Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katarzynek napisał(a):
Spoko, ja się nie boję:p uprzedzałam,że nie jestem kandydatką idealną i mam nadzieję,że nie boisz się szczurów ;)

Nie, nie boję się gryzoni, sama kiedyś miałam :D Krótko żyją niestety ...

Posted

Ale super.;D Moi rodzice, to by mnie z domu wygonili gdybym miała szczurka :D bo się chyba ich boją, a ja słyszałam, że to takie fajniutkie stworzonka są. :)

Posted

Posty przeskakują:/ no to dobrze,że nie masz nic przeciwko. Strasznie krótko żyją a moje akurat pokończyły 1,5roku i to dla nich oznacza początek starości...Dlatego teraz szukam przyjaciela na dłużej.Wiem,że bardzo dużo piesków szuka domu,ale ja po prostu muszę poczuć,że coś akurat z tym jednym psem mnie łączy. Tak było z moją sunią, tyle psów w schronie i w planach był szczeniak a jak ją zobaczyłam to był koniec. I wróciłam z 5 letnią suczką, w dodatku kudłatą ( a nie chciałam kudłatego hehe)

A i jeszcze chciałam uprzedzić - jutro kolega będzie mi naprawiał komputer, więc może mnie nie być na dogo. Ale wizyta umówiona i na pewno będzie tu relacja.
Pozdrawiam:)

Posted

Paula95 napisał(a):
No to czekam na jutro z ogromną niecierpliwością... Musi się udać! :)

Relację napisze Katarzynek albo ... Funia :D Bo w Zamościu nie mam kompa ani internetu, chyba że brat akurat będzie mieć dzień dobroci dla zwierząt i udostępni :cool3:

Posted

Ale E-S napisz mi proszę chociaż sms'a, żebym wiedziała, czy mam transportu szukać. :)

Katarzynek, potrzeba tylko transportu do Wawy? A stamtąd już będziesz mogła Kubusia sama odebrać? :)

Posted

Paula95 napisał(a):
Ale E-S napisz mi proszę chociaż sms'a, żebym wiedziała, czy mam transportu szukać. :)

Zadzwonię, zadzwonię :)
Teraz próbuję sobie z Madalleną przypomnieć kto nam mówił w Warszawie, że jeździ Warszawa - Poznań i może nam psa w kontenerku przewieźć ... nie możemy sobie przypomnieć...

Posted

Paula95 napisał(a):
Ja myślę, że nawet z Gostynia do Wawy będzie transport. ;) Tylko koszt ok. 380 zł, no ale co się dziwić w dwie strony to ok. 650km.

Powoli, to mikropiesek, może się załapie na jakiś darmowy.

Posted

O widzę,że już się tutaj poważne tematy zaczynają beze mnie;) Tak z warszawy mogę malucha odebrać,ale mam znajomych w poznaniu też. Jak decyzja zapadnie to popytam,może ktoś akurat będzie jechał autem i małego pieska weźmie. Sprawdzę też na forum szczurowym,tam też jest wątek transportowy. Do transportu jak najbardziej się dokładam,ale wiadomo, lepiej mieć więcej pieniążków np na smaczki albo zabawki;) Pomyślimy, na pewno uda się coś wykombinować.
Dobrej nocki;)

Posted

Jeśli dzisiaj będzie wszystko ok, to urządzamy burzę mózgów. ;) A jeśli z Poznania znalazłby się transport, to my do Poznania Kubusia dowieźć możemy. :)

Posted

wiem,że to jeszcze za wcześnie;) ale znalazłam transport na miau.pl za dwa tygodnie kubuś może pojechać autem bezpośrednio do lublina :) ja już tam się dogadam co do podziału kosztów za paliwo. Jeśli nie to mam dwie osoby, które mogą zabrać Kubusia pkp do wawy i ja stamtąd zabieram dalej :)
Pozdrawiam!

Posted

Transport jest z Poznania i dalej autem bezpośrednio do Lublina. Co do kosztów jeszcze nie wiem, ale myślę,że jakoś się dogadamy. To jest osoba z miau.pl, udziela się na wątku transportowym. Myślę,że taki bezpośredni transport byłby najlepszy i najmniej stresujący dla psiaka niż pkp z przesiadką w wawie. No ale jeszcze się wszystko okaże ;)

Posted

Skoro już nawet transport zorganizowany to może wizyta niepotrzebna ? :D :D :D
Ale się wzięły do roboty :D
Paula, to jeszcze jedna zanim zapomnę, niezależna od wyników wizyty - zapisz rodzaj suchej karmy jaką teraz je w schronisku Kubuś.
Żeby uniknąć sensacji jelitowych - które i tak będą (stres w podróży, zmiana miejsca, zapachów, wody), ale może nie w takim stopniu jak przy zmianie karmy - trzeba na początku przynajmniej mieszać mu dotychczasową z nową w stosunku 2/3 starej do 1/3 nowej, jaką Katarzynek będzie już stale karmić. Co najmniej 2 nocne spacery mniej ;)

Posted

A miałam właśnie o to pytać też, czym karmić małego, bo moja sunia je gotowane i suchego w ogóle nie toleruje. Ale to wszystko sobie pospisuję jak już zdam testy;) To do wieczora ;)

Posted

no to już po wizycie ;)
mimo ostrzeżeń było bardzo sympatycznie :]
czekam na ostateczną decyzje ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na pozytywną :)
proszę ode mnie wyściskać Kubusia