zuziaM Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 A tu .... sienniczki do budek dla panienek :lol: Quote
Jola_K Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 super sienniczki, dla super panienek :loveu: sliczne zdjecia! pozdrawiam kotki przy okazji ;) Quote
Neris Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Moja "dziewczynka" by z takiego sienniczka zrobiła piękną sieczkę i to w jakieś 15 minut... :evil_lol: Quote
zuziaM Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Neris napisał(a):Moja "dziewczynka" by z takiego sienniczka zrobiła piękną sieczkę i to w jakieś 15 minut... :evil_lol: I ja wlasnie tego sie najbardziej obawiam :lol:..... Quote
Neris Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Ona potrafi zdjąc ze sznura prawie suche pranie i latać z nim po całym podwórku zachwycona własną inwencją :evil_lol: Quote
Czarodziejka Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Ja też swego czasu wyrabiałam piękne folkowe sienniczki, ale moja praca poszła w pył :mad: Ile bym pieniędzy zarobiła...gdyby znalazł się kupiec... Nie ma to jak sobie samemu pod doopę pdścielić i powyrywać ugniatające ździebełka :D A reszta przed budę. Naleśnice piękne - szczególnoe moja ryża ulubienica :D A Isior chyba przytył ostatnio? W sumie to zima idzie. Quote
zuziaM Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Isiula rzeczywiscie przytyla mocno. Ale wiosna znow zgubi nieco....... teraz niech ma nadto, chociaz nie bedzie marzla :lol:. A posilki , wspolne oczywiscie, pierwsza konczy ..... odchodzi pare kroczkow, kladzie sie i czeka, az skonczy Pola i Ina ..... potem wyscig z Kasia ..... ktora pierwsza do wylizywania misek dobiegnie :evil_lol:. A tu juz zmiana warty przy miseczkach ..... :lol: A po jedzonku .... czas na zabawe No i kociaki ..... leniuchy ..... piecuchy :evil_lol: Quote
Czarodziejka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Że też koty leżą gdzie każesz...Moje włążą do szuflad, albo w dziwaczne miejsca :D Quote
Jo37 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ale dobrze zwierzakom u Ciebie . A Isia to już u Ciebie jest dwa lata . Quote
zuziaM Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 To dokladnie dzisiaj mija 2 lata, jak Isiula jest u nas :lol:. I jak sie poznalysmy z Joasia :lol:. Quote
Neris Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 To juz dwa lata? Pamiętam całą historię, zaczęłam się z Tiger kolegować przy Berusi... Quote
zuziaM Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Moja starowina - Isia - dostala wczoraj jakiejs strasznej glupawki :evil_lol:! Nie moglam zupelnie nad nia zapanowac :cool3:! Latala jak oszalala z dzikim jazgotem, kiedy probowalam ja zatrzymac i uspokoic, to zaczynala znecac sie nad moimi dlonmi, skubiac je i lapiac bez przerwy ! Wywijala na lezaco dupina na lewo i prawo.... wila sie i tarzala .... lapala w zeby wszystko, co jej wpadlo :cool3:. Balam sie o nia , szczerze powiedziawszy , troche :roll:.... Mam nadzieje, ze to oznaka .... dziecinnienia na starosc :roll:.... co i u ludzi sie zdarza :lol:. Po posilku troche lezenia. A Polunia jak zwykle czujna. Moje dziewczyny stale podlapuja zachowania od swoich kolezanek :roll:! To, ze Kasia juz nie pozwala Inusi biegac za autami i traktorami ( wzdluz plotu oczywiscie, bo juz ogrodzenie skonczone ), czego nauczyla sie od Isi, to juz pisalam. Po prostu obie razem z Isia, kiedy tylko uslysza zblizajacy sie, klekocacy i brzeczacy pojazd, natychmiast biegna w takim kierunku, aby znalezc sie pomiedzy tym pojazdem, a Inusia, ktora oczywiscie juz w jego kierunku sie rozpedza ! Staja wtedy przed nia i .... za nic w swiecie , nawet drgnac jej nie pozwalaja :evil_lol: ! ! ! Wyglada to przezabawnie :lol:! A wczoraj zauwazylam, ze .... kiedy wlasnie droga przejezdzal autobus, to jako pierwsza ruszyla w pogon za nim ..... Polunia :crazyeye: ! ! ! Ujadajac przy tym zajadle i .... ogladajac sie na Inusie.... czy ona aby go rowniez zauwazyla :evil_lol:. Sa po prostu niesamowite te psice :evil_lol: ! Quote
Tiger Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 [quote name='zuziaM']To dokladnie dzisiaj mija 2 lata, jak Isiula jest u nas :lol:. I jak sie poznalysmy z Joasia :lol:. Naprawdę ?!to juz dwa lata ?! ale zleciało ..... A dla niej , dla Isi, to jest 730 dni wspaniałego życia u Twojego boku Zuziu... Takich domków jak Twój .nie ma wielu .... Z okazji 2-giej rocznicy , jeszcze raz chciałam podziękować Ci za to co zrobiłaś dla Isi , czyli za miłość i troskliwą opiekę .....za jej szczęście ....:loveu::loveu::loveu::loveu: Wiem , że jestem spóźniona ładnych parę dni , ale rzadko teraz bywam na dogo ...:oops: Quote
zuziaM Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 A ja mysle inaczej ....... ze to Isia dala mi ogromna radosc :loveu: ! To jest najwspanialszy pies , jakiego mialam okazje poznac. I nie pisze tego tylko dlatego, ze to moja sunia. Ona jest fenomenalna, niesamowicie madra, wrecz inteligentna ! Nawet nie masz pojecia, jak ona sobie bardzo zaskarbila uczucia wszystkich moich bliskich ! Co niestety, jest naprawde niesamowite, biorac pod uwage to, ze moja rodzina nie podziela moich pasji .... posiadania stadka psiakow .... raczej sie na to pukaja w czolo....:shake:. Ale Isiula po prostu ich kupila ! Wszystkich ! I jedynie zaluje bardzo, ze Berunia nie mogla pomieszkac z nami :-(...... i oczywiscie z Isia, bo byly takie plany, ze wezmiemy je obie .... Quote
Czarodziejka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A ja jak zawsze monotematcznie jestem zauroczona moją ryżą ulubienicą. Proszę jaka postawa :loveu: Uszy jak teleskopy. Quote
zuziaM Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='Czarodziejka']A ja jak zawsze monotematcznie jestem zauroczona moją ryżą ulubienicą. Proszę jaka postawa :loveu: Uszy jak teleskopy. Toz przedmiot Twojego zauroczenia, Czarodziejko ma swoj wlasny watek :lol:: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11009094#post11009094 Tam dopiero mozna sie napatrzec na tego malego smiesznego stworka :evil_lol:. Jest niesamowita, jesli chodzi o pozowanie do zdjec :lol:. A to na dowod :lol:: POLCIA Quote
zuziaM Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Wczoraj byl tak piekny dzien, ze caly spedzilam prawie z psiakami na dworze. One sa wtedy takie szczesliwe, ze jest sie z nimi tak dlugo. Latem to bylo normalne, ale teraz kiedy juz zimno na dworze to musza niestety same na dworku siedziec :shake: i jest im smutno. Kasi jest mi najbardziej zal, bo ona na dodatek nie chce sama isc do budki :shake: ( a ma tam przeciez cieplutko - sienniczek z mieciutka sloma i dwa cieple kocyki ). Poznym wieczorem musze wychodzic jeszcze i ja do budki zaganiac, a tam okrywam ja kocykiem i ona juz wtedy zostaje..... ale nie wiem, czy na cala nos, bo kiedy rano wstaje, to jest juz pod domem na ganku ..... a jest jeszcze bardzo zimno..... Nie chce jej zamykac w kojcu, bo bedzie nieszczesliwa ( chociaz wtedy by chociaz lezala w budce ). A tych zimnych dni i nocy bedzie teraz juz baaaaaardzo duzo .... az do wiosny :-( ...... A to zdjecia z niedzieli :lol: Isia zwykle wybiera cien .... grubas kochany :loveu: Polciunia woli sloneczko :lol: Kasia tez kocha slonce Inusi tez blogo w cieplym slonku .... Quote
zuziaM Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 A nie pokazalam jeszcze kocinek. Ostatnio mialy sliczne portreciki robione :loveu:. Bunia cudownie pozowala, ale Zuzia ......:cool3: ani chwili spokojnie nie ulezy :cool3: ...... Quote
Tiger Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Przepiękne fotki !!! No , a już portreciki kocicnek , powalające :loveu::loveu::loveu: Kasia , na tym zdjeciu co biegnie to wygląda jakby miała obie przednie łapki :) Quote
Neris Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Szczerze mówiąc po zobaczeniu tego zdjęcia zastanawiałam się przez chwilę której łapki nie ma Kasia, skoro na zdjęciu jest komplet... Bunia ma ładniutką buzię, wszystko z ząbkami i dziąsłami ok jak sądzę? Quote
zuziaM Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Neris napisał(a): Bunia ma ładniutką buzię, wszystko z ząbkami i dziąsłami ok jak sądzę? Bunia ma w ogole strasznie szlachetne kocie rysy, a oczy ma po prostu powalajace :loveu: ! Jej dziaselka ok.... smrodek caly czas jest i czasami pojawia sie krewka ( widze to na waciku podczas smarowania ) , ale tylko po kilkudniowych przerwach w smarowaniu, ktore robie celowo, jak pisalam. Kilka dni smarowania ... 2-4 - 1 x dziennie, a potem kilka dni przerwy - 3-4 .... i tak na okraglo :lol:. Ale sprawdza sie, a to najwazniejsze. Bunia zjada wszystko z apetytem. Je nawet suchy pokarm, co mnie bardzo cieszy, bo przy okazji sciera sobie zabki i czysci z osadow, a poza tym to suchy p.klaczkowy, wiec tez potrzebny. Wlasnie nam sie skonczylo lekarsztwo, ale pani doktor juz ma u siebie kolejne dla nas.... tylko musze odebrac :lol:. Quote
zuziaM Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Wczoraj Isia, niechetna zawsze do pozowania do zdjec.... byla nieco laskawsza i kilka udalo mi sie zrobic ... nie w pozycji lezacej, jak zwykle :cool3: Pozdrawiamy wszystkie cioteczki :lol: Quote
zuziaM Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 No i pozostale dwie dziewczynki .... dwie, bo trzecia - Polunia w domku :lol: Kasia Kasia z Inusia Quote
Recommended Posts