Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to super :Rose: Dzięki Ci! jakby co to możesz tez odsyłać ludzi do mnie 608 464 683 - z mini mamy teraz suczkę w Inowrocławiu młodziutką - sterylka pod koniec listopada i wtedy do wzięcia, psiaka 6 letniego w Wawie - kastracja za ok miesiąc i wtedy do wzięcia; suczkę na śląsku - sterylka za ok tydzień - sunia wylękniona jeszcze; staruszkę u mnie - dość łysawą :roll: na śląsku, w Krakowie w schronisku są 2 :( i pewnie jeszcze z milion ich jest wszędzie :( eh

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

okruszku jutro opuszczasz kratki na zawsze :loveu:

Jostel jak emocje? bo ja się zawsze bardzo emocjonuję :lol: trzymam :kciuki: za jutro i dla Ciebie wielkie :Rose: za wszystko co dla tego okruszka robisz :calus:

Posted

Moje emocje są w zenicie!:)

Kochana -ja przez niego (albo dzięki niemu:evil_lol:) schudłam ze 3 kilogramy w ciągu ostatnich dwóch tygodni...:evil_lol:;) I laska się zrobiłam...:evil_lol::eviltong:

Jestem tak szczęśliwa,że mogę góry przenosić! Jak to dotrwać do jutrzejszego popołudnia???:loveu:

Posted

wow zazdroszczę utraty tych 3 kg :loveu: ja niestety mam odwrotnie - zajadam stres :cry:

No i mam dla ciebie propozycję NIE DO ODRZUCENIA!!!!!! Na fali szczęścia Kudikowego i z siłami do przenoszenia gór bierzemy się za Sarunię i znajdujemy jej domek przed zimą!!!! czyli zostało nam już niewiele czasu :) idziesz na to? ;)

Posted

[quote name='malawaszka']wow zazdroszczę utraty tych 3 kg :loveu: ja niestety mam odwrotnie - zajadam stres :cry:

No i mam dla ciebie propozycję NIE DO ODRZUCENIA!!!!!! Na fali szczęścia Kudikowego i z siłami do przenoszenia gór bierzemy się za Sarunię i znajdujemy jej domek przed zimą!!!! czyli zostało nam już niewiele czasu :) idziesz na to? ;)

A ja na to jak na lato!:ghost_2::ghost_2::ghost_2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao:

[SIZE="1"]Kurdę,zwariowałam chyba ze szczęścia...

Posted

No i stało się!!!

Kudi (tak naprawdę Foksik) o 15.00. opuścił schron!!!:sweetCyb:

Maluch jest niesamowity-sam wskoczył do samochodu,rozdawał całuski,przytulał się całym sobą,właził na kolana i...nie było to zbyt przyjemne,bo ...śmierdział jak stary cap...:evil_lol::evil_lol:
W drodze do "motelu" (czyli jednonocnego tymczasiku) było mu w samochodzie chyba za ciepło (odwykł,biedak!),ale kiedy zeskoczył z siedzenia i ułożył się na podłodze-wszystko wróciło do normy.
Do klatki schodowej i mieszkania wszedł bez żadnego stresu,przywitał się z domownikami,obwąchał kąty,przez cały czas machając ogonkiem.Zdecydowałyśmy,że w związku z tym,iż jego samopoczucie jest znakomite,mały zostanie wykąpany,gdyż woń,jaką rozsiewa....:shake::evil_lol:

Kudiś ma sierść w fatalnym stanie-jest zadredzona,posklejana,sztywna,wypłowiała (chyba od słońca...) i ...wcale nie czarna,raczej w kolorze gorzkiej czekolady... C.d.-za chwilę...

Posted

malawaszka napisał(a):
oj jak cudnie :loveu: i czekam na c.d. :))))

Mówisz-masz:)

Dzwoniłam do Pani Kudiego,że psiak jest już na wolności..
Pani bardzo się wzruszyła i powiedziała,że wszyscy bardzo na niego czekają...

Zostało już kupione nowe łóżeczko,zabaweczki,miseczki,szeleczki,kosmetyki-szampony i odżywki oraz ...zamówiono wizytę u fryzjera dla naszego malucha...
Pani stwierdziła,że sama potrafi trymować sierść i ma wszelkie oprzyrządowanie,jednak na pierwsze zabiegi fryzjerskie Niunio pojedzie do salonu,gdyż Pani nie chce go do siebie zniechęcić...;)

Jutro poznam Panią maluszka,ale też jej Syna,który również jest bardzo podekscytowany przybyciem nowego domownika i bardzo się z tego cieszy...

Malawaszko-wczoraj i dzisiaj były telefony i maile o Kudiego--wszystkich odsyłam (t.zn. wysyłam link) na "Sznaucery w potrzebie".

Posted

Podaję adres strony-tam jest Twój telefon,o ile pamiętam...

W schronie proszą o pomoc w wyadoptowaniu Sary,bo jest bardzo delikatna i taka ...coraz bardziej poddańcza:(
Pomożesz mi,prawda???
Sunieczka dzisiaj -jak zwykle- o mało nie oszalała ze szczęścia,kiedy mnie zobaczyła...a ja ją tylko wymiziałam,bo nie było czasu na spacerek-buuuuu....:(

Posted

Najświeższe doniesienia...:;)

Mały w kąpieli jak anioł...Aktualnie pachnie rumiankiem...:)
Umie "siad","daj łapkę", "zostań"..."Jednonocni" Państwo są nim zachwyceni,co dobrze rokuje...;)

Podsumowując-jakimż trzeba być draniem,żeby takie cudeńko wyrzucić z domu,bo wóda i "towarzystwo" ważniejsze...:angryy: Wrrrrr....:mad::mad:

Posted

Spieszę z raportem...:)

Mały przywitał mnie rano z taką radością,że aż się wzruszyłam....Przez całą noc spał spokojnie na kocyku,nie nabrudził w mieszkaniu,przychodził na głaski.
W drodze do Siedlec ufnie się przytulał,trochę przysypiał i wtedy pochrapywał;),a na umówionej z Państwem stacji benzynowej wzorowo wykonał kupkanie oraz sikanko,po czym szybciutko władował się do samochodu,ponieważ solidnie padało...
No i przyjechali Pańciostwo! Przejęci,przemili,z czerwonymi szeleczkami i smyczką,ugotowanymi serduszkami kurzymi i mięskiem...
Omówiliśmy wszystkie sprawy związane z maluchem,Państwo pokazali mi też zdjęcia swojego ukochanego psiuka,który odszedł im niedawno za TM po 16-tu wspólnie spędzonych i bardzo szczęśliwych latach...Nadeszła chwila pożegnania i wtedy...o mało się nie rozwyłam na głos! Maluch uznał,że jedzie ze mną i ...nie zamierzał zostać w "warszawskim" samochodzie.Pani natychmiast usiadła na tylnym siedzeniu auta,wzięła malucha na kolana i zaczęła go uspokajać miziankami...Uciekłam,bo łzy już mi ciekły ciurem!

Zaraz po przyjeździe do domku Pani do mnie zadzwoniła.Kudi w samochodzie dosyć szybko wrócił do równowagi,a potem już sobie spokojnie jechał.W drodze nawet trochę zjadł,a w domu-poprawił!:)
Niunio jest bystry,bo kiedy obejrzał całe mieszkanie,szybciutko zorientował się,że najlepszym meblem jest kanapa i tam zajął miejsce!:)

Państwo są nim zachwyceni ,dziękowali bardzo za to,że Mały może być z nimi,co mnie wzruszyło do głębi i -niestety-znowu się poryczałam!

No i jedna z ważniejszych kwestii-Pani wycinała maluchowi sfilcowane mocno dredy z mordki ,łapek , paszek i -przy okazji- oszołomiona stwierdziła,że KUDI NIE MA JAJEK!!!

Zaraz w poniedziałek idą do weta sprawdzić,czy Niunio nie jest wnętrem...

Kurczę,da się to sprawdzić od razu?

Posted

Ale wet oczywiście będzie wiedział,że ma zrobić usg...?;)

Moim zdaniem mały był komuś przez patologię ukradziony,po czym się znudził...
Patologia by go tak nie wychowała...

Dzisiaj znowu były trzy telefony dot.Kudiego-z Katowic,Opola oraz...mojego miasteczka...:crazyeye:
Przekierowałam na Ciebie,ale może podrzuć mi,jeśli są ,jakieś mini...Choroba,ludzie się interesują...Szkoda ,że głownie maluchami...