majuska Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Florentynka napisał(a):A, chciałam donieść, że systematycznie katujemy Skutka... to u Was standard..a wózek z kamieniami też już ciąga??? Quote
Dzika_Figa Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 majuska napisał(a):to u Was standard..a wózek z kamieniami też już ciąga??? I to mnie właśnie poraża. Wiecie doskonale, że Aśka psy katuje, głodzi, zmusza do pracy ponad siły i ma za mało kanap, a jakoś dwie suki jej wydoptowałyście... :shake: I jakby chciała, to byście jej dały więcej. I jeszcze byście się rozczulały jak to super, że mają dom... Koniec świata :diabloti::evil_lol: Quote
majuska Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jak parówy tam szły to nie wiedziałyśmy jaka Aśka jest na prawdę ;) :) Quote
gutek trzyłapek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 O matko!!! A w azylu trzeba powiedzieć, że Skutek jest tak mały, jak suczka pani Ewy Kalickiej - dziś się przyjrzałam i stworek jest podobny. A na fotkach Skuteczek wygląda co najmniej na wypasionego collie! A to przecież maleństwo... tylko troszkę większy od Gutka, a Gutek jest z tych, co jeszcze szczekają cienkim głosikiem... Słuchajcie, a co Wy na tę aferę z jamnikiem pod Bramą Floriańską, przecież to niemożliwe, żeby tyle tygodni nie mogli "zawodowcy" nad nim zapanować! To jest tak rozdmuchane, że własciciel MUSIAŁ o tym słyszeć! No i co ???!!!(Dzisiejszy FAKT). A dla wesołości macie tu link do reklamy, w której gra mój synek ze zwierzęciem: http://www.youtube.com/user/podwyzkanabank trzeba zjechać w dół i po prawej kliknąć na jeden z obrazków, podpisany "kot", czy jakoś tak. Całujemy Skuteczka w nosek! :) Quote
Florentynka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 gutek trzyłapek napisał(a):Nie bardzo rozumiem... Podnoszenie? To chodzi o to, żeby wątek był na górze w dziale "psy do adopcji zaginione" Świeże wątki, na których ktoś coś niedawno napisał wędrują na wyższe pozycje. Głupi Skutek dziś dwa razy zaatakował Gjalpa! Raz w domu - za co został przewleczony po podłodze, drugi raz w ogrodzie, podczas zabawy. Naiwnie myślałam, że jak wezmę 5 psów i 5 zabawek, to każdy będzie się bawił swoją. Skutek najpierw latał za rzucanym sznurem i gryzakiem, ale jak zaczęłam się bawić z Gjalpem w przeciąganie to podbiegł i użarł Gjalpa w łopatkę. No to znaczy poniżej trochę, bo do łopatki nie sięgnął. Gutku trzyłapku - ładny masz avatarek,, to po pierwsze. A po wtóre reklamę obejrzałam - synek przystojniak! Quote
gutek trzyłapek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 :multi:Dziękuję, Asiu: za wytlumaczenie, za pochwałę Gutusia i urody synka. A reklama zabawna mi się wydaje... cóż, jamniki tak mają...;) A'propos, co myślisz o tym biednym jamniku spod Bramy Floriańskiej? Dla mnie to skandal!:shake: Quote
Florentynka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 gutek trzyłapek napisał(a)::multi:Dziękuję, Asiu: za wytlumaczenie, za pochwałę Gutusia i urody synka. A reklama zabawna mi się wydaje... cóż, jamniki tak mają...;) A'propos, co myślisz o tym biednym jamniku spod Bramy Floriańskiej? Dla mnie to skandal!:shake: Prawdę powiedziawszy nie znam całej historii - coś mi się obiło o uszy, wiem, że były jakies próby odławiania, ale nic więcej nie wiem. Quote
gutek trzyłapek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Siedzi tam sobie i na wszystkich warczy oraz nie daje sie złapać. Ludzie go karmili, zawodowcy kazali przestać, bo chcą, żeby wszedł do klatki i wszyscy sie go boją, bo ugryzł jednego hycla. Było w tv u pani Magdy, dzis w Fakcie - pewnie jest w internecie, i wczoraj lub przed. na onecie czy jakos tak. Quote
majuska Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 A ja nie wiem która to reklama, nie wiem gdzie zjechać i w co kliknąć....:roll::oops: Proszę mnie oświecić Quote
gutek trzyłapek Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Już służymy: http://www.youtube.com/user/podwyzkanabank należy zjechać lekko w dół i w prawo i z małych fotek nadusić podpisaną kot. Tam występuje weteryniarz i zwierzę, zwierzę cudze, synek mój. A wcześniej sam sie otwiera facet, co spada z krzesła - niech spada, on nie nasz! Wszystkim pieskom i ich ludziom życzymy z Gutkiem miłego dnia, a pieskom samotnym jak najszybszego otrzymania swoich rodzin! Spokoju Wam życzę, ewa Quote
majuska Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 no wreszcie, dobre:evil_lol: Ale dziękuje za takiego weta:evil_lol: a to "prosze" na początku to jak to z Misia - pani sypiąca kaszę w barze mlecznym do metalowej michy identycznie mówiła "proszę" Quote
gutek trzyłapek Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 :eviltong:... bo jamniki tak mają!... Quote
Becia66 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 gutek trzyłapek napisał(a)::eviltong:... bo jamniki tak mają!... uśmiałam się trochę i mam wrażenie że Gutka już gdzieś widziałam w TV.... Quote
gutek trzyłapek Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 W tv to była sunia tej samej rzadkiej rasy - czyli BIAŁEJ i miała cztery łapki. W gazecie też był taki piesek dziki, co szukał domu, po oswojeniu. Znalazł. a Gutek juz ma siedem i pól roczku, dom ma od lat siedmiu, a trzy łapki ma od urodzenia. Dostałam go bez wybierania, w nagrodę, że chciałam wziąć najbardziej nieprzystosowana bidę. a on - kaleka i samiec alfa - własnie mial iśc do doroslego boksu... Jest u nas najwazniejszy i najbardziej pyskuje - cóż, jamniki tak mają...:) Quote
Lidan Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Florentynka napisał(a): Głupi Skutek dziś dwa razy zaatakował Gjalpa! Raz w domu - za co został przewleczony po podłodze, drugi raz w ogrodzie, podczas zabawy. Naiwnie myślałam, że jak wezmę 5 psów i 5 zabawek, to każdy będzie się bawił swoją. Skutek najpierw latał za rzucanym sznurem i gryzakiem, ale jak zaczęłam się bawić z Gjalpem w przeciąganie to podbiegł i użarł Gjalpa w łopatkę. No to znaczy poniżej trochę, bo do łopatki nie sięgnął. Czy Skutek Uboczny nadal atakuje większych i mądrzejszych od siebie? ;-) Moje sunie tez zawsze chcą się bawić akurat ta zabawką, którą druga się bawi nawet jeśli kupię im 2 takie same :angryy: KUP KONICZYNKĘ za 5 zł NA POMOC KAJTUNOWI Quote
Becia66 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 gutek trzyłapek napisał(a): a Gutek juz ma siedem i pól roczku, dom ma od lat siedmiu, a trzy łapki ma od urodzenia. Dostałam go bez wybierania, w nagrodę, że chciałam wziąć najbardziej nieprzystosowana bidę. a on - kaleka i samiec alfa - własnie mial iśc do doroslego boksu... Jest u nas najwazniejszy i najbardziej pyskuje - cóż, jamniki tak mają..:) hahaha....:evil_lol:, nie doczytałam dokładnie i myślałam że Gutek to twój syn.... Quote
gutek trzyłapek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 No, tośmy sobie pogadały...;) Sebastiana rzeczywiście mogłaś widzieć, bo ostatnio gra w Plebanii i Klanie, grał w Popiełuszce, a najwcześniej w Adamie i Ewie - Jacka narkomana. Jak chcesz więcej o nim, to proponuję, żebyś sobie wygooglowała (S. Domagała):shake: Kinga, jak wyskoczy, to też moja... Nie mówiąc o Gutku :) Quote
gutek trzyłapek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Joasia chyba wyjechała i nie wiemy, co ze Skuteczkiem? Chociaż tam mu jest chyba bardzo dobrze, mimo kłótni z większymi i starszymi od siebie...:( Quote
Florentynka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 gutek trzyłapek napisał(a):Joasia chyba wyjechała i nie wiemy, co ze Skuteczkiem? Chociaż tam mu jest chyba bardzo dobrze, mimo kłótni z większymi i starszymi od siebie...:( Większymi owszem, starszymi - wyłącznie rangą. Gjalpo ma najwyższą możliwą rangę, natomiast wiekowo to w sumie jeszcze smarkacz, nie ma trzech lat jeszcze. Kłóci się kłóci, Skutek głupek. Przy karmieniu to nawet wobec dam jest nieuprzejmy - czai się pod stołem i marszczy nos brzydko, jak przygotowuję psie miski. No chyba, że są chrupki solo - wtedy jest grzeczny. Ale wczoraj podskakiwał, bo była ryba, a przedwczoraj surowe mielone jako dodatek do chrupek - też podskakiwał, jeszcze jak! A w nocy pcha się do łóżka!!! Wczoraj został "wygryziony" - za ciasno mu się biedakowi zrobiło, najwyraźniej nie jest stadny i nie umie spać na hałdzie psiej. Przeniósł się zatem na kanapę, gdzie przez sen przybierał pozy ekstatyczne, kółkami do góry. Quote
gutek trzyłapek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 No to gdzie mu będzie lepiej????!!!!:) Quote
Florentynka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Lepiej mu będzie na pewno w domu gdzie będzie jedynym psem. To pies "solowy" - nieustannie domaga się uwagi z naszej strony i wyraźnie go frustruje, że musi się tą uwagą dzielić z innymi. Może drugiego psa by zniósł, ale ich jest w sumie 5 w tej chwili! Dwa koty i królik do tego. To naprawdę za wiele dla jednego Skutka. Quote
Florentynka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Nikt do Skutka nie zagląda...a co gorsze - nikt go nie chce. Quote
Andzike Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Florentynka napisał(a):Nikt do Skutka nie zagląda...a co gorsze - nikt go nie chce. Straszny zastój z adopcjami... Powiew świąt? :( Quote
Recommended Posts