Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba będzie jeszcze raz podjechać do lecznicy na pobranie krwi, bo ta próbka wysłana do Aidexxu wróciła z info, że oni takiego badania nie robią (to to co mi wet podesłał na maila, a ja nie wiedziałam o co tam biega...). A wcześniej zrobili, więc trochę to dziwne, może robią z innymi parametrami. W każdym razie teraz wet ma wysłać do Warszawy i tam na 100% robią i nawet taniej podobno.

Posted

Z mojego bazarku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246880-Cebulki-wiosennych-kwiatów-na-trzy-chore-psiaki?p=21277715#post21277715[/URL]
dla Lizy przypadło 196.00 złotych.
Kasiu potwierdź proszę jak dojdą pieniądze.

Posted

[quote name='Murka']Rozliczenie:

[B]Stan konta na 8 sierpień wynosił -445,50 zł
Wpłaty:[/B]
+35,70 zł terra (bazarek)
+110 zł zozola77 (bazarek)
+200 zł Jo37
+300 zł jess
+84,15 zł Reno2001 (bazarek)
[B]Razem: +284,35 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
-255 zł hotelowanie
-7 zł odrobaczenie
-23,50 zł wścieklizna wraz z dojazdem weta
-29,50 zł Bromek
-29,15 zł wit. z Cynkiem
[B]Razem: -344,15 zł[/B]

+284,35 zł - 344,15 zł = -59,80 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 7 września wynosi -59,80 zł.[/B][/COLOR][/QUOTE]

Poprawiłam ostatnie rozliczenie, bo zapomniałam o zniżce za karmę...

Posted

Dostałam dziś odpowiedź na ogłoszenie Lizy. Cyt. "[B]Witam z chęcią zaopiekowałabym się tą śliczną suczką. tylko chciała bym wiedzieć ile wynoszą koszty jej leczenia?"[/B]

Myślę, że najlepiej będzie, gdy pani porozmawia o suczce bezpośrednio z Murką. Dlatego podałam numer telefonu do Hoteliku.

Posted

[quote name='terra']Dobrze byłoby, gdyby domek okazał się odpowiedzialny,
i ten właściwy dla Lizy.[/QUOTE]
Tak - Lizka czeka na odpowiedzialny dom - trzymam kciuki.

Posted

Kolejny mail od pani:
Mieszkam w domu na wsi. Tak cały czas jest ktoś na podwórku. Rozumiem że to dla dobra Lizy :) Chciała bym jej pomóc ale obawiam się że może mnie nie stać na jej leczenie. A jak suczka reaguje na inne psy i na małe dzieci?

Posted

same leki to nie taki spory wydatek..chociaz pewnie jak dla kogo..tylko gdyby wymagala czestych konsultacji weta bo ataki by sie powatarzały lub nadzoru neurologa to wtedy....nie da sie przewidziec na 100 % jak będzie w jej przypadku...:shake:

Posted

Do mnie na razie nikt nie dzwonił w sprawie Lizy. Ona do innych psów super, a dzieci kocha, zwłaszcza małe...
Koszty leków musiałabym przeliczyć miesięcznie ile wychodzą, ale ok. 100 zł pewnie plus jakieś badania czasami kontrolne itd. Potem może Bromek odpadnie, ale nie jest to pewne.

Nie wiem czy przypadkiem Liza dziś nie miała ataku w południe, bo jak przyszłam z drugą dawkę Neurontinu, to miała charakterystycznie zaśliniony pysio (ślina jej ciekła) i się trochę pokręciła w kółko... Jeśli był atak to lekki, bo w boksie miski na swoim miejscu itd. Mam nadzieję, że kolejnych nie będzie...
Mam niestety wielki problem ze zdobyciem Relsedu (wlewki doodbytnicze do przerywania ataków), nie mają tego w aptekach i w hurtowniach też nie. Podobno dopiero w grudniu ma być w hurtowni...

We wtorek byliśmy z Lizą na pobraniu krwi i wczoraj dostałam wyniki, zaraz prześlę do p. nuerolog.

Posted

[QUOTE]Mam niestety wielki problem ze zdobyciem Relsedu (wlewki doodbytnicze do przerywania ataków), nie mają tego w aptekach i w hurtowniach też nie. Podobno dopiero w grudniu ma być w hurtowni...
[/QUOTE]

Relsedu nie ma w sprzedaży ale jest odpowiednik DIAZEPAM. [URL]http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=27301[/URL] Jaką dawkę masz podawać Lizie? Jak masz Luminal w czopkach to podaj Lizie,może sie wyciszy po ostatnim ataku.Moim zdaniem lekarze powinni przynajmniej na miesiąc zwiększyć jej Bromek potasu ,miałaby problem z chodzeniem ale Bromek by ją wyciszył.Może dawka Gabapentyny jest dla niej za mała i powinna ją dostawać co 6 godzin, to by się tak szybko nie matabolizowała i dłużej pozostawała w organiźmie.Niestety bardzo ciężko jest dobrać odpowiednią dawkę leku,która ograniczy częstotliwość ataków Pogoda i ciśnienie ostatnio nie są łaskawe dla chorych na schorzenia neurologiczne dlatego mogło to byc jedną z przyczyn ataków.:-( Kup Diazepam i podawaj jej chociaż po atakach,bo to bardzo ważne.Lek ten podany w czasie ataku jak jest dobrze dobrana dawka, przerywa drgawki i ma też inne zastosowanie-dzięki niemu nie dochodzi do obrzęku mózgu...

Posted

Szkoda Lizuni, bardzo. Przy okazji zapraszam na bazarek dla Helenki, która również jest u Murki [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247434-Piękne-buty-bluzki-oraz-rzeczy-dla-chłopcow-od-Cantadorry-dla-Heli-do-10-10-br[/url]. Można kupić np. nowe trampki szkolne dla dziecka :)

Posted

Liza niestety nadal ma ataki... nie są one tak silne jak wcześniej, ale już dzisiaj sunia jest trochę nimi wymęczona :(
Jestem w kontakcie tel. z p.neurolog. Próbujemy z podawaniem Relanium w tabletkach (to mam na stanie), w razie czego mogę też podać Diazepam w zastrzyku (zapytam dzisiaj w aptece czy mają Diazepam, Relanium w tabl. też muszę dokupić, bo mam końcówkę).

Posted

Udało mi się zamówić na jutro wlewki Diazepam. Nie wiem dlaczego w aptece nie wpadli na pomysł, żeby mi to zaproponować, skoro to to samo co niedostępny Relsed... Mam też Relanium w tabletkach - mam podawać je do środy (dziś 3 razy dziennie, 2 razy dziennie jutro i jedna tabletka w środę).
Liza teraz dużo śpi...

Poniżej rachunek za kupiony dwa tygodnie temu Luminal, ale nie wiem czemu tam są trzy opakowania, ja kupowałam tylko dwa, czyli koszt to 13 zł:
[URL]http://images62.fotosik.pl/229/eb45e447fba2fe2agen.jpg[/URL]

W ubiegłym tygodniu też kupiłam Luminal, ale fakturę będę mieć też z opóźnieniem.

Poniżej wyniki krwi suni:
[URL]http://images64.fotosik.pl/229/e9137db705bcbe09gen.jpg[/URL]
[URL]http://images65.fotosik.pl/229/009c9cd81950b900gen.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Murka']Udało mi się zamówić na jutro wlewki Diazepam. Nie wiem dlaczego w aptece nie wpadli na pomysł, żeby mi to zaproponować, skoro to to samo co niedostępny Relsed... Mam też Relanium w tabletkach - mam podawać je do środy (dziś 3 razy dziennie, 2 razy dziennie jutro i jedna tabletka w środę).
Liza teraz dużo śpi...
[/QUOTE]

Z tego co wiem to Liza dostaje Bromek potasu w płynie.W jaki sposób jej go podajesz?