Atomowka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 No może i się by sprawdził towarzysz ale nie będę jej wrzucała kolejnego psa jak ma problemy z Malinką, A nóż będzie inaczej i szczeniak nauczy się wycia od Malinki? Co robi? A no podobnie jak Ty Zostawia jej mnóstwo zabawek i to takich atrakcyjnych które widzi np 1-szy raz Robiła jej np takie zabawki, z kilku pudełek. Brała 4-5 pudełek różnej wielkości wkładała jedno do drugiego a w tym ostatnim umieszczała jakiś intensywnie pachnący smaczek,żebym sobie psina zajęcie znalazła. Pomagało ale jak widac na krótko Po drugie robi jej taki tury krótkiego wychodzenia, no idzie gdzieś na 10 minut, potem na 20 itp i zwiększa ten odstęp czasowy coraz bardziej. Wraca po określonym czasie ale tylko wtedy kiedy pies nie szczeka Jak mówiłam jutro i piątek Martyna nie idzie do pracy wiec teraz przez 4 dni w kółko będzie to cwiczyła Do tego doradziłam jej żeby na jakieś płycie czy kasecie nagrała swój głos i to jej puszczała, albo włączała radio po proSTU No i ma przyzwyczajac psa do wychodzenia, czyli np wcześniej zakładac buty, kurtke i chodzic w tym po mieszkaniu przy psie, dopiero po jakimś czasie wyjsc,żeby pies mógł się przygotowac,że Martyna gdzies wychodzi No zobaczymy nie spoedziewam się po tych 4-rech dniach,że problem zniknie zupełnie, ale może takie super intensywnie 4 dni pracy cos pomoga i chociaż trochę zniwelują problem Quote
Kinia1984 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Atomowko bardzo dobre sposoby, ja mialam ten problem ze swoim pinczerem...tylko mam sasiadow normalnych w miare nikt mi uwagi nie zwracal...po prostu jak wsiadalam na parkingu do samochodu to slyszalam ze wyje i raz drugi stalam pod oknem a on caly czas wyl i szczekal...tez cwiczylam te wychodzenia na 10, 20 minut...troche to uczylo ...i pozniej kupilam kong... w tej chwili po pol roku jest tak ze drze się 5 minut po moim wyjsciu a pozniej cisza. Sasiadow na zas przeprosilam za jego wycie, oczywiscie w twarz mi nikt nie powiedzial ze to wkurzajace ale minach bylo widac ze mieli dosyc... ludzie są tacy beznadziejni ze w oczy sie boja gadac... ja mysle ze problem stworzylam sama bo na poczatku , od szczeniaka wszedzie Benka bralam ze soba zeby sie nie bal itp... no i oczywiscie funduję mu bardzo dlugi spacer przed wyjsciem z rzucaniem pilki, patyka tez fajnie dziala, tv tez wlaczony zostawiam... Przykro mi że Malina tak płacze ale wierzę że Martyna się nie podda.... Quote
obraczus87 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Dziewczyny, dotarła do Fundacji faktura za krople Melby na kwotę 22,20zł. Nie wiem, ale kojarze chyba, że na kropelki kasę wysyłała Wiga do Bambino tak??? Czy ta faktura ma być uregulowana przez Fundację w jakikolwiek sposób? Niestety ale zrobił się MEGA BAŁAGAN. Na fakturze podany jest numer konta apteki, a pod spodem info, że zostało zapłacone gotówką. Jesli faktura została opłacona to może zwrot powinien trafić do Wigi z racji tego, że to Ona tak naprawde płaciła za wszystko co dotyczyło Mikę i Melbę?? Niestety cały czas nie wpłynęła do Fundacji poprawnie wystawiona faktura za pobyt Malinki i Jej szczepienie :roll: Quote
tripti Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 nie mogę jakoś tego połapać :( sprawdziłam rozliczenie w 1 poście, wygląda jakby było ok, więc teraz kwestia skąd odjąć, komu oddać, itd. Fajnie by było zamknąć sprawy tych faktur, bo z takiej drobnicy zrobił się wcale niedrobny bałagan :) Quote
obraczus87 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Mnie sie wydaje ze Bambino pisała gdzies ze fv jest uregulowana... to moze powiem Agnieszce aby nie oddawala fv do ksiegowej. I temat bedzie zamkniety :) Quote
tripti Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 obraczus87 napisał(a):Mnie sie wydaje ze Bambino pisała gdzies ze fv jest uregulowana... to moze powiem Agnieszce aby nie oddawala fv do ksiegowej. I temat bedzie zamkniety :) a nie mogłaby Aga oddać na konto malvaa za tą fakturę, żeby w fundacji nie było bałaganu, a później to już dalej będziemy myśleć dla kogo zwrot. Quote
obraczus87 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 tripti napisał(a):a nie mogłaby Aga oddać na konto malvaa za tą fakturę, żeby w fundacji nie było bałaganu, a później to już dalej będziemy myśleć dla kogo zwrot. To poprosze numer konta Malvyyy :) Quote
Bambino Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Obraczus - pieniądze na leki dla Melby dostałam od wigi ( 40 zł.) - wydałam 22 zł. I tak wcześniej pisałam. Jeżeli jest możliwe zwrócić komuś pieniądze, to niech fundacja prześle je do wigi, ze mną finanse są rozliczone. Jeśli chodzi o Malinkę, to znam to bardzo dobrze z autopsji, ale ja miałam problem przy 4 psie. Życzę Martynie powodzenia i trzymam kciuki. Ja wyprowadziłam się na wieś - i to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. Dziękuję wobec tego moim niewyrozumiałym sąsiadom. Quote
malvaaa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 to moze zapytamy sie wigi czy chce te pieniazki? sporo wydala na nasze psiaki, wiec moze kasa jej potrzebna... jak myslicie? kurcze a za Malinke trzymam mocno kciuki zeby sie dziewczyna troszke uspokoila, madra z niej panna wiec szybko zalapie o co chodzi :) Bambino jak sunie? Quote
tripti Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 podaj narazie konto swoje, żeby rozliczyć się z fundacją, a dla wigi138 Ty przelejesz (jak możesz?), bo może wiga wskaże jakiegoś psiula, już bez wątpliwości i zamieszania :) Poza tym jeszcze Bambino ma obiecane sterylki itd... Quote
obraczus87 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Napisalam prosbe do Agi35 o przelanie pieniazkow na moje konto. Ja sie potem skontaktuje z Wiga i zapytam o Jej konto. Uwazam, ze te pieniazki powinny trafic do Wigi. Quote
malvaaa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 czyli do wigi tak? moze niech ona je dostanie na konto i zrobi z nimi co bedzie chciala... zajrzyjcie prosze, kolejna psia rodzina, dzika rodzina... http://www.dogomania.pl/threads/205588-4-dziki-szczeniaki-ci%C4%99%C5%BCarna-suka-Okolice-Wi%C4%85zownej Quote
obraczus87 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Najpierw kasa trafi do mnie. Potem ja przesle. Chce juz zamknac temat tej faktury :) Bambino co słychac u panienek?? Cieczka sie juz skonczyla u Miki?? Quote
malvaaa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Bambino, Mika ma już ustaloną date sterylki? Jakto jest z tą sprawą? A jak Malinka, uspokoiła sie? Quote
tripti Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 dzięki malvaaa za pw, mam nadzieję, że tą prostą sprawę uda się w końcu zamknąć. właśnie, jak Malinka? Quote
obraczus87 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Otrzymalam zwrot z Fundacji za fakturę Bambino- 22,20. Czekam na info gdzie mam te pieniazki odesłać - Wiga czy podasz mi konto ?? Chciałabym aby te pieniazki trafiły do Ciebie! Quote
obraczus87 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 obraczus87 napisał(a):Otrzymalam zwrot z Fundacji za fakturę Bambino- 22,20. Czekam na info gdzie mam te pieniazki odesłać - Wiga czy podasz mi konto ?? Chciałabym aby te pieniazki trafiły do Ciebie! ............. Quote
malvaaa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 halo ma ktos nr do wigi albo bambino(ona ma napewno do niej nr)? Quote
obraczus87 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zapraszam na bazarek :) Filmy, ksiazka PSY RASOWE, ubrania :) http://www.dogomania.pl/threads/205987-Filmy-ubrania-buty-książka-PSY-RASOWE!-Do-18.04-godz.19.-Na-Bakusia-i-Skarbonkę Quote
wiga138 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Otrzymalam zwrot z Fundacji za fakturę Bambino- 22,20. Czekam na info gdzie mam te pieniazki odesłać - Wiga czy podasz mi konto ?? Chciałabym aby te pieniazki trafiły do Ciebie! ...zmogła mnie choroba , zapalenie ucha, oskrzeli itd,itd,itd... Kochane, Jeżeli chcecie mi zwracać jakieś pieniądze to ja ich nie chcę :) Przeznaczcie proszę na innego pieska :) Quote
obraczus87 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 wiga138 napisał(a):...zmogła mnie choroba , zapalenie ucha, oskrzeli itd,itd,itd... Kochane, Jeżeli chcecie mi zwracać jakieś pieniądze to ja ich nie chcę :) Przeznaczcie proszę na innego pieska :) W takim razie chcemy je przeznaczyc na "Twoją" Tosie :) poprosze o numer konta :) Quote
wiga138 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='obraczus87']W takim razie chcemy je przeznaczyc na "Twoją" Tosie :) poprosze o numer konta :) [FONT=Tahoma].....wolałabym nowy, kochany domek :):):)[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Ale tak na poważnie, Tosia nie ma swojego konta. Wszyscy na wąku mamy wspólny wkład. Tymczasowy domek karmi i opiekuje się Tosia, ja opłacam ogłoszenia , służę transportem i ewentualnie weterynarz, inni też uczestniczą w ogłaszaniu Tosi itd,itd,itd[/FONT] Quote
obraczus87 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 To poprosze Twoj numer konta :) bedzie to drobny wkład w ogłoszenia dla Tosi! Quote
wiga138 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 obraczus87 napisał(a):To poprosze Twoj numer konta :) bedzie to drobny wkład w ogłoszenia dla Tosi! a czy mogę poprosić o przelanie pieniedzy na konto Areska ? jest w gorszej sytuacji finansowej .... Quote
Recommended Posts