Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grzeczne, jak widać :evil_lol:. Tak, Reksio jak najbardziej nadaje się do dzieci. Nawet w zabawie nie gryzie. Jak widac ładnie bawi sie z małymi yorkami. Potem dolączył nawet kot do nich.
Tylko jest wyjątkowo łóżkowy. W każdym pokoju wie, gdzie wskoczyć. No i już wie, że ścian nie wolno obsikiwać :cool3:.

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też prosze o pomoc i ogloszenia dla niego. U mnie w każdej chwili suki mogą dostać cieczkę, a wtedy musiałby być wykastrowany albo trafić do innego DT. No i szczepienie jest niezbędne, bo jak już pisałam mieszkam w poblizu schroniska, więc ryzyko jest spore.

Posted

Wiem o tym, tylko liczyłam, że obolały nie chciałby kryć.
I tak przy jego zainteresowaniu sukami, bez kastracji trzebaby mu szukac innego domu, bo moi chłopcy mają po 1,7kg. Przy cieczkach zadziorni sa, a on na nich za duzy. Dlatego tak bardzo jest jego kastracja wskazana zanim cieczki się zaczną.

Czy ktoś mu jeszcze zrobi ogłoszenia?

Posted

[quote name='Jaaga']Bardzo dziękuję, już wyślę swoje, żeby nie tracić czasu.

Dziewczyny, kto zajmuje się finansami Reksia ?

Właśnie również zapytam czy ktoś zbiera pieniążki dla Reksia?? Chociaż z tego co widzę nie ma za bardzo co zbierac...

Posted

Ma bazarki. Ja podalam swoje konto ten raz, ale nie chcę sama zbierac, bo pogubie się w rozliczeniach.
yolanovi napisała, że wpłaciła 50 zł, wiec na początek jest, ale co z resztą?

Czy macie możliwość zrobienia gdzies kastracji z późniejszą zaplatą? Dziś już obwąchiwał maltankę, która bedzie miec cieczkę i ściął się przez to z moim psem. Nie bede miała gdzie go izolować, a wątpię, czy ktoś da mu DT na święta, bo ludzie wyjeżdżają.

Może jednak ktos go ogłosi z nowymi zdjęciami? To portretowe z samochodu jest świetne na miniaturkę. Przyciąga wzrok.

Posted

Dobra dziewczyny to jeśli nie ma nikogo chętnego to ja mogę zbierac pieniążki dla Reksia. Co do kastracji to nie wiem na 100%, musiałaby Budrysek napisac, ale może lecznica w Bielsku zgodziła by się na późniejszą zapłatę. Tylko doszłyby kolejne koszty bo trzeba by Reksia przewieźc z Katowic do Bielska i spowrotem.

Posted

No to nie ma wiekszego sensu, bo paliwo wyjdzie 50 zł. Ja mam już jedna sterylke zadłużona i czekam, aż stowarzyszenie zapłaci. Za Neskę wyłożę, żeby drugiej do długu nie dokładać.

Na ogólnym pszczyńskim widzialam, że ludzie zbierają pieniądze. Nie dałoby się z tego zapłacić Reksiowi kastracji? Wtedy wzięlabym go w piątek razem z Neską. Ja teraz nie bedę jeździć nigdzie więcej, bo mam zepsuty samochód i żre paliwo dwukrotnie. Na warsztat jest kolejka i dopiero w przyszłym tygodniu pojedziemy.

Jak zaczną się cieczki, to musi być wykastrowany lub trafić do innego DT. Naprawdę nie mam innego wyjścia. Planowo nie wzięłabym psa, bo biorę do domu tylko suki.

Posted

Jaaga napisał(a):
Zazwyczaj płacę 110-150 zł w Mikołowie. Tu jest drożej.

To jeszcze nawet taka fajna cena. Tylko skąd wziąc kasę na to, może mógłby ktoś wyłożyc na zabieg a później z bazarków by się oddało??

Posted

monika083 napisał(a):
ja moge wylozyc z tych pieniedzy na Ramba co sie uzbieralo,bo jest juz 500zl i z bazarkow ponad 100zl dojdzie.

No to może niezły pomysł,jeśli oczywiście dziewczyny nie będą miały nic przeciwko...

Posted

mikoada napisał(a):
No to może niezły pomysł,jeśli oczywiście dziewczyny nie będą miały nic przeciwko...

tylko ja bym mogla je pozyczyc ,a pozniej musza trafic do mnie spowrotem ,bo jesli Rambo trafi do hotelu to juz trzeba bedzie placic..

Posted

mikoada napisał(a):

ale super :)
jak tylko jest kasa to trzeba szybko działać

Jaaga Ty jesteś w stanie podjechac na kastrację czy trzeba cos organizować?

Posted

monika083 napisał(a):
tylko ja bym mogla je pozyczyc ,a pozniej musza trafic do mnie spowrotem ,bo jesli Rambo trafi do hotelu to juz trzeba bedzie placic..

Nie no jasne,że muszą wrócic mam nadzieję, że z bazarków uzbieramy potrzebną kwotę...