enia Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='kaszanka']może dać na "kudłacze w potrzebie" ? http://www.dogomania.pl/threads/146370-KudA-acze-w-potrzebie-aktualizacja-str-1-3 Dziewczyny może wiecej by pomogły I kojarzę, ze olga7 zajmuje sie pomocom kudłatym więc może do niej na priv uderzać? co z psem , cos postanowione? Quote
Olga7 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 ifka napisał(a):Bielszczanki, któraś z was zna może tego pieska? widzę go już drugi raz, w zupełnie innym końcu miasta wprzeciągu ostatnich dwóch m-cy najprawdopodobniej się zgubił, bo kto mógłby wyrzucić takiego kudłaczka? a już brudas jest, ale jakby go wykąpać... piękny, maść biało-rude łaty, co to za rasa? Gdybyscie zlapaly cioteczki tego kudlaczka i jakis kąt się na dt znalazl ,to choc 10 zl-przez 3 m-ce dorzucę na tego psa.. Quote
Guest monia3a Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='dreag']Monia3a czytałaś?? [quote name='Kuna']Dzisiaj byłam z Garetem na kastracji... no i nie mam dobrych wieści :( Poprosiłam wetki, aby obejrzały mu, korzystając z okazji, że będzie spał, oczy i uszy... no i okazuje się, że z oczami Garet cierpi na przypadłość właściwą ON-kom i w zasadzie do konca życia powinien dostawać krople... najlepiej Optimune, które kosztują 130 zł w hurtowni:crazyeye:, monia3a, podejdź może do apteki i sytaj czy sa w stanie zrobić takie krople do oczu, które w swoim składzie mają cyclosporyne. Z kolei w lewym uchu Garet ma polip czy jakąś tam kalafirowatą narośl z tendencją do rośnięcia, trzeba mu ja koniecznie usunąć, ale w tej lecznicy nie posiadają odpowiedniego sprzetu. No i najlepiej zmienić mu płyn do czyszczenia uszu na Canor - tez nie było w lecznicy, więc trzeba się za nim porozglądać gdzie indziej albo zamówić - także masz zadanie ;) W każdym razie przerywam leczenie uszu na tydzień i mam pałeczkę do pobrania wymazu... Trzeba zapytać czy jest możliwość zrobienia takich kropli u weta i wziąć od razu receptę, bo niestety bez niej nikt nie będzie chciał ze mną gadać. Ten polip trzeba mu usunąć i wtedy ewentualnie zacząć dalsze leczenie ale to jest moje zdanie i nie znam się na tym ;) Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Canor 25zł z przesyłką na allegro. Można zadzwonić do hurtowni na Hetmańskiej, może mają. Opitimmune to lek wyłącznie dla zwierząt, zawiera 2 mg cyklosporyny, będę jechać do pracy to zapytam w Cefarmie czy mogliby coś takiego zrobić, ew. czy byłby jakiś zamiennik. Monia3a zajdź do swojej lecznicy czy innej i zapytaj czy na tą przypadłość jest może coś innego. A, i o możliwość usunięcia tego polipa. Słuchajcie, kończy się marzec, a mamy tylko 170 zł (w tym to, co zostało z lutego). Trzeba zapłacić Kunie za marcowe hotelowanie + potrzebna kasa na leczenie i zaraz kolejny miesiąc. JAK TAK DALEJ PÓJDZIE NAPRAWDĘ LEŻYMY. Ifka, co z tymi Twoimi "wpłacającymi", coś cisza:shake:? Garet - wpłaty w marcu:roll:: z lutego zostało - 570 zł - 465 zł = 105 zł zachary - 20 zł piove - 10 zł magda7k - 35 zł Przypomnę kto się deklarował na Gareta:cool3:: deklaracje stałe: ifka - 100 zł kaszanka - 30 zł zachary - 20 zł piove - 20 zł magd7k - 20 zł Od przyszłego miesiąca będzie brakować:placz:!!!!! Mamy tylko 190 zł deklaracji... Kto może jeszcze wspomóc Gareta?? Quote
Guest monia3a Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Moim skromnym zdaniem to na początek trzeba dla Gareta założyć oddzielny wątek, można poprosić moda o to aby z tego wątku przeniósł do nowego wszystkie wpisy dotyczące Gareta. Ważne aby wątek był w dziale ogólnym a nie w podlaskim. Na wątku trzeba prosić o grosiki i domek. dreag założysz?? Po drugie Garet potrzebuje dobrych zdjęć, a aby je zrobić trzeba pojechać do niego - ja nie mam samochodu ale mam chęci więc jeśli znajdzie się ktoś chętny to mogę podjechać. Jeśli chodzi o polip to trzeba zrobić mu operację w większej lecznicy( Zwierzak, Wesoła czy Białostoczek ) oni zapewne mają sprzęt. Koszt operacji myślę, że mógłby opłacić TOZ ( zapytam jeszcze Ani ale myślę, że nie będzie problemu) Niestety Garet musi ze dwa, trzy tygodnie odczekać, ponieważ miał podaną narkozę przy kastracji, a nie wolno dawać tak szybko kolejnej. Zadzwonię dziś i zapytam o Canor i Optimmune w ''mojej'' lecznicy. Latać po lecznicach niestety nie mogę bo jestem uziemiona ;) Czy ktoś wogóle wysłał chłopaka do sobotnich pupili ?? Quote
kaszanka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='dreag'] Przypomnę kto się deklarował na Gareta:cool3:: deklaracje stałe: ifka - 100 zł kaszanka - 30 zł zachary - 20 zł piove - 20 zł magd7k - 20 zł Od przyszłego miesiąca będzie brakować:placz:!!!!! Mamy tylko 190 zł deklaracji... Kto może jeszcze wspomóc Gareta?? Ja nie deklarowałam stałej wpłaty :( Wpłaciłam wtedy w lecznicy dla Moniki do ręki na Gareta, chyba ze 30 zł., ale nie mówiłam, ze co miesiąc będę tyle wpłacać. Teraz 50zł daje na Pikselka - i też jednorazowo. I jeszcze w lecznicy zapłaciłam za jego pierwsze leczenie i Sońkę - chyba jakieś 70 zł. Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Byłam dziś w Cefarmie i specjalnie u swego lekarza w sprawie leku dla Gareta. Niestety maści na zamówienie nie zrobią, bo nie ma odpowiedniego specyfiku do jej wykonania. Z kolei lekarz powiedział, że u ludzi ta cyklosporyna jest stosowana przy nowotworach, bo zapobiega namnażaniu się komórek, są jakieś tabletki z tym składnikiem, ale nie da się z tego wyodrębnić, by można było zrobić maść. [quote name='monia3a']Moim skromnym zdaniem to na początek trzeba dla Gareta założyć oddzielny wątek, można poprosić moda o to aby z tego wątku przeniósł do nowego wszystkie wpisy dotyczące Gareta. Ważne aby wątek był w dziale ogólnym a nie w podlaskim. Na wątku trzeba prosić o grosiki i domek. dreag założysz?? Po drugie Garet potrzebuje dobrych zdjęć, a aby je zrobić trzeba pojechać do niego - ja nie mam samochodu ale mam chęci więc jeśli znajdzie się ktoś chętny to mogę podjechać. Zadzwonię dziś i zapytam o Canor i Optimmune w ''mojej'' lecznicy. Latać po lecznicach niestety nie mogę bo jestem uziemiona ;) Czy ktoś wogóle wysłał chłopaka do sobotnich pupili ?? Tak, ja wysłałam go po raz kolejny do Pupili. Ciągle ciągnę temat Gareta, bo ktoś musi, ciągle proszę o wpłaty, ale oddzielnego wątku zakładać i prowadzić nie będę. A tak w ogóle to czemu akurat mnie o to pytasz?? Dlaczego ja, a nie Ty???? Pomagam jak mogę, ale wmanewrować się w niego na całego nie dam:shake:. Kto wymyslił, żeby to on lepiej jechał do hotelu zamiast "mego" Miśka? Ja Miśkiem się zajmuję (karma, wet, ogłoszenia), dla Gareta zbieram kasę, robię allegro, BO i Pupile, resztę oddaję innym zainteresowanym pomocą psu;). Quote
Guest monia3a Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='dreag']Ciągle ciągnę temat Gareta, bo ktoś musi, ciągle proszę o wpłaty, ale oddzielnego wątku zakładać i prowadzić nie będę. A tak w ogóle to czemu akurat mnie o to pytasz?? Dlaczego ja, a nie Ty???? Pomagam jak mogę, ale wmanewrować się w niego na całego nie dam:shake:. Kto wymyslił, że by to on lepiej jechał do hotelu zamiast "mego" Miśka? Ja Miśkiem się zajmuję (karma, wet, ogłoszenia), to może niech ktoś zajmie się Garetem. Piszę do Ciebie grzecznie a Ty na mnie naskakujesz, dlaczego?? Jeśli chodzi o wątek wydawało mi się, że Ty powinnaś go założyć i poprowadzić,ponieważ zbierasz na niego kasę tak byłoby poprostu łatwiej. Wydawało się, że Garet znajdzie szybciej dom i dlatego pojechał do Grety, a jest tak, że i jeden i drugi siedzi, czy ja jestem temu winna?? Poza tym to była tylko propozycja i tak ustaliliśmy chyba wszyscy tu zgromadzeni?? [quote name='dreag']Szkoda, że nie spróbowałaś zrobić tych zdjęć jak byłaś u Kuny, może coś by się wybrało mimo wieczornej pory. Nie zrobiłam bo była już ciemna noc! Nie robię zdjęć byle robić, dla niego są potrzebne porządne zdjęcia zrobione w dzień i tyle w tym temacie. Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='monia3a']Piszę do Ciebie grzecznie a Ty na mnie naskakujesz, dlaczego?? Jeśli chodzi o wątek wydawało mi się, że Ty powinnaś go założyć i poprowadzić,ponieważ zbierasz na niego kasę tak byłoby poprostu łatwiej. Wydawało się, że Garet znajdzie szybciej dom i dlatego pojechał do Grety, a jest tak, że i jeden i drugi siedzi, czy ja jestem temu winna?? Poza tym to była tylko propozycja i tak ustaliliśmy chyba wszyscy tu zgromadzeni?? Nie zrobiłam bo była już ciemna noc! Nie robię zdjęć byle robić, dla niego są potrzebne porządne zdjęcia zrobione w dzień i tyle w tym temacie. Ja na nikogo nie naskakuję, za duża (objętościowo) jestem, mogłabym zrobić krzywdę:evil_lol:. Widzę, że zdążyłas odpowiedzieć w międzyczasie moich delikatnych zmian, ale już niech tak zostanie. Monika denerwuję się, bo wychodzi na to, że powinnam przejąć zamartwianie się co będzie z Garetem dalej, a chciałabym żeby było jakieś wsparcie. Mam od jakiegoś czasu wrażenie, że mnie tym obarczasz, powiedz, jeśli się mylę, może jakaś przewrażliwiona jestem:roll:. Ja też nie jestem temu winna, że oba psy siedzą:oops:. I dobrze mówisz - wszyscy ustaliliśmy, że pies jedzie do hotelu. I mam nadzieję, że wszyscy będziemy o tym pamiętać. To też tyle w temacie:roll:. Nie jestem pieniaczką (chyba:evil_lol:). Teraz czas na konstruktywizm...;) Może w przyszłym tygodniu uda mi się zajechać i porobić zdjęcia, ale nie wiem jeszcze dokładnie jakiego to by było dnia. Pytałaś już coś może w lecznicy czy nie ma jakieś alternatywny w leczeniu? Ale jeszcze na koniec się dopytam - w którym momencie byłam niegrzeczna?? Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='kaszanka']Ja nie deklarowałam stałej wpłaty :( Wpłaciłam wtedy w lecznicy dla Moniki do ręki na Gareta, chyba ze 30 zł., ale nie mówiłam, ze co miesiąc będę tyle wpłacać. I jeszcze w lecznicy zapłaciłam za jego pierwsze leczenie i Sońkę - chyba jakieś 70 zł. To w takim razie coś pokręciłam:oops:, nie nadaję się na księgową:razz:. Ale mówię wszem i wobec, kto nie pamięta - faktycznie w lecznicy Kaszanka opłaciła Gareta i Sonię na kwotę 77 zł. I w styczniu wpłaciłaś 30 zł. To jest w poście rozliczeniowym na tym wątku (nr 2): dreag; [B napisał(a):deklaracje na Gareta: Garet - wpłaty w styczniu: deklaracje stałe: ifka - 100 zł (na koncie) kaszanka - 30 zł (na koncie) zachary - 20 zł (na koncie) piove - 20 zł (na koncie) wpłaty jednorazowe: Jola spoza dogo -30 zł (na koncie) gawronka - 50 zł (na koncie) buniaaga i spółka - 340 zł (na koncie) kaszanka - 77 zł (gotówka)-leczenie Gareta i Soni (advokat, gentamecynę, otosol, antybiotyk, oridermyl) Quote
Guest monia3a Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Nie będę cytować bo później edytujesz i wychodzi kaszana ;) Ja również martwię się o Gareta, a to, że nie udzielam się ostatnio na tym wątku to wcale nie znaczy, że przestałam o nim myśleć. Czuję sie w jakiś sposób za niego odpowiedzialna, bo w końcu to ja go stamtąd zabrałam. Dlatego zaproponowałam nowy wątek, więcej osób wejdzie i będzie to całkiem jego wątek, chciałam abyś go prowadziła, bo zbierasz na niego kasę i łatwiej będzie go rozliczać, ale skoro nie chcesz to jak założę a Ty zajmiesz drugi post aby rozliczać. Pasuje ?? Jeśli chodzi o leczenie to po rozmowie z Anią doszłyśmy do wniosku, że narazie trzeba przerwać podawanie leków, po jakimś czasie zrobić wymaz a wysłać dokumentację oczu do kliniki okulistycznej. Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 U mnie prawie każdy post w edycji, poprawiam błędy, tok myślenia i inne bzdety, tak mam:oops:, sama często się z tego śmieję. A propo powyższego - teraz wszystko pasuje i jest jasne;). Quote
karina1002 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='dreag']To w takim razie coś pokręciłam:oops:, nie nadaję się na księgową:razz:. Do końca nie pokręciłaś, tylko doszło do niedomówienia. Bo w jakimś momencie bardzo ładnie wyszczególniłaś stałe deklaracje, z prośbą o potwierdzenie, ale niestety potwierdzeń nie było. Tak w ogóle to sprawa Gareta, to według mojej jedno wielkie niedopowiedzenie. Ale to już minęło, więc na przyszłość należy pamietać o kilku szczegółach: Jeżeli pies jedzie do hoteliku, na który są zbiórki: 1. Musi być "dogowy" opiekun. 2. Musi być oddzielny wątek. 3. Deklaracje muszą być jasne i potwierdzone, nawet przez PW (co nie oznacza, że nie można się z deklaracji wycofać, bo sytuacje rodzinne są różne i różnie to w życiu bywa. Ale dobrze wiedzieć na czym się stoi). 4. Muszą być robione ogłoszenia (jeżeli nie ma opiekuna, to się zawswze rozmyje) - inaczej pies domu nie znajdzie. Inne sytuacje nieprzewidziane typu leczenie, zawsze lepiej ogarniać jak jest oddzielny wątek. Tak więc myślę, że wśród tych osób którym zależało na pomocy Garetowi, znajdzie się jedna osoba która to pociągnie. Quote
Guest monia3a Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Na szybko założyłamwątek dla Gareta i za chwilę popoprawiam. Proszę wszystkie osoby, które deklarowały pomoc finansową o wpis na nowym wątku aby wszystko było jasne i przejrzyste. Zapraszam ogólnie wszytkich do pisania i podnoszenia wątku aby był widoczny i jeśli możecie to rozsyłajcie go po znajomych :) http://www.dogomania.pl/threads/204351-Garet-śliczny-pies-w-typie-ON-potrzebuje-wsparcia-finansowego?p=16518313#post16518313 Nie piszcie póki dreag nie zajmie drugiego postu :D Quote
dreag Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zajęłam:lol:. Właśnie - prośba o potwierdzenie deklaracji stałych lub zapisanie się na nie:eviltong:. Oczywiście mile widziane też jednorazowe;). Co kto może. Od tego momentu piszmy wszystko co jego dotyczy na wątku Garetowym. Quote
Guest monia3a Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Rozsyłajcie wątek do znajomych im więcej osób wejdzie tym szybciej może uda się nazbierać kasę czy wyadoptować chłopaka ;) Quote
jaanna019 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Straszna rzecz się stała :( zaginęła Majka. Po prostu zniknęła, z zamkniętego podwórka, chyba poszła górą nad ogrodzeniem. Proszę rozglądajcie się: Quote
kaszanka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='jaanna019']Straszna rzecz się stała :( zaginęła Majka. Po prostu zniknęła, z zamkniętego podwórka, chyba poszła górą nad ogrodzeniem. Proszę rozglądajcie się: Aniu podaj okolice zaginięcia? Quote
suślik Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Piekniasta jest. A miala obroze? cokolwiek co by pozwolilo ja rozpoznac? A w jakiej okolicy zaginela? Jak w BP to bede sie rozgladac i szukac takiej slicznej mordki. Quote
Guest monia3a Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Sunia zaginęła w Białymstoku w okolicach Dojlid Górnych. Quote
zachary Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Taki myślący ma pyszczek ta Majka.Oby cudna się szybko odnalazła! Quote
dreag Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Niestety dzisiejsze poszukiwania zakończone niepowodzeniem... Quote
kaszanka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 dreag napisał(a):Niestety dzisiejsze poszukiwania zakończone niepowodzeniem... cholerka - do jutro to może byc w każdej części miasta. :/ Quote
jaanna019 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Ona zupełnie nie zna Białegostoku. Gdzie ona pójdzie biedulka a na dodatek znów zima. Quote
kaszanka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 znalazłam ogłoszenie na BO : PRZYJMĘ Witam przyjmę psa(sukę)stróżującego na podwórko.Zapewniam psu dobre warunki.Zdjęcia z ofertami proszę wysyłać na meila. Cena: dobry dom dodane: 2011-03-20 12:31:10 ID:1627839 Użytkownik: asia53 Może akurat dla Gareta miejsce? Quote
Recommended Posts