mamanabank Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A co z adopcją Skutka? Dojdzie do skutku? :-) Quote
Florentynka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 No miejmy nadzieję, że tak. Mamy się kontaktować i spotykać pod koniec tygodnia. Przez telefon państwo byli zdecydowani, mam nadzieję, że są nadal. Quote
Andzike Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Florentynka napisał(a):No miejmy nadzieję, że tak. Mamy się kontaktować i spotykać pod koniec tygodnia. Przez telefon państwo byli zdecydowani, mam nadzieję, że są nadal. Qrcze,niech juz bedzie po kontaktach i spotkaniach... Oczywiście pozytywnie po ... Quote
Florentynka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 No niechby było, bo ja się denerwuję i ze skóry wyłażę - nie żebym czuła, że mam powody do obaw, ale wiecie jak to jest... Quote
majuska Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Wiemy Asiu jak to jest , my się denerwujemy jeszcze z miesiąc po adopcji, jak juz psisko doopke na kanapie grzeje, czy aby na pewno jest wszystko ok? No ale co zrobić, takie 'hobby" żeśmy sobie znalazły, to teraz się denerwujemy:shake: Quote
Becia66 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 to nasze hobby bardzo stresujące, wierci w brzuchu, wprowadza nerwowość w codziennym życiu, a nawet nie daje spać po nocach. Rano budzisz sie z kołkiem w gardle bo rzeczywistość znowu cię dopada. Ile razy byłam nieprzyjemna dla swoich dzieci, opryskliwa bo coś tam z psami się działo, aż mi wstyd jak o tym pomyślę. Przeżywam bardzo każdą adopcję, przed, w trakcie i po.....Dzwonię, pytam, sprawdzam - a potem się dziwię że rachunki za telefon jakieś inne. No ale co z tym począć ? chyba pytanie retoryczne.... Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Trzymam kciuki, by Skutkowi się powiodło!! Lotusek już w domku. Skutkowi też musi się poszczęścić! Quote
Florentynka Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 No i doopa... Zadzwoniłam dziś do państwa...rezygnują. Bo pani w szpitalu, bo coś tam... Cholera, psiakrew, mogli przynajmniej dać znać!!! On nie ma ogłoszeń od ponad tygodnia, bo tak krzyczeli, że na 100 %. Niech to szlag i wszyscy diabli! (.....piiiii....piiiii.....piiiii - cenzura wycięła co niecenzuralne). No dobra, pewnie każdy kto robi w adopcjach ma za sobą takie doświadczenia, może przez to trzeba przejść, ale jestem wściekła jak gniazdo os. Okej, nie poddajemy się - odnawiamy allegro, robimy ogłoszenia i za chwilę znajdujemy dom dla Skutka. Quote
Andzike Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Zajrzałam z nadzieją, że Skutek coraz bliżej domu, a tu taka doopa:angryy: Ludzie są beznadziejni, mogli zadzwonić!!!! Niepoważni jak jasna cholera!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
olalolaa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Cholera no.. co za pech! Skutek!! marsz do domu.. Quote
dara9 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Jedyne pocieszenie takie...że lepiej tak niż gdyby go mieli oddać po tygodniu... Quote
Florentynka Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 A drugie takie, że fazę niewypałów mamy już za sobą i teraz pójdzie gładko. Tego się trzymam. No to z powrotem proszę wszystkich o trzymanie kciuków! Quote
Dzika_Figa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Allegro wystawione, dodaję zimowe zdjęcia. Chyba żaden pies nie ma tyle zdjęć w allegro co Skutek... Quote
Becia66 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 na 100%, ile ja to razy słyszałam i doopa. Nie pisałyśmy na wątku Emilki ale z póltora miesiąca temu też miałyśmy taką chętną na nią na 100%, kazała allegro wycofać i pościągać ogłoszenia. A potem telefon że coś się przyplątało do domu i ona już ma psa i rezygnuje. Myślałam że krew mnie zaleje bo kto zna Emilkę to wie o co chodzi. Dobrze że jej ogłoszenia wciąż wisiały bo teraz dziewczynka ma szansę na kolejny domek, który zapewnia ze na .....................100%..:roll: Quote
Dzika_Figa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 No wiesz Beciu, ale jak się Pani Emilkowa pofatygowała wsiąśc w pociąg i przyjechac, to ja to jej 100% na 90% wierzę... Quote
majuska Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 no tak ..nie dziwi nic, dziewczyny będzie dobrze, porobimy mu od nowa ogłoszenia,przecież śliczny i fajowy z niego psiak , w końcu jakieś tam zainteresowanie nim było...a te gupie ludzie niech żałują:mad: Quote
Florentynka Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Było, cholera, a ja głupia torba ludzi po brzytwie spuszczałam, bo wierzyłam w te 100%. Nawet dziś oddzwoniłam do jednej zainteresowanej pani, którą onegdaj spuściłam po brzytwie, ale już adoptowała jakiegoś psa... Quote
Becia66 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Skutkowi nie jest żle, może jeszcze siedzieć tylko Balbiny żal.... Quote
ULKA12 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja mam to samo teraz ze Sproketem, tak kobieta, która chciała go adoptować wyjechała tak jak zapowiedziała a tutaj ludzie dzwonią w sprawie adopcji a ja nie wiem co robić. Bo z jednej strony babka zaangażowana i właśnie na 100% a z drugiej strony pies ciągle u mnie. Jak na razie stosuję metodę strusia i opowiadam o chorobie Sproketa, że muszą sie chwile wstrzymać bo on jest przeziębiony i do adopcji będzie nadawał się dopiero w przyszłym tygodniu. Wiem że to nie bardzo uczciwe i nie wiem ilu z tych ludzi poczeka na Sproketa. NIech ta kobieta już wróci. Quote
Florentynka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Skutek przegina :mad:, stanowczo. Bawiłam się dziś z Gjalpem - mocowaliśmy się na śniegu. Właśnie wygrałam rundę i stałam w tryumfalnej pozie nad pokonanym tybetaniszczem. I ten wstrętny Skutek wykorzystał sytuację, że tybetaniszcze unieruchomione i kółkami do góry i podbiegł, żeby mu się wpić w podgardle! Widać, że kastracja jeszcze mu nie doszła do mózgu. Mam anioła, nie psa - przecież gdyby na miejscu Gjalpa był kto inny to ze Skutka by zostały strzępy! Widziałam gdzieś koszulkę z napisem w stylu "W niebie zabrakło aniołów więc przysłali mi mastifa tybetańskiego" - podpisuję się oburącz, a jakby kto widział taką koszulkę do kupienia to ja poproszę. Quote
majuska Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Chciałabym widzieć tą Waszą zabawę:evil_lol: Koszulkę będę mieć na uwadze:lol: Quote
Florentynka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Zęby wyczyszczone nareszcie. Czyli mamy nowego, lepszego Skutka ze ślicznym uzębieniem. I nasza wetka twierdzi, że on tych 6 lat raczej nie ma, tylko mniej. Że zęby ma wcale nie starte, tylko miał kupę kamienia. Przynajmniej dziś nie będzie Gjalpa prześladował, bo zmulony jest. A jakiego ślicznego kota mają w gabinecie - rude, pręgowane maleństwo! Ktoś przyniósł po wypadku, z bezwładnymi tylnymi łapkami i tekstem żeby "uśpić, bo ja się nim zajmować nie będę". Kota nie uśpiono, wyleczono i został jako etatowy kot gabinetowy.Skubaniec ani trochę nie boi się psów - wita się z każdym psem, który tam przychodzi. Quote
mamanabank Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 W naszej lecznicy też jest taki śmiały i przyjazny kot, tyle, że cały czarny i nazywa się Asystent :-D Skutku teraz trzeba Ci zrobić zdjęcia reklamowe z pięknym uśmiechem Quote
Recommended Posts