Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja czekam jakie decyzje zapadną w sprawie Kubunia. DT u mnie ciągle aktualny,jednak jeśli znajdzie domek stały będzie to najwspanialsza rzecz na świecie. Rozumiem że Paula chce dla niego najlepszego domku na świecie. Jeżeli Javenie uda się znaleźć domek to rewelacja jeśli nie my czekamy na Kubunia

Posted

Kilka slow ode mnie: Syla zasiala niepokoj swoim postem, ale Aga ma swoj watek na dogo, dziala otwarcie i tak samo pisze, w przeciwienstwie do nawiedzonych typu Igielka, Niebieska iles tam, Dziewczyna Wloczykija, Iwanka.

Z watku Agi rozumiem, ze sa osoby ktore znaja Ja, Jej dom i psia ferajne w realu. Nie widze problemu by poprosic te osoby o nazwijmy to referencje. Wiele osob napalilo sie na dt u Iwanki nawet nie sprawdzajac Jej warunkow, nie znajac jej adresu itd. W ciemno! Wszyscy byli happy, poza mna, czemu dalam wyraz na watku Iwanki i Igielki.
W przypadku Agi jest zupelnie odwrotnie i byc moze teraz jest Jej przykro. Mam nadzieje, ze trzyma miejsce dla Kubusia i ze referencje zostana udzielone i ze Kubus bedzie mogl wreszcie opuscic schron.

Posted

dusje napisał(a):
Kilka slow ode mnie: Syla zasiala niepokoj swoim postem, ale Aga ma swoj watek na dogo, dziala otwarcie i tak samo pisze, w przeciwienstwie do nawiedzonych typu Igielka, Niebieska iles tam, Dziewczyna Wloczykija, Iwanka.

Z watku Agi rozumiem, ze sa osoby ktore znaja Ja, Jej dom i psia ferajne w realu. Nie widze problemu by poprosic te osoby o nazwijmy to referencje. Wiele osob napalilo sie na dt u Iwanki nawet nie sprawdzajac Jej warunkow, nie znajac jej adresu itd. W ciemno! Wszyscy byli happy, poza mna, czemu dalam wyraz na watku Iwanki i Igielki.
W przypadku Agi jest zupelnie odwrotnie i byc moze teraz jest Jej przykro. Mam nadzieje, ze trzyma miejsce dla Kubusia i ze referencje zostana udzielone i ze Kubus bedzie mogl wreszcie opuscic schron.

To prawda, ale to chyba nie przestępstwo.Rozmawialam z aga38 telefonicznie i przeprosiłam ją za moje wątpliwości.Jednak nie ja tutaj podejmuję decyzje.Kroił się DS dla Kubusia i to teraz.Dziewczyny czekały na reakcję domku i co dalej. Adres Iwanki znałyśmy, wysyłała zdjęcia swojej suni i otoczenia.Podała numer komórki, rozmawiało kilka osób, ja też dzwoniłam do niej i to nieraz.Nic nie było niepokojacego.Ok, przyjmuję krytykę dusje, pomylić się to ludzka rzecz a że potem mam wątpliwości....tak już mam

Posted

Dusje mi nie chodzi o to, że nie ufam Adze. Absolutnie. Tak, jak mówi Syla czekałam, co będzie z DS, ale najwyraźniej nic z tego nie wyjdzie. :( Ostateczną decyzję co do DT i tak podejmuje Pani ze schroniska, z którą będę jutro rozmawiać.

Posted

Syla napisał(a):
To prawda, ale to chyba nie przestępstwo.Rozmawialam z aga38 telefonicznie i przeprosiłam ją za moje wątpliwości.Jednak nie ja tutaj podejmuję decyzje.Kroił się DS dla Kubusia i to teraz.Dziewczyny czekały na reakcję domku i co dalej. Adres Iwanki znałyśmy, wysyłała zdjęcia swojej suni i otoczenia.Podała numer komórki, rozmawiało kilka osób, ja też dzwoniłam do niej i to nieraz.Nic nie było niepokojacego.Ok, przyjmuję krytykę dusje, pomylić się to ludzka rzecz a że potem mam wątpliwości....tak już mam

Syla, ja nie krytykowalam lecz wzmiankowalam o zasianiu niepokoju i nie uwazam ze popelnilas przestepstwo, rany! Adresu Iwanki chyba nadal nie znacie, skoro byla tam jakas osoba i nikt pod wskazanym adresem tez nie zna Iwanki. Ciekawe, kto odebral kupiona i nie zaplacona przez Iwanke ksiazke, pytam powaznie.

Jak jest czasami z DS - wiemy. Najpierw sie zarzekaja, ze tylko ten pies a za chwile cisza. Pies cierpi podwojnie, bo przechodzi mu szansa obok nosa na chocby DT.

Paula, ja myslalam ze opcja DT dla Kubunia juz obgadana ze schronem. Jesli jednak nie- trzymam kciuki za madrosc i wrazliwosc pani ze schronu :lol: i za dogadanie sie z DT Agi.

Posted

Paula ja już Cie nie rozumiem:shake:
Zaproponowałam dt dla Kuby bo wiem jak kochasz tego psiaka i ze nie masz pieniędzy na płatny dt dla niego,sama mówiłas że bardzo marznie w schronie. Niestety nie mogę zabrać schorowanego starszego psiaka w chwili obecnej bo wymaga na Pewno więcej opieki niż młody,zdrowy Kubuś. Kuba pewno sam chętnie szalałby z moimi psiakami,a szczeniaki które są u mnie na dt mogłyby denerwować starszego chorego pieska. Jeśli nawet nie byłoby już szczeniąt to obiecałam pomoc Piegusi. I proszę nie mówcie że to ja wycofałam się z dt bo coś mi sie wydaje że Paula nie chce żeby Kuba wyjeżdżał:(
Pamiętaj Paula to była Twoja decyzja

Posted

Kazdy by chcial tego samego :lol: Poki co, pies siedzi w schronie niepotrzebnie.
Paula, przestan juz krecic, sorry. Jesli nie chcesz go dac na DT - pisz otwarcie. Decyzja podobno byla juz podjeta, z pania mialas rozmawiac dzisiaj. ale o czym? O tym samym co juz ustalone?
Po co bylo szukanie transportu i zawracanie glowy ludziom?

Posted

Dusje, psiak jest w schronisku, więc i realia są inne. Gdyby pies znalazł dom, ot tak - przyjdzie ktoś z ulicy i go zaadoptuje - to też byś była zła, że kombinowałyśmy transport na nic? Z pewnymi rzeczami trzeba się pogodzić i tyle.

Posted

No nie. Bonsai, ja nie jestem zla. Jestem jednak zdania, ze jesli istnieja watpliwosci, bo o nie konkretnie chodzi, to nalezy je przedstawic, poprosic o wyjasnienie i ewentualnie dac sobie spokoj. Tak niewiele i tak duzo.

Edit: no prosze, jak szybko wyjasnila sie sprawa w srodku nocy. Zbyt wiele niewiadomych................To teraz chetnie konkrety.