Florentynka Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Dzika_Figa napisał(a):E, zrobię Ci ładniejszy. Na tym nic nie widać. Na to liczyłam... Quote
mamanabank Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Naliczyłam się sześciu sztuk. Czyli masz trzy mioty bliźniąt, z tego dwoje się trafiło kudłatych... Pięknie! :lol: :lol: :lol: cztery pary w sumie (nie wszyscy są na zdjęciu) sztuk - cztery łyse i cztery ogoniaste, w tym jeden kot, do którego chcę Balbinę przytachać. Już się nie wcinam z osobistymi wątkami. Przyszłam tu gadać o Skutku i do skutku :-) Quote
Dzika_Figa Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Florentynka napisał(a):Na to liczyłam... i rozumiem, że nie mogłaś mi tego dać do zrozumienia trochę bardziej wprost? Domyśliłam się, że to prowokacja. Uderzyłas w moje poczucie estetyki i pieprzony perfekcjonizm. Ja tu zszywam kubraczki, walcze z maszyną (chyba się na mnie uwzięła) i z kotami, które się kładą wszędzie tam gdzie nie powinny i przyjdzie zaraz ten na O. i jeszcze się muszę domyślać... Quote
gutek trzyłapek Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 A'propos wątków osobisto-zwierzęcych: za kilka dni do TV wchodzi reklama BGŻtu, w której głupi weteryn(i)arz myli kota z jamnikiem. Tego weta gra mój synek, Sebastian. W Klanie tez teraz gra i w Plebanii. Tak tylko się chwalę. Pozdrawiam Skutka, całuję go w nosek, Gucio chyba nie w nosek jednak. Dobranoc! Quote
Becia66 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 gutek trzyłapek napisał(a):za kilka dni do TV wchodzi reklama BGŻtu, w której głupi weteryn(i)arz myli kota z jamnikiem. Tego weta gra mój synek, Sebastian. W Klanie tez teraz gra i w Plebanii. no to gratuluję takie zdolne dziecię, będziemy oglądać i podziwiać... Quote
majuska Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dzika Figa zdziwiona, że koty jej się kładą tam gdzie nie mogą, przecież one mają na to podręczniki gdzie się kłaść :) nie straszcie tymi bliźniakami, bo ja się właśnie przymierzam do trzeciego miotu...jeszcze będę musiała nicka zmieniać :) ( ale hasło "trzeci miot " mnie rozwaliło - ehh...te skrzywienia dogomaniackie:shake::evil_lol::evil_lol: ) Quote
mamanabank Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No to teraz będę z zainteresowaniem reklamy oglądać :-) Z tym miotem to taki żart :-D A co do skrzywień - Ostatnio (w październiku) Figafiga urodziła synka, a mój TZ się pyta: "Jakiej rasy?" ;-) Quote
gutek trzyłapek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 W Klanie jest policjantem, który prowadzi śledztwo w sprawie Ryśka. Ale chyba pomału wątek się kończy. Fidzefidze gratuluję synka! A który to był miot? (Figafidze???) Quote
gutek trzyłapek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Prawdę mówiąc, to troszkę mi się myli, kto spodziewa się miotu - suczki, czy ich Panie? A, zresztą to wszystko jedno! Czy Skutek dzisiaj był grzeczny? Prooooooszę, niech był..... Quote
mamanabank Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Pani Figafiga urodziła swojego pierwszego ludzkiego synka :-) http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t/page329 post 3284 :-) Skutek, grzeczny byłeś??? Quote
Florentynka Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Skutek był grzeczny. A ja się pogubiłam w tych miotach... Quote
gutek trzyłapek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Och, to ja też gratuluję! A w takim razie kim Ty, Mamonabani, jestes dla Antosia, synka Figafigi?????? Quote
mamanabank Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Łączą nas więzy wspólnoty dogomaniackiej :-) Tak to już jest, że współpracuje się pomagając psom ale wynikają też z tego więzi ludzkie i mieszają się wątki psie z wątkami osobistymi :-) Quote
Lidan Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Florentynka napisał(a):Tak myślę, że czas spojrzeć prawdzie w oczy i zacząć szukanie Skutkowi nowego domu. A na marginesie - tak wymyśliłam, ze jak będziemy go kastrować ( weterynarz powiedział, że tydzień trzeba odczekać po szczepieniu, więc pewnie jakoś w przyszłym tygodniu) to poproszę przy okazji o wyczyszczenie mu zębów, bo bardziej mi to wygląda na zaniedbanie spowodowane niewłaściwą dietą. Poza tym po co ma straszyć brzydkimi zębiskami ewentualnych zainteresowanych. Zrobimy mu lifting i tuning i będzie jak nowy ( "prawie nówka, lekko stuknięty" - to do niego pasuje jako hasło promocyjne). Sioooostra!!! Allegro i ogłoszenia !!!! Prooooszę!!! I jeszcze pytanie - promujemy go z imieniem Skutek, czy wymyślamy jakieś bardziej oficjalne dla celów marketingowych? Nie chcę się wymądrzać ale chyba nie wolno czyścić zębów przy okazji operacji. W każdym razie gdy pytałam o to przed sterylką w dwóch dobrych weterynarzy w dwóch różnych lecznicach to powiedzieli,że czyszczenie zębów to zbyt brudną robotą, zbyt wiele bakteri i zarazków na zębach siedzi,żeby można było je czyścić nie ryzykując zdrowia operowanego psa. Teksty do ogłoszeń całkiem fajne :-) Quote
Florentynka Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 mamanabank napisał(a):Łączą nas więzy wspólnoty dogomaniackiej :-) Tak to już jest, że współpracuje się pomagając psom ale wynikają też z tego więzi ludzkie i mieszają się wątki psie z wątkami osobistymi :-) Przekaż w takim razie FidzeFidze moje serdeczne gratulacje! Piękny, dorodny szczeniaczek! Quote
Florentynka Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 A wiesz Lidan, ja jeszcze o to nie pytałam weta, wymyśliłam to już jak wyszłam z gabinetu. Całkiem możliwe, że masz rację, nie pomyślałam o bakteriach i innych świństwach. Zapytam weta i jeśli się nie da na jeden raz to umówię Skutka osobno z tymi zębami. One są dziwne - bardzo piękne i białe w dolnych partiach, a przy dziąsłach kamień jak cholera. Ale też facet ma fatalne zwyczaje dietetyczne - suchego żarł nie będzie. Zmusza mnie do gotowania zupy, żeby było czym te chrupki zalać. I czeka aż rozmokną. Karmili go chyba puszkowizną, bo aż się trzęsie jak otwieram puszki dla kota' więc chyba nic takiego nie jadł co by sprzyjało czyszczeniu zębów. Psich smaczków też jakby nie zna - nawet z suszoną tchawicą nie bardzo wiedział co ma robić. Quote
Dzika_Figa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 mamanabank napisał(a):Łączą nas więzy wspólnoty dogomaniackiej :-) Tak to już jest, że współpracuje się pomagając psom ale wynikają też z tego więzi ludzkie i mieszają się wątki psie z wątkami osobistymi :-) Też bardzo Cię proszę o przekazanie Mojej imienniczce (i to podwójnej, bo w zyciu prywatnym obie Małgorzaty - podpatrzyłam, że ktoś się tak do niej zwrócił) serdecznych gratulacji. Bardzo ładny i dobrze owłosiony szczeniak ;-) Quote
Dzika_Figa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Banerek dla Skutka: I pocztówka ze "złota myślą". Może ktoś zechce wysłać znajomym, z informacją, że Skutek jest do adopcji? Może w ogóle dałoby się z jakąś drukarnią nawiązac współpracę, robic im słodkie pocztówki ze zwierzakami do adopcji...? Marzenie... Quote
gutek trzyłapek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nie chcę Was martwić, ale pojawił się nowy skutek uboczny... Pani Florentynka będzie za chwilę więcej wiedzieć... Quote
Andzike Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 gutek trzyłapek napisał(a):Nie chcę Was martwić, ale pojawił się nowy skutek uboczny... Pani Florentynka będzie za chwilę więcej wiedzieć... ?????? No powiedzcie coś więcej!!!! :( Quote
ULKA12 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Kurcze, jak tak dalej pójdzie to wyłapiecie wszystkie psy w Krakowie oprócz Chanelki:diabloti: Quote
Recommended Posts