Kinia1984 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 super ze wszystko dzis wyszlo:) strasznie sie balam tego. Malwina a ty na pierwszy raz przeszlas chrzest dogomaniacki na szóstkę:) siostra ma spuchniete rece ale wziela antybiotyk i dezynfekowala. Nie bawilysmy sie w szpital bo trzebaby wampirzyce wozic na obserwacje a ona raczej wsciekla nie jest:) Malina trafila do pokoju ze szczeniakami od Salo, fajne grubasy z nich, Malina przy nich taka drobna. Oblazly ja najpierw , wlazily jej na glowe az bidulki nie bylo widac:) Ale Malina nie da se na glowe wejsc, jak sie nagle wkurzyla, jednemu w pysk i drugiemu az chlopaki weszly do szafki a Malina usiadla na kocyku przed szafka i pilnowala zeby nie wychodzily:) Tattoi dala jej klatke , zeby dziewczyna miala swoj azylek, wypila wode i polozyla sie...Dla tych wszystkich psiakow i dla nas to byl dzien pelen wrazen. Ale ja mam usmiech na twarzy:) Zeby nie finanse rodzinki psiej to wogole by mi nie znikal:) Quote
tripti Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):mam konto od Obraczus wysle szczylom 20zl dziękujemy, już i tak "wciągnęłam" Cię na listę ;) ajlii a jak z tą mamą i szczeniakiem, wyjdą na ludzi? tzn bardziej o mamę mi chodzi, bo wiadomo, że chyba ulicę tylko zna? przeniosłam już :) czyli w sumie jest 175 zł. Quote
malvaaa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ok, i dopisz do aktualnych wplat piotrka i mame bo ta kase juz mam. Quote
Kana Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Manta na obserwacje? A to dobre :lol: Pozdrowienia dla siostry 8) Quote
Kinia1984 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 no niestety w szpitalach maja takie procedury:) jak przychodzisz z pogryzieniem to jak jest pies to on idzie na obserwacje a jak np. zwial to pogryziony idzie na 20 bolesnych zastrzykow p/wsciekliznie:) wiec to i to wyjscie glupie:) A pokazesz Mantę?:cool3: Quote
malvaaa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ok a ja wyslalam nr konta :) jak dojdzie to 25zl od tripti to oddamy za palmera. a reszta na pierwsza rate na transport, tak? a i nie wiem czy to sie gdzies wpisuje ale z kundelkowej poszlo 50zl na szczepienia dla tej co ma isc na obserwacje, Manty :) dziekuje za ta 6, milo mi :) dziewczyny pod jaki adres viga ma zawiesc ta karme i kocyki? ja nie znam adresow. Quote
tripti Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Kana pokaż prosiaczka :) malvaa przelane, po numerku to chyba nie mbank, więc dopiero jutro będzie, ale wiem, że zrobiłam przelew to wpiszę to tych na Twoim koncie już i wtedy będziemy ładnie na zero :( brakuje trochę exela :( poczekaj, a już dostałaś te z kundelkowej skarbonki? Quote
Kinia1984 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 no i nie znikaj z dogo bo kazda para rąk potrzebna:) Quote
malvaaa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 nie dostalam jeszcze, dalam ze swoich, jak dostane ze skarbonki to sobie odbiore to 50zl. moze tak byc? czy cos namieszalam :) Quote
ajlii Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 tripti napisał(a): ajlii a jak z tą mamą i szczeniakiem, wyjdą na ludzi? tzn bardziej o mamę mi chodzi, bo wiadomo, że chyba ulicę tylko zna? Poobserwuję mamę przez te dwa dni. Narazie bardzo chroni swojego szczeniaczka, który jest prawie jej wielkości. Na nieznane dźwięki reaguje zaciekawienie, a nie lękiem - co dobrze wróży. Popracowałabym chętnie z nią, ale nie mam obecnie warunków na kolejnego tymczasowicza. Kinia1984 napisał(a):no niestety w szpitalach maja takie procedury:) jak przychodzisz z pogryzieniem to jak jest pies to on idzie na obserwacje a jak np. zwial to pogryziony idzie na 20 bolesnych zastrzykow p/wsciekliznie:) wiec to i to wyjscie glupie:) Nie do końca jest tak. Jesli powiesz że pies był szczepiony (nie żądają żadnych zaświadczeń, książeczki itp) to zrobią tylko zastrzyk p/c tężcowi. Co przy zębach psa żyjącego w takich warunkach było by bardzo wskazane... Quote
Kinia1984 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ajlii napisał(a): Nie do końca jest tak. Jesli powiesz że pies był szczepiony (nie żądają żadnych zaświadczeń, książeczki itp) to zrobią tylko zastrzyk p/c tężcowi. Co przy zębach psa żyjącego w takich warunkach było by bardzo wskazane... kurcze to moze podjedziemy jutro na zastrzyk.. Quote
Awit Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Mocne ma to pogryzienie? Powinna p.tężcowy zastrzyk dostać. U lekarza, zawsze może nie wyrazić zgody na podawanie zastrzyków p.wściekliźnie, ale jeśli ma spore rany to powinien zobaczyć ją lekarz. Podpisze papierek i już. Powie, że ugryzł ją szczeniak na ulicy. Quote
Kinia1984 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 te rany to takie powbijane zeby, takie dziury, glebokie, paznokiec pekniety i zrobil sie maly krwiak.. Quote
ajlii Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Kinia1984 napisał(a):kurcze to moze podjedziemy jutro na zastrzyk.. Dzisiaj jedźcie, na ostry dyżur. Tylko mówcie że od ugryzienia nie upłynęło jeszcze 8 godzin. Quote
Kana Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nie pokażę dzisiaj Manty :) Dopiero jutro odwiozą mi aparat który pożyczyłam :lol: Więc musicie poczekać do jutra! Quote
Tattoi Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Kinia- mozecie też powiedziec, że to wasz pies ją pogryzł. Że się zawiesił na płocie i tak spanikował, że żarł na oślep i dlatego, a siostra go ściągała. Wtedy też nie trzeba żadnych kwitów, a anatoksyna przeciwtężcowa może by się przydała. Szkoda, że nie pogadałyśmy o tym, jak byłaś. I cos przeciwbólowego by się przydało, szczególnie na noc. Pozdrawiam- Quote
obraczus87 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Podawalam Wiga numer do Ajlii, pisala mi ze bedzie dzwonic.... qrcze nie moge doczekac sie zdjeć Manty :) Kinia, niech Martyna pojedzie na ostry dyżur i przyjmie szczepienie p.tężcowi, warto! Quote
Ellig Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 tripti napisał(a):czy już umówicie się z Bambino, żeby jutro nie czekała? pieniążki wysłane wczoraj powinny wejść pierwszą sesją jutro, dziś było wolne. Ja przelalam w srode juz powinny byc bo z mBanku tylko chyba zapomnialam dopisac nicku.... Quote
obraczus87 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Przypomne ze pilnie szukamy wsparcia finansowego!!! Quote
malvaaa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 sprawdzałam teraz, jeszcze nic nie dotarło ale czekamy cierpliwie ;) pokazujcie male kluski :) a Manta jak po nocce? Quote
ajlii Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Mama i mała ładnie przespały noc. Są wystraszone i niepewne... Mała chętnie obwąchała się z moim psem. Mama udaje że nie widzi człowieka, ale jak tylko się zbliżamy to chowa dzieciaka pod siebie. Quote
obraczus87 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wplaty powinny pojawic sie po godzinie 14 zapewne... AJLII a jak chodzenie na siusiu? Dajecie rade? Quote
Kana Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Manta be zmian, grzecznie przespała całą noc kolo mnie pod kołderką. W ogóle chyba się nie ruszała. Jest strasznie przestraszona. Jak psy ją wąchają to macha nieśmiało i leciutko ogonkiem i siusia pod siebie. Teraz leży na kołderce i próbuje skubać smaczka które rano kupiła jej. Tutaj nam więcej zajmie dobranie się do jej psychiki. Quote
obraczus87 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Biedna malenka..... wierze jednak, ze szybiutko uda sie Ja chociaz troszkę otworzyc. Quote
malvaaa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 jest młoda wiec powinna sie szybko oswoic, mysle ze dobrze jakby obserwowala twoje pieski i uczyla sie od nich ze czlowiek tez moze byc dobry... Quote
Recommended Posts