Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tripti napisał(a):
piękne zdjęcia i panienka na nich, a szew - pełen podziw!!!

nasz Pan doktor ślicznie robi cięcie, takie malutkie i jeśli pies mały i spokojny, to szwy rozpuszczalne daje - i tak właśnie jest w przypadku Melby :)

jak się ranka zagoi, to w ogóle nie bedzie widac, że cokolwiek miała tam robione :)\

To już koniec zdjęć i kończy się pobyt Melby u mnie - szkoda, ona taka fajna, słodka i kochana :)
Rozdaje non stop buziaki, w łózku w nocy przytulała się do mnie i TZ :)
cudowny psiaki :)
a dziś odkryłam jak ślicznie wyje :) przyjechał listonosz, wszystkie psiaki zaczeły szczekać a Melba wyć i to nie raz, nie dwa, tylko kilka razy wyła i wyła :)
kochana malutka sunieczka :)

Posted

[quote name='obraczus87']Akrum czy ja dobrze widzę?? Kropka jeszcze u Ciebie siedzi?? :crazyeye:

Tak, Kropka jeszcze u mnie na DT, nikt jej nie chce, ogłoszenia non stop jej robię, allegro wyróżnione też i dupa, nic... zero... ani jednego telefonu...

A fotorelacja super. Dziekujemy serdecznie za pomoc i opiekę nad MElbą :)

Nie ma za co, to była sama przyjemność gościć taki SKARB u siebie w domku :)

Kiedy planowana jest sterylka Miki??:)

pewnie po powrocie z wyjazdu Bambino będzie musiała popracować na relacjami Mika-człowiek i wtedy ją złapać i ciachnąć.

A i jeszcze jedna sprawa - wczoraj poszłam po fakturkę za zabieg Melby i wyszłam tylko z oświadczeniem Pana doktora, że dnia tego i tego wysterylizował Melbę za kwotę 100 zł jako bezdomniaka.
Fakturki nie wystawił, bo działa tutaj niespełna dwa miesiące, jeszcze nie ma do końca załatwionych formalności, a po drugie - wtedy musiał by więcej skasować, bo VAT.
Rozmawiałam z Bambino, mówiła, że u Was są jakieś pieniążki nagromadzone, że 300 zł chyba było u którejś z Was na koncie ulokowane, tak?
Więc może wystarczy takie potwierdznie i pieniążki na sterylkę Melby pójdą z tych 300 zł, a te pieniążki co są fundacyjne, będą przekazane na inne psy?
Bo jeśli Mika byłaby też u nas sterylizowana, to znów będzie tylko 100 zł, więc nawet z tego 300 zł jeszcze zostanie.

Nie wiem, czy w miarę zrozumiale to wszystko napisałam, ale zastanówcie się i powiedzcie czy tak może być, czy to jakiś problem jest??

Posted

Melbusię moje nowe dziewczyny zaakceptowały bez żadnego problemu. Juz od wejścia do domu szalała jak szatan, spała oczywiście na tapczanie, jak zwykle. dzisiaj została w domu, bo zdjełam jej kubraczek i żeby pozostałe michy za bardzo sie jej brzuszkiem nie interesowały.
Tak, mam zaswiadczenie, że Melba została wysterylizowana, jako bezdomniak, żeby było taniej. Koszt 100 zł. - kołnierz nie był potrzebny, Akrum załozyła jej kubraczek i nawet go nie rozdarła, choc dzisiaj juz próbowała odgryźć zawiazywanie. Ha, ha
dziewczynki, wyjeżdżam za 2 tygodnie i zwrot sianka za sterylkę by się przydał. Jesli chodzi o Mike, to na pewno to jeszcze potrwa. Do tego całego jej strachu przyjechały do nas w ciagu tygodnia 3 nowe sunie ( Baja i 2 parówki ), więc troche wiekszy stresik u niej, choć całkiem dobrze z nimi sie dogaduje. Ale w kwestii finansów, to spokojnie można za sterylke Melby i Miki policzyć 200 zł. a resztę przeznaczyć na inne psy. Tę fakture to chyba mozemy sobie darować, ale jak uważacie ( z fakturą będzie 123 zł. )

Posted

super ze Melba juz ciachnieta, zuch dziewczyna :)
mam pytanko, pogubilam sie troszke w tych postach o kosztach sterylki, ja mam przelac na konto Bambino czy to bedzie z Fundacji?

Posted

fajnie by było, jeśli nie musiałoby iść z Fundacji tylko z pieniążków nagromadzonych na dziewczyny na Twoim koncie - ale jeśli tak nie można, to wtedy udam się po rachunek do weta - tylko to będzie o 20-30 zł więcej...

Posted

problem jest taki, że z konta fundacji nie mamy jak i na co wybrać pieniążków, potrzebna faktura czy rachunek, ale niech inni się wypowiedzą, a fundacji też chcielibyśmy zwolnić konto, a trwa to prawie pół roku.

Posted

spoko, ja po rachunek mogę podejść i dopłaci się...
myślałam tylko, że może Fundacja przeznaczy pieniążki na inną bidę,a ze zgromadzonych na koncie malvaaa pokryje się sterylki...
ale żeby nie robić zamieszania, to po rachunek mogę iść :)

Posted

Akrum jest tak jak pisze Tripti. Wolałybyśmy, aby usunąc wszystkie pieniadze z konta Fundacji A te ktore zostaną u Malvy - część przelać na sterylkę Miki, a resztę przekazać innym psom. Ja proponuję pozostałą kasę (jeśli takowa zostanie) przekazać na rodzinkę psią....

http://www.dogomania.pl/threads/206171-PILNIE-DT-dla-szczeniak%C3%B3w!-PILNIE-na-sterylk%C4%99-dzikiej-suki-inaczej-b%C4%99dzie-ci%C4%85%C5%BCa-!

Posted

tak, zapłaciła ze swoich 100 zł, ja w jej imieniu dopłacę różnicę (VAT) i jak już będzie zwrócone na konto Bambino, to ja się z nią dalej rozlicze :)
Żaden kłopot, przecież sama na początku mówiłam, że rachunek bedzie. TYlko wet zakombinował, żeby taniej było :)
Ale spokojnie, doliczy VAT i będzie ok :)

Posted

Ok. dziewczyny, czyli na moje konto ( komu podać na pw ?) dostanę 100+vat ( chyba 123 zł.) vat oddam Akrum. Ale ponieważ ktoś pisał, że na koncie Fundacji jest 121... zł, czyli na sterylkę Miki ( nie wiadomo kiedy) pójdzie z konta malvaa - i nie będzie potrzebny rachunek-czyli wydatek mniejszy o vat . Dobrze myślę ?

Melba była taka spokojniutka tylko u cioci Akrum :evil_lol:. Wczoraj już odgryzła 1 zawiązywanie, a w nocy wysuneła się z zawiązanego w całości kubraczka - o taka kombinatorka :diabloti:

Posted

malvaaa napisał(a):
ok, czyli powiedzcie kiedy i ile mam przelac Bambino a ile na rodzinke. ostatnio przez prace i sesje jestem strasznie zakrecona, z gory przepraszam :)

malvo, myślę że to będzie tak: za sterylkę Melby Akrum weżmie fakturę na fundację i ja dostanę pieniądze z konta fundacji. Część z tego oddam Akrum ( vat). Na sterylkę Miki na koncie fundacji już nie ma pieniędzy - ale za to są u Ciebie - odłóż 100 zł. dla Miki a resztą myślę możesz dysponować na inne psy. Tak, że na razie mi nic nie będziesz przekazywać.

Posted

malvaaa napisał(a):
mam na koncie 381 zl,
100zł- na konto bambino,
281zł- na konto małej Samby

zgadza sie?

ja tez gratuluje :)

Tę stówkę dla mnie zostaw u siebie, bo to na sterylkę Miki, a w ogóle nie wiadomo, kiedy to może nastapić. Mam nadzieję, że Sambuni uda się operacja. Taki dzielny maluszek :-(:-(