Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cleo2008 napisał(a):
No to musze szybko ten paypal zalozyc...

a ja własnie założyłam fundacyjny. Teraz tylko musze przycisk na strone wkleić i podlinkować.
l

Posted

[quote name='Emiś']Byłam wczoraj u Dyzia. Straszny wariat z niego :D Faktycznie, kłusem hiszpańskim biega w te i we wte :D Wygląda jak mini owczarek niemiecki. Idealny dla kogoś, kto bardzo chciałby onka, ale np. uważa, że taki duży psiak mu się w chałupie nie zmieści :D

Zdjęcia zrobiłam, ale bardzo kiepskie wyszły :( Nie wiem, czy do ogłoszeń się nadadzą

Ale z tego Dyzia to przystojniacha, hohhohohho... na filmikach z więźnia to była taka bidota...a już po kilku dniach rozkwitł nam chłopak...

Posted

majqa napisał(a):
Jo, a może Dziewczyny podmieniły psa? ;-)

Majqa - ja na Twoim miejscu pojechałabym na wizytę rozpoznawczą, albo tak tylko dla zrobienia zdjęć :eviltong:...bo czytałam jak one się często kończą dla Ciebie i psiaków :evil_lol:....a ja to nawet z USA na wizyte przedadopcyjną do Ciebie bym przyleciała, hihihiihih :loveu:

Posted

I tu się nie odważę, bo... Sosnowieckie Schronisko (mam na myśli nick) ma już mnie na sumieniu. :evil_lol: Nim mnie dopadła w kwestii zdjęć byłam lżejsza o jedną sunię... :evil_lol:

Posted

hhehhhe - pies podmieniony - błahhhahhhhahha!!!! A szczeka tak samo!
Inie brawo amikata brawo SS. To jej upór i walka o każdego psa w tej umieralni spowodowała ze go zabrałam.

Posted

amikat napisał(a):
Inie brawo amikata brawo SS. To jej upór i walka o każdego psa w tej umieralni spowodowała ze go zabrałam.

Akurat, akurat, że niby ten sam pies... Wierzyć musimy, bo pierwsza fota była kiepska... ;-)
A na poważnie, brawo dla Was obu Dziewczyny!

Jo, na wizytę i bez wizyty w tle oczywiście zapraszam! :-)

Posted

WSZYSTKIE szczekają tak samo! Ja też myślę, że podmieniony, ale dobrze im to wyszło, co Majqa?
Brawo Wam, podmieniacze chorych na całkiem zdrowe psiaki

Majqa - Ty tak poważnie z tym zaproszniem? Czy tylko tak po Polsku? Na razie nie musisz się obawiać, bo wszystko i tak idzie na dogo, hihihihi... ale buziole za miły gest

Posted

amikat napisał(a):
Mały nie lubi klatki kenelowej. Chciałby cały czas na kanapie siedzieć. Do Very - oneczki naszej rezydentki sie zaleca, a ona NIC! Taka nieczuła......

A KTO lubi klatki??? Ja też ZDECYDOWANIE wolę kanapę.... A Vera to chyba jakaś niedouczona, czy co? Taki facet ją podrywa!!!!!!!!!!!!!

Posted

amikat napisał(a):

Brawo majqa bo odświeżyła watek i dała nam kopa do pracy :), no i brawo dla darczyńców!

Posted

amikat napisał(a):
a ja własnie założyłam fundacyjny. Teraz tylko musze przycisk na strone wkleić i podlinkować.
l

Amikat, czekam tylko na fundacyjny Paypal - to zaraz założę Dyziowi wątek na FB (bo chyba takowego jeszcze nie ma?)...

A jaki jest stan Dyziowego konta, bo nie widzę żadnych wpisów na pierwszej - darczyńcy lubią mieć jasną sytuację co do finansów, więc sugerowałabym uaktualnienie wpłat i wydatków...

Posted

Kochani bardzo proszę o pomoc dla Maciusia.
Maciek ma ok 10--12 lat, siedział w sosnowieckim schronisku dość dług, a na pewno od czerwca tamtego roku.
Schroniskowy weterynarz twierdzi, że psa kastrował, że pies jest młody i zdrowy, niestety w środę Maciek wyglądał tak:

Mimo, że niedawno zabieraliśmy stamtąd psa z problemami neurologicznymi i ze szczęką w poważnym stanie, zabraliśmy go, bo nic innego nie pozostało.
Okazało się, że ważący 9 kg pies miał ok 30 cm guza jądra, a drugie jądro całkiem ok- tak wygląda kastrowany pies bytujący z sukami?
Psa zoperawaliśmy, zabieg był trudny bo guz strasznie unaczyniony, naczynia grubości kciuka.
Tak wyglądał guz:

Maciek ma watek:
http://www.dogomania.pl/threads/197404-Nie-pozw%C3%B3lmy-ma%C4%87kowi-umrze%C4%87-p-o-m-o-c-y-!!!!!!!
Odzew na nim niestety marny.
Obecnie Maciuś przebywa w siedzibie fundacji S.O.S. dla zwierząt.
Operacja, leczenie, diagnstyka, szpitalik i kołnierz kosztowały 630zł.
Nadszarpnęło to nieco nasz budżet, a obecnie jeszcze prowadzimy sekcję zwłok psów z tegoż owianego mrokiem schroniska i leczymy inne psy.
Prosimy o pomoc:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
Z dopiskiem: "Maciek"

Posted

Pay pal - założyłam i poproszono o wersyfikacę naszych danych jako organizacji non profit. Posłałam im dokumenty nmailem i czekam do poniedzialku.

Co mam podać zebyc mogła dokonać wpłaty? Naszą nazwę? Konto juz jest założone

Posted

amikat napisał(a):
Pay pal - założyłam i poproszono o wersyfikacę naszych danych jako organizacji non profit. Posłałam im dokumenty nmailem i czekam do poniedzialku.

Co mam podać zebyc mogła dokonać wpłaty? Naszą nazwę? Konto juz jest założone

Amikat - już po weryfikacji danych fundacji będzie wystarczało podanie adresu mailowego, na które założyłaś konto Paypal - to wszystko ;)