Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neris napisał(a):
Moja "dziewczynka" by z takiego sienniczka zrobiła piękną sieczkę i to w jakieś 15 minut... :evil_lol:

I ja wlasnie tego sie najbardziej obawiam :lol:.....

• 2 weeks later...
Posted

Ja też swego czasu wyrabiałam piękne folkowe sienniczki, ale moja praca poszła w pył :mad: Ile bym pieniędzy zarobiła...gdyby znalazł się kupiec...
Nie ma to jak sobie samemu pod doopę pdścielić i powyrywać ugniatające ździebełka :D A reszta przed budę.

Naleśnice piękne - szczególnoe moja ryża ulubienica :D
A Isior chyba przytył ostatnio? W sumie to zima idzie.

Posted

Isiula rzeczywiscie przytyla mocno.
Ale wiosna znow zgubi nieco....... teraz niech ma nadto, chociaz nie bedzie marzla :lol:.

A posilki , wspolne oczywiscie, pierwsza konczy ..... odchodzi pare kroczkow, kladzie sie i czeka, az skonczy Pola i Ina ..... potem wyscig z Kasia ..... ktora pierwsza do wylizywania misek dobiegnie :evil_lol:.

A tu juz zmiana warty przy miseczkach ..... :lol:

A po jedzonku .... czas na zabawe

No i kociaki ..... leniuchy ..... piecuchy :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Moja starowina - Isia - dostala wczoraj jakiejs strasznej glupawki :evil_lol:!
Nie moglam zupelnie nad nia zapanowac :cool3:!
Latala jak oszalala z dzikim jazgotem, kiedy probowalam ja zatrzymac i uspokoic, to zaczynala znecac sie nad moimi dlonmi, skubiac je i lapiac bez przerwy ! Wywijala na lezaco dupina na lewo i prawo.... wila sie i tarzala .... lapala w zeby wszystko, co jej wpadlo :cool3:.
Balam sie o nia , szczerze powiedziawszy , troche :roll:....
Mam nadzieje, ze to oznaka .... dziecinnienia na starosc :roll:.... co i u ludzi sie zdarza :lol:.

Po posilku troche lezenia.
A Polunia jak zwykle czujna.

Moje dziewczyny stale podlapuja zachowania od swoich kolezanek :roll:!
To, ze Kasia juz nie pozwala Inusi biegac za autami i traktorami ( wzdluz plotu oczywiscie, bo juz ogrodzenie skonczone ), czego nauczyla sie od Isi, to juz pisalam.
Po prostu obie razem z Isia, kiedy tylko uslysza zblizajacy sie, klekocacy i brzeczacy pojazd, natychmiast biegna w takim kierunku, aby znalezc sie pomiedzy tym pojazdem, a Inusia, ktora oczywiscie juz w jego kierunku sie rozpedza !
Staja wtedy przed nia i .... za nic w swiecie , nawet drgnac jej nie pozwalaja :evil_lol: ! ! !
Wyglada to przezabawnie :lol:!

A wczoraj zauwazylam, ze .... kiedy wlasnie droga przejezdzal autobus, to jako pierwsza ruszyla w pogon za nim ..... Polunia :crazyeye: ! ! !
Ujadajac przy tym zajadle i .... ogladajac sie na Inusie.... czy ona aby go rowniez zauwazyla :evil_lol:.

Sa po prostu niesamowite te psice :evil_lol: !

Posted

[quote name='zuziaM']To dokladnie dzisiaj mija 2 lata, jak Isiula jest u nas :lol:.
I jak sie poznalysmy z Joasia :lol:.

Naprawdę ?!to juz dwa lata ?!

ale zleciało .....
A dla niej , dla Isi, to jest 730 dni wspaniałego życia u Twojego boku Zuziu...
Takich domków jak Twój .nie ma wielu ....

Z okazji 2-giej rocznicy , jeszcze raz chciałam podziękować Ci za to co zrobiłaś dla Isi , czyli za miłość i troskliwą opiekę .....za jej szczęście ....:loveu::loveu::loveu::loveu:

Wiem , że jestem spóźniona ładnych parę dni , ale rzadko teraz bywam na dogo ...:oops:

Posted

A ja mysle inaczej ....... ze to Isia dala mi ogromna radosc :loveu: !
To jest najwspanialszy pies , jakiego mialam okazje poznac.
I nie pisze tego tylko dlatego, ze to moja sunia.
Ona jest fenomenalna, niesamowicie madra, wrecz inteligentna !
Nawet nie masz pojecia, jak ona sobie bardzo zaskarbila uczucia wszystkich moich bliskich ! Co niestety, jest naprawde niesamowite, biorac pod uwage to, ze moja rodzina nie podziela moich pasji .... posiadania stadka psiakow .... raczej sie na to pukaja w czolo....:shake:.
Ale Isiula po prostu ich kupila ! Wszystkich !

I jedynie zaluje bardzo, ze Berunia nie mogla pomieszkac z nami :-(...... i oczywiscie z Isia, bo byly takie plany, ze wezmiemy je obie ....

Posted

[quote name='Czarodziejka']A ja jak zawsze monotematcznie jestem zauroczona moją ryżą ulubienicą. Proszę jaka postawa :loveu: Uszy jak teleskopy.

Toz przedmiot Twojego zauroczenia, Czarodziejko ma swoj wlasny watek :lol::

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11009094#post11009094

Tam dopiero mozna sie napatrzec na tego malego smiesznego stworka :evil_lol:.
Jest niesamowita, jesli chodzi o pozowanie do zdjec :lol:.

A to na dowod :lol::
POLCIA

Posted

Wczoraj byl tak piekny dzien, ze caly spedzilam prawie z psiakami na dworze.
One sa wtedy takie szczesliwe, ze jest sie z nimi tak dlugo.
Latem to bylo normalne, ale teraz kiedy juz zimno na dworze to musza niestety same na dworku siedziec :shake: i jest im smutno.

Kasi jest mi najbardziej zal, bo ona na dodatek nie chce sama isc do budki :shake: ( a ma tam przeciez cieplutko - sienniczek z mieciutka sloma i dwa cieple kocyki ).
Poznym wieczorem musze wychodzic jeszcze i ja do budki zaganiac, a tam okrywam ja kocykiem i ona juz wtedy zostaje..... ale nie wiem, czy na cala nos, bo kiedy rano wstaje, to jest juz pod domem na ganku ..... a jest jeszcze bardzo zimno.....
Nie chce jej zamykac w kojcu, bo bedzie nieszczesliwa ( chociaz wtedy by chociaz lezala w budce ).
A tych zimnych dni i nocy bedzie teraz juz baaaaaardzo duzo .... az do wiosny :-( ......

A to zdjecia z niedzieli :lol:

Isia zwykle wybiera cien .... grubas kochany :loveu:

Polciunia woli sloneczko :lol:

Kasia tez kocha slonce

Inusi tez blogo w cieplym slonku ....

Posted

A nie pokazalam jeszcze kocinek.
Ostatnio mialy sliczne portreciki robione :loveu:.
Bunia cudownie pozowala, ale Zuzia ......:cool3: ani chwili spokojnie nie ulezy :cool3: ......

Posted

Przepiękne fotki !!!
No , a już portreciki kocicnek , powalające :loveu::loveu::loveu:

Kasia , na tym zdjeciu co biegnie to wygląda jakby miała obie przednie łapki :)

Posted

Szczerze mówiąc po zobaczeniu tego zdjęcia zastanawiałam się przez chwilę której łapki nie ma Kasia, skoro na zdjęciu jest komplet...

Bunia ma ładniutką buzię, wszystko z ząbkami i dziąsłami ok jak sądzę?

Posted

Neris napisał(a):

Bunia ma ładniutką buzię, wszystko z ząbkami i dziąsłami ok jak sądzę?

Bunia ma w ogole strasznie szlachetne kocie rysy, a oczy ma po prostu powalajace :loveu: !

Jej dziaselka ok.... smrodek caly czas jest i czasami pojawia sie krewka ( widze to na waciku podczas smarowania ) , ale tylko po kilkudniowych przerwach w smarowaniu, ktore robie celowo, jak pisalam.
Kilka dni smarowania ... 2-4 - 1 x dziennie, a potem kilka dni przerwy - 3-4 .... i tak na okraglo :lol:.
Ale sprawdza sie, a to najwazniejsze.
Bunia zjada wszystko z apetytem. Je nawet suchy pokarm, co mnie bardzo cieszy, bo przy okazji sciera sobie zabki i czysci z osadow, a poza tym to suchy p.klaczkowy, wiec tez potrzebny.
Wlasnie nam sie skonczylo lekarsztwo, ale pani doktor juz ma u siebie kolejne dla nas.... tylko musze odebrac :lol:.

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj Isia, niechetna zawsze do pozowania do zdjec.... byla nieco laskawsza i kilka udalo mi sie zrobic ... nie w pozycji lezacej, jak zwykle :cool3:

Pozdrawiamy wszystkie cioteczki :lol: