katarzynek Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Katarzynek bardzo chętnie skorzysta z propozycji;) Tutaj na osiedlu jest mnóstwo psów i suczek, pewnie w większości nie sterylizowanych..... Więc chciałabym małego jak najszybciej pozbawić jednak męskości;) Ale też niech się najpierw trochę zaaklimatyzuje. Myślę,że na początku marca możemy się umawiać na przejażdżkę do Zamościa.Na pewno się do Ciebie odezwę w tej sprawie. Pula proszę dopytaj o te szczepienia i kiedy na wściekliznę był szczepiony. Numer zapisuję. Myślę,że tak ok środy będę znała dokładną godzinę wyjazdu z poznania i dam ci znać. Oby tylko mrozy nie przyszły, bo zmarznie mi ten okruszek :( Quote
Paula95 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Pewnie, pewnie zapytam. :) No...Mam nadzieję, że nie przyjdą, bo wszystkie będą marznąć pieski. :( Quote
mru Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 to co, nie zabierać we wtorek Kubusia? :) Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A teraz ja po prośbie: nasza lubelska Gaculka aktualnie w DT u Elmiry potrzebuje osoby do wizyty przedadopcyjnej w Owińsku 8 km od Poznania ... help !!! Tu wątek małej: http://www.dogomania.pl/threads/198593-GACULA-z-Nowodworu-musi-zmieni%C4%87-BDT-na-PDT-potrzebne-wsparcie-finansowe!!!/page11 Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ale się te psiaki po Polsce najeżdżą :-o jakaś przekorność losu,że lublinianka do pozka, a Kubuś w drugą stronę :lol: Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 katarzynek napisał(a):Ale się te psiaki po Polsce najeżdżą :-o jakaś przekorność losu,że lublinianka do pozka, a Kubuś w drugą stronę :lol: Wiesz, mnie też to dziwi. Większość "naszych" psów, tzn z DT i ze schroniska w Nowodworze jedzie nad morze .... Od nas z kolei ludzie gustują w psiakach z okolic Wrocławia i Poznania. Nie pytaj mnie "why" ??? sama się o to pytam :D :D :D Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Jakieś takie przeznaczenie ;) chociaż Gaculka cudowna, nie wydaje mi się,żeby u mnie akurat jej było dobrze....a Kubusia jakoś od razu u siebie zobaczyłam :D Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 katarzynek napisał(a):Jakieś takie przeznaczenie ;) chociaż Gaculka cudowna, nie wydaje mi się,żeby u mnie akurat jej było dobrze....a Kubusia jakoś od razu u siebie zobaczyłam :D Gacka poluje. To terier, więc nikt by Ci jej z wiadomych względów nawet nie proponował :D :D :D No, chyba że planujesz jakąś eksterminację w wolierze ? Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Moja Polly też taka terierkowata z wyglądu a szczuraki uwielbia.... lizać po brzuszkach ;) nigdy nie wiadomo ci siedzi w psiej główce;) ciekawe jak Kubuś zareaguje. Jak mu przyjdzie mieszkać z takimi 4 małymi ogoniastymi. Może też się w nim instynkt odezwie:p Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 katarzynek napisał(a):Moja Polly też taka terierkowata z wyglądu a szczuraki uwielbia.... lizać po brzuszkach ;) nigdy nie wiadomo ci siedzi w psiej główce;) ciekawe jak Kubuś zareaguje. Jak mu przyjdzie mieszkać z takimi 4 małymi ogoniastymi. Może też się w nim instynkt odezwie:p Kubuś na myśliwca nie wygląda absolutnie :D A z tym lizaniem ... Bugi zawsze najpierw wylizuje swoją ofiarę :( jak mu nie wypada od razu kotu kark skręcić, np na Stefczyka i jest na smyczy, to udaje przyjaciela kotów i liże, liże, przysuwa się coraz bliżej kota i dalej liże, właściciel kota zachwycony, ja odciągam, bo wiem co będzie, Pan kota "ależ niech pani go zostawi, kotu nie przeszkadza, niech się zaprzyjaźnią", dobra, Bugi nadal liże i w pewnym momencie JEB go ! I panika i histeria i wyrywanie ledwo żywego kota z paszczy. Także wiesz, czasami lizanie to taki wstęp do konsumpcji :D Zupełnie jak u ludzi ! :D :D :D Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Uwielbiam Twojego Bugiego:loveu: egzemplarz Ci się trafił jeden na milion. I na szczęście Polly nie ma tyle sprytu, jak mieliśmy jeszcze królika miniaturkę to chodził wiecznie zaśliniony i zmarł śmiercią naturalną:eviltong: Oby się sprawdziły Twoje słowa, że Kubuś nie z tych polujących:roll: Quote
Awit Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 katarzynek napisał(a):Moja Polly też taka terierkowata z wyglądu a szczuraki uwielbia.... lizać po brzuszkach ;) nigdy nie wiadomo ci siedzi w psiej główce;) ciekawe jak Kubuś zareaguje. Jak mu przyjdzie mieszkać z takimi 4 małymi ogoniastymi. Może też się w nim instynkt odezwie:p Oby nie instynkt łowczy:smile: Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Awit napisał(a):Oby nie instynkt łowczy:smile: Kubuś to zdecydowanie NIE JEST łowca, to widać po jego oczach przecież. Ja biorąc Bugiego na DT też po jego oczach ze zdjęć wiedziałam, CO sobie na łeb bierę :evil_lol: No ale gdybym nie wzięła, to ubiegła zima byłaby jego ostatnią na tym świecie, czego wszyscy mieliśmy świadomość ... Kubuś zaczepi szczurki - tak jakby zaczepił innego psa, czy kota - każdy pies musi zbadać obowiązujący w domu system hierarchii i będzie się w niego wkomponowywał, czasem z gracją słonia, fakt, ale Kubuś nie jest typem łowcy - mordercy. Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ja też widzę po jego oczach,że nie wygląda na mordercę hehe ;) Będzie dobrze, to mądry psiaczek, na pewno szybko się nauczy,że czasem lepiej nie wsadzać swojego noska tam,gdzie nie trzeba ;) Proszę trzymajcie kciuki za transport malucha. Jak wszystko dobrze pójdzie za tydzień będzie już spał tutaj w swoim własnym łóżeczku :loveu: Quote
Paula95 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Zobaczymy, wszystko się okaże. Może to tylko takie niewinne spojrzenie? :D Nie no, żartuję sobie. Ale nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że się Kubulek zgodzi ze swoimi kolegami. :) Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Na pewno sobie poradzi;) poza tym Kubu będzie miał całe mieszkanko do dyspozycji a szczurki mają swoją klatkę. Jakoś się podzielą terytorium ;) Oprócz szczurków pozna jeszcze swoją nową koleżankę Polly, która mogłaby być jego babcią:lol: i kumpla Tofika, spaniela naszej babci. A ten to też ma ADHD jak nic, więc jak się chłopaki dogadają, będzie miał z kim szaleć:p Quote
as_ko Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Się dowiedziałam od E-S ostatnio, że Kubuś zostanie moim sąsiadem to przyszłam zobaczyć mikruska :) Quote
katarzynek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A witamy witamy ;) już niedługo mam nadzieję,będzie można mikruska zobaczyć na żywo,spacerującego alejkami osiedla piastowskiego w lublinie:multi: Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Sąsiadki się spotkały w wirtualu :D Odwołuję prośbę o przedadopcyjną ! Już mamy osobę na to PA :) Quote
as_ko Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Mam nadzieję że jakoś kiedyś na Was wpadnę, w końcu drzwi w drzwi mieszkamy :D ale ja ostatnio zakręcona jestem jak ruski termos i raczej nie mam kiedy po osiedlu spacerować, psa w Lublinie nie mam to i trudno mnie spotkać. Quote
as_ko Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Mam nadzieję że jakoś kiedyś na Was wpadnę, w końcu drzwi w drzwi mieszkamy :D ale ja ostatnio zakręcona jestem jak ruski termos i raczej nie mam kiedy po osiedlu spacerować, psa w Lublinie nie mam to i trudno mnie spotkać. Quote
katarzynek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Halo Kubusiu jak się trzymasz?? Potwierdziłam transport w niedzielę z osobą z miau.pl. Wyjazd z Poznania między 12 a 16, dokładne miejsce i godzinę będę znała w piątek. Mam nadzieję,że nie będzie problemu z dowozem małego do Poznania? Z kosztami transportu do Lublina to ja się dogadam. Kubuś czekamy na ciebie :loveu: Quote
Paula95 Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Spokojnie, do Poznania dowieziemy bez problemu:) Quote
katarzynek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 No to super ;) To w piątek napiszę dokładnie skąd i o której wyjazd w niedzielę. A dzisiaj znowu nie mogłam się powstrzymać....Kubuś ma już pełen zestaw zabawek, oczywiście z piłeczką ;) i smaczki też jakieś na przywitanie się znajdą. Zaczynam odliczanie:loveu: Quote
Recommended Posts