Penny Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Na wydarzeniu fb jest napisane, że "adopcja tylko na terenie Warszawy i okolic". A może dać szansę domkowi, który znajduje się dalej? Quote
Andzike Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Penny']Na wydarzeniu fb jest napisane, że "adopcja tylko na terenie Warszawy i okolic". A może dać szansę domkowi, który znajduje się dalej?[/QUOTE] Rozważamy to, ale jeśli czytałaś wątek to wiesz, że Neska jest psem, który dwa razy wrócił z adopcji, bardzo wrażliwym psem, który potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Dwie osoby nie podołały i naraziły Neskę na wielki stres. Nie chcę, żeby przezywała to ponownie - jechała przez pół Polski i wracała za jakiś czas, bo się coś komuś odwidziało. Mając ją bliżej jesteśmy w stanie skontrolować dom, a w razie czego szybko odebrać. Już raz ją odebrałyśmy... Oczywiście jeśli objawi się idealny dom niekoniecznie w okolicach Warszawy to go wezmiemy pod uwagę;) Ale to musi być naprawdę idealny dom... Quote
jostel5 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 I słusznie! Poznałam Neskę i też uważam ,że to bardzo wrażliwa sunia.Kolejny ewentualny stres związany z niepewną przeprowadzką znowu może namieszać jej w łebku i pogłębić traumę.Szkoda psiuka! Quote
fiorsteinbock Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Zaglądam i trzymam kciuki za Mała. Jak dobrze pamietam do jutra trzymamy mocno zacisniete? Quote
Andzike Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Zaglądam i trzymam kciuki za Mała. Jak dobrze pamietam do jutra trzymamy mocno zacisniete?[/QUOTE] Dobrze pamiętasz... ;) Nic nie piszę, bo się boję, że bańka mydlana oczekiwań pęknie... Ale jutro po wizycie od razu damy znać! :) Pomyślcie o nas ciepło jutro przed południem ;) Quote
jostel5 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Łomatko!:crazyeye::lol: Zaciskamy,myślimy,modlimy się ,czarujemy,zaklinamy i ....co tam się jeszcze da!!!:) Napisz,jeśli już coś będzie wiadomo! Quote
Akrum Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 i ja trzymam mocno kciuki, by się małej udało :) Quote
fiorsteinbock Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Siedze jak na szpilkach. Jutro bedziemy przy Was! Ufff, oczekiwanie trudniejsze niż na Mikolaja :) Quote
Penny Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Trzymam mocno kciuki. Może to będzie ten domek, ten kochający i najwspanialszy dla Neski :) Quote
Florentynka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 To ja też potrzymam i posiedzę na drożdżach... Quote
fiorsteinbock Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Kochane! Neska pojechała do nowego domku!!! Szczegóły napisze nam Andzike, ale mysle, ze mozemy puscic kciukasy. Tym razem Neska zapusci korzenie! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Florentynka Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Kochane! Neska pojechała do nowego domku!!! Szczegóły napisze nam Andzike, ale mysle, ze mozemy puscic kciukasy. Tym razem Neska zapusci korzenie! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Aż się boję cieszyć... ale niech tam...:Cool!::Cool!::Cool!::thumbs::thumbs::thumbs::cunao::knajpa: Quote
Akrum Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Andzike gdzie jesteś?? ja się doczekać wieści nie mogę, jaki to domek, skąd itd... pisz, pisz :) Quote
Andzike Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Zawiozłyśmy Neskę z aikowo w sobotę do nowego domu :multi::multi::multi: Dom znalazł Neskę na portalu przygarnijzwierzaka, zadziałał Florentynkowy tekst o psim przyjacielu :Rose::Rose::Rose: Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :) W domu jest adoptowany w maju ze schroniska w Krakowie "wyżłowaty" Gero, który przyjechał z podkuloną łapką, z którą podobno nic się miało nie dać zrobić... A jednak się udało i Gero biega jak szalony na czterech łapach ;) Co do Gero...:loveu: nigdy nie widziałam tak zaskoczonego i szczęsliwego psa, jak Gero, gdy zobaczył Neskę... Dosłownie miłość od pierwszego wejrzenia ;) Oszalał - piszczał, skakał, szczekał, zaczepiał do zabawy, kładł łapy na głowie - szaleństwo. Księżniczka z początku traktowała go z rezerwą, potem łaskawie dawała się podgryzać i nawet się odwzajemniała ;) Ludzie baaardzo ciepli i co najważniejsze - niesamowicie spokojni :) szczególnie Pan, do którego co nas ogromnie zaskoczyło Neska od początku zapałała wielką sympatią ;) Jesteśmy z aikowo dziwnie spokojne, aczkolwiek jeśli chodzi o Neskę to w sumie wszystkiego się można spodziewać ;) Wczoraj wieczorem Państwo wypuścili ja wieczorem do ogrodu, żeby się załatwiła i.... 2h próbowali ja nakłonić do powrotu.:shake: W końcu łaskawie wróciła sama ;) Biedny Gero wczoraj się też naraził i został przez księżniczkę owarczany za próbę odebrania jej kostki... Paskuda :roll: W domu jest jeszcze kot, który nieinwazyjnie, a raczej bez zainteresowania przyjął pojawienie się nowego domownika. To co jest dla mnie zaskakujące i bardzo, bardzo budujące to fakt,że Neska chodzi za Panem krok w krok, już w sobotę spała z pyskiem na jego stopach, a wczoraj ładowała mu się na kolana... Za to nad ranem razem z Gero wpakowali się do łóżka ;) Będzie dobrze :) Szczęścia drapichruście kochany! Quote
Florentynka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Nesko, bardzo się cieszę. Bądź szczęśliwa w swoim nowym domu! Quote
obraczus87 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wspaniałe wieści :) !!!!!!!!! HURRA :)!!!! Quote
majuska Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Warto było czekać na takie wieści, najwyraźniej trafił swój na swego :) Bardzo sie cieszę i trzymam kciuki za Drapichrusta :) Quote
jostel5 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Cieszę się strasznie! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola::laola::cunao: Nesko kochana,zapuść w domku korzenie!:lol: I do łóżka też się ładuj,skoro pozwalają!:lol: Quote
Andzike Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Zdjęcia do dooo.... bo oczywiście robiłam telefonem ... :( Nowy kumpel Neski - tu próbował mi się władować na kolana ;) Taki jest piękny :) Nieśmiałe zachęcanie do zabawy ;) Quote
Andzike Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Neska się powoli wyluzowuje ;) I już całkiem się wyluzowała ;) Quote
nika28 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wspaniałe wieści ! :loveu: Oby to był ten domek. A Gero jaki śliczny, nawet trochę do Neski podobny... :) Quote
Akrum Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 cudowne wieści - szczeście Neska :) jak się cieszę, że się udało :) Quote
aikowo Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Pańciostwo zdecydowanie są fanami drapichrustów :) Jesteśmy dobrej myśli że Neska już zostanie na zawsze:) !! Quote
Recommended Posts