malibo57 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Pięknie! Jeszcze z Rozi będzie pies stróżujący:) Quote
Alekssandra Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Rózia w schroniska była cichutka, poruszała się bezszelestnie komunikowała się ( i to nie ze wszystkimi ) spojrzeniem, jak wszystkie staruszki daly nogę z boksu geriatrycznego, to Rózia tak cichutko sobie stała w kąciku alejki, ze nikt jej dlugo nie zauważył, takze ona wreszcie przemówiła i powiedziała: JESTEM U SIEBIE:mad::Cool!: Quote
KWL Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Dokładnie. Się zadomowiłam, tu mieszkam i tego kwadratu bronie, bo to moje :-) Rozia ma wreszcie swoje M-coś :-) Quote
wapiszon Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Czytam i płaczę . Z radości :) :) :) JESTEŚCIE WSPANIALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
morisowa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 malibo57 napisał(a):Pięknie! Jeszcze z Rozi będzie pies stróżujący:) a wtedy wydamy do budy na łańcuch :diabloti: żeby gospodarstwa pilnowała :evil_lol: Quote
malibo57 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Niech już ona lepiej kanapy pilnuje, ten Rozia-Bryś;-) Quote
Tymonka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ja chciałam na Rozie naskarżyć:mad::mad: Ponieważ nie możemy się pozbyć smrodku Roziowego , dzisiaj panienka była kolejny raz kompana i chyba w ramach protestu podczas płukania zrobiła koope do wanny :angryy::angryy: i cała się w niej wypaprała :shake: Quote
malibo57 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Oooo! To TEŻ macie "gó...ny" tydzień przed sobą:diabloti: Quote
Dada M Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Anja2201 napisał(a):Ponieważ nie możemy się pozbyć smrodku Roziowego , dzisiaj panienka była kolejny raz kompana i chyba w ramach protestu podczas płukania zrobiła koope do wanny :angryy::angryy: i cała się w niej wypaprała :shake: A miało być tak pięknie ;) Rozia pokazuje pazurki - najpierw ją rozpieściliście, a teraz zaczynacie męczyć, więc Rozia musi przywrócić odpowiednie proporcje ;) Quote
sleepingbyday Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 anja, kochana.. poczekaj z pretensjami, az będziesz w wieku rozi i wtedy pogadamy o jakości twoich zwieraczy :diabloti: zwłaszcza w reakcji na stres - jakim było niewatpliwie podstępne kąpanie rozetki :shake: Quote
Tymonka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 A ja myślę , że to nie kwestia stresu tylko mojej głupoty , Rozia do kompania dostaje michę ( co by się miała czym zająć i żeby jej się dobrze kojarzyło ) no i pojadła , ja dodatkowo pomasowałam brzucho przy myciu i wyszła z tego koopa :D A jest tu trochę ciotek z Warszawy , a ja szukam kogoś na wizytę p.adopcyjną na Żoliborzu Quote
sleepingbyday Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 na żolce mieszka zofia-sasza, do niej pisz, ma dświadczenie. Quote
Dada M Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Rozia czuje się dobrze, ma ogromny apetyt, dzielnie broni terenu ;) i humor jej dopisuje, ale niestety ... znów schudła. Co prawda tylko 0,5 kg, ale miałam nadzieję, że będzie przybierać na wadze, a nie ją gubić. Zgodnie z zaleceniami weta z Tomaszowa, zmieniamy dietę Rozi na RC Gastro Intestinal. Jeśli to nie pomoże, pozostaje już chyba tylko badanie tarczycy, nie wiem. Dotarła wpłata od APSY - 50 zł ze spadku po Puniu (*) - dziękuję bardzo. Quote
tripti Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Dada M, czy mogłabyś poczyścić skrzynkę, miałam gdzieś Twojego maila i nr telefonu, ale już nie wiem, które to są :( Quote
Tymonka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 chita napisał(a):czy scanodyl dotarl? Tak , doszedł w sobotę , przepraszam , ale miałam zakręcony weekend strasznie i zapomniałam napisać . Bardzo dziękuję :) Quote
Dada M Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Skrzynka czeka ;) Mój nr - 790023511. Anja - przelałam Ci 50 zł. Rozliczenie za karmę, leki i jedzenie za ostatnie 2,5 tygodnia możesz wkleić też na wątek. Smakuje Rozi RC Intestinal ? Chita - dziękuję za scanodyl dla Rozetki :) Quote
Tymonka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Rozia dostanie dzisiaj dopiero karmę , tylko to co mi przelałaś nie starczy na puszki i suche , ja mam u siebie 247 zł Rozy , do tej pory , jedzenie wyszło jakieś 30 zł , a za karmę zapłacę koło 300 zł , czyli 330 zł , ale dokładnie podam wieczorem , jak będę wiedziała ile zapłacę . Quote
Dada M Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 300 zł za 14 kg ? Widzę, że RC ostro podniósł ceny :crazyeye: Jakiś czas temu ta karma kosztowała ok. 230-240 zł za 14 kg. Te 50 zł to było wszystko, co miałam na Rozetkowym koncie. Powinna jeszcze wpłynąć deklaracja stała od Wapiszon za styczeń (50 zł), więc te braki zostaną załatane. Ale nie widzę szansy, by co 40 dni kupować Rozi karmę za 300 zł. Skonsultuję się z tutejszymi wetami, jakie inne karmy polecają. Jeśli chodzi o scanodyl - co jaki czas Rozia ma przerwy w jego przyjmowaniu ? Quote
Tymonka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 300 zł to za 14 kg karmy i 10 puszek ( dla rekonwalescentów ) . W scanodylu narazie przerw nie ma , dziewczyny jeśli karma jest dla was za droga (a mam ją po cenach hurtowych ) to możecie kupować i mi wysyłać . Zresztą jak dzwoniłam zapytać czy zamawiać to mówiłam , że to będzie 300 zł Rozliczenie dokładne : 29 zł – jedzenie (gotowne) 100 zł- puszki RC convalescence suport sztuk 10 200 zł RC gastro intestinal 14 kg 60 zł scanodyl 30 tabletak = 389 zł Dostałam 307zł + 50zł = 357 zł Roza ma jeść RC do momentu jak przytyje później można pomyśleć nad czymś tańszym , wiem że hill's ma podobne karmy . Quote
Dada M Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Aniu, gdy dzwoniłaś, wspominałaś o cenie karmy (ok. 220 zł) i o konieczności kupienia puszek - z poprzedniego Twojego postu wywnioskowałam, że sama karma będzie kosztować 300 zł. Dziennie tego typu telefonów mam 20 - i po 3 dniach naprawdę nie pamiętam, czy puszka miała kosztować 7 zł czy 10 zł. Nie podałaś mi wówczas sumy wszystkich wydatków (umówiłyśmy się, że prześlesz mi rozliczenie). Ja z kolei powiedziałam Ci, ile aktualnie pieniędzy Rozetka ma na koncie - i nie otrzymałam informacji zwrotnej, że wobec tego zabraknie (założyłam więc, że wszystko ok). Masz przecież świadomość, jak to działa - pieniądze na psie sprawy nie spadają z nieba, muszę wystawić bazarek albo pożyczyć odpowiednią sumę, gdy na koncie pustki, a pies czegoś potrzebuje. Nie oczekuję absolutnie, że będziesz zakładać od siebie, natomiast odpowiednio wcześniej muszę otrzymać komunikat, jakiej dokładnie kwoty potrzeba i że na coś nie wystarczy. Masz mój nr tel, prywatnego maila - skrzynkę na dogo często mam zapchaną, bo bywają takie dni, że dociera do mnie kilkanaście wiadomości. RC Gastro zamówić w necie aktualnie nie można, bo firma dąży do tego, by karma była dostępna jedynie w gabinetach weterynaryjnych. Przelałam Ci brakujące 32 zł. Zapraszam na bazarek m.in dla Rozetki: http://www.dogomania.pl/threads/201044-MIKSERY-UBRANIA-kontenerek-książki-filmy-na-staruszki-do-7.02-22.00 Quote
Tymonka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Wydaje mi się , że się po prostu nie dogadałyśmy , może ja się źle wyraziłam . Quote
avii Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Dada -- przeleję małe co nieco 31 -szego idę do pudła po fanty na bazarek ale poczekac muszę do soboty na aparat bo mlodzież zakosila i nie oddala czy nową papachę ( czapkę) z lisa i skory mozna wystawić na bazarku ?? nie zlinczuja mnie ? bo to też futerkowe :oops: i żeby nie było , nie ja kupowałam córka dostala w prezencie ale futerkowych nie nosi a ktos nie wiedzial i nie rozumie :shake: Quote
Recommended Posts