Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

uff co tam u Lucera?:) Jak będziesz miała jeszcze okazję spytaj Pana jak ma na imię ten psi przystojniaczek :)
myślałam o postępowaniu Pana...może inaczej nie został nauczony i opiekuje się Lucerkiem w sposób wg siebie najlepszy? Dobrze że Pan jest w miarę kontaktowy :) to chyba w całej tej kiepsko wyglądającej sytuacji napawa odrobina nadziei?:) Może uda Ci się Marysiu namówić kiedyś Pana na wspólny spacer z Lucerem?:)Może on nie wie że to dla psa takie ważne :)
Głaski dla psiaka :)

Posted

Dziękuję Wam bardzo:) Sesję zakończyłam to wracam do życia i dogo:) Lucerek wabi się jakoś na G, to chyba psychologia czysta, ale za chińskiego boga nie mogę zapamiętać jak;) Mam wrażenie, że tyle dobrego z całej akcji wyszło, że Pan go jednak karmi regularnie, gdyż Lucerek brzucho ma piękne, a karmą suchą wzgardził kolejny raz, hi. Nie szczeka na mnie, zawsze podchodzi do bramy jak go odwiedzam i patrzy sobie. Nie merda, bez przesady, ale tak fajnie, z zaciekawieniem patrzy. Nie gryzie już, nie szczeka. Pana więcej nie spotkałam, ale jak coś podpytam o spacer, to dobry pomysł:) Argusiowa a jak kolano Twe????

Posted

Uff, raczej w dobrej formie był, zero szczeków na mnie, zero też machania ogonkiem, ale karmę suchą podjadł, choć bez szału, tak raczej z grzeczności:). Ufam, że nie chodzi głodny!

Posted

Hi, hi, sylwiaska ściskamy serdecznie jak zwykle:) Dziś niestety chciałam psince dać pogrymasić nad karmą, ale go dziad zamknął, wrrr...Oj, najlepiej to on nie trafił:(

• 3 weeks later...
Posted

Doglądam psinkę jak tylko na Bałutach goszczę, ale rewelacji nie ma u niego. Niestety. Czasami skubnie karmy, ale taki smutek on jest raczej. Pewnie nawet nie wie, że są takie psinki, suczki dokładnie, które mogą nocnie leżeć do góry brzuchem, mieć sny bogate. Gdzieś w nich biegną, warczą, merdają ogonkiem i są najukochańszym obrazem dla swej pańci:)

Posted

Dziś byłam, psiak głodny!!!! Podjadł puszkę i suchego nawet. Jak wracałam z uczelni raz jeszcze podjechałam do niego, był z PANEM! Podglądałam jak jest traktowany i .....chodził krok w krok za swym właścicielem, merdał ogonem, został pogłaskany parę razy. Nic nie rozumiem z tego.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ludziki błagam!!! Stało się. Tragedia. Dziś wracałam wieczorem do domu i co widzę???? Przed autem przebiega mi...Lucerek. Zwidy? Niestety nie. Zatrzymałam się, byłam w okolicy Ciesielskiej, przywołałam go i jako żyw Lucerek. Nieufny, ale jednak podszedł, więc go zaprowadziłam do miejsca gdzie mieszka, a tam brama zamknięta!!!! Chodzę, pytam, on za mną, grzecznie, ale z dala. Okazało się koniec końców, pomogli mi sąsiedzi właściciela Lucerka, że ten Pan zginął w wypadku!!! Pies został sam na działce, ale uciekł, szukał Pana!!!!! Nie było go od Niedzieli Palmowej!!!! I dziś właśnie wrócił i prawie wpadł mi pod koła... Jestem w kontakcie z Panią, która zna jakiegoś krewnego tego Pana, który zginął. Krewny wpada raz dziennie do gołębi na działkę....psu zostawia jeść. Lucerek siedział na działce zamknięty w kojcu 12 godzin.....Szukam mu DT, trzeba go wyciągnąć!!!! POMOCY!

Posted

O szlag jasny. Kto ma klucze na ten teren? Może udałoby Ci się dogadać, by móc tam dostawać się regularnie? To takie na szybko myślenie. Aha, zmień, plizzz, w tytule, Bułaty na Bałuty, może ktoś jeszcze z rejonu się odezwie i dodałabym, że pies sam jest na posesji.

Posted

O cholera, a on jest tam teraz zamknięty na tej działce czy dalej biega po ulicy?
wieczorem podejdę z psami i zaniosę mu puszkę jedzenia. Ale nie mam pomysłu co robić dalej.