Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia1244 napisał(a):
To na pewno nie jest od pcheł, to jest pokarmowe (ale mała nie ma biegunek) i pogorszenie (tak jak i u ludzi) wystąpiło na skutek zimna i wilgoci - jeśli Lalunia trafi do ciepłego domu, dostanie karmę dla alergików (to jest mikrus i je niewiele!) lub domowe gotowane zbilansowane jedzenie , to ona będzie cudną sunią! Potrzebna jej kąpiel, czesanie, jakaś kosmetyka na dzień dobry i wypięknieje!

dokładnie tak. juz jest piękna! :)

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest alergia! To już ustalono - nie są to zmiany zakaźne typu świerzb nużeniec drożdżyca - to jest wykwit alergiczny - mój syn miał takie coś jak był mały od mleka - aż krew się lała - na nabiał nawet nie mógł popatrzeć - Lalunia też ma takie skórne alergiczne wykwity - to nie jest zakaźne.

Posted

monika083 napisał(a):
widac na fotce nawet ,ze ma takie zaczerwienienia na pleckach ,przy tyleczku,na lapkach tez ma..

tak, ale nie wyglada to tragicznie. spodziewałam sie, ze będzie jednym wielkim strupkiem, ale jest całkiem nieźle.

Posted

No ale my jeszcze nie mamy kasy żadnej, a ja na siebie absolutnie opieki finansowej nie wezmę, bo mnie nie stać - dlatego generalnie chciałabym zebrać jakieś deklaracje to raz, dwa, jakieś informacje bliższe, bo nawet nie wiem, co i jak tak gwałtownie się narodziło i skąd. Oczywiście cieszę się, ale może najpierw zbierzmy deklaracje (gdybym miała z własnej kieszeni pokryć opiekę , karmę, ewentualne leczenie psa to zwyczajnie jest nierealne). No i czekam jeszcze na odzew z Wro - nie ukrywam, że Wrocław byłby dla psa korzystniejszy - choćby ze względu na zniżkę kosztów leczenia u wetów w schronie.

Posted

Dziękuję! Ktoś jeszcze wspomoże? :) Muszę uzbierać choć 150 zł na 3 miesiące, bo to takie zabezpieczenie minimum dla suni - bo jak przyjdzie potrzeba pielęgnacji i karmy i ewentualnie opieki wet. , to taka kwota jest minimalna.

Posted

To ma być BDT, ale chcę mieć choć wirtualne zabezpieczenie na leki i karmę (dla alergików jest droższa), bo sam dt jest bezpłatny, dogomaniacki - tylko jak pojawią się koszty , to chcę spać spokojnie, że nie będę musiała gwałtownie szukać sponsora - czyli na razie to tylko deklaracje na w razie W, jak BDT poniesie koszty - to wówczas będę krzyczeć :)

Posted

Ogromnie wszystkim dziękuję za wsparcie ! Właśnie ustalam szczegóły z domkiem i ewentualny przejazd, jak tylko będę miała wszystkie dane, to wyślę chętnym nr konta :) - jeszcze raz bardzo dziękuję.

Posted

No to tak: Budrysek zgodziła się zawieźć lalunię do bdt w Piekarach Śląskich. Transport zatem byłby darmowy (jak ja się cieszę!), a co za tym idzie Lalunia już 27 lub 28 grudnia mogłaby grzać dupcię w domku. Teraz jeszcze dokładnie ustalę odbiór :) z bdt - dogram szczegóły i .... wszystko napiszę :). jeśli bdt z jakiś przyczyn nie mógłby małej wziąć akurat 27 lub 28 grudnia, to kolejny transport będzie dopiero w styczniu, ale to nie jest bardzo odległy termin.