zachary Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 dreag, bez żadnej złośliwości, ale nie wiem, czy byli zadowoleni...Pani nie wysiadła z auta, pan wysiadł i się otrzepał jak sunia do niego podbiegła.Pan pokazał nam metalowe płytki -adresatki, które zresztą produkuje....a my chórem zapytaliśmy, dlaczego suni nie powiesił przy obroży?....Mają ją od listopada zeszłego roku, wzięli ze schronu, chyba tylko w celach użytkowych, niestety...Sunia nie reaguje w ogóle na imię, które jej dali, a to świadczy o tym, jak mało mają z nią kontaktu.Pies podwórkowy i tyle.Chyba im nie pierwszy raz uciekła.Nie wchodzą na bialystokonline, gazet nie czytają....Zawiadomili, rzekomo tylko schron...i czekali.A schron miał o niej sygnał, jak weszła na halę Agnelli i się "wypiął", kazał wystawić na ulicę, bo w schronie nie ma miejsca.Zaprosiliśmy ludzi na herbatę i pani weszła, ale do suni była obojętna, pan też.Sunia cały czas kręciła się przy nas i kładła na naszych stopach,głaskana nieustająco.Jak pan ją wciągał do auta, to polizała po ręku mego TZ-a, aż mu łzy w oku stanęły.Wczoraj mój TZ był u pana w firmie/prowadzi sklep/ i pytał o sunię.Ponoć jest spokojniejsza niż przedtem...Ja wiem,że ona tęskni za nami.U nas była spokojna tylko jak spała, a potem cudnie szalała, bawiła się, jak młody psiak. Quote
dreag Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Szkoda, że tak na krótko poznała, jak można być bardzo szczęśliwym psem, dla niej byłoby może lżej, gdyby tego nie doświadczyła... A wracając do psów bielskowych, przypominam, że niedługo znów trzeba płacić haracze:evil_lol:. Quote
anecik60 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 dreag napisał(a):Szkoda, że tak na krótko poznała, jak można być bardzo szczęśliwym psem, dla niej byłoby może lżej, gdyby tego nie doświadczyła... A wracając do psów bielskowych, przypominam, że niedługo znów trzeba płacić haracze:evil_lol:. ja w lutym wplace 20 zł wiem ze skromniutko ale moze sie przyda Quote
Pipi Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Poryczałam się. . . .biedna sunia. Trzymaj się zachary Quote
buniaaga Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 dreag czy otrzymłaś wplatę dla Gareta? na sterlkę dla suń z działki też coś dorzucę tylko dajcie dziewczęta znać na które konto wpłata? mam Twoje dreag.Jest w Bielsku tych psiaków w potrzebie w Studziwodach od kilku m-cy biega sunia śpi sobie w budach z psami ludzi raz tu raz tam,raczej dzika ale boje się żeby z tych przyjaźni z psiakami nie było dzieci .muszę zbadać sprawę może uda się ją chociaż na razie zaszczepić od cieczki.w Kotłach 5 km od Bielska biega sunia w ciąży wygląda na to że bezdomna ale jeszcze wypytam ludzi...co z tym robić dylemat... Quote
kaszanka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Sońka to jednak podwórkowy pies - szkoda, że ne tę chwilę nie mogę jej tego zapenić - bo na spacerach w śniegu poprostu buszuje, wyciera sie , pływwa na plecach (aż musze kontrolować czy mi nie wślizgnie sie na jakąś niesprzątniętą kupę) , skacze, widać że to lubi, cieszy się. Nawet śnieg je widać że do tej pory tak właśnie sobie na tych działkach "piła". Szkoda, że miała już domek z podwórkiem i nic z tego nie wyszło. Quote
Guest monia3a Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 kaszanka zrób jej kilka ładnych zdjęć w domu i na podwórku to zrobię dziewczynie allegro. Dziewczyny czas już zacząć ogłaszać Gareta on nie może w nieskończoność siedzieć w hotelu. Napiszcie jemu jakiś fajny tekścik. Quote
kaszanka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 monia3a napisał(a):kaszanka zrób jej kilka ładnych zdjęć w domu i na podwórku to zrobię dziewczynie allegro. Sonia ma już allegro http://allegro.pl/przepiekna-mlodziutka-sonia-czeka-na-dom-i1420426224.html Quote
dreag Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 buniaaga napisał(a):dreag czy otrzymłaś wplatę dla Gareta? Wszystkie wpłaty na bieżąco w poście nr 2:) Na inne psiaki niech ktoś inny zbiera na swoim koncie:) Kto chętny??? Quote
magda7k Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 moja jedna niunia pojechała wczoraj do nowego domu:multi: fajny domek będzie miała, w bloku ale ja też swoje trzymam w bloku i jest git:evil_lol: no to zostały jeszcze 3...:oops: Quote
joanna83 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 magda7k napisał(a):moja jedna niunia pojechała wczoraj do nowego domu:multi: fajny domek będzie miała, w bloku ale ja też swoje trzymam w bloku i jest git:evil_lol: no to zostały jeszcze 3...:oops: Czyli nic się nie oddało w weekend? Szkoda, bo strasznie fajne te Twoje puchatki :) Quote
magda7k Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 joanna83 napisał(a):Czyli nic się nie oddało w weekend? Szkoda, bo strasznie fajne te Twoje puchatki :) Asia, nic się nie oddało w weekend, a fajne są maluchy:) zaczynam się przyzwyczajać i ogarniam już trochę całe towarzystwo.. Quote
Guest monia3a Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 kaszanka napisał(a):Sonia ma już allegro http://allegro.pl/przepiekna-mlodziutka-sonia-czeka-na-dom-i1420426224.html A to dobrze :) nie zauważyłam ;) Quote
kaszanka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Szkoda tylko, ze nikt się nie odzywa w jej sprawie. :shake: Quote
Guest monia3a Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 kaszanka napisał(a):Szkoda tylko, ze nikt się nie odzywa w jej sprawie. :shake: W końcu się odezwie. Ma ona jeszcze jakieś inne ogłoszenia?? Quote
magda7k Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 myślę że Soni trzeba zrobić więcej ogłoszeń albo wykupić pakiecik na bazarku Quote
jaanna019 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Madziulka! Żeby nie było, że energia się zmarnowała ;) pan z Polkowic szuka psa bliżej siebie, bo to chyba on, post 159: http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-reaktywacja.-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!-%28Szczeniaki-tam-te%C5%BC-s%C4%85.Help!/page16 Quote
ifka Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 anecik60 napisał(a): a to jest przybleda spod mojego bloku, ktora jest juz od jakiegos tygodnia albo dwoch, jak ktos moze wyrzucic takiego pieska, łasi sie do kazdego czlowieka, jeszcze ufa ludziom, aby tylko nikt go nie skrzywdzil wydaje mi się, że to ten piesek co widziałam go pod statoilem raz, napisałam wtedy ze nowy lokator, ale buniaaga skomentowała, ze tylko jednorazowa wizyta była...:) anecik60 taki czarny piesek z obrożą, chudy, na patyczkowatych nogach?młodziutki? Quote
ifka Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 to moj tekst o Garecie, ale poprawcie, bo posklejałam go z różnych zwrotów, ale jak go teraz czytam to mi się nie podoba :( to jako artykuł o Garecie na portalu mmbielskpodlaski Garet Pies w typie wilczura, 4-6 letni. Jest duży, budzi respekt, ale naprawdę jest spokojny I lgnie do człowieka. Do niedawna można go było spotkać na stacji benzynowej w Bielsku Podl., dokarmiany przez wielu ludzi dobrej woli; niestety, nikt nie zdecydował się zabrać go do siebie na stałe... Tak wyglądał mieszkając na stacji: (tu stara fotka ze stacji) Przez spanie na mrozie dostał zapalenia ucha, przez co jego stan zdrowia wymagał codziennego podawania leków. W tej sytuacji, życzliwi mu ludzie złożyli się na opłacenie psiego hoteliku, gdzie obecnie przebywa. Jest to jednak tylko rozwiązanie tymczasowe. (tu fotki od Kuny) Garet jest niezwykle mądrym, czujnym psem o łagodnym usposobieniu, ponadto uczy się chodzić na smyczy. Z powodzeniem będzie pilnował posesji, odwdzięczy się za każdy odruch dobrego serca...a może będzie to miłość na zawsze? Kto da Garetowi szansę na godne życie? Quote
magda7k Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 jaanna019 napisał(a):Madziulka! Żeby nie było, że energia się zmarnowała ;) pan z Polkowic szuka psa bliżej siebie, bo to chyba on, post 159: http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-reaktywacja.-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!-%28Szczeniaki-tam-te%C5%BC-s%C4%85.Help!/page16 Aniu, tak, to ten pan, no trzymam kciuki żeby sobie wybrał jakiegoś szczylka. A co ty tam u nich na wątku robisz?:) Quote
anecik60 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ifka napisał(a):wydaje mi się, że to ten piesek co widziałam go pod statoilem raz, napisałam wtedy ze nowy lokator, ale buniaaga skomentowała, ze tylko jednorazowa wizyta była...:) anecik60 taki czarny piesek z obrożą, chudy, na patyczkowatych nogach?młodziutki? oj chyba raczej nie o tego pieska chodzi, Misio taki chudy to nie jest, ma jeszcze bardzo ladna siersc taka mieciutka i jest bez obrozy i lasi sie do ludzi; ale jakies 2 -3 dni temu biegal wlasnie podobny pies do Misia u mnie na osiedlu, nawet go pomyliłam z Misiem przez chwile ( tez czarny z dluga sierscia, bardziej zaniedbany i z obroza, pasek od obrozy mocno sterczał i byl nieufny). Quote
anecik60 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ifka widziałas w MM Bielsk Podlaski pojawiła sie zakładka ,,przygranij zwierzaka" i mozna dawac ogloszenia pieskow do adopcji! Moze te szczeniaczki z Topczykał warto by bylo tam zamiescic? Jak myslisz? Quote
ifka Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 anecik60 napisał(a):ifka widziałas w MM Bielsk Podlaski pojawiła sie zakładka ,,przygranij zwierzaka" i mozna dawac ogloszenia pieskow do adopcji! Moze te szczeniaczki z Topczykał warto by bylo tam zamiescic? Jak myslisz? NARESZCIE!! pisałam, chodziłam, w końcu jest zakładka, ale moje artykuły ze zdjęciami dałam im ponad tydzień temu i nie załączyli; zaraz tam się przejdę, bo inaczej nic nie wskóram...z mojego kompa nie mogę zamieszczać artykułów, to kwestia źle napisanego systemu mmbielskpodlaski. Quote
anecik60 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ifka napisał(a):NARESZCIE!! pisałam, chodziłam, w końcu jest zakładka, ale moje artykuły ze zdjęciami dałam im ponad tydzień temu i nie załączyli; zaraz tam się przejdę, bo inaczej nic nie wskóram...z mojego kompa nie mogę zamieszczać artykułów, to kwestia źle napisanego systemu mmbielskpodlaski. tak myslalam ze przyczynilas sie do tej zakładki:) Quote
Recommended Posts