Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja to wszedzie mam zaleglosci :oops:

ciesze sie ze Inusia dobre przeszla zabieg i tak trzymac

zdjecia piekne
widze ze kotki juz sie oswoily z suniami :)

no straszne ma zaleglosci, straszne
ech

pozdrawiam

Posted

Dziekujemy za pozdrowienia :lol:.

Dzisiaj jedziemy z Inusia na zdjecie szwow. Pani doktor nie bedzie miala zbyt duzo pracy, bo zostaly tylko 3 szwy :cool3:.... Inusia wczoraj wieczorem sobie sama zdjela :cool3:....
Przez caly czas od zabiegu chodzila albo w kubraczku albo w kolnierzu.
Wczoraj sie nad suczyna ulitowalam i pozwolilam chodzic bez niczego .... i tak sie odwdzieczyla za zaufanie .... niewdziecznica mala :cool3:...
Na szczescie rana sie zrosla i mam nadzieje, ze przez jeszcze 3 godziny, sie nic nie stanie.

No i mam jeszcze informacje, ze w tym tygodniu zaczynamy budowac kilka budek i bede brala do siebie " psiaki hotelikowe ".
Na poczatek jakies 3 psiaki, a stopniowo bedziemy obudowywac nowe kojce i budki.
Docelowo ma byc kilkanascie miejsc dla psiakow takich, ktore beda mieszkaly na zewnatrz w ocieplanych budkach.
Psiakow sredniej wielkosci, takich jak moje dziewczyny, tj. 15 do 25 kg.
Trzymajcie kciuki za powodzenie... zeby psiaki czuly sie u nas dobrze.

Posted

Dzisiaj leje deszcz, ale jak tylko sie wypogodzi, to musze zrobic nowe zdjecia Isiuni.
Nie uwierzycie wlasnym oczom jak Isiunia slicznie wyglada :lol:.
Wczoraj sobie tak przycupnelysmy w ogrodzie i Isiunia sie pieknie polozyla, a ja wzielam nozyczki i .... zrobilam z Isi slicznego sznaucerka :lol: !
Wystrzyglam wszystkie kudelki na krociotko, lacznie z " portkami " na udkach i sierscia na lapkach i .... ogonek ! Z tym wygolonym ogonkiem Isiunia jest po prostu przesliczna :lol: ! ! ! Ja sie napatrzec na nia nie moge !

Posted

anielica napisał(a):
Iśka to wygląda jak PUDELEK :loveu:

Taaaa.... taki troszke tylko zapasiony :evil_lol:.... ale jaki sliczny :loveu: !
W ubieglym roku tez Isie wystrzyglam, ale nie tak krociotko, no i ogonek zostawilam kudlaty.
A okazalo sie, ze w tym ogonku to podszerstek jeszcze chyba od urodzenia chyba ma :shake:. Juz kilka razy go czesalam, a ciagle cala szczotka takiej sfilcowanej siersci ! A niby taki ostrzyzony prawie do "0" :roll:.... strasznie byl zakudlony :shake:, ale zrobie z nim porzadek.
Bo z reszty isinego cialka juz prawie wszystko usunelam. Prawie nie ma filcu podczas czesania.

Posted

Dzisiaj o 4 nad ranem mielismy potworna burze ! Gromy i blyski byly straszne.
Oczywiscie wstalam sprawdzic, co z dziewczynkami.
Kasiunia byla w swojej budce, bo chyba tam sie czuje bezpieczna. Inusia oczywiscie na ganku pod drzwiami, bo to nocny Marek i cala noc lata i ujada na wszystko. A Isia przybiegla z budki kiedy rozlegl sie potezny grzmot.
Obie dziewczynki wpuscilam do domu i juz do rana sobie spaly.
Bo Isia i Kasia sie bardzo boja wszelkich wystrzalow i grzmotow. Zaraz dobijaja sie do domu. Kasia skacze na klamke i otwiera drzwi, a potem wpadaja do domu.
Polcia i Inusia sie niczego nie boja. Ina nawet jest zadowolona, jak gdzies w oddali slyszy strzaly ( np. polowanie w lesie pobliskim ) , bo wtedy lata jak oszalala i ujada. Ale to lubi :lol:.
Natomiast Isiunie i Kasie musze zaraz chowac w domu :shake:, strasznie sie boja.
Isia bala sie od zawsze odkad pamietam. Kasia nie bala sie kiedys.
Niestety to moja wina, ze to sie zmienilo.
Dwa lata temu moi siostrzency odpalali sobie petardy kolo domu i od tego czasu Kasia ma te leki. Nie przypuszczalam, ze to jej moze pozostac, bo wczesniej sie naprawde nie bala burzy czy innych wystrzalow, ale niestety.....

Posted

Te moje dwie potworzyce poluja na malutkiego ptasia, ktory sobie zbiera do dziobka kudelki z ziemi ( bo wlasnie skonczylam czesanie Kasi i pelno ich fruwa w trawie :lol: ).
Ptasio taki maly, ze trudno go nawet wypatrzyc :lol:

Posted

Neris napisał(a):
Powiedz im, że to jest absolutnie niedozwolone, biedny mały ptasio nie wie nawet co to za wampirki się na niego czają.

Ptasiowi sie tym razem udalo.
A ile ja sie juz nagadalam, natlumaczylam.... , ze nie wolno polowac na mniejszych od siebie :roll: !
bunia to nawet jakby zrozumiala, bo jakis czas urzadzala napascie na Inusie i na Isie :evil_lol:.... az do pierwszej krwi... psiej oczywiscie :cool3:.
I teraz juz wiadomo, ze Bunia nie da sobie w kaszke nadmuchac.... no ale chyba sie nudno zrobilo, bo teraz na ptaszki sie zaczaja :cool3:....

A Isiunia kolejne fryzjerskie zabiegi ma za soba :lol:, bo szybko jej odrasta ta siersciucha.

Sliczna jest :loveu: !

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczynki maja od czwartku nowych dwoch kolegow.
Przyjechali do nas tymczasowicze KARO i SEMIR.
Ale juz sie dziewczyny oswoily i czuja sie normalnie... pelny luz :lol:.

Tu dzisiejsza poobiednia drzemka :lol:

Posted

Jutro kolejna proba dla moich dziewczynek.
Ciekawe, jak przyjma Balbinke i Tosie :roll: ? ? ?
Bo chlopakow szybko zaakceptowaly.
Isiunia troszke ich na dystans trzyma, ale widac nie lubi tlumow :lol:.

Tu dziewczynki z Semirem, naszym psiakiem hotelowym.

• 1 month later...
Posted

Ok, nie ma sprawy :lol:, z wielka przyjemnoscia :lol:.

Panienki, odkad mam kilku tymczasowiczow, sa najszczesliwsze na swiecie !
Bo ich budki zostaly zajete i one od tej pory moga mieszkac sobie w domu.
Oczywiscie skwapliwie z tego korzystaja, a nawet nieco tego naduzywaja, bo nawet w piekna sloneczna pogode, wola leniuchowac w domu !
A poniewaz planujemy rozwinac jeszcze to nasze hotelikowanie, to pewnie tak juz pozostanie przez dluzszy czas, bo nie bedziemy mieli czasu na zbudowanie budek dla dziewczynek :lol:. Z czego beda sie jeszcze bardziej cieszyly :lol:.
No i odkad sa u nas obce pieski, dziewczynki jakby sie uspokoily. Balam sie poczatkowo, ze nie beda chcialy zaakceptowac innych psow u siebie.
Ale teraz widze, ze bedzie dobrze i kazde nowo przybyle zwierzatko bedzie przez nie przyjete bez problemow.
No moze kumplami od pierwszych godzin nie beda, ale nie bedzie agresji i stosunki szybko sie uloza.
Pozdrawiamy.