Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

joanna83 napisał(a):
Czekam na wiadomość od pana kiedy może przyjechać i obejrzeć Lajlę i Igę. Mam nadzieję, że którąś weźmie. Fajne z nich dziewczyny :)

Czy Pan zdecydował się na którąś psia panienkę? Czy już oglądał?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Gareta prawie wszystko dobrze, humorek dopisuje, uszka sie leczą, ale oczka wg mnie nie... moja wetka, gdy Jej o nim opowiadałam twierdziła, że gentamycyna jest za słaba i Ona podałaby dicortinef, ale wetka, która ogladała Gareta powiedziałą, ze nie. W każdym razie oczy sa takie jakie były...

Posted

kaszanka napisał(a):
Czy Pan zdecydował się na którąś psia panienkę? Czy już oglądał?

Tak,spotkaliśmy się w schronisku i Państwo wybrali Lajlę :) Dziś miała zostać wysterylizowana i w piątek pojedzie do domku.

Posted

[quote name='kaszanka']A może poprostu trzeba jeszcze poczekać na poprawę?
NO być może, ja tylko piszę, ze na razie nie ma, bo się mnie o oczęta pytacie :) Garet dostaje krople juz tydzień, 3 razy dziennie, aczkolwiek na ulotce napisane jest, że można podawać więcej... monia3a, zapytaj wetki, może należy zwiększyć dawkę?

Guest monia3a
Posted

Zapytam czy zwiększyć lub może całkiem zmienić na inne.
Ten domek od Ciebie nie brzmi jak dla mnie fajnie, mama to starsza kobitka i nie jestem pewna co do losu psa jak ona odejdzie...

Posted

olga7 jak tylko je spotkam, może się uda...kudłaczowi próbowałam robić 3 razy, i za ostatnim razem udało się tylko to od góry, bo ona cały czas podbiega i mizia się, kudłacz jeden :) nie postoi spokojnie, wierci się i wierci:):)

Posted

wklejam ten sam post, kŧory puściłam na wątku "hoteliku"...swoją drogą, szkoda,że juz nieaktualny..:(

kaszankoApeluję po raz kolejny: suczki z ogródków działkowych mają RAJ względem innych psiaków wałęsających się po bielsku, wierz mi!!!!
wrzuciłam te foty, żebyście zobaczyły, ze jest ok, są doglądane, dokarmiane, mają budy, wraz wiosną towarzystwo, mieszkają kilka lat ze sobą, jest ok.
jedyne nad czym trzeba pomyśleć to nad sterylką...i naprawdę, nie ma co na siłę szukać im lepszego miejsca, one tam mają spoko!
po dzisiejszym spacerze widzę, że kolejne podrostki się wałęsają..na samym moim osiedlu widuję ok.7-10 psów, tu jest potrzeba...i to młode wszystko, jakiś ostatni miot czy co?!
kto jest podobnego zdania?

Posted

ifka napisał(a):
wklejam ten sam post, kŧory puściłam na wątku "hoteliku"...swoją drogą, szkoda,że juz nieaktualny..:(

Zaintrygowałaś mnie, o jakim wątku mówisz??/

Co do zdania o suniach z działek - jestem za - tzn. tak jak mówisz:)

Posted

[quote name='ifka']wklejam ten sam post, kŧory puściłam na wątku "hoteliku"...swoją drogą, szkoda,że juz nieaktualny..:(

kaszankoApeluję po raz kolejny: suczki z ogródków działkowych mają RAJ względem innych psiaków wałęsających się po bielsku, wierz mi!!!!
wrzuciłam te foty, żebyście zobaczyły, ze jest ok, są doglądane, dokarmiane, mają budy, wraz wiosną towarzystwo, mieszkają kilka lat ze sobą, jest ok.
jedyne nad czym trzeba pomyśleć to nad sterylką...i naprawdę, nie ma co na siłę szukać im lepszego miejsca, one tam mają spoko!
po dzisiejszym spacerze widzę, że kolejne podrostki się wałęsają..na samym moim osiedlu widuję ok.7-10 psów, tu jest potrzeba...i to młode wszystko, jakiś ostatni miot czy co?!

ojej, sorry, faktycznie, przeoczyłam to zdanie!!
tak to jest jak jedną ręką odganiasz się od małej dwuletniej niszczycielki...:):)
PRZEPRASZAM !!

Posted

Ifka z tego co zrozumialam to kaszanka pisala tylko zeby sie zajac suczkami po sterylizacji i spowrotem na dzialki odwiesc:) Ale juz domek tymczasowy odwolany.

dzisiaj bylam na dzialkach i zaszczepilam suczki z działek od cieczki, chociaz wiem ze to nie jest dobre dla nich bo juz poraz kolejny sa szczepione, pytalam sie o sterylke i juz w Bielsku nie ma darmowej, szkoda.

Posted

anecik60 napisał(a):
Ifka z tego co zrozumialam to kaszanka pisala tylko zeby sie zajac suczkami po sterylizacji i spowrotem na dzialki odwiesc:) Ale juz domek tymczasowy odwolany.

dzisiaj bylam na dzialkach i zaszczepilam suczki z działek od cieczki, chociaz wiem ze to nie jest dobre dla nich bo juz poraz kolejny sa szczepione, pytalam sie o sterylke i juz w Bielsku nie ma darmowej, szkoda.

wiem wiem, już zauważyłam swój błąd,nie przeczytałam dokładnie...i nieporozumienie gotowe:)przepraszam raz jeszcze za zamieszanie wszystkich zainteresowanych!

dobrze, że zaszczepione...w marcu mają być darmowe sterylki z Urzędu Miasta...jak to jest z cieczkami u suk, są zawsze o tej samej porze roku, czy różnie?
koty to niby w marcu tylko, a cały rok są młode...

Posted

Ifka po dzisiejszym spacerze widzę, że kolejne podrostki się wałęsają..na samym moim osiedlu widuję ok.7-10 psów, tu jest potrzeba...i to młode wszystko, jakiś ostatni miot czy co?!

u mnie nie podrostki sie walesaja tylko dorosle pieski, dzisiaj znowu jakis nowy piesek sie przyblakal moze tylko przelotem, jeszcze z obroza, ale widac ze od jakiegos dluzszego czasu sie blaka bo zaniedbany i strasznie nieufny. Uciekl jak chcialam do niego podejsc i dac jesc.

Posted

ja nie wiem jak to jest dokladnie z cieczkami mi sie wydaje ze roznie ale nie wiem. Wiem ze trzeba szczepic myslalam ze co 6 miesiecy, ale chyba jednak co 5miesiecy. W tamtym roku jak szczepilam na wiosne to bylo za pozno. Bede musiala jeszcze dopilnowac jak ludzie zaczna sie zjezdzac na dzialke zeby komus innemu nie przyszlo do glowy zaszczepic jeszcze raz. To moze jak z UM bede darmowe sterylki to je jakos wysterylizowac, tylko trzeba bedzie je wtedy przypilnowac z 2, 3 dni i tu bedzie problem:(

Posted

A propo tych suń. Wiecie, ja swoje dzikuski wysterylizowałam nie zabierając je do dt, a był to koniec listopada. Po prostu nie było takich szans, poza tym one by zwariowały z traumy. Jedyną możliwością wyjęcia ich trzęsących się z budy było wzięcie na siłę za kark i wyciągnięcie, na szczęście nie gryzły. Powtarzam one 2 lata do mnie same nie podeszły, a coś musiałam zrobić, bo jednej i drugiej psiaki po razie niańczyłam:).
Po zabiegu zamknęłam je w takiej prowizorce, która była nieopodal na polu, porzucona przez bezdomnych, na szczęście z drzwiami, a rano wypuściłam z powrotem w ich miejsce, tzn. do zrobionej budy. I było ok.
Teraz może bym bardziej się bała, ale wtedy na szczęście aż tak nie byłam ogarnięta, to było 4 lata temu...
Na działkach też można kogoś poprosić, żeby zamknął na dzień, dwa, jak nie będą ruszać szwów i za bardzo się szwendać po krzakach, to można zaryzykować.
anecik, jak tam wygląda sytuacja pod tym względem? One mają podobnie jak moje, tylko więcej ludzi dookoła:)
Nie mogę się powstrzymać i pochwalę się moimi niuniami, bardzo je kocham:loveu:. Ostatnio miałam chwile grozy, ale na szczęście skończyło się na razie tylko na zmianie miejsca stania budy:roll:.

Posted

[quote name='anecik60']ja nie wiem jak to jest dokladnie z cieczkami mi sie wydaje ze roznie ale nie wiem.
Koty, to tylko tak się mówi, że w marcu...:)
Suki mniej więcej dwa razy do roku, zależy od wielkości, cech osobniczych itd. itp. może być niecałe pół roku, a może być co 8-10 miesięcy, a nawet raz w roku. Nie ma tak, że wszystkie w tym samym czasie.

Posted

[quote name='dreag']A propo tych suń. Wiecie, ja swoje dzikuski wysterylizowałam nie zabierając je do dt, a był to koniec listopada. Po prostu nie było takich szans, poza tym one by zwariowały z traumy. Jedyną możliwością wyjęcia ich trzęsących się z budy było wzięcie na siłę za kark i wyciągnięcie, na szczęście nie gryzły. Powtarzam one 2 lata do mnie same nie podeszły, a coś musiałam zrobić, bo jednej i drugiej psiaki po razie niańczyłam:).
Po zabiegu zamknęłam je w takiej prowizorce, która była nieopodal na polu, porzucona przez bezdomnych, na szczęście z drzwiami, a rano wypuściłam z powrotem w ich miejsce, tzn. do zrobionej budy. I było ok.
Teraz może bym bardziej się bała, ale wtedy na szczęście aż tak nie byłam ogarnięta, to było 4 lata temu...
Na działkach też można kogoś poprosić, żeby zamknął na dzień, dwa, jak nie będą ruszać szwów i za bardzo się szwendać po krzakach, to można zaryzykować.
anecik, jak tam wygląda sytuacja pod tym względem? One mają podobnie jak moje, tylko więcej ludzi dookoła:)
Nie mogę się powstrzymać i pochwalę się moimi niuniami, bardzo je kocham:loveu:. Ostatnio miałam chwile grozy, ale na szczęście skończyło się na razie tylko na zmianie miejsca stania budy:roll:.

z dzialki suczki to nie sa dzikuski:) znaja i lubia ludzi a nawet sa jakie zazdrosne (ostatnio malo co nie pogryzly jednej z moich suczek bo witala sasiadow). Podejrzewam ze wiosna opuszcza juz moja folie bo bedzie im za cieplo i poszukaja sobie innego lokum bo czesto zmieniaja:). Ja mam domek na dzialce i moglabym je zamknac w domku ale nie wiem jak by sie zachowywaly w zamknieciu. Jak moje suczki byly po zabiegach to musialam z nimi siedziec praktycznie 24 na dobe bo caly czas lazly do rany i rozdrapywaly. Nie wiem czy one by nie zdjely sobie szwow. Chyba ze zaczekac do maja albo czerwca i wtedy wysterylizowac bedzie cieplo, sporo ludzi na dzialkach zostawic w bezpiecznym miejscu w zadaszeniu i zawsze ktos by na nie spojrzal.

Posted

[quote name='anecik60'] dreag to twoje suczki sa podobne do tych moich z dzialki
No właśnie:)
[quote name='zachary']dreag, ciekawe co zrobiłyby Twoje dwie żółte, domowe sunie, gdyby się dowiedziały,że masz coś czarnego, kochanego na boku....i to razy dwa:evil_lol:;)......?
Wiedzą, wiedzą:lol:, nie zdradzam na boku:oops:, wszystko jawne:razz:. czasem jeżdżę z żółtkami, Mini też już raz była. Nikusia jest ugodowa, to spoko, Iga zadziora próbowała kilka razy rządzić się na nie swoim terenie, ale w końcu dostała łomot. Była zdziwiona, że ktoś się nie bał i strzepał jej cenne futro...:evil_lol: A Mini wolała się chować za mną;)
zachary, powiedz, ci ludzie od Twojej suni byli zadowoleni, że się odnalazła? No i przypominam, że mam coś Twojego;).

Posted

a to jest przybleda spod mojego bloku, ktora jest juz od jakiegos tygodnia albo dwoch, jak ktos moze wyrzucic takiego pieska, łasi sie do kazdego czlowieka, jeszcze ufa ludziom, aby tylko nikt go nie skrzywdzil