Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i mam problem z winda, i schodami...ani tedy ani tedy. Czasem na 3 pietrze sie zatrzyma i ani rusz:( uparciuch...a dzis jak moj maz zaczal grac na harmonijce oznajmila szczeknieciem ze sie jej to nie podoba..musial przestac:) a teraz lezy w naszym lozku-nowosc zazwyczaj kladla sie na podlodze;)

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i mam problem z winda, i schodami...ani tedy ani tedy. Czasem na 3 pietrze sie zatrzyma i ani rusz.. uparciuch...a dzis jak moj maz zaczal grac na harmonijce oznajmila szczeknieciem ze sie jej to nie podoba..musial przestac:) a teraz lezy w naszym lozku-nowosc zazwyczaj kladla sie na podlodze;)

Posted

Eliza Lunie chce się pić bo w bloku grzejecie i pewnie jest suche powietrze, do tej pory była na dworzu więc to duża zmiana.
Odstawić nie ale ograniczyć, wyjdz z nią jeszcze na dwór i z rana. Współczuję Ci tego sikania ale kiedyś to minie. Bądź cierpliwa. A jak poza tym się ma? Tęskni za Ginn?
Gdzie śpi?

Posted

Dobry pomysł ze smakołykami tylko musisz wiedzieć co lubi, moja Lara zrobiłaby wszystko dla czekolady (tylko koniecznie psia- osobiście kupuje w Lidlu i to jest sposób doskonały)

Posted

ma się dobrze ale widze po niej jak chodzimy na spacery ze szuka jakby tropu...patrzy za ludzmi jakby szukała Ginn..jeszcze ma w sobie duzo stresu chociaz jest dzielna i po sobie tego nie pokazuje:) fakt goraco jej...daje jej wody mam nadzieje ze z sikania "wyrosnie";p a spi dosłownie wszedzie...nie moze sobie znalezc miejsca..raz w kuchni raz w pokoju...czasem popłakuje. Jest naprawde dzielna:)

Posted

Znajdzie sobie miejsce. Przytulaj ja często i powiedz, że ją kocham...naprawde.
Z tym sikaniem stopniowo ale jednocześnie ważne żeby to ograniczać, bo zapach przejdzie i bedzie jej się ciężko odzwyczaić. Eliza trzymaj się dacie radę!
A jedzonko zamówiliście?
Może jest jej rzeczywiście zbyt ciepło, ma duzo tego włosa- może spróbuj jej zrobić posłanie gdzieś gdzie masz najchłodniej. Tak było z owczarkiem collie mojego tz, było mu za ciepło i chodził spać do łazienki bo tam płytki są.

Posted

Eliza.... pamiętaj pod żadnym pozorem nie dawaj psu ludzkiej czekolady. Dla niektórych psów to jest śmiertelne. Jako smaczki: kulki jej karmy, marchewka, jabłuszko (maleńkie kawałeczki), pokrojona paróweczka, kawalątki serka topionego lub białego, psie ciasteczka.... Noś zawsze torebkę z czymś pysznym.... przynajmniej na początku.

Posted

W nagrodę za bardzo wielki wyczyn dobrze dawać drobne kawałeczki wysuszonego boczku. Psy się za tym zabijają i zrobią wszystko.
Ja też bardzo za nią tęsknię.
Aha, coś czuję, że Luna w porównaniu do Redy to chodząca subtelność, wrażliwość i elegancja.

Posted

[quote name='Ginn']Aha, coś czuję, że Luna w porównaniu do Redy to chodząca subtelność, wrażliwość i elegancja.[/QUOTE]
Ginn ja też tak coś czuje...ale małej zostało jeszcze wszystko jak rano odprowadzamy Roberta do auta bo jedzie do pracy to panika..jak widzi nasz samochod...mam nadzieje ze jej przejdzie i bedzie go kojarzyc tylko z przyjemnymi schadzkami:) i wyprawami..
ona też tęskni to widać, jeszcze jest smutna i tak cichutko czasem popiskuje...ale są i chwile ze radosnie meda kita np jak wie ze zaraz dostanie cos dobrego;p
pozatym Lunka całą noc nie zrobila siku i miala wode w misce! Jestem z nie dumna;)bo tylko rano szukałam gdzie ta mokra plama a tu nic!
Zostala wczoraj sama w domku na 4h i prawdopodobnie spała bo ani śladu jakiegokolwiek bałaganu czy czego innego...psina jest naprawde odważna i dzielna..tyle w zyciu przeszła że az czasem jak pomysle o tym co przechodziła az serducho sciska..:( i nie zdziwi mnie zadne jej zachowanie bo poki co jestesmy dla iej obcymi ludzmi ktorzy wykradli ja z jej domu w ktorym pewnie myslala ze juz zostanie..

Aniu przekaże jej Twoje całusy i powiem na uszko ze ja kochasz:)

Posted

Eli, Wy ją po prostu tylko bardzo kochajcie , ona to poczuje, będzie wtedy bardzo szczęśliwa, wyluzowana, spokojnai odpłaci Wam także wielką miłością. Jeszcze wciąż trzeba dać jej czas, juz po 2 - 3 tygodniach zobaczycie u niej dużą odmianę w zachowaniu, teraz na pewno jest niesamowicie zestresowana, ale będzie dobrze, zobaczycie.

Posted

[quote name='Ania102']A jedzonko zamówiliście?
Może jest jej rzeczywiście zbyt ciepło, ma duzo tego włosa- może spróbuj jej zrobić posłanie gdzieś gdzie masz najchłodniej. Tak było z owczarkiem collie mojego tz, było mu za ciepło i chodził spać do łazienki bo tam płytki są.[/QUOTE]
Zamówiłam:) a powiem wam dziewczyny ze na noc otwarłam jej okno...bylo nam zimno ale przykrylismy sie kocami i cała noc przespana..moze i dlatego nie pila i nie sikała..w lazience nie lubi przebywac i raczej zamykam drzwi bo probowała podpijac wode z sedesu...
na spacery zabieram jej kawałki kiełbasy a jak sie skonczy to kawałki batona dla psów...ale woli zdecydowanie kiełase...
aha powiedzcie mi czy ona moze pic mleko z kartonu? Dałam jej dzis i okazuje sie ze bardzo lubi:)
a i jeszcze jedno na polu wcina snieg...czy to dobrze czy nie pozwalac jej raczej?

Posted

[quote name='majuska']Eli, Wy ją po prostu tylko bardzo kochajcie , ona to poczuje, będzie wtedy bardzo szczęśliwa, wyluzowana, spokojnai odpłaci Wam także wielką miłością.[/QUOTE]

Dzięki majuska a slowa otuchy:) tez w to wierze i chce jej dac tyle milosci ile sie da;)

Posted

za tydzień będziecie już "zgraną ,kochającą rodzinką" ,szybko się siebie nauczycie i zaufaj najbardziej instynktowi ,razem z miłością podpowie ci najlepiej.
Jedynie co do mleka to raczej bym nie polecała ;) psiaki je uwielbiają ale najczęściej mają po nim bóle brzucha i biegunke

Posted

Eliza, mleko raczej nie. Natomiast bardzo polecam jogurt naturalny i chudy biały twaróg :).
Jeśli chodzi o okres aklimatyzacji w nowym miejscu.... to różnie u różnych psiaków. Niektóre dopiero po 6 tygodniach pokazują swoje prawdziwe oblicze :)

Posted

[SIZE=2]Dziś dzwoniłam do weta i umowilam sie to wszystkie badania jej zrobi..a siku znow bylo w domu..i to dwa razy..za szybko ja pochwaliłam:P [/SIZE]
[SIZE=2]dzis rano na spacerze wymiotowała..:(mam nadzieje ze to skutek mojego bezmyslnego podania jej wody z mlekiem...bo jedzenia nie było w tych wymiotach tylko taki zółtawy płyn..apetyt ma, wode pije i poki co jest dobrze zobaczymy jak bedzie pozniej..a co do klimatyzacji...uwielbia pieszczoty! szczegolnie jak Robert ja czochra po szyji to az tak noga jej podryguje;0 a jak skonczy to łazi za nim żeby jeszcze ją czochrał;) a jak wczoraj wrociłam z pracy przywitała mnie merdaniem ogonka;p wiadomo ze nie szalała ale sam fakt ze jakos sie tam ucieszyła:D [/SIZE][SIZE=2]spacery tez coraz lepiej juz tak nie ciagnie ale powiem wam ze Lunka ma duze tendencje do dominowania..jak musi sie podporzadkowac widac ze jest bardzo niezadowolona. [/SIZE]
[SIZE=2]A i po schodach coraz piekniej chodzimy:) z windy zrezygnowałam narazie.I tak ma za duzo stresu. To tak ogólnie:)[/SIZE]
[SIZE=2]Aniu ja jej kupiłam bosha drob i orkisz..mam nadzieje zedobrze wybrałam..[/SIZE]
[SIZE=2]a i prosze podaj mi swoj adres na pw jak mozesz:)[/SIZE]
[SIZE=2]_________________[/SIZE]

Posted

i jeszce jedno kochane..a własciwie to Ginn czy mozesz mi napisac o ktorych godzinach byla karmiona? Bo nie wiem w jakich porach karmic lUNKE...DAJE JEJ OK 9 i o 17..nie wiem czy to dobrze czy lepiej jak od razu z rana jak wstaniemy?

Posted

[quote name='eli1987']i jeszce jedno kochane..a własciwie to Ginn czy mozesz mi napisac o ktorych godzinach byla karmiona? Bo nie wiem w jakich porach karmic lUNKE...DAJE JEJ OK 9 i o 17..nie wiem czy to dobrze czy lepiej jak od razu z rana jak wstaniemy?[/QUOTE]

U mnie nie popuszczą jak od razu z rana nie dostaną, najpierw jest spacer tak ok. 7 i zaraz po tym napełnianie mich, nie ma opcji żeby z tym jakoś czekać :)

Posted

[quote name='majuska']U mnie nie popuszczą jak od razu z rana nie dostaną[/QUOTE]
Luna jeszcze sie nie rozbrykala i czeka cierpiwie bo po spacerze wracamy jeszcze do lozeczka (czasem ze mna spi a czasem nie)jak sie przespimy z godzinke to daje jej jesc:)

Posted

[SIZE=2][COLOR=Black]Rozliczenie bazarku
- [COLOR=Red] ania_to_ja[/COLOR] - [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]za kwotę 8 zł :loveu: [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black](wpłynęło 8,80 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black])
- [COLOR=Red]ihabe[/COLOR] - [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]za kwotę 25 zł :loveu: [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black](wpłynęło 25 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black])
- [COLOR=Red]Javena[/COLOR] - [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]za kwotę 8 zł :loveu: [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]( wpłynęło 8,25 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black])
- [COLOR=Red]ludwa[/COLOR] - [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]za kwotę 7 zł :loveu: [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black](wpłynęło 12 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black])[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3]
suma 48 zł [COLOR=Purple]- [SIZE=4]wpłynęło [/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Purple][B]49,30 zł[/B][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3]

Ania102[/SIZE][/B] podaj mi proszę konto do przelania uzbieranej kaski z bazarku :)

Posted

Luna bez sikania cala noc, no o 4 mnie zdarła i musialysmy isc na pole ale za to dała pospac do 9tej :loveu: a co ciekawego zauwazyłam..nie lubi bardzo starszych panów..warczy na nich i szczeka jak jakiegos miniemy..?