Basia1244 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Kciuki trzymam. Niech ten nowy rok da lalce wyciszenie i spokój, niech dla wszystkich będzie dobrym rokiem. Quote
NikaEla Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Może coś pomoże : http://pies.onet.pl/13,10931,42,drugi_pies_w_domu,ekspert_artykul.html Quote
Basia1244 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Od kilku dni szukam jakiegoś ubranka dla Lalki w promocyjnej cenie - albo jako prezent - czy ktoś mógłby pomóc? Jakiś sweterek, kurteczka? Może być z lumpeksu - bo Lalka bardzo marznie. Dowiadywałam się też o smarowanie łapek - wszyscy polecają maść z wit. A - jako najtańszą i najskuteczniejszą przy takich mrozach. Slay! Jak Lalka dogaduje się z rezydentem? Stabilizuje się sytuacja? Czy ona dużo szczeka? Jak wyglądają te jej łapinki? Mocno są poodmrażane? Jak sikanie w domu? Napisz relację :) - dziękuję. A, niestety mam nieczynny telefon do jutra lub pojutrza. Quote
Poker Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 to może zrzućmy się po parę złotych na ubranko dla niej i niech slay kupi, bo ją na miejscu i może przymierzyć. Quote
Basia1244 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Albo zmierzyć sunię dokładnie :) - ale najpierw niech slay się odezwie i sam zadecyduje. O np. tu jest na bazarku za 10 zł http://www.dogomania.pl/threads/198628-Na-hotel-dla-psa-le%C5%BC%C4%85cego-w-mrozie-na-go%C5%82ym-%C5%9Bniegu-KUP-TERAZ-do-3-I-2011 Quote
paniMysza Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [quote name='Basia1244']Albo zmierzyć sunię dokładnie :) - ale najpierw niech slay się odezwie i sam zadecyduje. O np. tu jest na bazarku za 10 zł http://www.dogomania.pl/threads/198628-Na-hotel-dla-psa-le%C5%BC%C4%85cego-w-mrozie-na-go%C5%82ym-%C5%9Bniegu-KUP-TERAZ-do-3-I-2011 bardzo fajne to ubranko. nie będzie przemakało i jest cieplutkie :) trzeba tylko zmierzyc lalunie. Quote
Poker Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 to niech slay ją wymierzy ,a ja jej to ubranko fundnę. Quote
slay Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [FONT=Times New Roman]No ci do zachowania Laluni nic się ono nie poprawiło. Mając w domu 2 psy które dominują niestety nie umiem ich rozdzielić. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Moja Luna spokojnie poddaje się Laluni i nie było zgrzytów ale Dzet jak słyszy warczenie to tez warczy a mała jest dość bojowa i rzucają się na siebie. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Efekt jest taki że lalunia jest przywiązana i ma do dyspozycji połowę mojego pokoju. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kupiłem jej dzisiaj miski plastikowe. Nie chciała pić z metalowej. Obecnie mamy pożyczone szelki ale zastanawiam się czy nie kupić jej własnych. Jest to dużo wygodniejsze dla niej teraz.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Postaram się ją szybko doprowadzić do jakiegoś wyglądu i będzie trzeba jej szukać domku. Ona jest super pieskiem ale nie nadaje się do domu z innymi psami tak przynajmniej na teraz.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wieczorem zrobimy mierzenie i wtedy napisze dokładne wymiary teraz idę robić obiad.[/FONT] Quote
paniMysza Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 no to chyba trzeba szybko szukać domu, bo w sumie ciagłe uwiązanie nie będzie dla niej dobre. Quote
Basia1244 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 To ja bardzo poproszę o jakieś fotki i ruszam z ogłoszeniami. Poker - bardzo dziękuję za kurteczkę dla Lalki :) Mam nadzieję, że będzie pasowała. Jak tylko dostanę zdjęcia, to ogłaszam ją maksymalnie. Z bazarku od bros powinno być 35 zł. Slay podaj mi nr konta na pw - jak tylko będzie zakończony bazarek,to wyślemy na pierwsze potrzeby - np. na te szeleczki. Quote
slay Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [FONT=Verdana]Basiu z fotkami wstrzymam się do wtorku. Teraz mała ma obcięte wszystkie dredy. A w wtorek gdy minie tydzień od sterylizacji postaram się ją trochę wypięknić. Wyczesana i trochę umyta będzie wyglądała na pewno lepiej. [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Bardzo mi przykro z powodu Laluni. Postaram się jakoś jej pomóc. [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Numer konta zaraz wysyłam. I jak cos na necie będę chyba jutro.[/FONT] Quote
Basia1244 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Ok. To ja czekam na fotki i na maila - mam nadzieję, że choć w nocy jest spokój i mała śpi :( Nie sądziłam, że z niej wyjdzie taka zadziora, w boksie nie było z nią zatargów - ale jak już wspomniałam, tam były psy jej gabarytów. Quote
paniMysza Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 będziemy ogłaszać. to piekny psiak, musi sie ktos dla niej znaleźć. Quote
Basia1244 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Nadal nie wiem, co z tym ubrankiem dla Lalki?Slay? Zmierzyłeś dziewczynkę? Poker ma kupić tę kurtkę? Bazarek się dziś kończy ,więc szkoda, żeby przepadło. Nadal też nie wiem, czy ona szczeka w domu, jak śpi, jak w nocy, jak z sikaniem ? Bo składam tekst do ogłoszeń i przydałyby się takie informacje. Jak z zabiegami pielęgnacyjnymi - jest grzeczna przy szczotkowaniu? Jest grzeczna przy zakładaniu szelek? Czy przypięta szczeka? piszczy? Ja znikam od komputera na dłużej, ale wieczorem pojawię się. A numeru konta też nie dostałam. Quote
slay Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [FONT=Verdana]Witam[/FONT] [FONT=Verdana]Przepraszam ze się nie odzywałem ale miałem wczoraj spore przejścia. Wracając z Zabrza silnik w aucie wypluł prawie cały olej, i niestety na tym zakończyła się moja podróż. Musiałem zostać w Zabrzu, dzisiaj wróciłem i właśnie wybieram się do mechanika. [/FONT] [FONT=Verdana]Lalunie już nie sika w domu . Na pierwszy spacer idziemy koło 8 rano ale w weekend poszła nawet o 10. Spioch:p[/FONT] [FONT=Verdana]Mała nie szczeka w domu nic a nic. Zostaje grzecznie sama . idzie wtedy przeważnie spać. [/FONT] [FONT=Verdana]Przykro mi ale z Dzetem się nie dogaduje. Już wolę nie próbować na razie gdyż oboje są do siebie nastawieni agresywnie. Pewnie można by to było wyprostować ale ja nie bardzo wiem jak . [/FONT] [FONT=Verdana]Lalunia np. z Westem mojej dziewczyny też się nie dogadywała. Trzeba uważać przy jedzeniu szczególnie. Człowieka nie będzie straszyć ale innego psa i owszem i nawet potrafi uszczypnąć.[/FONT] [FONT=Verdana]Pomierzę ją dopiero dzisiaj wybaczcie, auto dla mnie to dość priorytetowa sprawa.[/FONT] [FONT=Verdana]Mała śpi cała noc w swoim posłaniu. Przywiązana raczej siedzi spokojnie choć jak się jej nudzi to potrafiła przegryźć smycz i nawiać a wtedy jest draka. [/FONT] [FONT=Verdana]Jeszcze raz przepraszam za utrudnienia. :oops:[/FONT] Quote
paniMysza Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 patrząc na wymiary, wydaje się, że ubranko powinno pasować. ten fason, nawet gdy nie jest w idealnych wymiarach, ładnie sie dopasowuje do psiaka. najgorzej wymierzyć jest ubranko na 4 łapki. Quote
Bella1 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Z tym wiązaniem jej w pokoju to nie jest dobry pomysł , czy nie wystarczy że drzwi od pomieszczenia Laluni są zamknięte , psy na uwięzi zawsze są spięte i nie wpływa to dobrze na ich zachowanie Quote
Poker Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Też się zastanawiałam dlaczego jest przywiązana? a gdzie jest pies w tym czasie? Masz 1. pokój? Quote
Basia1244 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Ja szukam małej alternatywnego dt, a także oczywiście ds. Ona ponoć (info telefoniczne) jest ciągle warcząco doskakująca do Dzeta. Do drugiej suni też, ale ta druga sunia zaraz się poddaje i odchodzi. generalnie do ludzi zachowuje sie dobrze, niestety nie dogaduje sie z psami. Westika dziewczyny slaya tez ugryzła pod okiem - czyli nie tylko warczy, ale też kąsa. Ja pewnie szybko ustawiłabym panienkę do pionu, ale nie każdy to potrafi i nie każdy ma ku temu predyspozycje - także szukam nowego miejsca dla Lalki. Quote
slay Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [FONT=Verdana]Witam[/FONT] [FONT=Verdana]Wymiary małej:[/FONT] [FONT=Verdana]długość grzbietu –53cm[/FONT] [FONT=Verdana]obwód klatki piersiowej 52 cm[/FONT] [FONT=Verdana]obwód na wysokości obroży- 32 cm[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Co do przywiązania. Mi też to nie do końca pasuje. Ale musicie zrozumieć ze to najlepsze rozwiązanie dla Laluni. Dzet jest jej wielkości ale waży 16 kg. I to nie jest nadwaga . Nie chce doprowadzać do tego żeby jej się coś stało. Nie mam drzwi w pokoju. Nie mieszkam sam ale jeszcze z rodzicami i moja mam porusza się na wózku inwalidzki. Drzwi wraz z framugami są usunięte.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Umiem zapanować nad mała, ona się ładnie słucha. Ale dzet jest rozpieszczony do granic możliwości. W pokoju ja jestem panem ale w kuchni i innych pokojach rządzi dzet. A Lalunia niestety nie chce siedzieć grzecznie w pokoju i chętnie spaceruje po mieszkaniu. [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Miałem już kilka innych psów w domu i nie było przeważnie problmów. Tym razem widocznie się nie polubieli. [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Dzisiaj wieczorem postaram się wkleić fotki Laluni. Niestety przez ostanie problemy z autem miałem sporo załatwiania papierków i mechaników[/FONT] Quote
Basia1244 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 No to jestem po rozmowie ostatecznej z mężem. Lalka wraca do Wrocławia i będzie u mnie na dt, do czasu znalezienia ds. Mam nadzieję, że w trakcie wyjazdów mojej rodziny z Wro na weekendy znajdę pomocników do wyprowadzania Lalki.Teraz muszę znaleźć transport z Piekar do Wro dla Lalki. Może ktoś jedzie w tę stronę?? Quote
bros Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Basiu to ja juz sie melduje , pomogę Tobie :) Quote
Basia1244 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Dziękuję :) - no i teraz uciekam na nocny sporcik z psem, mam nadzieję, że ten transport szybko znajdę, jakby ktoś jechał i miał ochotę przewieźć psa , to polecam się pamięci. Szkoda, że mi ten kubraczek przepadł na bazarku :( , ale trudno, jak nie ten, to inny będzie :). Quote
paniMysza Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 a kubraczek jest wykupiony, czy sie bazarek skończył? może będzie go można poza bazarkiem dostać? ja jestem na bieząco w temacie ciuszkow psich (mam łysa franie) i wiem, ze były w magnolii w sklepie zoologicznym fajne ubranka za 20 zł. właśnie takie wieksze rozmiary, które chyba by pasowały na laleczkę. może warto by tam sprawdzić? Quote
Recommended Posts