tripti Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='obraczus87']trzymam kciuki!!!!!!!!![/QUOTE] papuga ;) ale tak na poważnie to dajcie znać czy się udało i co postanowione. Quote
Akrum Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 niestety nasi weci w lecznicy mieli dziś kocioł, dlatego sterylka przełożona jest na czwartek. na szczęście Bambino przed podaniem sedalinu zadzwoniła do lecznicy i nie zdążyła podać sedalinu. w czwartek już mam nadzieję, wszystko pójdzie jak po maśle. Quote
Ellig Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Swietnie,ze wszystkie maja juz domy, podziekuje osobom z FB za pomoc. Dziekuje Bambino!:)Trzymam kciuki za pomyslna sterylke! Quote
obraczus87 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ale mowa o sedalinie w żelu?? Mam nadzieje ze uda sie wszystko.... Quote
Akrum Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 tak - miejmy nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży, że na małą podziała sedalin. na jutro termin aktualny - zresztą pojedzie też suka od nas - w zaawansowanej ciąży. Quote
malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 trzymam kciuki za Mike! twarda z niej sunie, napewno bedzie wszystko dobrze. a wiadomo ile ta aborcyjna kosztuje? a jak Melba? Quote
Akrum Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 jeśli chodzi o koszty - to zależy. Jeśli uda się podciągnąć ją jako psa pod naszą opieką - to 150 zł :evil_lol: jeśli się wyda,że to psiak już z domu stałego, to niestety 250 zł. mam nadzieję, że się uda wszystko tak załatwić, by było jak najtaniej. Tym bardziej, że będziemy brały jeszcze sunie na aborcyjną z naszego przytuliska, więc powinno się udać. Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Otrzymalam przelew z konta Fundacji na kwote 271zł - dziekuję. Tripti uzupelnij proszę na pierwszej stronie. MALVAAA własnie wysłałam te pieniazki na TWoje konto - potwierdź na wątku gdy je otrzymasz :) żeby nie było :) Jestem ciekawa jak tam Mikunia???......... Quote
malvaaa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 ok, dam znac :) jak juz bedzie wiadomo ile bedzie kosztowac sterylka to napiszcie, przesle pieniazki Bambino. i kurcze trzeba pomyslec nad Melba i jest ciachnieciem, zeby sytuacja sie nie powtorzyla. Quote
obraczus87 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='tripti']czy tak się zgadzają kwoty? w 2 poście.[/QUOTE] Jest oki :) Jak Mika po sterylce??? Nad Melba tez trzeba pomyslec - KONIECZNIE! Czy Ona miala juz pierwsza cieczke?? Nie pamietam. Ale trzeba ja ciachnac TERAZ. Nie ma na co czekać. Nie może odjść do powtórki z rozrywki. Bambino - a jak dziewczyny "stoją" z socjalizacją? Jak nauka chodzenia na smyczy??:) Podchodza na głaskanie?? Mika juz sporo czasu jest u Ciebie, to powinny postępy być - tak mi sie wydaje :) Quote
tripti Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 czekamy na jakiekolwiek wieści i trzymamy kciuki na odległość, żeby wszystko udało się zgodnie z planem. Raczej na smyczy Mika nie chodzi, skoro nie można jej złapać... mi się smycz kojarzy z tym, że nieważne kiedy ją biorę do ręki czy w domu czy jak psy są na ogródku, lecą od razu pod drzwi wejściowe i czekają na zapięcie, a jak balkon zamknięty to stają i opierają się na człowieku byle tylko je zapiąć. Wita do perfekcji opanowała grodzenie drzwi wejściowych :) Quote
malvaaa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 doszla wplata na moje konto. czekamy na wiesci... Quote
tripti Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 rozmawiałam z Akrum, Bambino nie udało się wcześniej załatwić sedalinu, więc dopiero dziś miała, a jutro chyba próba złapania. Quote
Akrum Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 wczoraj Bambino była u weta i zakupiła sedalin - tym razem w żelu. Tak więc znów będzie próba podania i zobaczymy. Quote
obraczus87 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Nie wyobrazam sobie tego, ze Bambino nie moze zamknac Miki w jednym pokoju w ktorym stawia jedzenie z sedalinem w zelu....w ogole co to za niemoc w złapaniu psa który przeciez mieszka w domu. Rozumiem ze MIka jest poldzika, no ale w koncu juz kilka miesiecy jest przy czlowieku i praca z psem powinna przyniesc efekty. A moze Mika w ogole jest calkowicie dzika? Nie wiem sama co o tym sądzić :( Bambino jak znajdziesz chwilke to wyjasnij nam to prosze, bo zaczyna się robić jeden wielki bałagan.. a osoby, które wspomogły psiaki a czytaja wątek choc nie są zarejestrowane na dogo - zaczynają się martwić (dochodzą do mnie takie informacje) Bardzo prosze o sterylizacje za jednym zamachem - Miki oraz Melby. To już najwyższy czas. Nie ma na co czekać. Tym bardziej, że chcemy oplacic sterylki. a To co ew. zostanie przekac na psy w potrzebie. Dobrze by bylo, aby psy zostaly ciachniecte u weta Akrum. Quote
obraczus87 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Bambino a moze potrzebujesz pomocy w złapaniu Miki?? Jeśli tak, to napisz proszę. Może wtedy Akrum będzie w stanie podjechać do Ciebie w week czy jakoś tak i razem uda Wam się okiełznać sunię. Jeśli jakoś inaczej możemy pomóc to też pisz. Nie chcemy abyś została z tym problemem sama. Quote
tripti Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='obraczus87']Bambino a moze potrzebujesz pomocy w złapaniu Miki?? Jeśli tak, to napisz proszę. Może wtedy Akrum będzie w stanie podjechać do Ciebie w week czy jakoś tak i razem uda Wam się okiełznać sunię. Jeśli jakoś inaczej możemy pomóc to też pisz. Nie chcemy abyś została z tym problemem sama.[/QUOTE] zobaczymy jak dziś pójdzie, jak nie uda się to chyba trzeba zaczekać do weekendu i wtedy będzie dziewczynom łatwiej zapanować nad sunią. Quote
Akrum Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 jestem umówiona z Bambino na niedzielę - wpadniemy z Pyrdką w odwiedziny do psiego towarzystwa :) Już szukam nowej ładowarki (moja 2 dni temu roztrzaskała się w drobny mak :shake:) , by naładować baterie do aparatu. Quote
obraczus87 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Akrum']jestem umówiona z Bambino na niedzielę - wpadniemy z Pyrdką w odwiedziny do psiego towarzystwa :) Już szukam nowej ładowarki (moja 2 dni temu roztrzaskała się w drobny mak :shake:) , by naładować baterie do aparatu.[/QUOTE] Czyli nie udalo sie zlapac Miki?? Kurcze... Quote
tripti Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 sprytna suczka nie ma co... ale dziewczyny na pewno razem dadzą radę, ale Melbę też za jednym zamachem dobrze by było zabrać, już nie jest taka młodziutka, także będzie problem raz na zawsze z głowy. Quote
Recommended Posts