Ellig Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Nutusia'] Tyle z mojej strony - pozostawiam decyzję osobom odpowiedzialnym za Puszka. Magda[/QUOTE] Tez tak uwazam i dziekuje Nutusiu ,ze tak sie starasz pomoc.Wiadomo,ze Puszek nie moze zostac u Ciebie na czas szukania DS, poniewaz masz juz inne zobowiazania. Jak zapadna jakies konkretne decyzje to tak jak rozmawialysmy zalatwie karme dla szczeniaka, kocyk i jescze jakies drobiazgi:) Dobrego dnia:) Quote
nadee Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Ellig']Tylko nie do schroniska i nie do Jozefowa tam rozmnazaja suki!!!!!!!!!!!Matko szukajcie DT a nie do schroniska kto to wam zaproponowal Sylwia?[/QUOTE] dziewczyny... ale nie było mowy, żeby wysłać szczeniora do schroniska !... napisałam tylko o propozycji ew. DT dla psiaka... ale zostało odrzucone i zapadła decyzja o sprawdzeniu Kamila. na pewno w wwie będzie mu łatwiej znaleźć DS może na niebieskie forum ktoś go zamontuje :razz: czy nie wygląda na astka :evil_lol: Quote
nadee Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='zuzlikowa']hihihi...a ja lubię się czasami zgodzić...humor to poprawia i poczucie wspólnoty potęguje:evil_lol: Trzymam kciuki za tych co jechać będą...pogoda paskudna,więc choć to się przyda. Czekam na wieści o maluszku...i może dt dla pszczyniaków:oops:[/QUOTE] No właśnie pogoda średniawka... Piszcie co i jak :p Dzięki za pomoc i zaangażowanie... :loveu: A z tymi szczeniakami z Pszczyny... :shake: Quote
Ellig Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='nadee']dziewczyny... ale nie było mowy, żeby wysłać szczeniora do schroniska !...[/QUOTE]Ale suke tak :-( Wybacz cyt."suni mogłaby znaleźć miejsce w schronie Józefowie i zajęłaby się sprawą zabiegu (to jest bbb. pilne!!!) a następnie szukaniem domku...! nie może jej wziąć do siebie, bo ma wiele zwierzaków." Wlasnie po to chce te sunie zeby miec szczeniaki............i tylko tyle, nikt jej w Jozefowie nie zrobi sterylizacji!!!!!!!!!!!!!:shake: i to juz wszystko wiecej sie nie wypowiadam na ten temat. Czekam na decyzje w sprawie szczeniaka i tu pomoge tak jak wczesniej pisalam. Quote
andegawenka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='andegawenka']Tu chyba ciotki z amstafów zwołać trzeba....[/QUOTE] ...też mi tak wyszło...:razz: Quote
nadee Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Ellig']Ale suke tak :-( Wybacz cyt."suni mogłaby znaleźć miejsce w schronie Józefowie i zajęłaby się sprawą zabiegu (to jest bbb. pilne!!!) a następnie szukaniem domku...! nie może jej wziąć do siebie, bo ma wiele zwierzaków." Wlasnie po to chce te sunie zeby miec szczeniaki............i tylko tyle, nikt jej w Jozefowie nie zrobi sterylizacji!!!!!!!!!!!!!:shake: i to juz wszystko wiecej sie nie wypowiadam na ten temat. [/QUOTE] Ellig.. nie chcę w to wciągać dziewczyny, której ufam... I wiem, że to co piszesz nie jest prawdą... Uwierz, że nie chciała się nią zająć, żeby mieć szczeniaki..... I rzeczywiście koniec tematu, bo pomysł został odrzucony i pewnie słusznie. Są pomysły, które tutaj umieszczam, żeby została podjęta najlepsza decyzja.. :p Quote
nadee Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='andegawenka']...też mi tak wyszło...:razz:[/QUOTE] a które to są te od astków ;) może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum.. Quote
andegawenka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='nadee']a które to są te od astków ;) może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum..[/QUOTE] a tu w tym dziale są: [url]http://www.dogomania.pl/forums/40-American-Staffordshire-Terrier[/url] Quote
Yv1958 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='nadee']a które to są te od astków ;) może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum..[/QUOTE] Suczka tej baby, u ktorej jej piesek jest nie duza. Taka do kolan i ten mlauch nie bedzie duzy, bo suczka puscila sie z malym pieskiem. Quote
ilon_n Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 muszę nadrobić 2 strony wątku, ale póki co piszę prędziutko co udało mi się poustalać w kwestii jutrzejszego transportu Puszka: Jutro najpóźniej [B]do godz. 12[/B] Puszek musi jednak dojechać [B]do Ciechocinka[/B]. Wyjątkowo stamtąd ruszają znajomi. Tam Puszek wsiada do auta, które zawozi Go pod Wawę. Przewidywany czas dojazdu[B] między 15-16.[/B] Tu będzie [B]punkt przejęcia Puszka przez Nutusię[/B] :cool3: , bo znajomi dojeżdżają do Łomianek a to nieco dalej niż most na Nowy Dwór Mazowiecki, gdzie Nutusia będzie oczekiwać na Puszka :razz: (zaraz dzwonię do Nutusi, żeby jej o tym powiedzieć ;) ) Koszt transportu [B]65pln[/B] [B]Yv[/B] [B]czy p.Lidka może jutro dostarczyć Puszka do Ciechocinka przed południem??[/B] Poproszę nr tel do p. Lidki, inaczej nie dogramy tej akcji pisząc PW i na wątku. Jestem dziś głównie poza domem, więc dostęp do komputera i dogo ograniczony. Quote
Yv1958 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='ilon_n']muszę nadrobić 2 strony wątku, ale póki co piszę prędziutko co udało mi się poustalać w kwestii jutrzejszego transportu Puszka: Jutro najpóźniej [B]do godz. 12[/B] Puszek musi jednak dojechać [B]do Ciechocinka[/B]. Wyjątkowo stamtąd ruszają znajomi. Tam Puszek wsiada do auta, które zawozi Go pod Wawę. Przewidywany czas dojazdu[B] między 15-16.[/B] Tu będzie [B]punkt przejęcia Puszka przez Nutusię[/B] :cool3: , bo znajomi dojeżdżają do Łomianek a to nieco dalej niż most na Nowy Dwór Mazowiecki, gdzie Nutusia będzie oczekiwać na Puszka :razz: (zaraz dzwonię do Nutusi, żeby jej o tym powiedzieć ;) ) Koszt transportu [B]65pln[/B] [B]Yv[/B] [B]czy p.Lidka może jutro dostarczyć Puszka do Ciechocinka przed południem??[/B] Poproszę nr tel do p. Lidki, inaczej nie dogramy tej akcji pisząc PW i na wątku. Jestem dziś głównie poza domem, więc dostęp do komputera i dogo ograniczony.[/QUOTE] Ilonka telefon Lidzi wyslalam na priv.! Dziekuje!!! Quote
elinka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Plakat miałam wysłać do lecznicy w Poznaniu, no ale skoro pies jedzie do Ciechocinka, a później jeszcze dalej to już chyba nie ma sensu w tym Poznaniu Puszka ludziom polecać. A tak właściwie to dokąd finalnie Puszek będzie zawieziony, bo pogubiłam się już w tym wszystkim? Chyba nie do Józefowa? Quote
Ellig Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Yv1958']Ilonka telefon Lidzi wyslalam na priv.! Dziekuje!!![/QUOTE] Rzeczy dla Puszka w tym karma Hill'sa dla szczeniakow przekazane Nutusi:) Quote
Yv1958 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Maluch ma jechac do Kamila. Lidzia nie ma czym jechac. Napisalam jej, ze ma sprawdzic pociagi i autobusy. Zaraz do niej zadzwonie! Ojej i karma i rzeczy!! Cudownie! Quote
Yv1958 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dostalam wiadomosc od Lidzi: "Załatwiłam faceta wyjeżdżamy jutro o 8.30 do Ciechocinka .Dzwoniłam do tej baby i powiedziałam, ze rano po niego przyjdę i mówię, że może ona by go zawiozła, a ona do mnie: "chyba żartujesz! Ja to mogę go jedynie na działkę i w glebę " Ode mnie: Co za swolocz!:2gunfire::evil: A nie mozna jej nic przygadac, bo to Lidzi szefowa!!!!:shake: Quote
andegawenka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Yv1958']Dostalam wiadomosc od Lidzi: "Załatwiłam faceta wyjeżdżamy jutro o 8.30 do Ciechocinka .Dzwoniłam do tej baby i powiedziałam, ze rano po niego przyjdę i mówię, że może ona by go zawiozła, a ona do mnie: "chyba żartujesz! Ja to mogę go jedynie na działkę i w glebę " Ode mnie: Co za swolocz!:2gunfire::evil: A nie mozna jej nic przygadac, bo to Lidzi szefowa!!!!:shake:[/QUOTE] I pewnie ta swołocz się rozmnożyła[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_4_132.gif[/IMG] Quote
ilon_n Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Mamy cały transport już dopięty :) Pani Lidka namówiła znajomego na wyjazd do Ciechocinka, wyjeżdżają około 8.30, więc dotrą na miejsce przed 11. Puszek przeczeka u mojej znajomej i wyjedzie około 12 w stronę Nutusi :) Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały. Quote
ilon_n Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='andegawenka']I pewnie ta swołocz się rozmnożyła[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_4_132.gif[/IMG][/QUOTE] nic dodać nic ująć .. i swołocz się rozmnożyła i ich sunia, matka nieszczęsnego Puszka .. którego brat nie wiadomo jak skończył .. bo były 2 szczeniaki odchowane .. reszta miotu pewnie "poszła w glebę" :shake: Quote
Yv1958 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='ilon_n']Mamy cały transport już dopięty :) Pani Lidka namówiła znajomego na wyjazd do Ciechocinka, wyjeżdżają około 8.30, więc dotrą na miejsce przed 11. Puszek przeczeka u mojej znajomej i wyjedzie około 12 w stronę Nutusi :) Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały.[/QUOTE] Bardzo dziekuje Ilonka!:calus: Kurcze, a jutro ma u Was sniezyc! Quote
Ellig Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='ilon_n']Mamy cały transport już dopięty :) Pani Lidka namówiła znajomego na wyjazd do Ciechocinka, wyjeżdżają około 8.30, więc dotrą na miejsce przed 11. Puszek przeczeka u mojej znajomej i wyjedzie około 12 w stronę Nutusi :) Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały.[/QUOTE] Trzymamy kciuki!:) Quote
ilon_n Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Iwonko, di niente ;) Puszkowi należy się lepsze życie. Ehh .. u nas tak codziennie po trochu śnieguje .. A teraz wybaczcie mi OFF, ale mam pilny apel do wszystkich. [B][COLOR=darkred]Potrzeba zmobilizować ludzi z Katowic - dzielnica Piotrowice - zaginął tam świeżo adoptowany Dog Niemiecki, błękitny duży samiec [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197885-Zagin%C4%85%C5%82-dog-niemiecki-Katowice-Piotrowice"]IBO[/URL]. Minęło już kilka dni od zaginięcia i pies musi być już wycieńczony. Potrzebne wsparcie w poszukiwaniach!! [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred]Wszystkich, którzy mają znajomych w Katowicach i okolicach proszę gorąco o wysłanie powiadomień i próśb o pomoc w poszukiwaniu psiaka. To może być krytyczny czas dla Niego!! Od naszego wysiłku zależy Jego życie![/COLOR][/B] szczegóły i kontakt na wątku [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197885-Zagin%C4%85%C5%82-dog-niemiecki-Katowice-Piotrowice"]IBO[/URL] Quote
Cajus JB Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Też off. Szukam transportu Poznań-Toruń. Macie lub widzieliście gdzieś okazjonalny? Quote
marysia55 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Ellig']Trzymamy kciuki!:)[/QUOTE] wszystko idzie jak burza ... tez trzymam kciuki za powodzenie akcji. Quote
Nutusia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Nie dodzwoniłam się do Ani od transportu. Wysłałam jej sms-a z prośbą o kontakt - mam nadzieję, że się odezwie :) Czekam zwarta i gotowa, grzeję kocyk na kaloryferze, instrukcja dawkowania karmy przestudiowana. Moja Krecha padnie z wrażenia jak takiego kumpla zobaczy. A w niedzielę przyjeżdża sunia do mnie na tymczas i wreszcie będę... SZCZĘŚLIWA! :) Czekam jeszcze tylko na decyzję czy w poniedziałek przekazywać Malucha (jakoś mało puchaty jest jak na Puszka :)) Kamilowi od razu rano czy przetrzymać go do wtorku u siebie, a poniedziałek spróbować się umówić z Kamilem na wizytę. Nie mamy pewności czy Kamil będzie miał czas w poniedziałek... Wspominał też, że na poniedziałek weźmie urlop, żeby pobyć z Maluchem, więc jeśli już sobie ten urlop załatwił, wnioskuję o zgodę na przekazanie chłopaczka w poniedziałek rano. Quote
nadee Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 oj dziewczyny.. trzymam kciuki za Pucha :loveu: cudownie, że tak wszystko szybciutko... uf.... oby tak dalej!! :loveu: Quote
Recommended Posts