Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Super, czy moge dorzucic grosza do tej inwestycji ;)

Ależ oczywiście ;) Każdy chętny do dorzucenia się do tej inwestycji jest mile widziany ;)

Florentynka napisał(a):
Nad tekstem przysiądę. Będzie świątecznie i psiejsko przyjacielsko. Tylko dajcie chwileczkę.

Florentynka, jesteś niesamowita! :) Dziękuję z góry :)
Z mikołajkowym tekstem ruszymy po 6tym grudnia, więc jeszcze trochę czasu jest ... :)

[FONT=Arial]PS. Strasznie mi dziś ciężko... :( Sara odeszła...
  • [/FONT]

• Replies 1.4k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to pierwsze podejście do świątecznej promocji pieski Neski:

Neska – na Święta dla pieska…

Mam na imię Neska. Jestem młodą, łagodną, bezdomną suczką. Szukam domu już od wielu miesięcy, pomagają mi w tym dobrzy ludzie, ale wciąż nikt mnie nie chce.
    Słyszałam, że zbliżają się Święta. Nie bardzo wiem, o co chodzi, nigdy takich świąt nie widziałam. Ale ktoś mi opowiadał o drzewku, prezentach, o tym, że cała rodzina siada razem przy stole. Chciałabym mieć rodzinę. I mówiono mi też, że jest taki świąteczny zwyczaj, że na tym rodzinnym stole stawia się dodatkowy talerz, dla kogoś kto nie ma własnego stołu i własnej rodziny. Dla kogoś, kto się zgubił, zabłąkał, nie może trafić do domu… Pomyślałam, że to przecież do mnie pasuje. I może w tym roku znajdzie się ktoś, kto zechce postawić ten dodatkowy talerz pod stołem? Dla mnie? Najlepiej obok miski swojego psa – kocham inne psy, bardzo bym chciała mieć psiego przyjaciela.
    Widzę to – ten stół, obrus, pod obrusem ja i mój nowy psi przyjaciel. Pachnie choinka i ciasto. Leżę sobie w cieple, opieram się bokiem o psiego przyjaciela, nosem trącam widoczne pod stołem stopy i uśmiecham się, kiedy rozpoznaję: mojego pana, panią, dziecko państwa, babcię… Ręka wsuwa się pod stół, ktoś gładzi mnie po łebku, ktoś wsuwa w pysk okruch ciasta. Tak mi błogo i dobrze…
    Ech, rozmarzyłam się. Ale słyszałam, że święta mają w sobie magię spełniania marzeń. Pomóż moim marzeniom się spełnić, tak bardzo, bardzo proszę – zadzwoń…

Posted

Piękny tekst, jakieś ładne allegro przydałoby się Nesce zrobić, jak coś to mogę zasponsorować wyróżnienie ;)
    Florentynko już nie raz Ci mówiłyśmy, żebyś zaczęła żyć z pisania :) ( może jakieś bajki dla dzieci ;)?)

Posted

[quote name='mamanabank']Konwencję podebrałam dla Fary ale kurczę, jakoś cienko mi poszło. Florentynko... na pomoc!
    muszę leciec na zakupy, ale wrócę to wpadnę do Fary, obiecywam...

[quote name='majuska']Piękny tekst, jakieś ładne allegro przydałoby się Nesce zrobić, jak coś to mogę zasponsorować wyróżnienie ;)
    Florentynko już nie raz Ci mówiłyśmy, żebyś zaczęła żyć z pisania :) ( może jakieś bajki dla dzieci ;)?)
    Horrory dla dzieci ;)