Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciocie!!! Nie mogę się opędzić od ludzi chętnych na KUBULKA!!! Miałam dzisiaj chyba z 4 zapytania!!! Na pewno jakiś domek musi być ok! :) W końcu się ruszyło!

Posted

PS. sorki Paula, że tak piszę, ale nie wiem jakie masz doświadczenie w tym wszystkim, nie ? Wybacz.

Ten post nie wiem czemu jest bo to była edycja tego pod nim !!!! a teraz NIC nie mogę zrobić z tam,tym postem ! :angryy:

Posted

Paula95 napisał(a):
Ciocie!!! Nie mogę się opędzić od ludzi chętnych na KUBULKA!!! Miałam dzisiaj chyba z 4 zapytania!!! Na pewno jakiś domek musi być ok! :) W końcu się ruszyło!

Super :) ale dom trzeba sprawdzić, wiesz, no nie ? A tak z rozmów to fajne domki ? Poproś najfajniejsze o adres i przedadopcyjną trzeba będzie zrobić, jeśli kilka domków będzie fajnych - będziemy proponować inne pieski z mikropsiaków, wątek masz, to nawet sama możesz popodsyłać psiaki jak już Kubuś będzie miał DS wybrany :)

Posted

Pierwsza Pani ma do mnie zadzwonić jutro i powiedzieć, czy decyduje się na adopcję Kubulka. Jeśli nie, to dzwoniła do mnie pani ze Szczecina, myślę że domek ok, mam do niej jutro zadzwoń i powiedzieć, czy pierwsza pani się zdecyduje. Dwójka ludzi pisała do mnie maile i prosiła o więcej zdjęć. Oczywiście, jeśli Kubulek znajdzie DS(mam nadzieję), a rodziny będą ok, to poprzsyłam maluchy.

Posted

Paula95 napisał(a):
Pierwsza Pani ma do mnie zadzwonić jutro i powiedzieć, czy decyduje się na adopcję Kubulka. Jeśli nie, to dzwoniła do mnie pani ze Szczecina, myślę że domek ok, mam do niej jutro zadzwoń i powiedzieć, czy pierwsza pani się zdecyduje. Dwójka ludzi pisała do mnie maile i prosiła o więcej zdjęć. Oczywiście, jeśli Kubulek znajdzie DS(mam nadzieję), a rodziny będą ok, to poprzsyłam maluchy.

Zacytuję, bo jak znów przerzuci post to nie będzie wiadomo na co odpowiadam.
Paula, a ta pierwsza chętna Pani skąd jest ? I czemu nie była na 100 % pewna, czy go chce adoptować, tzn. akurat jego, czy pieska w ogóle ? o jej rodzinę chodzi, czy o co ?

Posted

Godzinka drogi. Z tego co wiem, to tej pani za bardzo nie pasuje, żeby sama przyjechała po maluszka, więc jeśli się zdecyduje, to będziemy go wieźć. Także sprawdzimy od razu jakie warunki, a jeśli pani przyjedzie sama, to trzeba cioci szukać do wizyty.

Posted

Nie wychylajcie się tak z tym wożeniem psa komuś pod nos. Ja rozumiem, że nie każdy ma czas (choć na taką rzecz powinno się wygospodarować odrobinę czasu - np. w weekend), samochód etc. , ale ja nie lubię, gdy ewentualne nowe domy nie wykazują się w ogóle inicjatywą. Bo co to za problem znaleźć psa w internecie i dostać go pod nos nie ruszając się nawet z fotela - jak to świadczy o takich ludziach? Łatwo przyszło, to łatwo pójdzie.
Ja, jeśli nowy dom ma naprawdę uzasadnione powody by nie przyjechać po psa, proszę go o zwrot kosztów transportu. Jak kogoś nie stać, albo raczej wykręca się, że go nie stać, to nie nadaje się na nowy dom i tyle. Bo pies to wydatek i trzeba się z tym liczyć.

Poza tym wyadoptowując psa nie stosuję zasady, że kto pierwszy ten lepszy. Każdemu daję szansę i wybieram najlepsza opcję. Pozostałe ewentualnie przekazuję do innych piesków. Dopóki nie zapadnie decyzja, że pies idzie do konkretnej rodziny, dopóty przyjmuję zgłoszenia.

Posted

Bonsai ma rację, właśnie Andzike tak się przejechała 60 km w korkach z naszą nowodworską Gacką .... oczywiście wróciła z psem, nie ma sensu. Jeśli pani nie stać na wysiłek czy pokrycie kosztów podróży - to co zrobi gdy pies jej zachoruje i potrzebne będą większe nakłady na leczenie niż benzyna czy bilet autobusowy + kontenerek ?

Posted

Racja.
Jeśli to godzina drogi, to nic to w porównaniu z jazdą przez cały kraj.
Gdybym miała po Moją Tereskę jechać, to i nad morze bym jechała.
A tu godzinka:-)
Albo kobitka się zastanawia bo może ma kilka psiaków na oku.
I domek dopasowujemy do pieska, nawet jeśli zadzwonił ostatni:-)
Ależ Kubuniu masz szczęście, tyle domków chętnych.
Miejmy nadzieję, że zła passa już za Tobą!!

Posted

Pani z Poznania napisała mi, że rezygnuje. Także sprawdzimy teraz domek w Szczecinie dla Kubusia, bo na razie ci państwo, którzy pisali do mnie e-maile się nie odezwali.

Posted

Zostałam poproszona o sprawdzenie domku w Szczecinie. Zrobie to najszybciej jak będę mogła. Dzisiaj zadzwonię do pani i spróbuję się jakoś umówić. Weekend mam dość zajęty, ale może uda mi się wygospodarować jakąś godzinę. Paula czy wiadomo pod jakim adresem albo w jakiej dzielnicy Szczecina Pani mieszka? To by mi już dużo powiedziało o potencjalnym domku. Już raz miałam sprawdzać pewnych państwa...ale samo miejsce zamieszkania mnie odstraszyło, bo tam tylko element się przewija.