Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super ze wszystko dzis wyszlo:) strasznie sie balam tego. Malwina a ty na pierwszy raz przeszlas chrzest dogomaniacki na szóstkę:)
siostra ma spuchniete rece ale wziela antybiotyk i dezynfekowala. Nie bawilysmy sie w szpital bo trzebaby wampirzyce wozic na obserwacje a ona raczej wsciekla nie jest:)
Malina trafila do pokoju ze szczeniakami od Salo, fajne grubasy z nich, Malina przy nich taka drobna. Oblazly ja najpierw , wlazily jej na glowe az bidulki nie bylo widac:)
Ale Malina nie da se na glowe wejsc, jak sie nagle wkurzyla, jednemu w pysk i drugiemu az chlopaki weszly do szafki a Malina usiadla na kocyku przed szafka i pilnowala zeby nie wychodzily:)
Tattoi dala jej klatke , zeby dziewczyna miala swoj azylek, wypila wode i polozyla sie...Dla tych wszystkich psiakow i dla nas to byl dzien pelen wrazen. Ale ja mam usmiech na twarzy:) Zeby nie finanse rodzinki psiej to wogole by mi nie znikal:)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
mam konto od Obraczus wysle szczylom 20zl

dziękujemy, już i tak "wciągnęłam" Cię na listę ;)

ajlii a jak z tą mamą i szczeniakiem, wyjdą na ludzi? tzn bardziej o mamę mi chodzi, bo wiadomo, że chyba ulicę tylko zna?

przeniosłam już :) czyli w sumie jest 175 zł.

Posted

no niestety w szpitalach maja takie procedury:) jak przychodzisz z pogryzieniem to jak jest pies to on idzie na obserwacje a jak np. zwial to pogryziony idzie na 20 bolesnych zastrzykow p/wsciekliznie:) wiec to i to wyjscie glupie:)
A pokazesz Mantę?:cool3:

Posted

ok a ja wyslalam nr konta :) jak dojdzie to 25zl od tripti to oddamy za palmera. a reszta na pierwsza rate na transport, tak? a i nie wiem czy to sie gdzies wpisuje ale z kundelkowej poszlo 50zl na szczepienia dla tej co ma isc na obserwacje, Manty :)
dziekuje za ta 6, milo mi :)
dziewczyny pod jaki adres viga ma zawiesc ta karme i kocyki? ja nie znam adresow.

Posted

Kana pokaż prosiaczka :)

malvaa przelane, po numerku to chyba nie mbank, więc dopiero jutro będzie, ale wiem, że zrobiłam przelew to wpiszę to tych na Twoim koncie już i wtedy będziemy ładnie na zero :( brakuje trochę exela :(

poczekaj, a już dostałaś te z kundelkowej skarbonki?

Posted

tripti napisał(a):

ajlii a jak z tą mamą i szczeniakiem, wyjdą na ludzi? tzn bardziej o mamę mi chodzi, bo wiadomo, że chyba ulicę tylko zna?

Poobserwuję mamę przez te dwa dni. Narazie bardzo chroni swojego szczeniaczka, który jest prawie jej wielkości.
Na nieznane dźwięki reaguje zaciekawienie, a nie lękiem - co dobrze wróży.
Popracowałabym chętnie z nią, ale nie mam obecnie warunków na kolejnego tymczasowicza.

Kinia1984 napisał(a):
no niestety w szpitalach maja takie procedury:) jak przychodzisz z pogryzieniem to jak jest pies to on idzie na obserwacje a jak np. zwial to pogryziony idzie na 20 bolesnych zastrzykow p/wsciekliznie:) wiec to i to wyjscie glupie:)

Nie do końca jest tak. Jesli powiesz że pies był szczepiony (nie żądają żadnych zaświadczeń, książeczki itp) to zrobią tylko zastrzyk p/c tężcowi. Co przy zębach psa żyjącego w takich warunkach było by bardzo wskazane...

Posted

ajlii napisał(a):

Nie do końca jest tak. Jesli powiesz że pies był szczepiony (nie żądają żadnych zaświadczeń, książeczki itp) to zrobią tylko zastrzyk p/c tężcowi. Co przy zębach psa żyjącego w takich warunkach było by bardzo wskazane...

kurcze to moze podjedziemy jutro na zastrzyk..

Posted

Mocne ma to pogryzienie?
Powinna p.tężcowy zastrzyk dostać.
U lekarza, zawsze może nie wyrazić zgody na podawanie zastrzyków p.wściekliźnie,
ale jeśli ma spore rany to powinien zobaczyć ją lekarz.
Podpisze papierek i już.
Powie, że ugryzł ją szczeniak na ulicy.

Posted

Kinia1984 napisał(a):
kurcze to moze podjedziemy jutro na zastrzyk..

Dzisiaj jedźcie, na ostry dyżur.
Tylko mówcie że od ugryzienia nie upłynęło jeszcze 8 godzin.

Posted

Kinia- mozecie też powiedziec, że to wasz pies ją pogryzł. Że się zawiesił na płocie i tak spanikował, że żarł na oślep i dlatego, a siostra go ściągała. Wtedy też nie trzeba żadnych kwitów, a anatoksyna przeciwtężcowa może by się przydała.
Szkoda, że nie pogadałyśmy o tym, jak byłaś.
I cos przeciwbólowego by się przydało, szczególnie na noc.
Pozdrawiam-

Posted

Podawalam Wiga numer do Ajlii, pisala mi ze bedzie dzwonic....

qrcze nie moge doczekac sie zdjeć Manty :)

Kinia, niech Martyna pojedzie na ostry dyżur i przyjmie szczepienie p.tężcowi, warto!

Posted

tripti napisał(a):
czy już umówicie się z Bambino, żeby jutro nie czekała?
pieniążki wysłane wczoraj powinny wejść pierwszą sesją jutro, dziś było wolne.

Ja przelalam w srode juz powinny byc bo z mBanku tylko chyba zapomnialam dopisac nicku....

Posted

Mama i mała ładnie przespały noc. Są wystraszone i niepewne... Mała chętnie obwąchała się z moim psem. Mama udaje że nie widzi człowieka, ale jak tylko się zbliżamy to chowa dzieciaka pod siebie.

Posted

Manta be zmian, grzecznie przespała całą noc kolo mnie pod kołderką.
W ogóle chyba się nie ruszała. Jest strasznie przestraszona.
Jak psy ją wąchają to macha nieśmiało i leciutko ogonkiem i siusia pod siebie.
Teraz leży na kołderce i próbuje skubać smaczka które rano kupiła jej.
Tutaj nam więcej zajmie dobranie się do jej psychiki.