Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jostel5 napisał(a):
Wola-Centrum...Ulica Twarda.

Biorę ;) Pracuję na Twardej :D :D :D
Jeśli Pani jest zdecydowana na pieska i nie ma nic przeciwko wizycie, podeślij mi jej nr telefonu. Zadzwonię w poniedziałek i umówię się od razu:)

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ta pani dzwoniła do mnie dziś o Gacusia - Gacuś pójdzie do adopcji po kastracji, wiec pani jako przeciwniczka kastracji zrezygnowała bo uznała, że jej 16 letni pies popuszczał na starość bo był wykastrowany, szczerze mówiąc to wydaje mi się (po głosie) że Kudi jest za młodym pieskiem dla tej pani, chyba że tylko takie wrażenie po głosie... ale żeby nie było problemu, ze pani zacznie chorować albo coś i pies znowu będzie bezdomny

Posted

malawaszka napisał(a):
ta pani dzwoniła do mnie dziś o Gacusia - Gacuś pójdzie do adopcji po kastracji, wiec pani jako przeciwniczka kastracji zrezygnowała bo uznała, że jej 16 letni pies popuszczał na starość bo był wykastrowany, szczerze mówiąc to wydaje mi się (po głosie) że Kudi jest za młodym pieskiem dla tej pani, chyba że tylko takie wrażenie po głosie... ale żeby nie było problemu, ze pani zacznie chorować albo coś i pies znowu będzie bezdomny

Hmmm.... to jeśli Pani nie zgadza się na kastrację, to chyba żadnego psa z dogomanii nie dostanie... :(

Posted

Andzike,ale może jednak pójdź tam i zobacz,co i jak...Pani mówiła z sensem,choć przestraszyło mnie to,że to starsza osoba..Może ją przekonasz...?Możesz mi wysłać swój nr telefonu na pw...?

Posted

Nawet nie ma o czym mówić! Bez kastracji nie ma rozmowy.

Dzięki,że sprawdzisz potencjalny DS i pracujesz na Twardej w Warszawie, bo ode mnie to 3 godziny wyprawy.

Posted

Może Andzike ją przekona...Jeśli chodzi o jej wiek-Pani ,oprócz wieku,ma dzieci,wnuki,partnera-wszyscy psiolubni...Szkoda,że ludzie mają takie ograniczenia,ale może niektórzy są reformowalni...?

Posted

jostel5 napisał(a):
Może Andzike ją przekona...Jeśli chodzi o jej wiek-Pani ma dzieci,wnuki,partnera-wszyscy psiolubni...Szkoda,że ludzie mają takie ograniczenia,ale może niektórzy są reformowalni...?

Tak czy siak się przejdę, ale na pewno nie zarekomenduję domu, który nie zgadza się na kastrację. I do tego psa bardzo w typie rasy...
Zobaczymy w poniedziałek ;)

Posted

pani mnie zapewniała, że do żadnego rozrodu psa nie będzie dopuszczała, ale ja już po prostu ludziom nie wierzę to raz, a dwa to wiek psiaka do wieku pani niekoniecznie mi pasuje, chyba że to tylko takie wrażenie :( ale doświadczenie nauczyło mnie już nie wierzyć ludziom w zapewnienie, bo przejechałam się już pięknie na zaufaniu do obcych ludzi...

Posted

Malawaszko,czy z Lublina też ktoś do Ciebie telefonował...;)

Dzisiaj miałam trzy (jak dotąd)telefony w sprawie Kudiego-dwa zupełnie bez sensu,jeden,obiecujący-z Lublina właśnie...Trzyosobowa rodzina złożona z samych dorosłych,mieszkanie w bloku,zgoda na wizyty przed- i poadopcyjną,umowę ,kastrację...

Andzike-E-S jest z Lublina,może Ona zgodziłaby się zrobić wizytę...?Aha- Pani z Twardej w Warszawie też dzwoniła...ma nadzieję na pozytywny wynik rozmowy przedadopcyjnej...:( Andzike-może zaproponować jej jakiegoś starszego pieska zamiast Kudiego,już po sterylce,bo Pani jest chyba naprawdę bardzo prozwierzęca i jakoś mi jej żal,że z racji wieku ,szans na psiaka ma niewiele.Ona chyba nie zdaje sobie z tego sprawy...

Rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem schronu o Kudim. Podobno psiak męczy się w schronie okrutnie.Na siusianie trzeba go wyprowadzać z boksu,trzęsie się,z dnia na dzień jest coraz bardziej smutny. Trzeba go stamtąd szybko zabierać,niech ten dom w Lublinie okaże się sensowny!!!

Posted

Widzialam, że u Bugisia na wątku się pytałaś o wizytę - może ktoś się zgłosi, chociaż E-S ostatnio mocno zalatana... ja jutro się przejdę do tej Pani tak czy siak :)

Mam nadzieję, że dom w Lublinie okaże się właśnie TYM domem :)

Posted

Jostel5, w warszawskim schronisku jest taki starszy ale wesoły niewielki kudłaty piesek, może ta starsza Pani z Warszawy, jeśli oczywiście wizyta wypadłaby pomyślnie, zechciałaby takiego biedaczka przygarnąć.

Posted

Andegawenko kochana-dzięki,ale już wiesz,rozmawiałyśmy...

Potencjalny lubelski dom-odpadł,Pan zrezygnował z adopcji,podejrzewam,że nie uzgodnił jej z rodzicami,z którymi jeszcze mieszka...

Jestem coraz bardziej zdesperowana (dzisiaj-jak dotąd- nie było żadnego telefonu:( ) ,bo z psiuchem jest coraz gorzej...:(
Tyle tych telefonów było,takie cudeńko czeka i -NIC ! Szlag!!!:shake::mad:

Posted

Nie mamy!!! Szukam i...dooopa!:( To jest wschód Polski,tu bardzo,bardzo mało ludzi chce pomóc psu albo kotu...!
A ja jestem zapsiona-mam w domu trzy 40-kilogramowe suki,z czego jedna baaardzo dominująca...Kurczę,no!

W najgorszym wypadku mały pojedzie do Paji,do Wrocławia,bo dłużej w schronie siedzieć nie może!Poza tym boję się,że i kierownikowi cierpliwość w końcu się skończy-mały bardzo się podoba,a wiadomo,jak często wyglądają adopcje ze schroniska-Kudiego ktoś wreszcie zabierze,ale nie ma gwarancji,jak potoczy się jego los i czy dobrze trafi!

Posted

jutro będę wiedziała czy nie miałabym dla niego miejsca bliżej niż u Paji bo tak daleko transport to koszty ogromne - tylko czy jest w ogóle jakikolwiek widok na transport w kierunku śląska?

Posted

[quote name='malawaszka']jutro będę wiedziała czy nie miałabym dla niego miejsca bliżej niż u Paji bo tak daleko transport to koszty ogromne - tylko czy jest w ogóle jakikolwiek widok na transport w kierunku śląska?

Jeśli mały trafi do Warszawy JUTRO to ja go przewiozę do Wrocławia za darmo...

Posted

malawaszka napisał(a):
jutro :mdleje: Jostel? jest taka opcja w ogóle?

Proponowałam już 4/11, ale rozdzwoniły się po niego domki...
Qrcze, dajmy jeszcze szansę tej Pani z Twardej - może nikt jej nigdy nie powiedział, o co tak naprawdę chodzi w kastracji... ;)
Spróbuję nią trochę potrząsnąć ;)