Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny mają się bardzo dobrze. Mice skończyła się oczywiście cieczka, ale jeszcze nie pozwala się dotknąć, choć już bryka po tapczanie jak ja na nim jestem, ale na wyciągniętą rękę reaguje ucieczką. Krople, które miały ją powalić a'la sedalin w ogóle na nią nie działają. Poczekam jeszcze. Na razie chyba cieczkę dostaje Melba, bo mam na podłodze i na prześcieradle małe czerwone cętki. Ale kochane! od soboty mam już kompletny płot i moje 6 osobowe psiowo lata cały dzień na podwórku lub leży na werandzie. Do tripti - spokojnie możesz w 1 poście napisać, że Melba i Mika mają już domek stały w mnie. Pozdrawiamy świątecznie i wiejsko. A jak u Malinki ??

Posted

Bambino - bardzo dziekujemy na wiesci :) !!!! a czy mozemy liczyc na to ze Akrum Cie odwiedzi?? Bardzo bym chciala zobaczyc foteczki :)

Najlepszy jest SEDALIN ale w paście - działa naprawde od razu.

Posted

zmienione wedle życzenia :) dziękujemy!!!!!

Bambino zgodnie z ustaleniami na wątku wcześniej, pięniążki, które zostały zostaną przeznaczone na sterylki Miki i Melby.

dziękuje :)

Posted

ciesze sie ze tytul juz zmieniony :) ja jeszcze raz wam dziekuje ze nie bylyscie obojetne na moja prosbe i cierpliwe co do mnie i do mojego 'braku doswiadczenia' na dogomani :) dobrze ze to sie tak wszystko skonczylo!

Posted

Malvaaa zeby kazdy "bez doswiadczenia" sie zcahowywal tak jak TY to zycie byloby dużo łatwiejsze :)

Dziekujemy wszystkim, ktorzy nam pomagali!!!!

Bambino - gratulujemy decyzji o adopcji Miki i Melby!!!!

DZIĘKUJĘ :) !!!!!!

Posted

a czy finanse zgadzają się?
mam odjąć z konta fundacyjnego 22,50 zł?

mam wrażenie, że wpisywałam, że na koncie malvaaa jest 90 zł, teraz patrzę, że tam zapisane 140 zł. Ile w końcu jest :)?

Posted

dzięki za informacje, czyli będę jeszcze chwilę namolna :)

na koncie malvaa aktualnie jest 140 zł - zgadza się
na koncie Fundacji aktualnie jest 415 zł - 22,20 zł = 392,80 zł
do dyspozycji jest: 532,80 zł.

czy tak będzie się zgadzało?
czy to wystarczy na sterylki?
czy może coś jeszcze zostanie? (pytam pod kątem tych dzikusków z Ząbek)
czy my nie blokujemy subkonta fundacji w jakiś sposób?

Posted

obraczus87 napisał(a):
a czy mozemy liczyc na to ze Akrum Cie odwiedzi?? Bardzo bym chciala zobaczyc foteczki :)

cioteczki, pojadę na pewno - w końcu wizyta po-adopcyjna musi być, formalności muszą się zgadzać, a co :evil_lol::evil_lol::evil_lol: trzeba sprawdzić, w jakich warunkach żyją psinki, no i czy są rozpieszczone i kochane :evil_lol::evil_lol:
a przede wszystkim chcę Grafitka zobaczyć, bo już się za chłopakiem stęskniłam :loveu:

tylko jak to mówią, jak nie urok to sraczka, a w odniesieniu do mnie, to albo ja chora, albo znów mój zwierzyniec i tak w kółko...
ale weekend majowy się zbliża, więc liczę na to,że się w końcu uda :lol:

Posted

Jesli chodzi o Fundacyjne subkonto to lepiej byloby aby wyciagnac kase tak aby nie blokowac konta. Zaraz sie zapytam Agnieszki w jaki sposob to zrobić :)

AKRUM bardzo bym byla Ci wdzieczna gdyby udalo Ci sie podjechac do Bambino :) za zwrotem kosztow paliwa :)

Posted

TRIPTI Fundacja zwrocila za fakture 22,20 :)

Z konta Fundacji kase mozna wyciagnac przedstawiajac faktury.
JA bede miec fakture na karme na kwote 149zł w przyszlym tygodniu - pieniazki zostana zwrocone na moje konto a ja dalej je przesle :)

Posted

Bambino co u suniek?? Ile beda kosztowac sterylki?? Jak by cos zostalo z kasy to chcemy ja przekazca dalej na bezdomniaki, stad moje pytanie.

AKRUM czy wybierasz sie do Bambino na wizyte poadopcyjna?? ;) hehe

------------------------------------------------------------------------

Czekam na zwrot z Fundacji:

- kwoty 149zł
- kwoty 122zł

Jak tylko dostane pieniazki od razu przesle je do Malvyyy i tym sposobem na koncie Fundacji pozostanie 121,80.

:) dziekuje raz jeszcze za uzyczenie subkonta.

Posted

Mika jest niestety w ciąży, bo kiedyś uciekła pod płotem do wiejskiego amanta. Myślę, że to 5 tydzień. Rozmawiałam z 2 wetami o sterylce aborcyjnej. Jeden uważa że szkoda pieniędzy na zastrzyk poronny i zrobiłby sterylkę aborcyjną ale u niego trzeba się umawiać, a niestety Mika dalej nie pozwoli się dotknąć. Drugi natomiast uważa że starylka aborcyjna to zbyt wielkie ryzyko dla psa i lepiej zrobić zastrzyk poronny i po jakimś miesiącu zrobić sterylizację. Na razie dostałam dla miki relanium, ale 0,5 tabletki ani 1 tabletka w ogóle na nią nie działają. Na mnie też nie, bo przez pomyłkę zamiast do miski miki wrzuciłam relanium na patelnię, gdzie smażyłam cebulę. Nie wiem jak to się skończy. Znowu zrobiła się bardziej nerwowa. Chyba jednak trzeba było robić łapankę, jak jeszcze mieszkały w szafie. Czas mnie jednak nagli, bo ten zastrzyk poronny można podać do 45 dnia ciąży. Proszę trzymać kciuki. Wobec takich zawirowań nie wiem ile będą kosztowały sterylki. Ten zastrzyk poronny kosztuje podobno ok. 100 zł. a potem jeszcze sterylka. Ech....

Posted

Na usta ciśnie mi się - a nie mówiłam... no nic, musisz Bambino podjac decyzje czy zastrzyk a potem sterylka czy od razu sterylka. A probowalas z SEDALINEM ale w żelu?? Ponoc jest skuteczny w 100%. Tak mówią dogomaniacy... ja nigdy go nie uzywalam....

Wierze ze uda sie jednak zlapac Mikę.... poza tym trzeba pomyslec jak Mike przekonac do czlowieka. Bo przeciez tak to wygladac nie powinno :(

Posted

dlaczego nie odbierasz ode mnie :P????
ja bym była za sterylką aborcyjną na tym etapie.
Relanium na psy zazwyczaj nie działa.
Jak to złapać? to gdzie Mika teraz mieszka?

Posted

Nie odbiieram bo:
1. Nie slyszalam
2. Mam znieczuloną cała górna wrage i niezbyt moge mowic. Mysle ze do godziny mi zejdzie :)

Ja tez jestem ZA aborcyjna. Nie ma chyba co sie bawic w zastrzyk poronny. Nie wiem jaki wplyw na matke moze miec noszenie obumarlych plodow. Zreszta pierwszy raz o tym slysze szczerze powiedziawszy...

Posted

ja nie wiem, ale mi się kojrzy to np z dużą ilością krwi... ostatnio sterylizowali nam suczkę 2 tyg przed porodem i żyje i ma się dobrze, chociaż to zawsze nieprzyjemna ingerencja.
Bambino pomyśl, żeby było jak najlepiej dla Miki.

Posted

rozmawiałam z Bambino i odradziłam podanie zastrzyku poronnego, nasz drugi wet też.
Jeśli się uda podanie sedalinu, to najprawdopodobniej dzisiaj mała pojedzie na sterylkę aborcyjną do naszych wetów.