Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koniecznie dajcie znać fundacji od haszczaków! Najlepiej zarejestrować się na ich forum, albo dzwonić pod numery kontaktowe podane na forum. Oni chyba współpracują z fundacją od malamutów (albo jest to ta sama), a dzięki tej ostatniej w trzy dni zebraliśmy deklaracje i cudnego psa, któremu groził hycel i mordownia w Kutnie, pies jest w super hotelu i bezpieczny czeka na dom. U Was będzie jeszcze problem z odebraniem psa właścicielowi, niestety :(

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majuska']U nas w Rzeszowie działa RSOZ[/QUOTE]
Dzwonilam tam, poprosili zebym sprawdzila stan psa czy nie jest zaniedbany czy nie chory czy ma wode,...pani twierdzi ze jesli ktos do niego przyjezdza i wypuszcza to nie jest jeszcze zle...

Natusia my go mozemy wykrasc...bo mojmaz wczoraj tam sie dostal rozbrajajac kłodke srubokretem...

Posted

[quote name='eli1987']Dzwonilam tam, poprosili zebym sprawdzila stan psa czy nie jest zaniedbany czy nie chory czy ma wode,...pani twierdzi ze jesli ktos do niego przyjezdza i wypuszcza to nie jest jeszcze zle...

Natusia my go mozemy wykrasc...bo mojmaz wczoraj tam sie dostal rozbrajajac kłodke srubokretem...[/QUOTE]

A to dranie!!!! Jak to nie jest tak źle?!?!?!!? No tak, ale skoro poseł na sejm RP mówi publicznie w TV, że trzymanie psów na łańcuchu to UŚWIĘCONA POLSKA TRADYCJA, to czemu się tu dziwić?!!?!?
Wykraść owszem - można, tylko potem trzeba go ogłaszać, domu mu szukać i co jeśli właściciel go rozpozna?... Chociaż z drugiej strony wątpię by go szukał, bo do czego mu ten pies jest właściwie potrzebny?... :(

Posted

[quote name='Nutusia']A to dranie!!!! Jak to nie jest tak źle?!?!?!!? No tak, ale skoro poseł na sejm RP mówi publicznie w TV, że trzymanie psów na łańcuchu to UŚWIĘCONA POLSKA TRADYCJA, to czemu się tu dziwić?!!?!?
Wykraść owszem - można, tylko potem trzeba go ogłaszać, domu mu szukać i co jeśli właściciel go rozpozna?... Chociaż z drugiej strony wątpię by go szukał, bo do czego mu ten pies jest właściwie potrzebny?... :([/QUOTE]
A niby jak ma go rozpoznać?

Posted

[quote name='Nutusia']A chociażby ze zdjęć :([/QUOTE]

Podobnych psów jest wiele a musiałby udowodnić, że to ten. Poza tym nie musi mieć internet.

Posted

zadzwonilam jeszcze do jednej osoby z forum Hasky i radzila mi go zabrac i zawiesc do kundelka...bo podobno to najlepsze schronisko i szybko znajdzie dom..
mysle ze poczekamy z decyzja...a do pieska bedziemy chodzic i karmic:)

Posted

[quote name='eli1987']zadzwonilam jeszcze do jednej osoby z forum Hasky i radzila mi go zabrac i zawiesc do kundelka...bo podobno to najlepsze schronisko i szybko znajdzie dom..[/QUOTE]

odradzam zdecydowanie tą opcję..

EDIT: chyba, że będziesz mieć uzgodnione ze schroniskiem, że na pewno psa przyjmie

Posted

[quote name='Nutusia']No ja nie wiem co lepsze - komórka czy schron :([/QUOTE]

Są pewne procedury i zasady...trzeba taką sprawę wcześniej uzgodnić. Bez tego może sie okazać, że eli zostanie z "ukradzionym" psem, nie sądzę że może go wziąć do siebie do domu.

Posted

Napisała raczej w tym sensie, że pies może trafić z deszczu pod rynnę :( Wiele psów w życiu znalazłam i dzięki Bogu żadnego nie musiałam odstawiać do schronu. Oby i w tym przypadku nie musiało się to okazać "lepszym złem".
A tak przy okazji - co słychać u Lunki? :)

Posted

[quote name='Nutusia']A tak przy okazji - co słychać u Lunki? :)[/QUOTE]
dziekuje juz lepiej z Lunka mamy dodatkowe dzwi i radio sprawilismy i faktycznie juz mniej szczeka. Dzis zrobimy pare fotek i sprobuje je wkleic:)
Pozatym sie dziewczyna rozkreca cos bawic sie z nami zaczyna, szkole ja z klikerem i targetem i musze powiedziec ze madre psisko:)
Aha ma ciekawy objaw caly czas wygryza jakby mi pchelki i na fotelu to samo poduszcze to samo..czy to niepokojace?

Posted

Super wieści! Świadczą o tym, że jak się chce, to można :) Z tym szczypankowaniem to ja nie wiem, ale sunia mojej sąsiadki miała to samo (może nie aż w takim wymiarze). W każdym razie gdy była głaskana i miziana, było jej tak dobrze, że właśnie tak przednimi ząbkami szczypankowała miziającego :)

Posted

Eliza porób fotki temu haszczakowi wtedy więcej osób się zainteresuje, jesli warunki ma naprawde dramatyczne. Nie znam się na tej rasie ale te psiaki przecież potrzebują dużo ruchu:-(

Posted

warunki Aniu ma dramatyczne;/ bo tyle miejsca dla tak duzego psa to dramat, ale wczoraj o 16 Robert poszedl zobaczyc i mowil ze go nie slyszal, wiec albo go wyprowadzili na wybieg(?) albo moze facet sie kapnal ze ktos majsterkowal przy klodce..;/ nie wiem dzis znow sprawdzimy..mial Robert aparat wczoraj a tu psa nie bylo...;/

Aniu mam zdj Lunki podaj mi maila na pw:)

Posted

bylam u Haskiego. Juz wiem wszystko bo byli tam jej "opiekunowie". Szlam sobie z Luna na spacer a hasky byl wypuszczony na pole. Pognał za Luna a ona sie przestraszyla i zaczela uciekac. Hasky uciekl a Luna wrocila do mnie. Gadalam z babka ktora pobiegla za psem. Okazuje sie ze jest to pies ich syna. Ale poniewaz pies to "obowiazek" syn oddał psa zeby pilnował dzialki rodzicow, w ciasnej cizemce o ktorej wspominałam. Pies tam "mieszka". Przyjezdzaja na dzialke codziennie podobno, i puszczaja go, ale fakt ze ucieka to swiadczy o tym ze chyba nie jest mu tam dobrze. Ma na imie Noki, poszli go szukac i przewaznie znajduja..mam numer do tej babki od psiaka...no i nie wiem...co dalej?

Posted

pytałam babki alew poweidziala ze nie chca oddac bo to pies syna a pozatym jest rasowy..tak poweidziala/...skontaktowala sie ze mna taka pani z forum haszczakow bedziemy dzialac:)
tylko te fotki musze zrobic a boimy sie w dzien zeby nas ktos nie złapał ze otwieralismy ta bude..

• 4 months later...
  • 3 months later...