Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otóż to. Dla mnie osoba, która chce dużo o psie wiedzieć podchodzi do tematu adopcji odpowiedzialnie. Casus Chanelki udowodnił bardzo dobrze że "brać i kochać" nie zawsze wystarczy. Pani się interesowała wszystkim co psa dotyczy - czy pies nadaje się do mieszkania, czy może zostać sam w domu na parę godzin dziennie, jak chodzi na smyczy i jaki jest jego stosunek do dzieci. Muszę sprawdzić te dzieci jakoś...

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak:
jestem po rozmowie telefonicznej z panią zainteresowaną Skutkiem.
Państwo przez 19 lat mieli pudla ze schroniska - niestety we wrześniu pies odszedł. Pani się zarzekała, że psa już nie weźmie...ale wypatrzyli sobie Skutka ( chyba na allegro) i bardzo się spodobał.
Generalnie jak dla mnie wygląda to bardzo obiecująco. Pani w tym tygodniu ma jakiś drobny zabieg w szpitalu, więc na przyszły tydzień jesteśmy wstępnie umówieni na osobiste zapoznanie... No w końcu zadałam też pytanie czy ewentualnych innych zainteresowanych mam odsyłać z kwitkiem - tak!
Kciuki trzymać nadal, choćby po to , żeby nie zapeszyć.

Posted

Ja również trzymam kciuki za Skutka. a do mnie dzisiaj wrócił adoptowany w niedzielę sznaucerek Gacuś. Nie spełnił oczekiwań i śmiał pogryźć smycz jak go nowa pani przywiązała pod przedszkolem:angryy::angryy::angryy:

Posted

ULKA12 napisał(a):
Ja również trzymam kciuki za Skutka. a do mnie dzisiaj wrócił adoptowany w niedzielę sznaucerek Gacuś. Nie spełnił oczekiwań i śmiał pogryźć smycz jak go nowa pani przywiązała pod przedszkolem:angryy::angryy::angryy:

Normalnie wszystko mi opadło... co zaczynam wierzyć w ludzi, to jakiś marny reprezentant gatunku mnie od tego odwraca...:angryy::angryy::angryy:

A za Skutka trzymam:) Podwójnie ;)

Posted

Szczęście dla Gacusia, że wrócił do Ciebie, a nie został oddany do schroniska lub następnym "chętnym". A Skuteczek jest krakusem, powinien zostać w mieście. byłoby super! Gacusiowi życzymy lepszej adopcji, a obu pieskom skutecznej i szczęśliwej!

Posted

Ależ skądże! Sama wychowałam się w Sanoku. Ale potem uciekłam. Jak tylko było to możliwe. :lol:A z Podkarpacia było parę maili do Skutka i nic z tego nie wyszło. Tak się złożyło, że wszystkie stamtąd.:p Więc dlatego to pytanie było. A Ty, droga koleżanko, nie podszywaj się, bo to, że jesteś ze stolicy województwa nie znaczy, że to już Podkarpacie! (To prawdziwe, oczywiście).:shake::diabloti::evil_lol:

Posted

majuska napisał(a):
No właśnie...wyczekuję na jakiś dalszy ciąg.....:roll:

No...ja mam nadzieję że ten ciąg dalszy będzie w przyszłym tygodniu - jak potencjalna nowa właścicielka Skutka załatwi swoje szpitalne sprawy.
Umówiłyśmy się na telefon, to czekamy...

Posted

To w ramach zaglądania na wątek:
pojechaliśmy ze Skutkiem do weterynarza na zastrzyk - siedzimy w poczekalni, słychać z gabinetu rozmowę weterynarza z klientami w temacie "właściciel upodabnia się do psa" i nagle słyszymy historyjkę o nas, a właściwie o tym jak to Gjalpo ( siedzący na kanapie przed włączonym laptopem) został wzięty za Adama...
Śmiesznie tak, podsłuchiwać jak nas obgadują, hihi.

Posted

tak już jest że ochy i achy jak pies szuka domu. A potem jak znajdzie, to wszyscy wynoszą się na inny wątek...
Więc ja chcę wszystkich uświadomić,że Pucek jeszcze siedzi u Florentynki i wszystko sie zdarzyć może....Tfu, tfu...