Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to calkiem,calkiem dobre wiesci o Dyziaku:)wazne,ze nie wraca do "umieralni",wazne,ze zabiego poszedl sprawnie no i,ze przewrocil pania;)tzn,ze taki slabeusz nie jest;).....
ja moge zaproponowac skromne 10 zl ode mnie dla Dyzia:(
cioteczki,ktora dorzuca sie na Dyzia?????:)

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

abra64 napisał(a):
robię mu ogłoszenia ale jest telko jedno zdjęcie i to takie za kratami jak by były inne , lepsze to może by było zainteresowanie

I to jest racja.

Posted

Lolalola napisał(a):

cioteczki,ktora dorzuca sie na Dyzia?????:)

ja :)
mam nadzieję, że moje wsparcie na coś się przyda i "dzieciak" szybko dojdzie do siebie.
Wszyscy tutaj macie ogromne serce dla pokrzywdzonych zwierzaków...
ja też postaram się pomóc na tyle, na ile będę mogła.

Posted

[quote name='emka_']ja :)
mam nadzieję, że moje wsparcie na coś się przyda i "dzieciak" szybko dojdzie do siebie.
Wszyscy tutaj macie ogromne serce dla pokrzywdzonych zwierzaków...
ja też postaram się pomóc na tyle, na ile będę mogła.

Ja bym chciała coś dorzucić, ale na razie nie jestem pewna czy dam radę...wkrótce będę wiedziała... Dyziaku - mizianki

Posted

[quote name='jogolcia@pdx']Czy Dyzio jest pod opieką jakiejś fundacji? Czy mam go ogłaszać na FB? Jeżeli tak, to potrzebuję konkretnych informacji, przynajmniej jeżeli chodzi o konto i kontakt...
Dyziaku - mam nadzieję, ze czujesz się dużo, dużo lepiej niz wczoraj - miziaki za uszkami

Tak jest pod nasza opieką Fundacja S.O.S. dla zwierząt, konto do wpłat powtórzę:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów- Maciejkowice

ul. Antoniów1

numer konta 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001]
Z dopiskiem "Dyzio"

Dyziulek miał dziś robione zdjęcia przez Emiś, ma piękne białe ząbki i czyste dziąsła, jest łasuchem, bardzo wesoły i przylepny.
Ma swój boks w siedzibie fundacji i zostanie tam do momentu, aż nie znajdzie się domowy DT/DS.
Pilnuje się Very, wygląda jak jej dzieciak, ona go układa :diabloti:Łapka drży regularnie cała, jest to objaw neurologiczny.
Dyziek kłusa jak mały źrebak, niestety łapa nawet drży jak on śpi, jest to neurologiczny prawdopodobnie pourazowy objaw, jest strasznie niedożywiony, aż ma łapy wykrzywione, wilcze pazury wycięte i ma na razie bandaże niebieskie na łapach, co przy jego kłusaniu totalnie upodabnia go do małego konika :evil_lol:Wita wszystkich, pakuje się na kolana.

Posted

biedny Dyziek,ale pod Wasz opieka pies szybko dojdzie do siebie,jest mlody i to jest bardzo wazne,na pewno ma teraz piekny usmiech,ktory mam nadzieje niebawem zobaczyc na zdjeciach!!wie,ze duzo dobrych rzeczy sie dzieje wokol niego i bryka jak ten zrebaczek;)prosze cmoknac Dyzia w nos:)

Posted

[quote name='sosnowieckie schronisko']Tak jest pod nasza opieką Fundacja S.O.S. dla zwierząt, konto do wpłat powtórzę:

41-508 Chorzów- Maciejkowice

ul. Antoniów1

numer konta 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001]
Z dopiskiem "Dyzio"

Dyziulek miał dziś robione zdjęcia przez Emiś, ma piękne białe ząbki i czyste dziąsła, jest łasuchem, bardzo wesoły i przylepny.
Ma swój boks w siedzibie fundacji i zostanie tam do momentu, aż nie znajdzie się domowy DT/DS.
Pilnuje się Very, wygląda jak jej dzieciak, ona go układa :diabloti:Łapka drży regularnie cała, jest to objaw neurologiczny.
Dyziek kłusa jak mały źrebak, niestety łapa nawet drży jak on śpi, jest to neurologiczny prawdopodobnie pourazowy objaw, jest strasznie niedożywiony, aż ma łapy wykrzywione, wilcze pazury wycięte i ma na razie bandaże niebieskie na łapach, co przy jego kłusaniu totalnie upodabnia go do małego konika :evil_lol:Wita wszystkich, pakuje się na kolana.

Jak fajnie poczytać dobre wiadomości o Dyziaku-dzieciaku...

A tam na marginesie - czy macie Paypal? Jeżeli nie to warto założyć, bo dla nas spoza to często JEDYNY sposób przelewów do PL - juz niektórzy pozakładali i bardzo są z tego zadowoleni ....

Posted

A dla przelewów zagranicznych podaję IBAN:
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Nie wiem czy jeszcze coś jest potrzebne do przelewów zagranicznych?:roll:
Z Paypalem to nie wiem, to do amikat:oops:

Posted

[quote name='sosnowieckie schronisko']A dla przelewów zagranicznych podaję IBAN:
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Nie wiem czy jeszcze coś jest potrzebne do przelewów zagranicznych?:roll:
Z Paypalem to nie wiem, to do amikat:oops:

Niestety opłaty za przelewy zagraniczne ze zwykłych kont są tak wysokie, że sie po prostu nie opłacają...:-(

Nawet IBAN nie pomoże... :shake:... wobec tego czekam na wieści od amikat (ponieważ jeszcze nie wiem jak z funduszami u mnie będzie, więc na razie nie ma pośpiechu)...

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Niestety opłaty za przelewy zagraniczne ze zwykłych kont są tak wysokie, że sie po prostu nie opłacają...:-(

Nawet IBAN nie pomoże... :shake:... wobec tego czekam na wieści od amikat (ponieważ jeszcze nie wiem jak z funduszami u mnie będzie, więc na razie nie ma pośpiechu)...

A ja myślałam, ze tylko australijskie banki tak nas tu chcą doić.Jeszcze nie daj Boże pomyli się człowiek w cyferkach i kara może przewyższyć wartość przelewu(mnie się to nie zdarzyło, ale znajomym tak.Bledu w numerach konta nie zauważyli ani oni,ani powtórnie sprawdzająca kasjerka w banku,ale konsekwencje ponieśli tylko oni:eviltong:).
PayPal łatwo założyć, skoro taka dyletantka jak ja dala rade.:evil_lol:

Posted

Mariat napisał(a):
(...) PayPal łatwo założyć, skoro taka dyletantka jak ja dala rade.:evil_lol:

No większej niemoty w tej materii niż ja się nie uświadczy, a też się udało. ;-)

Posted

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"

Posted

[quote name='sosnowieckie schronisko']

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"

kur.....a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dostaje piany!!!bo jestem z Sosnowca,co za wstyd,biedne psy:(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='jogolcia@pdx']...

A tam na marginesie - czy macie Paypal? Jeżeli nie to warto założyć, bo dla nas spoza to często JEDYNY sposób przelewów do PL - juz niektórzy pozakładali i bardzo są z tego zadowoleni ....

[quote name='jogolcia@pdx']Niestety opłaty za przelewy zagraniczne ze zwykłych kont są tak wysokie, że sie po prostu nie opłacają...:-(

[quote name='Mariat']
PayPal łatwo założyć, skoro taka dyletantka jak ja dala rade.:

Kilka pomysłów, w tym link do instrukcji jak założyć konto w PayPal

http://www.dogomania.pl/threads/200051

edit:

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

Brak opłat za założenie konta PayPal.
Bezpłatne dodawanie środków do konta PayPal ze swojego rachunku bankowego.
Bezpłatne wypłaty z konta PayPal na rachunki bankowe w Polsce

Mogą obowiązywać także inne opłaty, niepobierane przez system PayPal ani nierealizowane za pośrednictwem tego systemu.

Przelew do krewnych i znajomych

Brak opłat w przypadku korzystania z salda konta PayPal lub rachunku bankowego. Brak dostępnych środków? Dodaj środki do swojego konta.

Opłata w wysokości 2,9% + 0,80 PLN
dla przelewów z karty kredytowej

(opłatę może uiścić zarówno nadawca, jak i odbiorca pieniędzy).

Posted

Byłam wczoraj u Dyzia. Straszny wariat z niego :D Faktycznie, kłusem hiszpańskim biega w te i we wte :D Wygląda jak mini owczarek niemiecki. Idealny dla kogoś, kto bardzo chciałby onka, ale np. uważa, że taki duży psiak mu się w chałupie nie zmieści :D

Zdjęcia zrobiłam, ale bardzo kiepskie wyszły :( Nie wiem, czy do ogłoszeń się nadadzą

Posted

Szkoda ze nie mamy zdjęc zębów z przed operacji. Zilone, brunatne dziąsła, śmierdzące rozchwiane zęby. KOSZMAREK.
POdziwiajcie cioteczki Dyzia alias BIAŁY KIEŁ