Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzina Adopcyjna Skutka -Kajtka dziś zadzwoniła do mnie, żeby powiedzieć że milutki i fajny i troszkę smutny, ale już zaczyna dbać o swoje interesy - wie kto i gdzie karmi, trzyma się blisko swojej Pani i blisko kuchni. Podobno stanowczo zażądał posiłku mniej więcej o tej porze, o jakiej jadał będąc u nas.

Posted

Florentynka napisał(a):
Rodzina Adopcyjna Skutka -Kajtka dziś zadzwoniła do mnie, żeby powiedzieć że milutki i fajny i troszkę smutny, ale już zaczyna dbać o swoje interesy - wie kto i gdzie karmi, trzyma się blisko swojej Pani i blisko kuchni. Podobno stanowczo zażądał posiłku mniej więcej o tej porze, o jakiej jadał będąc u nas.

Kajtek-już nie Skutek- ale skuteczny w działaniu ;-)

Posted

Becia66 napisał(a):
nie ma się co dziwić że Skutek smutny, w końcu Florentynkowy dom jedyny w swoim rodzaju i ciężko coś z nim porównać.
Skutek pewnie tęskni za psim towarzystwem.

Akurat za psim chyba najmniej... Dlatego tak zaparliśmy się, żeby jednak Skutkowi dom znaleźć. Bo chociaż to przemiły pies i niewielki i na upartego by się go jakoś u nas wcisnęło przecież, to zdecydowanie jest typem jedynaka. Z całego stada zdecydowaną sympatię czuł jedynie do Kangura, który w końcu jest tu tylko na pół etatu. I cierpiał, że ludzką uwagę musi dzielić z licznym towarzystwem. Jestem pewna, że w układzie gdzie będzie jedynym psem w domu będzie szczęśliwy, rozkwitnie i przyniesie wiele radości swoim ludziom.

• 5 weeks later...
Posted

Hop hop!
Mam wieści o Kajtku ( zwanym niegdyś Skutkiem). Dobrze mu i wszyscy go kochają. Podobno się zaokrąglił nieco, bo umiejętnie stosuje szantaż emocjonalny ;).
Zgrał się ze swoją rodziną w pełni, ku obopólnemu zadowoleniu. Żąda czterech spacerów dziennie i czesania dwa razy w tygodniu - laluś jeden, podobno się irytuje jak ma sierść potarganą i chodzi zdenerwowany póki nie zostanie wyczesany.
Zachowuje się podobno idealnie - grzeczny, spokojny, posłuszny. I podobno w samochodzie zdecydowanie woli jeździć w "luku bagażowym" ( tzn. bagażniku od kombi) niż na siedzeniu - dobrze, że mu się ludzie z kombi trafili, co on biedak musiał przeżywać jak z nami jeździł!
I próbuje na spacerach straszyć duże psy, ważny się poczuł! W mieście jeszcze nie jest spuszczany ze smyczy, ale na włościach podkrakowskich już biega luzem i zgodnie ze swoim charakterem wykazuje się subordynacją i zdyscyplinowaniem.
Słowem wygląda na to, że wszyscy zadowoleni - i o to chodziło!

Posted

gutek trzyłapek napisał(a):
niestety, zostalismy wylogowani z forum - nie wiemy dlaczego! Ale moze uda nam się przynajmniej cos poczytac, jeżeli nie napisać. A jezeli napisać - Pani florentynko, czy dostała Pani nasz sms dotyczący pewnej Perełki?

Udało się i napisać, jak widzę. Tak, dostałam "Perełkę"... Myślę intensywnie, acz ręce mi opadywują od ogólnego nadmiaru nieszczęścia. Dobrze, że u Kajtka (który kiedyś był Skutkiem) wszystko w porządku.

Posted

to znaczy że możemy pisać! To cud, że Wojtuś też ma dom! Jesteśmy szczęśliwi! A co do Skutka - moje szczęście nie ma granic! Fantastycznie! I znowu pytanie - skoro to taki cywilizowany pies i wygląda na to, że z "dobrego domu" (to kombi, to czesanie itd) to dlaczego, do cholery, właściciel go nie szuka!?(ł)?!

Posted

Bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek przerażonego psiego dzieciaka, który ma czas tylko do niedzieli! Jeżeli do tego czasu nie zostanie zabrany ze schroniska, na resztę życia wyląduje na łańcuchu :placz: Ma miejsce w hotelu, ale prawie nie ma deklaracji, a ja nie będę w stanie go zabrać, jeśli nie będzie miał chociaż połowy miesięcznej deklaracji :placz: Wątek Dinga: http://www.dogomania.pl/threads/200414