Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Penny']Na wydarzeniu fb jest napisane, że "adopcja tylko na terenie Warszawy i okolic". A może dać szansę domkowi, który znajduje się dalej?[/QUOTE]

Rozważamy to, ale jeśli czytałaś wątek to wiesz, że Neska jest psem, który dwa razy wrócił z adopcji, bardzo wrażliwym psem, który potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Dwie osoby nie podołały i naraziły Neskę na wielki stres. Nie chcę, żeby przezywała to ponownie - jechała przez pół Polski i wracała za jakiś czas, bo się coś komuś odwidziało. Mając ją bliżej jesteśmy w stanie skontrolować dom, a w razie czego szybko odebrać. Już raz ją odebrałyśmy...

Oczywiście jeśli objawi się idealny dom niekoniecznie w okolicach Warszawy to go wezmiemy pod uwagę;) Ale to musi być naprawdę idealny dom...

Posted

I słusznie!
Poznałam Neskę i też uważam ,że to bardzo wrażliwa sunia.Kolejny ewentualny stres związany z niepewną przeprowadzką znowu może namieszać jej w łebku i pogłębić traumę.Szkoda psiuka!

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Zaglądam i trzymam kciuki za Mała.
Jak dobrze pamietam do jutra trzymamy mocno zacisniete?[/QUOTE]

Dobrze pamiętasz... ;) Nic nie piszę, bo się boję, że bańka mydlana oczekiwań pęknie...
Ale jutro po wizycie od razu damy znać! :)
Pomyślcie o nas ciepło jutro przed południem ;)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Kochane!
Neska pojechała do nowego domku!!! Szczegóły napisze nam Andzike, ale mysle, ze mozemy puscic kciukasy. Tym razem Neska zapusci korzenie!

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Aż się boję cieszyć... ale niech tam...:Cool!::Cool!::Cool!::thumbs::thumbs::thumbs::cunao::knajpa:

Posted

Zawiozłyśmy Neskę z aikowo w sobotę do nowego domu :multi::multi::multi:

Dom znalazł Neskę na portalu przygarnijzwierzaka, zadziałał Florentynkowy tekst o psim przyjacielu :Rose::Rose::Rose: Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :)

W domu jest adoptowany w maju ze schroniska w Krakowie "wyżłowaty" Gero, który przyjechał z podkuloną łapką, z którą podobno nic się miało nie dać zrobić... A jednak się udało i Gero biega jak szalony na czterech łapach ;)
Co do Gero...:loveu: nigdy nie widziałam tak zaskoczonego i szczęsliwego psa, jak Gero, gdy zobaczył Neskę... Dosłownie miłość od pierwszego wejrzenia ;) Oszalał - piszczał, skakał, szczekał, zaczepiał do zabawy, kładł łapy na głowie - szaleństwo. Księżniczka z początku traktowała go z rezerwą, potem łaskawie dawała się podgryzać i nawet się odwzajemniała ;)
Ludzie baaardzo ciepli i co najważniejsze - niesamowicie spokojni :) szczególnie Pan, do którego co nas ogromnie zaskoczyło Neska od początku zapałała wielką sympatią ;)

Jesteśmy z aikowo dziwnie spokojne, aczkolwiek jeśli chodzi o Neskę to w sumie wszystkiego się można spodziewać ;)

Wczoraj wieczorem Państwo wypuścili ja wieczorem do ogrodu, żeby się załatwiła i.... 2h próbowali ja nakłonić do powrotu.:shake: W końcu łaskawie wróciła sama ;)
Biedny Gero wczoraj się też naraził i został przez księżniczkę owarczany za próbę odebrania jej kostki... Paskuda :roll: W domu jest jeszcze kot, który nieinwazyjnie, a raczej bez zainteresowania przyjął pojawienie się nowego domownika.

To co jest dla mnie zaskakujące i bardzo, bardzo budujące to fakt,że Neska chodzi za Panem krok w krok, już w sobotę spała z pyskiem na jego stopach, a wczoraj ładowała mu się na kolana... Za to nad ranem razem z Gero wpakowali się do łóżka ;)
Będzie dobrze :)

Szczęścia drapichruście kochany!

Posted

Cieszę się strasznie!
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola::laola::cunao:

Nesko kochana,zapuść w domku korzenie!:lol: I do łóżka też się ładuj,skoro pozwalają!:lol:

Posted

Zdjęcia do dooo.... bo oczywiście robiłam telefonem ... :(

Nowy kumpel Neski - tu próbował mi się władować na kolana ;)

Taki jest piękny :)

Nieśmiałe zachęcanie do zabawy ;)