widzi to nie wie gdzie idzie i do jakiego psa się zbliza.Są niektore psy,ktore nie lubią jak inny do nich podchodzi.W biurze jest kilkanascie psow ale Galeczka juz poznaje i coraz lepiej sobie radzi.A najwazniejsze, ze sama juz podchodzi do opiekunow i prosi o pieszczoty i chodzi za pracownikiem po calym biurze.Na dworzu tez sobie radzi i wie gdzie moze chodzic.........piersze miesiace byla pilnowana,zeby nie nie podeszla do boksow,jak kto nie wie,ze jest niewidoma,to nawet mu na mysl nie przyjdzie,ze ten psiak nie widzi. g u nas ga jestem dzisiaj cchojnicach Quote
mysza 1 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Przyszłam do suni, mam nadzieję, że ten dom okaże się tym jedynym i naprawdę dobrym. Sama mam w domu sunię, która nie widzi od urodzenia, jest cudowna:loveu:, po prostu cudowna, wyjątkowa, świetnie sobie radzi, biega, szaleje z innymi psami. Naprawdę prawie nie zauważamy na codzień, że nie widzi. Życzę Gałce szybkiego znalezienia dobrego domu, będę zaglądać i kibicować. Quote
Awit Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Życzę Pani Izie spokojnej obrony:-) I mam nadzieję, że na bieżąco będzie nam pisała o Gałeczce. I przeczytamy, jak się czuła, gdy Gałka na nią popatrzyła:-) Tylko jeszcze ta sterylka.... Quote
Casablanca Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Awit napisał(a):I mam nadzieję, że na bieżąco będzie nam pisała o Gałeczce. I przeczytamy, jak się czuła, gdy Gałka na nią popatrzyła:-) Trzeba jeszcze Gałkę najpierw przewieść na drugi koniec Polski ;) Quote
irrational Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 :) a dziękuję, obrona obroniona :razz: :multi: tutaj podobanie się nie ma nic do rzeczy, chodzi przecież o psie życie! każde jest równie cenne i piękne ;) jak tylko przebrniemy przez te wszystkie formalności i znaki zapytania, sądzę że reszta pójdzie z górki :) o ile moja kocia królowa łaskawie pozwoli :cool1: jak Piesiowi uda się do mnie dotrzeć, zdam relację ze spotkania ;) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Quote
wanda szostek Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='irrational']Oczywiście rozumiem brak zaufania, bo 'pseudoczłowieków' na świecie nie brakuje :shake: Bardzo dziękuję za słowa otuchy :) wierzę, że będzie dobrze! obserwuję, obserwuję :thumbs: Będzie na pewno dobrze. W tym wypadku bardziej zagrożony jest pies jak kot. Trochę czasu potrzeba im będzie na zapoznanie a potem będą razem zgodnie łóżko panci grzać Weszłam na wątek, bo wyjątkowo jestem uczulona na biedę psów starych i ślepych i wybaczcie, że przy okazji tych odwiedzin poproszę Was o zajrzenie , podnoszenie i pomoc dla 10-letniego ślepego pieska odłowionego z ulicy, który przerażony znalazł się w schronisku. Zobaczcie jaki śliczny i biedny. Bez szybkiej pomocy może nie doczekać ratunku a na wątku jego cisza. http://www.dogomania.pl/threads/2001...9#post16104549 Quote
dudson13 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 irrational napisał(a)::) a dziękuję, obrona obroniona :razz: :multi: tutaj podobanie się nie ma nic do rzeczy, chodzi przecież o psie życie! każde jest równie cenne i piękne ;) jak tylko przebrniemy przez te wszystkie formalności i znaki zapytania, sądzę że reszta pójdzie z górki :) o ile moja kocia królowa łaskawie pozwoli :cool1: jak Piesiowi uda się do mnie dotrzeć, zdam relację ze spotkania ;) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Gratulujemy! Trzymamy kciuki by Gałeczka dotarła cała i szczęśliwa. Quote
Canaveral-staff Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='wanda szostek']Będzie na pewno dobrze. W tym wypadku bardziej zagrożony jest pies jak kot. Trochę czasu potrzeba im będzie na zapoznanie a potem będą razem zgodnie łóżko panci grzać Weszłam na wątek, bo wyjątkowo jestem uczulona na biedę psów starych i ślepych i wybaczcie, że przy okazji tych odwiedzin poproszę Was o zajrzenie , podnoszenie i pomoc dla 10-letniego ślepego pieska odłowionego z ulicy, który przerażony znalazł się w schronisku. Zobaczcie jaki śliczny i biedny. Bez szybkiej pomocy może nie doczekać ratunku a na wątku jego cisza. http://www.dogomania.pl/threads/2001...9#post16104549 Link sie nie wyświetla :( Quote
Casablanca Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 irrational napisał(a)::) a dziękuję, obrona obroniona :razz: :multi: tutaj podobanie się nie ma nic do rzeczy, chodzi przecież o psie życie! każde jest równie cenne i piękne ;) jak tylko przebrniemy przez te wszystkie formalności i znaki zapytania, sądzę że reszta pójdzie z górki :) o ile moja kocia królowa łaskawie pozwoli :cool1: jak Piesiowi uda się do mnie dotrzeć, zdam relację ze spotkania ;) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Gratulacje za obronę :) Racja-jak będzie po formalnościach pójdzie z górki ;) Quote
kora78 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 przyszlam z banerka beataczl, a tu tak fajnie, ze sunia sie pakuje do ds :) powodzenia!!!!!!!!! to jakis cud! tak szybko! super! Quote
wiga138 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Canaveral-staff napisał(a):Link sie nie wyświetla :( ..no właśnie !!! Quote
Betbet Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Cieszę sie, że bannere choć taki bardzo prosty to się przydał:) Dziewczyny, dajcie znać gdybyście łatwiły jakiś transport! U mnie w podpisie jest staruszej Stworek, który ma szansę na dom w Bytomiu. TO byłaby podwójna korzyść, tlyko my tak jeszcze na spokojnie wszystko załatwiamy, bez pośpiechu. Quote
wiga138 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 BeataczI, może zmieńmy tytuł wątku ? nie chcę zapeszać - ale chyba mogę juz usunąć banerek Gałki ? Quote
wanda szostek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Do wszystkich kochających psy a szczególnie pokrzywdzonych przez los i STARUSZKÓW Wznowiła działalność "Skarbonka" rozi. Jest to konkretna pomoc dla dużej liczby piesków starych w schroniskach. Proszę zapoznajcie się z jej założeniami na wątku http://www.dogomania.pl/threads/112210-UWAGA!-WRACAMY!-Post-1351!-**skarbonka** i poznajcie ich rezultaty w schronisku Białej Podlaskiej http://www.dogomania.pl/threads/184079-CZWARTY-ETAP-**skarbonka**-CZWARTY-ETAP/page3 A potem jeżeli uznacie , że warto dołączcie do nas i propagujcie ideę dalej nawet poza Dogomanię Sprawa naprawdę jest warta zaangażowania. Quote
beataczl Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Canaveral-staff']Link sie nie wyświetla :( http://www.dogomania.pl/threads/200158-Porzucona-stara-miłość Tofik juz w dt Quote
Recommended Posts