Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my będzie jechać do Poznania i wracać chyba we wtorek 14stego - możemy zabrać tylko z Poznania samego niestety... możecie się trochę dorzucić?

Posted

Paula95 napisał(a):
Czy ten bernardynek odszedł za TM??? :( :(

A dzisiaj nie będzie mnie chyba u Kubusia... :( Mam tyle nauki na następny tydzień... Nauczyciele sobie wymyślili, że pouczymy się we ferie... ;/ A ja jeszcze nic nie zrobiłam i muszę się w końcu za to zabrać...

Psiak został uśpiony :( Nie było sensu, żeby się dłużej męczył a był skatowany tak, że nawet 1% szans nie było, że przeżyje.

Posted

GoniaP napisał(a):
Paula, byłam ponownie u pana, pokazałam mu sunię, ale się nie zdecydował niestety.

Szkoda. :(

Ale byłoby super, gdyby transport z mru się udał. :) Do Pozniania nie ma problemu, dowieziemy. ;)

Posted

Jak na razie mam kilka opcji transportu z wawy, ale wszystkie w weekend :( i jeden możliwy, chociaż nic pewnego, transport pociągiem z wawy 17.02. Czyli Kubuś musiałby u kogoś te niecałe dwa dni pobyć...
Dziewczyny zastanówmy się. Czy warto Kubusia wozić z przesiadkami czy lepiej poczekać kilka dni i w weekend, pewnie 20.02 zabierze go osoba z miau.pl, prosto autkiem do lublina?
To taki okruszek, obawiam się trochę takiego transportu z przesiadkami :(
Tym bardziej,że te pociągi takie wiecznie zapchane ludzikami....no nie wiem. Doradźcie.

Posted

Bezpośredni transport zawsze jest najlepszy. Przesiadki zawsze są stresujące. A różnica w czasie obu transportów tak niewielka, że bym nie kombinowała. No, chyba, że znalazłby się szybciej inny transport równie "dobrej jakości". ;) Ja bym wybrała bezpośredni...

Posted

Dziękuję, mi też się tak właśnie wydaje, że nie ma po co kombinować. Ja bym chciała baaardzo mieć małego już u siebie;) Ale nie chcę go narażać na niepotrzebne stresy. Jeśli coś się znajdzie jeszcze do wtorku, czyli tylko przesiadka z autka do autka to super:) Jeśli nie to ja wolę jednakpoczekać na bezpośredni.

Posted

Jaki to mikrusek jest:lol: wszystko wybierałam malutkie a i tak trzeba zmniejszać. Ja chyba powiem szczurom,że będą miały nowe współlokatora, zmieści się tam swobodnie :lol:
A i chyba już wiemy jak będzie miał Kubuś na imię w nowym etapie swojego życia - Joy;)

Posted

rozmiar szelek hmmm OBWÓD POD PACHAMI PIESKA MAKSYMALNIE 56cm OBWÓD POD SZYJĄ PIESKA MAKSYMALNIE 44cm, opis z allegro;) A tak, transport jest 20.02 zaklepany, autkiem prosto do Lublina z osobą z miau.pl, więc myślę,że w bezpieczne ręce :) Jakby tfu tfu coś wypadło, to kilka dni potem jedzie ten pan z gumtree.
Czekamy z utęsknieniem na Kubusia i kompletujemy wyprawkę. Czy Kubuś ma jakieś ulubione przysmaki?
I jeszcze pytanie - jakie szczepienie ma piesek? o czym oprócz odrobaczania, odpchlenia i ogólnego przeglądu powinnam pamiętać?

Posted

Kubuś jest na pewno zaszczepiony na wściekliznę-to obowiązkowo. Oprócz tego ma też kilka szczepień wirusowych- muszę zapytać dokładnie jakie. Jest regularnie odrobaczany. Hmm... ulubione przysmaki... nie wiem, jaki jest jego ulubiony przysmak przyznam się szczerze.

A co do kastracji, to Kubusiowi na pewno się przyda, bo on próbuje naskakiwać na każdą sunię. Jest dość mocno pobudzony hormonalnie. Ostatnio byłam w schronisku z moją kuzynką, która wzięła Kubusia na spacer- stwierdziła, że maluch ma ADHD. :D

W następnym tygodniu będę chyba b. rzadko na dogo, bo mam tyle nauki... informujcie mnie, jakby mnie nie było o transporcie (607350567), bo będę musiała paniom przekazać. Będę się starać choć na chwilkę zawsze wejść na wątek Kubusia, ale jakby coś, to piszcie. :)

Posted

Awit napisał(a):
O kastracji:-)

O kastracji chyba mówiłam Katarzynek, o tej hakowej, bez szwów zewnętrznych, z pozostawieniem worka mosznowego, także pies po wybudzeniu z narkozy nawet nie wie, że stracił męskość, nie musi nosić kołnierza, może się wylizywać, a nawet powinien żeby oczyścić wnętrze worka mosznowego, fika jakby nigdy nic, ba, nawet szaleje jak mój Bugi :mad::angryy:, ale to w Zamościu dr Kulik robi, w Lublinie nie wiem czy ktoś potrafi ... jak z LSOZ ustalałam to raczej nie, tradycyjne rżnięcie ze szwami.
Często, tak raz w tygodniu, jeżdżę do Zamościa, wożę tam psy na kastrację, tymczasy i psy znajomych. Jeśli Katarzynek reflektuje to się umówimy i pojedziemy.