Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście, otwiera się, sprawdziłam... Dziwne... Ale ja się nie znam! A co do Skutka - mam nadzieję, że znajdzie najlepszy dom na świecie, wszystkie pieski, którym szukałam, znalazły, w ciągu miesiąca. Tylko czy Rodzina Zastępcza tyle wytrzyma? W końcu Skutek jest charakterny...:) Dzięki, Majuska.

Posted

W ciągu miesiąca...brzmi dobrze, jak dla mnie. Mój ostatni tymczasowicz był na tyle nieznośny, że musiałam go zesłać do Ulki, gdzie odkiblował trzy miesiące zanim ktoś się zakochał. A hardcorowy tytuł może podziałać - tych "biednych piesków" jest za dużo w ogłoszeniach, niech się Skutek różni trochę.

Posted

majuska napisał(a):
nie sądzisz, że ten tytuł troszeczkę 'hardkorowy " jest:evil_lol:

no ale co, nie weszłabyś z ciekawości na widok takieo tytułu?

gutek trzyłapek napisał(a):
Czy może MAMANABANKĘ?

Mamę na bank :evil_lol:

Posted

Słuchajcie idzie tzw. długi weekend, ludziska będą mieć więcej czasu i może przed kompami troche posiedzą i poszperają...przydałoby sie zmobilizować siły i tak koło środy, najpóźniej czwartku natłuc Skutkowi ogłoszeń , tak, żeby był na pierwszych stronkach. Ja na pewno mu porobię, tylko bardzo proszę o stworzenie tekstu, najlepiej lekko dramatycznego i oczywiście nie za długiego, fot troche ma, bardzo ładnych zreszta więc coś się wybierze

Posted

Oki, biorę się za tekst...A panią Ewę też prosimy o napisanie tekstu do ogłoszeń Skutka - w końcu jak ktoś książki pisze to machnięcie małego tekściku do ogłoszeń to bułka z masłem, nie?

Posted

Wspaniały, nieprzeciętny i wesoły pies z charakterkiem, średniej wielkości, raczej młody, rudy - podpalany, długowłosy i piękny, poszukuje nowej rodziny, gdyż poprzednia go nie szuka, chociaż uciekając z domu za suczką miał nadzieję, że uda mu się bez problemu wrócić. Niestety, zagubił się na os. Złotego Wieku i zamieszkał u Pani, której zaginęła czekoladowa suczka, Chanel. Piesek jest skutkiem ubocznym poszukiwania Chanel, więc dostał na imię Skutek, a na drugie Uboczny. Szukamy dla niego najlepszych Państwa Na Świecie i przypominamy, że w dalszym ciągu poszukiwana jest Chanel, która uciekła z nowego domu na os. Dywizjonu. Oto zdjęcia obojga:
Mniej więcej taka jest moja propozycja - do redakcji, oczywiście... :)

Posted

No to ja mam coś takiego:

Nazywam się Skutek. Skutek Uboczny. Jestem Psem.
Nazwali mnie tak dziwnie, ale jak już będę Twój, możesz mnie nazywać jak chcesz.
Nie wnikajmy w to czyja to wina – może mój poprzedni pan za to odpowiada, może ja sam – w każdym razie zostałem bezdomnym psem. A przecież jestem dobrze wychowanym psim gentelmanem. Znam polecenia, umiem siadać, warować, dawać łapkę. Wiem, co psu wypada a co nie. Umiem się zachować w każdej sytuacji – bez problemu zostaję sam w domu, nie wydzieram się, nie wyję, nic nie niszczę. Nigdy nie brudzę w domu. Świetnie jeżdżę samochodem. Lubię spacery, chętnie biegam za rzucanym patykiem czy piłką. Lubię się bawić z ludźmi i umiem być przy tym uważny i delikatny. Głaskanie też lubię i przytulanie. Jestem naprawdę bardzo grzeczny!
I mogę mieszkać z kotami, zupełnie mi nie przeszkadzają. I z jakimś psem płci żeńskiej też chętnie zamieszkam. Byle nie z drugim samcem, proszę.
W każdym razie bardzo bym chciał być czyjś. Jeśli chcesz, żebym zamieszkał z Tobą to po prostu zadzwoń: 506 21 89 81, albo napisz maila: [email protected].

Posted

Skąd takie dziwne imię? To długa historia... Chętnie opowiemy Ci ją, jeśli zadzwonisz.

Skutek miał kiedyś dom i swojego człowieka, ale najprawdopodobniej się zgubił.
Poszukiwanie jego właścicieli nie przyniosło niestety żadnych efektów.
Dni mijają, nikt się po Skutka nie zgłasza... najwyższy czas poszukać mu nowego domu.

Skutek jest wspaniałym, bardzo sympatycznym i posłusznym psem.
Zna komendy, nie niszczy, nie brudzi, ładnie się zachowuje w samochodzie.
Toleruje koty, dogaduje się suczkami.... bla bla bla - wszystkie informacje

Posted

gutek trzyłapek napisał(a):
No jasne, przecież on ma na imię Skutek, a na nazwisko Uboczny! Tu nie ma zastanawiania! I serdecznie witam na wątku MAMANABANKA! (dobrze?)

mamanabanka, mamanabankę, mamęnabank, mamęnabani, mamamabańkę, mamanabank :-D

łilkom tu Afrika :-D :-D :-D - Skutek Uboczny tak na mnie działa? :-)

Posted

mamanabank napisał(a):

Łomatko! Mamy ofiarę skutków ubocznych!!!

Posted

mamanabank napisał(a):

a jesteś na bani?

W sumie się nieraz juz zastanawiałam, skąd taki nick... ;-)

Posted

Widocznie MAMANABANI. Najbardziej podoba mi się tekst Florentynki, chylę czoła. To dobrze, że Skutek działa. Tak ma być. Szkoda, że jeszcze nie umiem umieszczać emoticonów. Wtedy moje wpisy byłyby wyrazistsze. Ha! Wiecie co? Na forum amazonek wszystkie mówimy sobie "na ty". Może tutaj też można? Tutaj też w końcu tworzymy jakąś wspólnotę, a nie myślcie, że ja jestem aż tak stara, jak mówi moja data.(urodzenia).No co? Ale jak nie, to nie.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
w sumie tu też sobie wszyscy mówimy na Ty... ;-)

Otóż to...ale ja się bałam odezwać, po tym, jak po raz pierwszy w życiu zostałam panią Florentynką...W każdym razie powtórzę to mojej suce, bo od niej pożyczyłam mój nick forumowy - mam nadzieję, że nie każe się tak tytułować.

Posted

[quote name='Dzika_Figa']a jesteś na bani?

W sumie się nieraz juz zastanawiałam, skąd taki nick... ;-)

No to patrz i licz :-D może to coś wyjaśni ;-) (jak w trzecim miocie powijasz bliźniaki, już nie masz wątpliwości, że jesteś matką na bank! ;-))

Zostaję tu i uczę się pisania tekstów od Was :-) Świetne są!

Posted

[quote name='Florentynka']zrobiłam na szybko banerek Skutkowy ( skuteczny?) coby nikt nie mógł się wymawiać, że na wątek nie może trafić:
[FONT=&quot][/FONT]

E, zrobię Ci ładniejszy. Na tym nic nie widać.