wieso Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 biedna Lalunia, taka ladniutka i nikt jej nie chce..:( moze trzeba zalozyc jej osobny watek ? Quote
go-ja Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Zapraszam na wątek - patrz mój banerek! Bardzo potrzebna nam pomoc! :( W tej chwili najpilniej szukamy DT dla tych dwóch psów. Zostały odpięte z łańcucha, zabrane przez miejscowe władze i chwilowo czekają u weterynarza. Jeden i drugi to samiec, łagodne do ludzi i innych zwierząt. Są w dość dobrym stanie, tak ocenił gminny wet. Są trochę nie dożywione. Potrzebują ciepłego konta, gdzie ktoś poświęci im trochę czasu i zechce poznać lepiej, zanim znajdziemy DS. W najbliższym czasie postaramy się o więcej zdjęć tych i kolejnych bid, które teraz marzną w obu wsiach. 1. 2. Osoby mogące pomóc, prosimy o kontakt z Ekostrażą. www.ekostraz.pl Quote
Basia1244 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 U moich panienek z boksu 18 bez zmian. Mikusia w dobrej formie, choć trochę ślizga się na betonie, za to Lalunia... no niedługo z Laluni zrobi się sfilcowany i wyleniały, chudy i oropiały kościotrup! Domu gdzie jesteś? Ją trzeba zabrać ze schronu w trybie pilnym! Zima to dla niej wyrok. Quote
Basia1244 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 odnowiłam dziewczynkom ogłoszenia [url]http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/do_adopcji/psy/showAdvert4836133.html[/url] [url]http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/do_adopcji/psy/showAdvert4836132.html[/url] Quote
iwa77 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Lalunia jest w izolatce - bardzo nasiliła się jej ta alegria , skóra jest bardzo zaogniona , czerwona i to nie tylko na nóżce ale na prawie całym ciałku. Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 O masakra! Biedne maleństwo! Czy oni ją leczą na tę alergię? dostaje coś,antyhistaminowe? sterydy? inne? Quote
iwa77 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Basiu nie zdążyłam dopytać , jest tyle nowych bid , że juz nie ogarniam tego. Ale myslę ,że skoro jest w izol. to i jest leczenie . Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 poryczałam się. biedne maleństwo. taka drobina. [FONT=Arial Black]Poznałam Lalunie, kiedy jeszcze na dworze panowała słoneczna , ciepła jesień. Lalunia mieszkała w schroniskowym boksie nr 18 i była cudną, drobniutką, delikatną suczką z maleńką zmianą alergiczną na przedniej łapce – nic takiego –plamka bez sierści, która łatwo wyleczyć. Teraz trwa zima, mróz i to maleństwo przypomina oropiały, czerwony, zaogniony szkielecik! Jej alergia rozwinęła się na skutek mrozu do rozmiarów tak ogromnych, że Lalunia trafiła na izolatki! Proszę! Pomóżcie ogłaszać lalunię! To jest malusia i delikatna suczka, odrobina pielęgnacji i niedrogie leki oraz CIEPŁO i Lalunia wróci do zdrowia! To co ma na skórze, nie jest zakaźne – to tylko alergia! Ale straszna! Lalunia musi mieć dom, ciepło, sucho i miskę z żarełkiem dla alergików – ona dużo nie zje, bo to mikrus nad mikrusy![/FONT] [FONT=Arial Black]Jeśli jakaś dobra dusza zechce pomóc w ogłoszeniach będę ogromnie wdzięczna. Ja lalunię odnawiam na gumtree, kupsprzedaj i wrocławiak pl. Jest też na FB. Proszę o inne ogłoszenia![/FONT] Quote
monika083 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Basiu ile ona moze wazyc ,jesli do 6k to trzeba zglosic na mikrusy ,jesli jest faktycznie grzywaczem chinskim dlugowlosym ,to na grzywacze tez ,moze tam ktos pomoze. Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Monika ona może ważyć 6-7 kilo nie więcej. To chudzina jest. A czy jest prawdziwym grzywaczem? No na pewno jest kundelkiem, ale bardzo przypomina grzywacza, zmieszanego z czymś. Quote
monika083 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 wstawilam ja na grzywaczopodobne w potrzebie: http://www.dogomania.pl/threads/27033-grzywacze-i-grzywaczopodobne-(puchate)-w-potrzebie!!!?p=15944215#post15944215 Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Napisałam do xmartix, żeby na mikropsiaki wstawiła Lalunię. Quote
paniMysza Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dałam ja na FB. zaraz wstawię też na mojego bloga. bidulka. Quote
monika083 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 paniMysza napisał(a):dałam ja na FB. zaraz wstawię też na mojego bloga. bidulka. dzieki! na prawde trzeba pomoc tej psince.. Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Dziękuję dziewczyny, że jesteście. Bardzo mi szkoda tego maleństwa! Ona jest taka filigranowa - no lalunia! I taka chora przez te schroniskowe warunki :(. Quote
paniMysza Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dziewczyny, od stucznia zwalniają sie miejsca w DT: http://www.dogomania.pl/threads/197887-Darmowy-Dt-od-stycznia-dla-kilku-pieskow/page2 może warto tam zaglądnąć i zagadać o laluni?:) Quote
paniMysza Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 możnaby jeszcze wstawić info, że mała potrzebuje DT w dziale o domach tymczasowych. Quote
Basia1244 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 aaa nie pomyślałam o tym - dzięki - zaraz zajrzę. Quote
paniMysza Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dziewczyny, w razie jakby sie jakis DT znalazł, będzie mozna liczyc na jakieś deklaracje stałe dla laluni? ja bym mogła (przynajmniej przez najbliższe 3 miesiace) cosik na nią przeznaczyć. Quote
wieso Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ja sie tez ....ale dopiero na poczatku stycznia....bede wtedy we Wroclawiu.... Quote
wieso Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 na co ma uczulenie ? jaka karme powinna jesc....??? Quote
monika083 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 wieso napisał(a):na co ma uczulenie ? jaka karme powinna jesc....??? ja nie wiem czy w schronie oni sprawdza na co .. Quote
wieso Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 a moga sprawdzic ? kto moze sprawdzic jak nie tam no ale ona potrzebuje domku.... czy ktos moglby zrobic zdjecie tych miejsc gdzie widac uczulenie...? Od pchel ? nie doczytalam ile sunia ma lat ? Quote
Recommended Posts