Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evel']Wystarczy uważnie poczytać i wszystko będzie wiadomo ;)

Furciaczku, myślisz, że można młodej wprowadzić kliker za parę dni? Ponoć z lękliwymi psami potrafi przyspieszyć pracę... Z tego co wiem na razie ladySwallow do niej ćwierka jak wariatka jeśli Rozi nawiąże z nią jakiś kontakt i nagradza pyyyyszną kiełbaską :lol:, a suka powolutku, powolutku się otwiera ;)
Jak miło już dzisiaj czytać, że powolutku się otwiera.:lol: Dobrze , że Sonia zadecydowała, że sunia zostaje. Następne zmiany nie byłyby wskazane.

Posted

furciaczek napisał(a):
Kliker cudowna rzecz, poczekajcie jeszcze pare dni az zacznie lapac kontakt. Mozesz kliker schowac do kieszeni, lub klikac zza plecow tak zeby przytlumic dzwiek. Wygodnie tez pod pacha trzymac i klikac :)
Poczekajcie, musi sie oswoic z nowa sytuacja, odblokowac sie...wtedy latwiej cokolwiek wypracowac. Teraz taki klebek nerwow, nowa sytuacja, nowe miejsce, ludzie to dla niej ogromny szok. Do tej pory byla w jednym miejscu, ktore juz znala, miala czlowieka ktoremu juz ufala...teraz zostalo jej to odebrane w brutalny dla niej sposob. Nie nauczyla sie radzic sobie w takich sytacjach, organizm, mozg jest w szoku. Musi troszke minac czasu zeby ciekawosc i typowe psie zachowania wziely gore. Trzeba ja stymulowac do ruszania sie, zajecia czymkolwiek...
A jak dzisiaj dziewczynka?

Furciaczku, wiem że może nie poznałyśmy się w przyjaznej atmosferze, ale chcę Ci powiedzieć, że mądra i sprawiedliwa z Ciebie kobita;), pozdrawiam.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
najprawdopodobnije jutro Rozi odwiedzi szkoleniowec z Alteri, mamy nadzieje że da troche wskazowek jak szybciej i łagodniej przebrnąć z sunią przez zapoznawanie z miastem i innymi nowymi sytuacjami

Też mam nadzieję, Lila jest świetna i psy fajnie na nią reagują, moja Zu ją kocha, więc musi być dobrze :kciuki:

Posted

Potrzebuję feromonów, które były kupione dla sióstr. Funia zgodziła się je przewieźć do zadry - potrzebuje kogoś, kto mi dostarczy/wyśle pocztą.

Posted

Byłam i widziałam....straszna bida. Taka cicha myszka nawet nie wiedziałam,że jest w mieszkaniu, oby jak najszybciej zaczęła normalnie funkcjonować.

Posted

MaDi napisał(a):
Byłam i widziałam....straszna bida. Taka cicha myszka nawet nie wiedziałam,że jest w mieszkaniu, oby jak najszybciej zaczęła normalnie funkcjonować.

Strasznie wycofana suczynka.

Posted

feromony będą jutro u zadry a mój TZ spróbuje je odebrać i wysłać do lady-tylko proszę namiary

smaczki brała-bo toż to psie dziecko a które nie skusi się na nie :)powolutku i bedą inne żarełka .

Posted

sonia71 napisał(a):
feromony będą jutro u zadry a mój TZ spróbuje je odebrać i wysłać do lady-tylko proszę namiary

smaczki brała-bo toż to psie dziecko a które nie skusi się na nie :)powolutku i bedą inne żarełka .

soniu ja bede jutro u zadry na 100% wiec odbiore feromony i wysle do Pauliny,więc nie wynajmuj TZta;-)
nie wiem w jakich mniej więcej godzinach tam dotrą? żebym nie wybrała sie za wczesnie hihi