Paula95 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 A pan z gumtree, to skąd jedzie? Z Poznania? :smile: A ten pan ogólnie przewozi pieski? Quote
katarzynek Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ale dzisiaj dogomania przeskakuje;) trzeba przeglądać posty do tyłu ;) Quote
mru Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 my będzie jechać do Poznania i wracać chyba we wtorek 14stego - możemy zabrać tylko z Poznania samego niestety... możecie się trochę dorzucić? Quote
katarzynek Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 O byłoby cudownie :) Ja pisałam wcześniej, dorzucę się do transportu. Napisz mi proszę priv i może uda się dogadać :D Quote
GoniaP Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Paula, byłam ponownie u pana, pokazałam mu sunię, ale się nie zdecydował niestety. Quote
MyszkaMiki Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Paula95 napisał(a):Czy ten bernardynek odszedł za TM??? :( :( A dzisiaj nie będzie mnie chyba u Kubusia... :( Mam tyle nauki na następny tydzień... Nauczyciele sobie wymyślili, że pouczymy się we ferie... ;/ A ja jeszcze nic nie zrobiłam i muszę się w końcu za to zabrać... Psiak został uśpiony :( Nie było sensu, żeby się dłużej męczył a był skatowany tak, że nawet 1% szans nie było, że przeżyje. Quote
Paula95 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 GoniaP napisał(a):Paula, byłam ponownie u pana, pokazałam mu sunię, ale się nie zdecydował niestety. Szkoda. :( Ale byłoby super, gdyby transport z mru się udał. :) Do Pozniania nie ma problemu, dowieziemy. ;) Quote
katarzynek Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ja cały czas szukam i podpytuję, czy ktoś jedzie wawa - lublin. Bo ten 15 to środek tygodnia i ja pracuję:( Ale poszukam, zawsze to klika dni mniej w schronie dla Kubusia. Quote
katarzynek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jak na razie mam kilka opcji transportu z wawy, ale wszystkie w weekend :( i jeden możliwy, chociaż nic pewnego, transport pociągiem z wawy 17.02. Czyli Kubuś musiałby u kogoś te niecałe dwa dni pobyć... Dziewczyny zastanówmy się. Czy warto Kubusia wozić z przesiadkami czy lepiej poczekać kilka dni i w weekend, pewnie 20.02 zabierze go osoba z miau.pl, prosto autkiem do lublina? To taki okruszek, obawiam się trochę takiego transportu z przesiadkami :( Tym bardziej,że te pociągi takie wiecznie zapchane ludzikami....no nie wiem. Doradźcie. Quote
Bonsai Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Bezpośredni transport zawsze jest najlepszy. Przesiadki zawsze są stresujące. A różnica w czasie obu transportów tak niewielka, że bym nie kombinowała. No, chyba, że znalazłby się szybciej inny transport równie "dobrej jakości". ;) Ja bym wybrała bezpośredni... Quote
katarzynek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Dziękuję, mi też się tak właśnie wydaje, że nie ma po co kombinować. Ja bym chciała baaardzo mieć małego już u siebie;) Ale nie chcę go narażać na niepotrzebne stresy. Jeśli coś się znajdzie jeszcze do wtorku, czyli tylko przesiadka z autka do autka to super:) Jeśli nie to ja wolę jednakpoczekać na bezpośredni. Quote
Paula95 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Bezpośredni najlepszy. ;) Ale trzeba mieć awaryjne wyjścia. Przesyłka doszła dzisiaj. :) Także można wystawiać pozytywny komentarz sprzedawcy, wszystko ok;) Quote
katarzynek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 O jak fajnie,że tak szybko dotarła :) a powiedz, czy ten numer na adresówce wyraźny? no i czy rozmiar ok dla Kubusia? Wybierałam najmniejszy ;) Quote
Paula95 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Tak, numer jest w porządku. Trochę szelki są duże, ale można je pozmniejszać, więc będzie ok. :) Quote
katarzynek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jaki to mikrusek jest:lol: wszystko wybierałam malutkie a i tak trzeba zmniejszać. Ja chyba powiem szczurom,że będą miały nowe współlokatora, zmieści się tam swobodnie :lol: A i chyba już wiemy jak będzie miał Kubuś na imię w nowym etapie swojego życia - Joy;) Quote
Paula95 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Będzie dobre. :) Joy ładnie. Mam nadzieję, że szybko się do tego imienia przyzwyczai, bo na Kubusia reaguje. :) Quote
Awit Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Też uważam, że lepiej poczekać, ale nie stresować go przesiadkami. A jaki rozmiar szelek kupowałaś? Quote
Paula95 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Teraz po obejrzeniu dokładnie tych szelek wydaje mi się, że będzie ok. :) Zobaczymy, jak będziemy Kubusiowi przymierzać. :) Szarotka, najpóźniej 20. Quote
katarzynek Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 rozmiar szelek hmmm OBWÓD POD PACHAMI PIESKA MAKSYMALNIE 56cm OBWÓD POD SZYJĄ PIESKA MAKSYMALNIE 44cm, opis z allegro;) A tak, transport jest 20.02 zaklepany, autkiem prosto do Lublina z osobą z miau.pl, więc myślę,że w bezpieczne ręce :) Jakby tfu tfu coś wypadło, to kilka dni potem jedzie ten pan z gumtree. Czekamy z utęsknieniem na Kubusia i kompletujemy wyprawkę. Czy Kubuś ma jakieś ulubione przysmaki? I jeszcze pytanie - jakie szczepienie ma piesek? o czym oprócz odrobaczania, odpchlenia i ogólnego przeglądu powinnam pamiętać? Quote
katarzynek Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 No to jest oczywista oczywistość :p Quote
Paula95 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Kubuś jest na pewno zaszczepiony na wściekliznę-to obowiązkowo. Oprócz tego ma też kilka szczepień wirusowych- muszę zapytać dokładnie jakie. Jest regularnie odrobaczany. Hmm... ulubione przysmaki... nie wiem, jaki jest jego ulubiony przysmak przyznam się szczerze. A co do kastracji, to Kubusiowi na pewno się przyda, bo on próbuje naskakiwać na każdą sunię. Jest dość mocno pobudzony hormonalnie. Ostatnio byłam w schronisku z moją kuzynką, która wzięła Kubusia na spacer- stwierdziła, że maluch ma ADHD. :D W następnym tygodniu będę chyba b. rzadko na dogo, bo mam tyle nauki... informujcie mnie, jakby mnie nie było o transporcie (607350567), bo będę musiała paniom przekazać. Będę się starać choć na chwilkę zawsze wejść na wątek Kubusia, ale jakby coś, to piszcie. :) Quote
E-S Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Awit napisał(a):O kastracji:-) O kastracji chyba mówiłam Katarzynek, o tej hakowej, bez szwów zewnętrznych, z pozostawieniem worka mosznowego, także pies po wybudzeniu z narkozy nawet nie wie, że stracił męskość, nie musi nosić kołnierza, może się wylizywać, a nawet powinien żeby oczyścić wnętrze worka mosznowego, fika jakby nigdy nic, ba, nawet szaleje jak mój Bugi :mad::angryy:, ale to w Zamościu dr Kulik robi, w Lublinie nie wiem czy ktoś potrafi ... jak z LSOZ ustalałam to raczej nie, tradycyjne rżnięcie ze szwami. Często, tak raz w tygodniu, jeżdżę do Zamościa, wożę tam psy na kastrację, tymczasy i psy znajomych. Jeśli Katarzynek reflektuje to się umówimy i pojedziemy. Quote
Paula95 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Pewnie, pewnie zapytam. :) No...Mam nadzieję, że nie przyjdą, bo wszystkie będą marznąć pieski. :( Quote
Recommended Posts