Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Dyzio ma ju ż swój domek[/FONT]

[FONT=Arial]Dyzio ma zaledwie 7 miesięcy.[/FONT]
[FONT=Arial]Jest jeszcze psim dzieckiem.[/FONT]
[FONT=Arial]Mimo to życie go nie oszczędzało.[/FONT]
[FONT=Arial]Co rusz życie podkłada mu kłody pod nogi.[/FONT]
[FONT=Arial]Najpierw trafił do schroniska, wesoły, podbiegał radośnie do przechodniów i zaczepiał do zabawy.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie raz dostał baty od towarzyszy niedoli, nie raz musiał walczyć o miskę i własny kąt.[/FONT]
[FONT=Arial]W końcu sam się poddał.[/FONT]
[FONT=Arial]Schudł, sierść zmatowiała.[/FONT]
[FONT=Arial]Gdybyśmy nie sprawdzili kartoteki- nikt nie poznał by, że Dyzio to ten sam pies sprzed 3 tygodni.[/FONT]
[FONT=Arial]Niegdyś ruchliwy i towarzyski, dziś wygląda jak apatyczny szkielet obciągnięty skórą.[/FONT]
[FONT=Arial]Okazało się, że Dyzio ma narośl na wardze.[/FONT]
[FONT=Arial]Być może przeszkadza mu to w normalnym funkcjonowaniu, utrudnia jedzenie.[/FONT]
[FONT=Arial]Dyzio cierpi, każdy dzień dla niego to kolejna dawka cierpienia.[/FONT]
[FONT=Arial]Ile może jeszcze znieść szczenięca psychika?[/FONT]
[FONT=Arial]Pilnie szukamy domu lub domu tymczasowego.[/FONT]
[FONT=Arial]Przed adopcją psiak zostanie zdiagnozowany.[/FONT]
[FONT=Arial]To miły, wesoły dzieciak, który ma pecha.[/FONT]
[FONT=Arial]Czeka na szansę.[/FONT]
[FONT=Arial]Może Ty będziesz jego wybawicielem?[/FONT]
[FONT=Arial]Adoptuj, pokochaj, uratuj....[/FONT]
Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.
[FONT=Arial]Możliwa pomoc w transporcie psa do nowego domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt:[/FONT]
[FONT=Arial][email protected][/FONT]
[FONT=Arial]tel 784 926 138 ( proszę dzwonić po 16 )[/FONT]

Jeżeli ktoś chce pomóc:

Pieniążki proszę wpłacać na konto:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Z dopiskiem "Dyzio"

tak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy tj. 26.01.2011

Wpłaty na Dyzia:
S.N 40 zł
K.G 100zł
K.I. 100zł
H.R 20zł
J.L.Ł 25.71
jogolcia 50 zł
Razem: 325, 71

Wydatki: 535, 80

Brakuje:
210,09

Kartę zdrowia i z rozpisanymi kosztami mogę przesłać na @, bo nie umiem pdfu wkleić, ale wklejam screen:

[FONT=Arial][/FONT]

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
Posted

Wrzuć informację, jaki to schron, jaki rejon. Daj tą wrzutką ewentualnej chętnej dać Dyziowi DT osobie szansę rozważenia tego, to raz.

Dwa, postaraj się o jego zdjęcia, je też dodaj do wątku, w tym koniecznie tej narośli na wardze.

Napisz nieco więcej o samym Dyziu, jego charakterze, zachowaniu itd..., bodaj wielkości, bo i tej informacji brak.

Zbierał baty od innych psów, a czy zdarzało mu się też je zaczepiać? Dogo tonie w psach, ktoś, kto zaoferuje DT może już mieć swoje pupile.

Czy to jest psiak wyłącznie do domu, czy może bezpieczna buda i dobra opieka już mu ratują skórę?

Posted

Woj. śląskie- Sosnowiec.

Dyzio ma ok 45-50 cm w kłębie.
Toleruje psy.
Ja bym szukała domowego DT, chociaz na czas diagnostyki i zabiegu, ale jak się znajdzie buda to pomyślimy.

Posted

[quote name='abra64'](...) Przed adopcją psiak zostanie zdiagnozowany.(...)
Słuchajcie, może warto to dopiąć już?
Niech chętny domek adopcyjny wie, z czym przyjdzie mu się zmierzyć.
Czytam, że są bidzie robione ogłoszenia. Ktoś, kto na nie odpowie może mieć nagle, i słusznie zresztą, 100 pytań do. Jakąś wiarygodną informacją na temat tej narośli trzeba takiego chętnego uraczyć.

Posted

abra64 napisał(a):
(...) Przed adopcją psiak zostanie zdiagnozowany.(...)

Może więc dobrze byłoby dodać w 1 poście, w przedłużeniu zdania z cytatu, że prosicie o pomoc w tej materii.

sosnowieckie schronisko napisał(a):
Pozostaje jeszcze kwestia finansowa.
Bo trzeba by go zabrać do weta poza schronisko.

Podajcie proszę orientacyjnie kwotę, oczywiście, jak się w niej zorientujecie (koszt takiej sprawdzającej/ kontrolnej wizyty).

Posted

Trudno mi to na ten moment stwierdzić, w środę będę w schronisku.
Najbardziej korzystnym dla psa wariantem było by zacząć diagnostykę, jak będzie DT, żeby bida nie musiała ciągle wracać po badaniach do schronu.
W środe zobaczę w jakim stanie ma tą wargę.
To musiała być stara rana, która zaczeła gnić.

Posted

Gnić? Boże, tam się mogły wdać całe zastępy bakterii. :placz:
Czekam więc do środy, co Ci się uda ustalić. Jeśli tylko zdołasz porób psiakowi zdjęcia (bez krat na pierwszym planie) i zbliżenia do tej zmiany, proszę.

Posted

O cholera, to wymaga oczyszczenia i to możliwie jak najszybciej i pewno od diabła antybiotyków. :-(
Może warto byłoby zgrozę tej sytuacji - gnijąca warga wrzucić w tytuł? Może to przyciągnie większą uwagę? Przydałby się i baner, niestety nie potrafię takowego zrobić.

Posted

Filmik 1:

[video=youtube;kk5r-3_PO0c]http://www.youtube.com/watch?v=kk5r-3_PO0c&feature=player_embedded[/video]

Filmik 2:

[video=youtube;MCvs-z1uBWY]http://www.youtube.com/watch?v=MCvs-z1uBWY&feature=player_embedded[/video]

Posted

On w schronisku niby coś dostawał i była poprawa, ale nie wiem na ile to prawda, dopiero w środę będę po długiej przerwie, ten pies jest w schronisku już od dłuższego czasu, strasznie schudł, filmik tego nie oddaje, ale wyglądał kiepsko.

Posted

Tym bardziej proszę Cię poustalaj, co się da. Szlag jasny, że też kliknęłam w ten wątek. :roll:
Podsumujmy, czego trzeba:
- foootki bez krat (w tym zbliżenia do tej zmiany)
- ustalenie kosztu wizyty kontrolnej u weta poza schronem
- ustalenie, czy i co psiak dostawał na tę zmianę, czy istotnie była poprawa, czy leki są, będą kontynuowane
- pocudowanie z tytułem - niech będzie w nim to psie dziecko, imię i gnijąca rana
- baner.

Posted

Majqa, Ty się aż prosisz, aby dostać w ucho:mad:Zatraciłaś całkiem sumienie, żeby mi ten wątek podsyłać:placz:
Czy ja dobrze rozumiem, że przed środą nic dobrego się nie zdarzy?:shake:

Posted

majqa napisał(a):
Tym bardziej proszę Cię poustalaj, co się da. Szlag jasny, że też kliknęłam w ten wątek. :roll:
Podsumujmy, czego trzeba:
- foootki bez krat (w tym zbliżenia do tej zmiany)
- ustalenie kosztu wizyty kontrolnej u weta poza schronem
- ustalenie, czy i co psiak dostawał na tę zmianę, czy istotnie była poprawa, czy leki są, będą kontynuowane
- pocudowanie z tytułem - niech będzie w nim to psie dziecko, imię i gnijąca rana
- baner.

Wszystko jest do zrobienia, tylko potem kasa i DT.
W środę wszystko postaram się załatwić.