Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurczę, piwnica, klatka schodowa... Chyba rzeczywiście trzeba do schroniska, obfocić i dalej będziemy szukać. Nie musząc się już zastanawiać, czy rano zastaniemy go wśród żywych :-(

Posted

Z tego co zauważyłam w Pszczynie panuje ogólna znieczulica;/ Na całą Pszczynę jest tylko Klaudia,która stara się jak może jakoś tym psom polepszyć byt.
Wątpię żeby ktoś z okolicznych mieszkańców zabrał malucha choć na chwilę do siebie.Tam raczej pies=łańcuch i buda;/

Posted

Co sie dzieje z dogo przeskakuja posty, mróz im szkodzi ? Czytam ,czytam i zaraz na tym mrozie psiak goły jak sw turecki , bo to nie futrzak typu kaukaz czy wodołaz, siedzi w zaspie na mrozie ????!!!! Folia, karton, trochę szmat chociażby, cokolwiek ! Tak na prędce jak byłam przejazdem zima w obcym mieście ratowałam kotkę i psa. I jak widzę brak aktualnych wieści. Dostęp do netu-ok, może być utrudniony, ale są telefony , smsy... Jeżeli jest pomysł i miejsce np. dt , dorzucę grosz. Ewa

Posted

Ja sie w ogole zastanawiam czy psiak przetrwał tą noc... Ale czy pewne jest ze psiak nie ma domu? ja miekszam na wsi i pełno psów w dzień biega po drodze... no ale nie są bezdomne, po prostu ludzie pozwalają na to zeby biegały w samopas...

Nie moze mi ten psiak wyjść z głowy... :-(

Posted

Słuchajcie.
Nie ma informacji,bo nie siedzę całą dobe na dogo.
Masz racje - są sms-y i telefony - jak ktoś coś chce wiedzieć - proszę zadzwonić.
Chętnie odpowiem na pytania co Was nurtują.
Jeszcze obok żadnego psa nie przeszłam obojętnie.
Jakby się dało Go ostatnio złapać - byłby u mnie.
Za kogo mnie macie? Że psa zostawię na takim mrozie,bo mi się nie chce Go zabrać?
Może Ada Wam opowie jak na Nią Reksio zareagował jak mi nie wierzycie?
A teraz nie mam głowy do dogo,bo wywóz do Mysłowic czeka moich podopiecznych - kombinuję,żeby Ich gdzieś poumieszczać,a nie,żeby podnosić wątki.
Wiem,że wątki też są ważne, i dlatego w każdej wolnej chwili na nie wchodzę.

Posted

malicja napisał(a):
sluchajcie, fizycznie ani jako DT nie pomoge, bo nie mam mozliwosci, ale wspomoge finansowo, jesli uda sie zlapac psiaka. Jest jakis hotelik dla psow w okolicy?

w okolicy nie ma nic :(

Posted

[quote name='monika083']znalazlam takie na necie:
http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=wojewodztwo&woj=s
Hmm... o tym w Czarkowie nawet nie słyszałam,a to rzut beretem...
Do psiej krainy zadzwonie, znam szkoleniowca, Jego żona ma ten hotel.
Ale wydaje mi się,że tam drogo.
Jest jeszcze jeden też nie daleko,ale tak jak pisałam na wątku Rambo 650 zł + wszelkie szczepienia+smycz+obroża+kaganiec+wykąpany...
No i kojec...

Posted

zapisuję sobie, bo mnie strezlił chłopak w tej zaspie. my mamy rurka w rurze melioracyjnej pd warka, ale on ma farta (tz, o ile przezył mrozy), bo ktos mu w rurze połozył kocyk, dokarmia go kilka osób, ajak go w piatek złapiemy, to czeka na niego płatne dt domowe i ma sponsora na wiekszość kwoty. a i tak trzęsę się, czy chłopak jeszcze żyje. niestety, niedaleko pojawił sie ponoć kolejny.
\klaudus, on się nie chce sać złapac? jak tak, to problem, kurka wodna! szkoda, ze nie koczuje w1 miejscu, wtedy faktycznie jakis karton ze słoma możan by położyć, a tak?

trzyma za was kciuki!