Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
Ja widzę tylko ostatni obrazek i miniaturkę, reszty nie...ale może to tylko u mnie tak:roll:

nie strasz.... jak tak jest, to Aska będzie mi te zdjęcia imageshackowała po kolei - może z picasy nie wyświetla?

Posted

Dziewczyny, u mnie wyświetla się tylko ostatnie zdjęcie na allegro Skutka.... po kilku odświeżeniach pokazało się też siódme od góry. Może lepiej to poprawić, bo jak ktoś wejdzie i nic nie zobaczy, to na pewno nie zadzwoni :( Bo przecież nikt przypadkowy nie odświeża aukcji po 10 razy.

A tak w ogóle to witam się na wątku i trzymam kciuki za dom dla psiaka.

Posted

Ale po znalezieniu go zostały oplakatowane (w kolorze!) wszystkie sąsiednie osiedla, zgłoszony azyl, a i ja pytam na spacerze każdego znajomego psiarza, czy nie słyszał, aby komuś zginął... tak że chyba wszystko zrobione... Ja nie wiem, od czego to zależy, że ludzie nie szukają swoich ukochanych dotychczas stworków.... może myslą, że same wrócą? To jak to jest z tym kochaniem???? A w ogóle w mieście pies ma chodzić na smyczy! Dla jego własnego bezpieczeństwa! a gdyby go szukali, to gdzies musiałby być chociaż malutki śladzik, np. w postaci ogłoszonka na latarni, które niewątpliwie zostałoby wyłapane przez kogoś z portalu... Niech ktoś go pokocha, proszę! Ja naprawdę nie mogę, nie dałabym rady, z przyczyn, o których nie wspomnę na forum... No a gdzie dla odmiany podziewa się Chanelka????!!!!

Posted

Tak tu się pies przypałęta, a inny którego dziesiątki osób szukają nie chce zostać znaleziony :/

Nie wiem co sądzić o Skutku...po prostu nie potrafię zrozumieć, że ktoś mógłby takiego pieska porzucić...

Posted

Olq napisał(a):
Dziewczyny, u mnie wyświetla się tylko ostatnie zdjęcie na allegro Skutka.... po kilku odświeżeniach pokazało się też siódme od góry. Może lepiej to poprawić, bo jak ktoś wejdzie i nic nie zobaczy, to na pewno nie zadzwoni :( Bo przecież nikt przypadkowy nie odświeża aukcji po 10 razy.

A tak w ogóle to witam się na wątku i trzymam kciuki za dom dla psiaka.

poprawię zaraz

Posted

Skutek umówiony na kastrację na poniedziałek, w samo południe.
W tym tygodniu ja mam jakieś wyjazdy, oczywiście psy bez opieki nie zostaną, ale może się zdarzyć że będą musiały spędzić same parę godzin. Dlatego wolę , żeby ta kastracja się odbyła w przyszłym tygodniu - będę mogła po zabiegu mieć Skutka na oku.

Posted

A, chciałam donieść, że systematycznie katujemy Skutka... Stwierdziłam, że on ma fatalne przyzwyczajenia żywieniowe i na dobre mu wyjdzie jak je zmieni. I zaparłam się, że będzie żarł chrupki, albo nic. I żre. Pierwsze dwa dni chrupek bez zupy to był ciężki okres. Pierwszego dnia Skutek odmówił jedzenia. Drugiego dnia już jadł - ale jak! Oglądał każdą chrupkę - wywlekał z miski, kładł na podłodze, trącał nosem, zastanawiał się długo - w końcu z grymasem skrajnego obrzydzenia brał do paszczy i żuł, z miną męczennika. Doprowadzał tym do szału moje suki - biedactwa siedziały wpatrzone w Skutka, drżące i całe wyczekujące odpowiedzi na to najistotniejsze pytanie: jesz czy nie jesz? No zdecyduj się, bo jak nie jesz to my chętnie...
Wczoraj nastąpil przełom - Skutek zjadł michę chrupek zupełnie normalnie, jak pies!

Posted

No to w poniedziałek powitamy Skutka wśród nas, tych bez... płciowców, ale z jajami! :) A ja nie potrafiłabym nie dać psu jeść, niestety... dlatego mój trzynogi kastrat jest gruby. Ale w zasadzie to się odchudza.... teraz przeszedł na porcje konserwowe, takie drogie, w alufolii. Bo bez "mokrego" były potworne awantury! Chrupki jada się wieczorem. No, ew. rano, odrobinkę. Ale w południe zupka musi być! (Gucio nawet bez jajeczek pozostał samcem alfa. Właściwie ALFA).
A on nie może jeść byle czego, bo ma "wyniki"... Nie martw się, Skuteczku, ja też już w czwartek ide do szpitala...