Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']
Tyle z mojej strony - pozostawiam decyzję osobom odpowiedzialnym za Puszka.

Magda[/QUOTE]
Tez tak uwazam i dziekuje Nutusiu ,ze tak sie starasz pomoc.Wiadomo,ze Puszek nie moze zostac u Ciebie na czas szukania DS, poniewaz masz juz inne zobowiazania. Jak zapadna jakies konkretne decyzje to tak jak rozmawialysmy zalatwie karme dla szczeniaka, kocyk i jescze jakies drobiazgi:)
Dobrego dnia:)

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ellig']Tylko nie do schroniska i nie do Jozefowa tam rozmnazaja suki!!!!!!!!!!!Matko szukajcie DT a nie do schroniska kto to wam zaproponowal Sylwia?[/QUOTE]

dziewczyny... ale nie było mowy, żeby wysłać szczeniora do schroniska !... napisałam tylko o propozycji ew. DT dla psiaka... ale zostało odrzucone i zapadła decyzja o sprawdzeniu Kamila.

na pewno w wwie będzie mu łatwiej znaleźć DS

może na niebieskie forum ktoś go zamontuje :razz: czy nie wygląda na astka :evil_lol:

Posted

[quote name='zuzlikowa']hihihi...a ja lubię się czasami zgodzić...humor to poprawia i poczucie wspólnoty potęguje:evil_lol:

Trzymam kciuki za tych co jechać będą...pogoda paskudna,więc choć to się przyda.
Czekam na wieści o maluszku...i może dt dla pszczyniaków:oops:[/QUOTE]

No właśnie pogoda średniawka... Piszcie co i jak :p
Dzięki za pomoc i zaangażowanie... :loveu:

A z tymi szczeniakami z Pszczyny... :shake:

Posted

[quote name='nadee']dziewczyny... ale nie było mowy, żeby wysłać szczeniora do schroniska !...[/QUOTE]Ale suke tak :-(
Wybacz cyt."suni mogłaby znaleźć miejsce w schronie Józefowie i zajęłaby się sprawą zabiegu (to jest bbb. pilne!!!) a następnie szukaniem domku...! nie może jej wziąć do siebie, bo ma wiele zwierzaków."
Wlasnie po to chce te sunie zeby miec szczeniaki............i tylko tyle, nikt jej w Jozefowie nie zrobi sterylizacji!!!!!!!!!!!!!:shake: i to juz wszystko wiecej sie nie wypowiadam na ten temat.

Czekam na decyzje w sprawie szczeniaka i tu pomoge tak jak wczesniej pisalam.

Posted

[quote name='Ellig']Ale suke tak :-(
Wybacz cyt."suni mogłaby znaleźć miejsce w schronie Józefowie i zajęłaby się sprawą zabiegu (to jest bbb. pilne!!!) a następnie szukaniem domku...! nie może jej wziąć do siebie, bo ma wiele zwierzaków."
Wlasnie po to chce te sunie zeby miec szczeniaki............i tylko tyle, nikt jej w Jozefowie nie zrobi sterylizacji!!!!!!!!!!!!!:shake: i to juz wszystko wiecej sie nie wypowiadam na ten temat.
[/QUOTE]

Ellig.. nie chcę w to wciągać dziewczyny, której ufam... I wiem, że to co piszesz nie jest prawdą... Uwierz, że nie chciała się nią zająć, żeby mieć szczeniaki.....
I rzeczywiście koniec tematu, bo pomysł został odrzucony i pewnie słusznie.

Są pomysły, które tutaj umieszczam, żeby została podjęta najlepsza decyzja.. :p

Posted

[quote name='andegawenka']...też mi tak wyszło...:razz:[/QUOTE]

a które to są te od astków ;)

może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum..

Posted

[quote name='nadee']a które to są te od astków ;)

może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum..[/QUOTE]

a tu w tym dziale są:

[url]http://www.dogomania.pl/forums/40-American-Staffordshire-Terrier[/url]

Posted

[quote name='nadee']a które to są te od astków ;)

może Yv1958 by się mogła z nimi skontaktować :oops: no i na niebieskim forum..[/QUOTE]

Suczka tej baby, u ktorej jej piesek jest nie duza. Taka do kolan i ten mlauch nie bedzie duzy, bo suczka puscila sie z malym pieskiem.

Posted

muszę nadrobić 2 strony wątku, ale póki co piszę prędziutko co udało mi się poustalać w kwestii jutrzejszego transportu Puszka:

Jutro najpóźniej [B]do godz. 12[/B] Puszek musi jednak dojechać [B]do Ciechocinka[/B].
Wyjątkowo stamtąd ruszają znajomi. Tam Puszek wsiada do auta, które zawozi Go pod Wawę. Przewidywany czas dojazdu[B] między 15-16.[/B]
Tu będzie [B]punkt przejęcia Puszka przez Nutusię[/B] :cool3: , bo znajomi dojeżdżają do Łomianek a to nieco dalej niż most na Nowy Dwór Mazowiecki, gdzie Nutusia będzie oczekiwać na Puszka :razz: (zaraz dzwonię do Nutusi, żeby jej o tym powiedzieć ;) )

Koszt transportu [B]65pln[/B]

[B]Yv[/B] [B]czy p.Lidka może jutro dostarczyć Puszka do Ciechocinka przed południem??[/B]

Poproszę nr tel do p. Lidki, inaczej nie dogramy tej akcji pisząc PW i na wątku.
Jestem dziś głównie poza domem, więc dostęp do komputera i dogo ograniczony.

Posted

[quote name='ilon_n']muszę nadrobić 2 strony wątku, ale póki co piszę prędziutko co udało mi się poustalać w kwestii jutrzejszego transportu Puszka:

Jutro najpóźniej [B]do godz. 12[/B] Puszek musi jednak dojechać [B]do Ciechocinka[/B].
Wyjątkowo stamtąd ruszają znajomi. Tam Puszek wsiada do auta, które zawozi Go pod Wawę. Przewidywany czas dojazdu[B] między 15-16.[/B]
Tu będzie [B]punkt przejęcia Puszka przez Nutusię[/B] :cool3: , bo znajomi dojeżdżają do Łomianek a to nieco dalej niż most na Nowy Dwór Mazowiecki, gdzie Nutusia będzie oczekiwać na Puszka :razz: (zaraz dzwonię do Nutusi, żeby jej o tym powiedzieć ;) )

Koszt transportu [B]65pln[/B]

[B]Yv[/B] [B]czy p.Lidka może jutro dostarczyć Puszka do Ciechocinka przed południem??[/B]

Poproszę nr tel do p. Lidki, inaczej nie dogramy tej akcji pisząc PW i na wątku.
Jestem dziś głównie poza domem, więc dostęp do komputera i dogo ograniczony.[/QUOTE]

Ilonka telefon Lidzi wyslalam na priv.!
Dziekuje!!!

Posted

Plakat miałam wysłać do lecznicy w Poznaniu, no ale skoro pies jedzie do Ciechocinka, a później jeszcze dalej to już chyba nie ma sensu w tym Poznaniu Puszka ludziom polecać. A tak właściwie to dokąd finalnie Puszek będzie zawieziony, bo pogubiłam się już w tym wszystkim? Chyba nie do Józefowa?

Posted

[quote name='Yv1958']Ilonka telefon Lidzi wyslalam na priv.!
Dziekuje!!![/QUOTE]
Rzeczy dla Puszka w tym karma Hill'sa dla szczeniakow przekazane Nutusi:)

Posted

Dostalam wiadomosc od Lidzi:

"Załatwiłam faceta wyjeżdżamy jutro o 8.30 do Ciechocinka .Dzwoniłam do tej baby i powiedziałam, ze rano po niego przyjdę i mówię, że może ona by go zawiozła, a ona do mnie: "chyba żartujesz! Ja to mogę go jedynie na działkę i w glebę "

Ode mnie:

Co za swolocz!:2gunfire::evil:

A nie mozna jej nic przygadac, bo to Lidzi szefowa!!!!:shake:

Posted

[quote name='Yv1958']Dostalam wiadomosc od Lidzi:

"Załatwiłam faceta wyjeżdżamy jutro o 8.30 do Ciechocinka .Dzwoniłam do tej baby i powiedziałam, ze rano po niego przyjdę i mówię, że może ona by go zawiozła, a ona do mnie: "chyba żartujesz! Ja to mogę go jedynie na działkę i w glebę "

Ode mnie:

Co za swolocz!:2gunfire::evil:

A nie mozna jej nic przygadac, bo to Lidzi szefowa!!!!:shake:[/QUOTE]

I pewnie ta swołocz się rozmnożyła[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_4_132.gif[/IMG]

Posted

Mamy cały transport już dopięty :)
Pani Lidka namówiła znajomego na wyjazd do Ciechocinka, wyjeżdżają około 8.30, więc dotrą na miejsce przed 11.
Puszek przeczeka u mojej znajomej i wyjedzie około 12 w stronę Nutusi :)

Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały.

Posted

[quote name='andegawenka']I pewnie ta swołocz się rozmnożyła[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_4_132.gif[/IMG][/QUOTE]

nic dodać nic ująć ..
i swołocz się rozmnożyła i ich sunia, matka nieszczęsnego Puszka .. którego brat nie wiadomo jak skończył .. bo były 2 szczeniaki odchowane .. reszta miotu pewnie "poszła w glebę" :shake:

Posted

[quote name='ilon_n']Mamy cały transport już dopięty :)
Pani Lidka namówiła znajomego na wyjazd do Ciechocinka, wyjeżdżają około 8.30, więc dotrą na miejsce przed 11.

Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały.[/QUOTE]

Bardzo dziekuje Ilonka!:calus:

Kurcze, a jutro ma u Was sniezyc!

Posted

[quote name='ilon_n']Mamy cały transport już dopięty :)

Oby pogoda i warunki na drodze jutro dopisały.[/QUOTE]
Trzymamy kciuki!:)

Posted

Iwonko, di niente ;) Puszkowi należy się lepsze życie.
Ehh .. u nas tak codziennie po trochu śnieguje ..

A teraz wybaczcie mi OFF, ale mam pilny apel do wszystkich.

[B][COLOR=darkred]Potrzeba zmobilizować ludzi z Katowic - dzielnica Piotrowice - zaginął tam świeżo adoptowany Dog Niemiecki, błękitny duży samiec [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197885-Zagin%C4%85%C5%82-dog-niemiecki-Katowice-Piotrowice"]IBO[/URL].
Minęło już kilka dni od zaginięcia i pies musi być już wycieńczony.
Potrzebne wsparcie w poszukiwaniach!!
[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkred]Wszystkich, którzy mają znajomych w Katowicach i okolicach proszę gorąco o wysłanie powiadomień i próśb o pomoc w poszukiwaniu psiaka.

To może być krytyczny czas dla Niego!!
Od naszego wysiłku zależy Jego życie![/COLOR][/B]

szczegóły i kontakt na wątku [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197885-Zagin%C4%85%C5%82-dog-niemiecki-Katowice-Piotrowice"]IBO[/URL]

Posted

Nie dodzwoniłam się do Ani od transportu. Wysłałam jej sms-a z prośbą o kontakt - mam nadzieję, że się odezwie :) Czekam zwarta i gotowa, grzeję kocyk na kaloryferze, instrukcja dawkowania karmy przestudiowana. Moja Krecha padnie z wrażenia jak takiego kumpla zobaczy. A w niedzielę przyjeżdża sunia do mnie na tymczas i wreszcie będę... SZCZĘŚLIWA! :) Czekam jeszcze tylko na decyzję czy w poniedziałek przekazywać Malucha (jakoś mało puchaty jest jak na Puszka :)) Kamilowi od razu rano czy przetrzymać go do wtorku u siebie, a poniedziałek spróbować się umówić z Kamilem na wizytę. Nie mamy pewności czy Kamil będzie miał czas w poniedziałek... Wspominał też, że na poniedziałek weźmie urlop, żeby pobyć z Maluchem, więc jeśli już sobie ten urlop załatwił, wnioskuję o zgodę na przekazanie chłopaczka w poniedziałek rano.